İş yerinde bi hasta üstüme yürüdü

Sadece şunu yazacağım, siz sanırım yenisiniz işinizi zamanla öğrenirsiniz zaten de bir yazayım dedim, yaşlıların bazısı idrarını tutamıyor. İşten izin alıp devlet hastanesine gitmiştim, amca bankta otururken altına işedi. Hastanelerde aslında 65 yaş üstü hızlı giriyor, o amca neden oturuyordu bankta bilemedim. Size denk gelen amca sadece sabırsız ve saygısız mıydı yoksa bir derdi mi vardı bilemem ama bu da aklınızda bulunsun.

Müge Anliyi birkac kez izlemistim dobra bir kadin. Ama her zaman dobralik ise yaramıyor bazen nabza gore serbet vereceksin. "Her doğru her yerde söylenmez " diye düşünerek bazen ben de hakli bile olsam durumu tatlilikla halletmeye çalışırım, buyrun size bir.sey ikram edelim.seklinde sakinleştirmeye özen gösteririm.
Sağlık çalışanı olmasam da isini düzgün yapan çok doktor/hemsire vs gördüm. Her sey karsilikli ben en son hastanede bir ablaya denk geldim temizlikçi de olabilir hemsire değildi, beni iceri cagirdi buyrun diye o kadar tatliydi ki, bunu cikarken yuzune de söyledim. Tesekkur ettim.
Herkes yapılan iyiliğe tesekkur etse, fedakarlığı görse ve calisanlar da takdir edildiğini hissedebilse ben insanlarin daha şevkle çalışacağına inanıyorum.

Biz sadece sikayetimiz olunca geri bildirim yapan bir milletiz. Geçen sene rahim filmi cekilmek icin özel bir hastaneye gittim.10 dakikalik bir islem dendi. Oglum esim ben hastaneye gittik. Beni iceri aldilar megerki yatis yapilacakmis tahlil yapilacakmis yanimda telefonda yok esim asagida bekliyor oglumda cok haraketli aldi beni bir stres 07.00 de yatis yaptilar 9 oldu 10 oldu en sonunda hemsirenin birine yalvardim esime bir telefon etsemde merak etmeseler belki 3 hemsire 3 hasta bakiciya yalvardim kimse yardimci olmadi sonra ameliyathaneye aldilar ordada yalvardim kimse yardim etmedi.sonra uyutulmadan once doktorum geldi agladim durumu anlattim hemen telefonunu verdi baktim kadinda agliyor.( merhamet cok güzel bir duygu)aradim esimi merak etme diye gönül rahatligiyla uyudum Doktor operasyondan sonra bütün hemsire ve hasta bakicilari karsima dizip bunlarin hangileri yardimci olmadi bana göster dedi. Ertesi günü doktor icin hastane başhekimligine tesekkür mektubu yazdim. Allah razi olsun

O kadar canım sıkkın ki
İş yerinde triaj yapıyorum hastaları tek tek alıyorum ve doktorlarına yönlendiriyorum her gün hastalar bizşmle kavga ediyo ve beddualar hakaretler havasa uçusuyo “niye önce onu aldın niye doktor yok niye bekletiyosun sıra beklemek zorundamıyım “
Bunlar kavga sebepleri
Bugun daha önce camlara vurup bağırarak kavga eden bi amca geldi gayet kibar bi şekilde amca sen hemen şurdaki banka otur ben seni çağırıcam sıra gelince dedim
2 dk. Sonra amca tekrar camlara vurup hadisene beni alsana dedi bende sıra var amca görmüyomusun insanlarda bekliyo dedim sonra içeri geldi bağırarak sen halden anlamazmısın ben ayakta duramıyorum işini yapsana ne biçim insansın dedi
Bende amca zaten bankta oturuyosun bak bu iki oldu ben işimi yaparım sen bana karışamazsın buraya gelen herkes hasta bu insanlar da bekliyo dedim içeri girdi
Çıkarkende hiç yüzüne bile bakıp muhattap olmadım
Önüme gelip bidaha buraya geldiğimde seni burda görmeyecem seni taa nerelere sürdürürm bidaha burda olma benim karşımda seni ordan kaldıracam dedi
Bende arkama yaslanıp hadi gelip kaldırsana amca nasıl kaldırıyosun bakalım dedim adam üstüme yürüdü bende Gel karakol hemen arkaDa adını soyadını da biliyorum şikayet ederim seni dedim sonr hakaret ede ede gitti
Malesef sinir boşalması yaşadım ve işyerinde ağladım hergün bunları yaşadıgımız için iş yerindeki ablalar fln sarıldı çok haklısınız çok bunaldınız dediler hergün hastalar tarafından aşşağılanmaktan hakaret duymaktan kavga etmekten o kadar bunaldımki

