İş ve ev dengesi

Ne güzell. Daha önceden yardımcı birisi için bir soru açmıştım. Siz nasıl ve nereden buldunuz?

Ben işyerimden buldum haftada 1 kez temizliğe gelen bir kız vardı, onunka muhabbetim de vardı onu kafaladım
Ne güzel çevrenizde güvenebileceğiniz birini bulabilmeniz. Ben yaşadığım çevreye pek aşina değilim. Deneyimli biri olarak, internette bilindik sitelerden bir şirketle anlaşmak mantıklı olur mu sizce?

Çalışan kadınlar olarak genelde yetişemiyoruz çoğu şeye. Ama istifa etmeyi aklınızdan cıkarın lütfen daha o kadar delirmedik yahuu
Yemek konusunda şöyle tavsiye vereyim: mesela çorba yaptınız fazla yapın hemen kaynarken güzelce kavanozlayın 3-4 kavanoz kâr kârdır, dolapta haftalarca kalır hiçbir şey olmuyor. Onun dışında buzluğa elinize gelecek şeyler atın muhakkak köfte,börek vs. Ben tavuk ve eti pişirerek koymaya başladım çorba yapacaksam mesela hemen buzluktan haşlanmış didilmiş tavuğumu çıkarıp yapıyorum. Etli bi yemek yapacaksam onu da aynı şekilde buzluktan alıyorum hemen. Ha konu açılmışken malum pahalı düdüklü yoksa lütfen alın: çalışan kadının kurtarıcısı. O kadar hızlı pişiyor ki ıslatmadan haşlamadan kuru fasülye koysanız 20dkda yemek oluyor. Sebzeleri falan da doğrayıp buzluğa atabilirsiniz elinize çabuk gelir.
Temizlik konusunda benim ilk düşüncem evin harika temiz olmasını beklememek. Hafta içi genelde el değmiyor. Burda da ilk tavsiyem yoksa robot süpürge bence çalışanın kadının eli ayağı. Hiç değilse bi tozu yerde gözüken kılı tüyü gayet güzel topluyor temizliyor. Bunun dışında haftada 1 zaten kendim haftasonu eşimle yapıyoruz. Hamileliğimden beri eşim tek yapıyor gerçi 2-3 haftada bir biraz daha detaylı için yardımcı kadın alabilirsiniz. Bu kazandığımız paraları buralara harcamıcaksak neye harcıcaz ayol kafasındayım 1 yıl da kısa bir süre biraz daha zaman geçtikçe daha iyi oturtursunuz. Sadece boş kaldıkça hayatınızı kolaylaştıracak yemek vs yapın o sizi baya rahatlatır

Yanıtınız için teşekkür ederiim. Gebeliğiniz de hayırlı olsun. Sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin rabbim.
Saydığınız tüüüm akıllı cihazlara sahibim ama dediğiniz gibi evin harika temiz olmasını bekliyorum ben sanırım mükemmeliyetçiliğimiz kurusun.

Yemek konusunda dediğinizi oturttum fakat temizlikte eşim de geçen sene hem okuyup hem çalıştığından yardımcı çok olamamıştı. Önümüzde sene boyunca da iş için seyahatlerde olacak. Bakalım bundan sonraki seneler bize neler gösterecek.

Fakat size ve eşinize maşallah dengeyi çok güzel sağlamışsınız Allah nazarlardan korusun. Sevgiler

ev işi yapmak için işten ayrılmak yerine maaşınızı yardımcı ve dışarda yemeğe harcayın. eşiniz yardımcı istemiyor diye yardımcı alamayacaksınız diye bir şey yok siz istiyorsanız siz alırsınız neden eşinizin dediği geçerli olsun. bir de o maaşla robot süpürge bitti gitti. Asla işi bırakmayın.

Çorbayı fazla yapmayı deneyeceğim, tavsiye için teşekkürler.

İşleri yetiştirmek için neden eve iş getiriyorsunuz? Mesai saatleriniz içerisinde işleriniz yetişmiyorsa demek ki iş yükünüz olması gerekenden fazla. Siz işler yetişsin diye eve iş getirirseniz yani işler bir şekilde tıkır tıkır yürürse iş vereniniz daha çoook iş yıkar size. Bırakın işler aksasın, yetişmesin. Çark döndüğü sürece bu sorunu yaşamaya devam edersiniz. Asıl sorunu gözden kaçırmamanızı tavsiye ederim. Eve yardımcı alın diyenler olmuş, tabi ki alın. Ama işler yetişsin diye değil. Kendiniz için.

Armut uygulamasını deneyin

Meslek evlilikten daha kıymetli
Deli deli olma. Koca gider de elinde kariyerin mesleğin kalır. Seni seven böyle sevsin. İş önemli.

Merhabalar, çok yazışma olduğu için kaçırmış olabilirim. Sektörünüz nedir bilmiyorum ama neden eve iş getirme gereği duyuyorsunuz?

Merhabalar, çok yazışma olduğu için kaçırmış olabilirim. Sektörünüz nedir bilmiyorum ama neden eve iş getirme gereği duyuyorsunuz?
İmalat sektöründeyim; tasarım, üretim ve tedarik süreçleriyle ilgileniyorum. İşim bana çok fazla yetkinlik kazandırdığı için, biraz pişene kadar bu tempoyu göze aldım. Uzun vadede kariyer gelişimime katkısı olacağına inanıyorum. Bu yüzden zaman zaman eve iş getirmek zorunda kalıyorum.

Siz ev işlerini yapabilmek için işi bırakmayı düşünüyorsunuz, ben de ev hanımı olarak ev işi yapmamak için, ise girmek istiyorum

Saka bir yana uygulamalardan deneye yanila birini bulun ve başlangıçta başında durun

Ayrica insta da tembelgiller var. Hem çalışıp hem de en pratik şekilde her işini hallediyor. Belki faydası olur

Sanırım hep elimizde olmayan cazip geliyor. Ben bu arada yolunu buldum ahhaha. Yardımcı isteğimi belirtince adam evi temizlemeye koyuldu. Birkaç ay önce de aynısı olmuştu. Sanırım arada eve yardımcı almak istediğimi söylemeliyim

Önerdiğiniz hesaba da bakayım teşekkürler.

Bu arada işe girmek de her zaman kurtuluş değil ne yazık ki. Ben evlenmeden önce de evlendiğimden beri de çalışıyorum yine eşim az da olsa yardımcı oluyor fakat çalışma hayatına sonradan başlamış arkadaşlarımın eşleri hala tüm sorumluluğu arkadaşlarımda görüyor. Hem ev hanımı hem çalışan olarak devam ediyorlar şu an. Umarım sizin eşiniz anlayışlı biridir bu konuda

Temızlıkcı hatta ev yemegı yapan bırını tutun gıderler cok olunca ataerkıl kafadakı eşınız görev dağılımı yapacaktır ve ataerkıl kafadakı mahcup olan sız de rahatlayacaksınızdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…