Ben bugün Sakarya Üniversitesi'nde sınava girdim kızlar. Önce sertifika almanız gerekiyor. Sertifika icin 400 lira ücret yatırmanız lazım. Üc dersten olusan bir teorik sınav var. Toplam 100 soru. Onu gecmeniz lazım. Testten sonra da uygulamalı sınav var. Sunum ve danısan yönlendirmesi asamaları var. Bunlardan da en az 70 puan alırsanız geciyorsunuz.
Sertifikayı aldık diyelim. Gerisi KPSS puanınıza kalmıs. KAdrolar acıklanınca KPSS puanıyla atama yapılıyor. Temmuz ayında maasları 2410 TL idi. Hayırlısı olsun...
Mezuniyetin ne olması gerekiyor bilginiz var mı?
Lisans ya da önlisans gibi.
bir hocam ankara üniversitesinde var demişti ama bakıyorum yok...sakarya üniversitesinin ilanını görmüştüm ama o 5 yıl çalışma imkanı veriyor sonrasında nerde çalışabilirsin yani baya bir araştırarak başvurmak gerek bence ama parası epey iyi bence
Ben bugün Sakarya Üniversitesi'nde sınava girdim kızlar. Önce sertifika almanız gerekiyor. Sertifika icin 400 lira ücret yatırmanız lazım. Üc dersten olusan bir teorik sınav var. Toplam 100 soru. Onu gecmeniz lazım. Testten sonra da uygulamalı sınav var. Sunum ve danısan yönlendirmesi asamaları var. Bunlardan da en az 70 puan alırsanız geciyorsunuz.
Sertifikayı aldık diyelim. Gerisi KPSS puanınıza kalmıs. KAdrolar acıklanınca KPSS puanıyla atama yapılıyor. Temmuz ayında maasları 2410 TL idi. Hayırlısı olsun...
mardes teşekkür ederim cevabın için..bende başvurmak istiyorum..uygulamalı sınav nasıl oluyor bilgin var mı..birde kpss puanı kaç olması gerekiyor acaba:26:
mardes teşekkür ederim cevabın için..bende başvurmak istiyorum..uygulamalı sınav nasıl oluyor bilgin var mı..birde kpss puanı kaç olması gerekiyor acaba:26:
Uygulama sınavına cuma günü girecegim. Ama genel olarak bahsedersek 12 tane sunum var. Kurum kendi hazırlamıs. sunumda sadece konu baslıkları var. Biz 12 tanesine de calısacagız. Sınav günü zarf secip hangisi cıkarsa onu sunacagız. Sunumda beden dili, diksiyon, iletişim bu gibi şeylere puan veriliyor. Bilgi önemli degil. Bu sınavdan 70 almak gerekiyor
Bir de danısan- danısman görüsmesi var. Bir tiyatro ögrencisi danısan oluyor. Biz de danısman oluyoruz. Gelen kisiyle görüsme yapıyoruz. Bunda da belli kriterler var. Onlara uyup uymadıgımıza bakıyorlar. Bu sınavdan da 70 almak gerekiyor.
Genel olarak uygulama sınavından cok korkmayın diyorlar. Kriterleri yerine getirin yeter diyorlar. Bakalım görecegiz...
KPSS puanı icinse net bir sey yok. Ama forumlarda gördügüm kadarıyla 80-85- 90 arası yıgılma var gibi. Bir de ilk alımda puanlar 85in altına düsmez diyorlar. Ama bilemeyiz tabi ne olacagını. Bunlar tahmin sadece.
Benim yakın arkadaşım iş ve meslek danışmanı olarak atandı hatta temmuzdu yanlış hatırlamıyorsam. O önce kurs görmüştü sonra sınava girdi sınavın sonucuna göre ilk önce 2000 kişiyi atadılar galiba sonra 817 kişi kalmış arkadaşım da o 817 kişinin ilk 100 içindeydi ve atandı en sonunda. Ama galiba bu şimdiki alımlarda kurs falan olmayacak sadece sınavlar olacakmış diye biliyorum.
ada çok teşekkür ederim veridğin bilgiler için..arkadaşın kaç puanla atandı acaba?bilgin var mı
Kpss'den 83 almıştı ama diğer sınavda kaç aldı onu bilmiyorum ama isterseniz detaylarını arayıp sorabilirim.
Merhaba arkadaşlar,
Bu konu iyi denk geldi, ben de açmayı düşünüyordum:)
Temmuz'da atananlardan biri de benim arkadaşım. Benim de sınava hazırlanma sürecime denk geldiği için ve kendisi farklı bir şehire atandığı için detaylı konuşamadım. Bildiklerim; 2500 TL civarı bir maaşı olduğu ve uzman kadrosu olarak geçtiği. Buna ilaveten sınavla ilgili hepinizin bildiği detaylar. Yalnız sözleşmeli olarak bildiğim bu pozisyonun kadroluya dönme süreci kaç yıl? Bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı?
Bir de yeni kurs dönemi ne zaman olacak, duyumu olan varmı?
Bu arada arkadaşım; 82,900 lü bir puanla atandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?