eve geldim ailecek biraz zor bi dönemden geçiyoruz aynı zamanda annem canın mı sıkkın dedi bende işyerinde kavga oldu yine dedim işyerinde olan işte kalsın dedi dinlemedi bile bende adamın biri üstüme yürüdü ama sana derdimi mi anlatcam bu saatten sonra dedim
Biraz büyüyecekmişim benim tavrımı çekemezmiş ne oldu bile demedi bende ben bugun bu işi yapıyosam senin yüzünden dedim başladı saydırmaya bende babama gidip baba bak karın bu yüzden bağırıyo dedim
Ya çıkıpda kızım noldu başına ne geldi kimmiş o demedi bende siz böyle anne babasınız işte dedim
Ve suçlu ben oldum bi Allahın kuluda noldu demedi
Gerçekten bu hayatta tek başımaymışım adam beni dövsede üstüme yürüsede tek başımaymışım
Bu insanlar evden çıkarken kensilerini programlayıp çıkıyorlar.
Sokak da toplu taşımada kısacası heryer bagıran bagırana insan içine çıkmaya korkuyorum

Sizin konusma uslubunuz cok cirkin..ayrica yillardir hastaneye giderim devlet ozel vs..istisnai durumlar haric insan gibi davranan herkese insan gibi davraniliyor.oglumun bir goz doktoru var prof tam bir beyefendi ..gel gelelim asistan daha ama insan gibi konusmaktan aciz olan doktor da var adamin ogrencisi..

Yanlış anlaşılmak istemem. Doktorlara ve tüm sağlık çalışanlarına sevgim saygım var. Sizin konunuzdan bağımsız olarak söylüyorum. Evet bazen hastalar ters oluyor ama hastane çalışanlarının, hemşirelerin veya doktorların da aksi olanlari çok. Insanı azalıyorlar çok ters davranabiliyorlar. Hastayken veya hasta yakının varken hiç çekilmiyor.

O kadar canım sıkkın ki
İş yerinde triaj yapıyorum hastaları tek tek alıyorum ve doktorlarına yönlendiriyorum her gün hastalar bizşmle kavga ediyo ve beddualar hakaretler havasa uçusuyo “niye önce onu aldın niye doktor yok niye bekletiyosun sıra beklemek zorundamıyım “
Bunlar kavga sebepleri
Bugun daha önce camlara vurup bağırarak kavga eden bi amca geldi gayet kibar bi şekilde amca sen hemen şurdaki banka otur ben seni çağırıcam sıra gelince dedim
2 dk. Sonra amca tekrar camlara vurup hadisene beni alsana dedi bende sıra var amca görmüyomusun insanlarda bekliyo dedim sonra içeri geldi bağırarak sen halden anlamazmısın ben ayakta duramıyorum işini yapsana ne biçim insansın dedi
Bende amca zaten bankta oturuyosun bak bu iki oldu ben işimi yaparım sen bana karışamazsın buraya gelen herkes hasta bu insanlar da bekliyo dedim içeri girdi
Önüme gelip bidaha buraya geldiğimde seni burda görmeyecem seni taa nerelere sürdürürm bidaha burda olma benim karşımda seni ordan kaldıracam dedi
Bende arkama yaslanıp hadi gelip kaldırsana amca nasıl kaldırıyosun bakalım dedim adam üstüme yürüdü bende Gel karakol hemen arkaDa adını soyadını da biliyorum şikayet ederim seni dedim sonr hakaret ede ede gitti
Malesef sinir boşalması yaşadım ve işyerinde ağladım hergün bunları yaşadıgımız için iş yerindeki ablalar fln sarıldı çok haklısınız çok bunaldınız dediler hergün hastalar tarafından aşşağılanmaktan hakaret duymaktan kavga etmekten o kadar bunaldımki

