ben birkac ay beklemis kuru patlicandan zehirledim nisanlimi gecenlerde. kendim begenmedim diye cok yemedim, hafif bir mide bulantim oldu ama baska seye yordum. o hem benle yedi yem gece tencerede kalanlari bitirmis. o kadar kötü oldu ki tüm gece tüm gün vucudunun her yerinden litrelerce sivi kaybettiAynı şekilde kuru biber patlıcan da doldurup buzluktan çıkarıp pişirmişliğim var. Şimdi doğum öncesi bunları halletmem lazım yine annemleyoksa işimiz iş
Kullandığınız kelimelerin alt metnine bakalım. Eşim günlük ev işlerinde “yardımcı” oluyor.Merhabalar hanımlar,
Henüz bir yıllık evliyim. Mühendis olarak yoğun tempolu bir işte çalışıyorum. Mesai saatlerim 08:30-18:30 arası, bazen de işleri yetiştirebilmek için eve iş getirdiğim oluyor. Bu yoğunluk içerisinde ev-iş dengesini bir türlü kuramadığım için eşime karşı (kendisi aslında çok anlayışlıdır fakat bu tamamen benim kuruntum) suçluluk duygusu yaşamaya başladım. Bu suçluluk hissi de ev işlerini daha fazla aksatmama, işler aksadıkça ise daha çok mutsuz olup çaba ve hevesimi kaybetmeme sebep oluyor. Yani bir döngünün içine girmiş durumdayım.
Kimi zaman istifa edip ev hanımı olmayı düşündüğüm oluyor ama bugüne kadar verdiğim kariyer emeğinin böyle sona ermesini de istemiyorum. Ayrıca ekonomik olarak da bizi zor durumda bırakacağı için bu pek mümkün görünmüyor.
Bu seneden itibaren bir de yüksek lisans eğitimim başlayacak. Daha yoğun bir tempo beni bekliyor. Bu süreçte benden daha deneyimli olan hanımların bu tempoya nasıl ayak uydurduklarına dair önerilerini veya nasihatlerini duymak istedim. Belki de benimle aynı durumda olan arkadaşlarla tanışıp yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum.
Dipnot: Eşim günlük ev işlerinde yardımcı olur fakat genel temizlik kısmında pek katkı sağlayamıyor, o da kendi iş yoğunluğundan dolayı.
Eşinize sabit işler verin.erkekler kafalarını yormayacak şekilde daha verimli çalışıyor.Merhabalar hanımlar,
Henüz bir yıllık evliyim. Mühendis olarak yoğun tempolu bir işte çalışıyorum. Mesai saatlerim 08:30-18:30 arası, bazen de işleri yetiştirebilmek için eve iş getirdiğim oluyor. Bu yoğunluk içerisinde ev-iş dengesini bir türlü kuramadığım için eşime karşı (kendisi aslında çok anlayışlıdır fakat bu tamamen benim kuruntum) suçluluk duygusu yaşamaya başladım. Bu suçluluk hissi de ev işlerini daha fazla aksatmama, işler aksadıkça ise daha çok mutsuz olup çaba ve hevesimi kaybetmeme sebep oluyor. Yani bir döngünün içine girmiş durumdayım.
Kimi zaman istifa edip ev hanımı olmayı düşündüğüm oluyor ama bugüne kadar verdiğim kariyer emeğinin böyle sona ermesini de istemiyorum. Ayrıca ekonomik olarak da bizi zor durumda bırakacağı için bu pek mümkün görünmüyor.
Bu seneden itibaren bir de yüksek lisans eğitimim başlayacak. Daha yoğun bir tempo beni bekliyor. Bu süreçte benden daha deneyimli olan hanımların bu tempoya nasıl ayak uydurduklarına dair önerilerini veya nasihatlerini duymak istedim. Belki de benimle aynı durumda olan arkadaşlarla tanışıp yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum.
Dipnot: Eşim günlük ev işlerinde yardımcı olur fakat genel temizlik kısmında pek katkı sağlayamıyor, o da kendi iş yoğunluğundan dolayı.
Aaa geçmiş olsun niye öyle oldu acaba hiç anlamadım. Ama yine de dikkat ederimben birkac ay beklemis kuru patlicandan zehirledim nisanlimi gecenlerde. kendim begenmedim diye cok yemedim, hafif bir mide bulantim oldu ama baska seye yordum. o hem benle yedi yem gece tencerede kalanlari bitirmis. o kadar kötü oldu ki tüm gece tüm gün vucudunun her yerinden litrelerce sivi kaybetti
hamile oldugunu öğrenince yazayim dedim.