eve geldim ailecek biraz zor bi dönemden geçiyoruz aynı zamanda annem canın mı sıkkın dedi bende işyerinde kavga oldu yine dedim işyerinde olan işte kalsın dedi dinlemedi bile bende adamın biri üstüme yürüdü ama sana derdimi mi anlatcam bu saatten sonra dedim
Biraz büyüyecekmişim benim tavrımı çekemezmiş ne oldu bile demedi bende ben bugun bu işi yapıyosam senin yüzünden dedim başladı saydırmaya bende babama gidip baba bak karın bu yüzden bağırıyo dedim
Ya çıkıpda kızım noldu başına ne geldi kimmiş o demedi bende siz böyleâ anne babasınız işte dedim
Gerçekten bu hayatta tek başımaymışım adam beni dövsede üstüme yürüsede tek başımaymışım
Bankada da öyle.cok muhattap olmamak lazim cirkeflesme potansiyeli olan insanlarla.duvar gibi duracaksın. Söylediği hiçbir şey umrunda olmayacak.hadi gel kaldır beni buradan gibi bir diyaloğa girmek doğru değil.deliyi dellendirmenin anlamı yok.isimiz zor .Allah yardimcimiz olsun

O kadar canım sıkkın ki
Bunlar kavga sebepleri

Ya çıkıpda kızım noldu başına ne geldi kimmiş o demedi bende siz böyle anne babasınız işte dedim
Çoğu sağlık çalışanına sinir oluyorum. O havaları afra tafraları bitiriyo. Doktorlarla zaten hiç konuşulmuyor. Bu arada şimdiye kadar hiçbir sağlık çalışanıyla kavgam olmadı. Kendi haklarımı bilirim, kendimden emin ve net konuşurum. Allah hastaneye düşürmesin. sizin tavrınız nasıldı, kim haklı bilemem. Bu arada ailenizin tavrına üzüldüm. Keşke en azından dinleseler, teselli etselerdi.

Yaşlıların önceliği var amca neden sıra bekledi?
Hayatta hangi mesleği yaparsak yapalim illa ki olumsuz şeyler yaşıyoruz.Hic olmadı otobüsteki bi insan yer kavgası çıkarabiliyor.artik insanların birbirine tahammülü kalmadı.
Yaşlılar bazen sabırsız olabiliyor ama bu kadar olay ilerlemişken hastane polisi güvenlik vs neden devreye girmiyor?
Ya da beyaz kod sanırım oraya neden bildirmediniz
Bu arada sizin tavrinizi da beğenmedim ben
Konunun uzamasına sebep olmuş

İşini yapmayan çok insan var onlarla dahi münakaşaya girmek yerine gidip şikayet ediyorum. Ne hakla.

O kadar canım sıkkın ki
Bunlar kavga sebepleri

Maalesef is durumunu da anlıyorum aile durumunu da saglik çalışanı özelliklede acil çalışanları ne yazik ki hastaların ve hasta yakınlarının bi cok agresifliklerine mariz kalıyorlar

Bi kız arkadaşımın acil de hasta yakınları cami kırıp ustune yürümüşlerdi tanidigim 10 hemşireden 8 i ben bu mesleği yapamam yaslanincaya kadar diye düşünüp farkli arayışlara giriyor.

Eeee en azindan insan eve gidince aileden destek görmek yada ailenin biraz yatistirmasini istiyor Oda yok.bende sıkıntılı bi kurumda çalışıyorum i2.5 yil asiri stresli ni şekilde çalıştım halada yerim değişmedi stres alanı ayni ama ben o stesi bi parca yönetmeyi öğrendim çünkü o stres zaten iste beni yeyip bitiriyor bide evdede aynısını yaşarsam olurum eski agresigligim söylenmem yok ama uyurken arkinda olmadan dişlerimi aşıri siktigimi farkettim

beyaz kod verseydin niye muhattap oldun ki
Beyaz kod iyice oyuncak oldu. Kim gerçekten şiddete uğruyo belli değil. Aile hekimime gitmiştim bir olaya denk geldim. Bir hasta ve hemşire tartıştı. Ortalık yatıştıktan sonra hemşire hastayı( ikisi de kadın) sürekli taciz etti. Gidip gelirken hastaya çarpma, önümden çekil vs. Resmen tahrik etti hasta dayanamadı yine konuştu( hasta öğretmen). Bir baktık polis. Ben de muayene oluyordum. Polis hasta hemşire daldılar odaya. Tüm hastalar hemşire suçlu dedi. Doktor amca( yaşlı) hemşireye kızdı. Polisler çıktı gitti. Eee polis o saatte neden gereksiz yere meşgul edildi??