sen lohusayken kuru patlicani once esin yesin bir tabak, baktin birsey olmadi birkac saat sonra sen yersin:)))
Kullandığınız kelimeler o kadar rahatsız edici ki bu kadar eğitimli ve düzgün yazabilen birisinin nasıl böyle bir kafa yapısı olabilir diye hayret ediyorum. Yani ne demek umarım esiniz anlayışlıdır? Eş kim ki benim temizliğime anlayışlı olacak? Patronunuz mu eşiniz?Bu arada işe girmek de her zaman kurtuluş değil ne yazık ki. Ben evlenmeden önce de evlendiğimden beri de çalışıyorum yine eşim az da olsa yardımcı oluyor fakat çalışma hayatına sonradan başlamış arkadaşlarımın eşleri hala tüm sorumluluğu arkadaşlarımda görüyor. Hem ev hanımı hem çalışan olarak devam ediyorlar şu an. Umarım sizin eşiniz anlayışlı biridir bu konuda
1 sene boyunca evlenip isten tazminat alarak ayrilma hakkiniz vardi, hepimizin arayip da bulamadigi bir hak..Merhabalar hanımlar,
Yemekleri pişirip buzlukta dondurabiliyor muyuz? Eğer öyleyse ben de haftaiçini komple aradan çıkartabilirim haftasonu yaparakRica ederimmm ben karnıyarık falan da yapıp buzlukta tutuyorum onu da, çıkarıp borcama koyup sadece sosunu yapıp fırına atıyorum. Tabi kıymanın pişme süresine dikkat etmek lazım öncesinde. Aynı şekilde kuru biber patlıcan da doldurup buzluktan çıkarıp pişirmişliğim var. Şimdi doğum öncesi bunları halletmem lazım yine annemleyoksa işimiz iş
biz birkac ayda bir pazardan sayica cok sebze aliyoruz.Yemekleri pişirip buzlukta dondurabiliyor muyuz? Eğer öyleyse ben de haftaiçini komple aradan çıkartabilirim haftasonu yaparak
Ay eline sağlık süpersin. Ya bende feci bir zehirlenme korkusu var. O yüzden pek ağırlık vermedik bu konuya. Ama artık ufaktan alışmam lazım hayatımız kolaylaşacakbiz birkac ayda bir pazardan sayica cok sebze aliyoruz.
sonra (hepsi küp küp olacak sekilde) 1 patlican 2 patates (ya da 1 patates 2 yer elmasi) 'ni bir posetliyoruz. 1 sogan, 2 kapya biber, 1 yesil biber, 1 kabak 'i bir posetliyoruz. boyle 6sar poset falan oluyor buzlukta.
cikartip once patatesli olan poseti airfriere atiyoruz, o biraz kizarmaya basladiktan sonra da ikinciyi.
cikinca ustune yogurt döküp bir tencerede tereyag kizdirip sarimsak + domates ezmesi (üşenirsek salca) + nane pul biber atiyoruz, coss diye gezdiriyoruz ustunde
harika bir anayemek oluyor (tarifim iki kisiliktir)
ve neredeyse hicbir zahmeti yok.
ayni sekilde birgun firindan fazla fazla hazir ekmek hamuru alip onlari airfriere sığacak sekilde yuvarlak yuvarlak aciyoruz. önce tane tne dondurduktan sonra kolayca posetliyoruz, koyuyoruz duruyor dolapta. ne zaman pizza yapmak istesek cikartip airfriere koyuyoruz, az citirlasijca ustune domates ezmesi ya da salca su yayiyoruz. biraz daha pisiyor sonra da ne varsa biber miber koyup en son feslegenini kasarini ekliyoruz corekotu susam keten tohumu falan da atiyoruz saglikli olsun diye:)
bu kadar. sonra afiyetle yiyoruz . hazirlik asamasi sifira yakin.
ama buna da usenirim dersen sey yapabilirsin, icine koyacagin malzemeleri de tekli tekli posetlersin, onu da direkt koyarsin
onun disinda fazla fazla gul boregi yapabilirsiniz buzluga. o da hemencecik oluyor airfrierde. ustune yumjrra sarisi ve susam corekotu döküp:)
manti da yapabilirsiniz, buzlukta guzel oluyor.
et suyunu da biz bir pazar 3 tencere dolusu ilikli kemik kaynattik icine bazi seyler de atip. hepsini karton bardaklara dizdik koyduk buzluga. her yemege corbaya atiyoruz tat veriyor ve saglikli da. basit bir tarhanayi bile guzellestiriyor.
ahh buzlugum büyük olsa daha neler yapmak isterim de iste buzluk küçük :)
balik mevsimi geldi, balikciya "tamamen temizleyin ne kilcik kalsin ne kafa" dersen levregi cipurayi falan temizler. evde sadece yikayip soslayip airfriere atmak kalir:))
ayni sekilde şinitzeli iyice dovdurtun kasaba, incecik olsun. aralarina yagli kagit serip porsiyonluk posetleyip koyun dolaba. eve gelince buzluktan indirirsiniz, az cozulur. bir una bir yumurtaya bir galete ununa batirsan kizartma yaginda önlü arkali... 15 dakika maksimum zaman alir biter:)
kofte icini de bir gun oturup yapabilirsiniz, eksili kofte corbasinin koftesini de. porsiyonluk ayirmak yeter. sonra corba suyuna koyuyorsunuz mis gibi ozenilmis yemek oluyor:)))
biz yemek benden temizlik esimden olacak sekilde anlastik, ama bu buzluk hazirliklarini hep beraber yapiyoruz, workshop gibi oluyor keyifli bir tarafi da var.
Ay hiçbir şey olmuyor valla takip ettiğim gıda mühendisleri de sorun olmayacağını söylüyor ama her besin değil tabi, bi araştırmak lazımYemekleri pişirip buzlukta dondurabiliyor muyuz? Eğer öyleyse ben de haftaiçini komple aradan çıkartabilirim haftasonu yaparak
Arkidislerim, mesajima unlike yapmissiniz ama gordugum kadariyla konu sahibi icin hem yeni kurdugu ev temposu hem de is temposu agir gelmis.. en azindan mesajindan benim icin o sekilde algilandi.1 sene boyunca evlenip isten tazminat alarak ayrilma hakkiniz vardi, hepimizin arayip da bulamadigi bir hak..
Baktiniz boyle olmuyor evliligim 6-8. Ayinda sonra neden bu hakki degerlendirmediniz, hala firsat varsa dusunebilirsiniz yeni bir is bakarsiniz tazminatizi birkac ay kullanabilirsiniz
kadınlarımızın yetiştirilme şekline bak içler acısı. okumuş etmiş mesleğini eline almış ama kocaya hizmeti görev bellemiş ve ona yeteri kadar köle olamadığı için kendini suçlu hissediyor.
sen kocana hizmet etmek için mi senelerce üniversite okudun? anneleriniz kalk 1 bardak su ver dese kalkıp vermezdiniz, ben ders çalışıyorum yaaa derdiniz. şimdi elin oğlu çorba istiyormuş da ev dağınıkmış da falan. okumayın o zaman ya çalışmayın da. oturun evinizde paşa kocanıza 7-24 hizmet edin. akıl işi mi. kafayı yiyeceğim.
Ne diyeyim hanımefendi? Eşiniz işe girdiğinizde görev dağılımını kabul etmezse kavga çıkarın edin diyerek doldurmam mı doğru olurdu? Ben çalışan kadının sorumluluğu tek başına sırtlanmasını doğru bulmuyorum ki zaten. Çevremdeki arkadaşların tecrübesini yazıp iyi temennide bulundum arkadaşa.Kullandığınız kelimeler o kadar rahatsız edici ki bu kadar eğitimli ve düzgün yazabilen birisinin nasıl böyle bir kafa yapısı olabilir diye hayret ediyorum. Yani ne demek umarım esiniz anlayışlıdır? Eş kim ki benim temizliğime anlayışlı olacak? Patronunuz mu eşiniz?
Sizinki de farklı bir bakış açısı. Çocuk işini bilemem henüz tecrübem yok ama evlilik kariyere mani değil ‘anlayışlı’ bir eşle. Bizim toplum yapımız evlenince ev ve çocuk sorumluluğunun sadece kadınlarda olduğunu şartlamış bize ister istemez. Rabbim sizin de yollarınızı çiçeklendirsin. Mesleğimi bırakma fikri çok bunaldığım zaman gelen bir anlık bir çöküş yoksa daha yeni başlıyoruzBende kariyer sahibi olmak istiyorum, bütün hayatım ev çamaşır ütü yemek olmasından çok lorkuyorum. Mesela şuan evlilik asla düşünmüyorum çünkü akıp giden hayat var ben evde sadece çocuk doğurup ev temizlemekle ömrümü geçirmek istemem. Sende bu rutine alışıp herşeyi kenara koyacaksan işten çık ama bence çıkma derim. Emek verdim diyorsun. Yazıktır.
Deneyeceğim inşallah. Teşekkürler öneri için.Bu armut uygulaması veya elaman yönlendir den bana hep geliyor temizlikçi düzenli alın ben ev işleri için alıyorum hep güvenli
Kadınlara en çok yakışan meslek bence mühendislik ya. Büyüyünce sen olcam abla bendeSizinki de farklı bir bakış açısı. Çocuk işini bilemem henüz tecrübem yok ama evlilik kariyere mani değil ‘anlayışlı’ bir eşle. Bizim toplum yapımız evlenince ev ve çocuk sorumluluğunun sadece kadınlarda olduğunu şartlamış bize ister istemez. Rabbim sizin de yollarınızı çiçeklendirsin. Mesleğimi bırakma fikri çok bunaldığım zaman gelen bir anlık bir çöküş yoksa daha yeni başlıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?