Ben ailenize olan tavrinizi pek dogru bulmadim acikcasi tamam sizde haklisiniz tabikide isiniz zor ama orada adam yasli hasta biraz daha anlayis gosterip agiz dalasina girmemeliydinz yasli bi adamla yazik zaten pandemi vs insanlarin cani burnunda annenizde is yerinde oyle bi olay oldu diye napabilr ki kadin ozaman calisma otur evde der yani calisiyosanizda kendinize calismiyosanizda.. sonucta siizn geleceginiz icin

Valla profesyonelde olsam işimde bu cahiller yüzünden çileden çıkardım heralde hak verdim size.

Hastane de çalışıyorsunuz ve güvenlik yok diyorsunuz
Bu nasıl mümkün olabiliyor? Şikayet ettiniz mi?
Bunun dışında ben de hemşireyim. Yaşlı hastalar=bebek hastalar. Bebek ağlayınca laf söz edemiyoruz mesela çünkü anlamıyor yaşlı insanlar da bir yerden sonra öyle oluyor anlamıyor anlamak istemiyorlar. Cevaplarına sert tepki verdiğinizi düşünüyorum. Orta yolu bulmak gerekiyor ve bu görev bize düşüyor.

Geçen maskeni tak amca dediğim hasta bana si****m artık maskenizi dedi. Ve acili birbirine kattı. Siz bana bakmıyorsunuz diye. Tepki vermedim direkt güvenliği çağırdım. Adam cıkıp gitti. Ben cevap verirsem olay büyür, zaten canım burnumda kendi canımı sıkmaya değmez.

Geçmiş olsun, Allah kolaylık versin. Arkadaşım acilde hemsireydi, mafya kavgasında biri vurulmuş, acilde makine takmış ameliyata kosturuyorlarmis. Bir mafya üyesi de yanlarında makineye bakıp bagiriyormus, nabzı düşerse seni vururum diye.
Bu yaşlı amcalar böyle aksi, duymazdan gelin, Allah korusun kriz geçirir sebep sizi bilirler. Size bagiranlari deli gibi düşünün, deliye cevap verilir mi? Böyle yaparsanız biraz daha çekilebilir hale gelir.
Amca yanlış bir sekilde ofkesini size, siz anne babanıza dokmussunuz. Sürekli aynı şey olduğu için aileniz sormamistir yoksa sizi düşünmüyor olamazlar. Zor günler geciriyormussunuz. İnsan dara düşünce sevdiklerini bile ikinci plana atabiliyor istemeden. Karanlık günler sabaha çıkar, biraz sabır

Bende sağlık sektöründe firmada çalışıyorum dolayısıyla gunde doktor ziyareti yapmamız gerekıyor bizi ellerinden gelse öldürecekler niye geldi şimdi bu girdi çıkmıyor ne boş boş konuşuyor sıraya bile girmedi ben girecektim diye halbuki hastanenin ameliyathanelerindeki cihazların bilgisini vermek amaçlı giriyoruz yinede canları sağolsun ....

Öncelikle çok geçmiş olsun. Beyaz kod sistemi bu durumlar için var. Siz şayet beyaz kod çağrısı bırakmış olsaydınız bu olay adli mercilere intikal ederdi. Bahsettiğiniz kişiye dava açılırdı. Ancak beyaz kod verildiğinde şikayetinizden vazgeçseniz, artık şikayetçi değilim deseniz bile yargıya intikal ediyor o olay belirtmekte fayda var. Sözel/fiziksel şiddet fark etmiyor, beyaz kod verildiğinde mutlaka işleme konuluyor. Kurumda bu konuda eğitim verilmiş olması gerekiyor.

Çok haklısınız. Burada ki arkadaşlar iyi niyetlerinden öneri veriyorlar ama o ortama girince eminimki hepsi çıldırır. Pandemi dolayısıyla hastaneye verildim. Öyle şeylere şahit oldum ki. Kapıda ateş ölçen hemşire vardı. İlk hafta o kadar şeker anlayışlı idi ki. Bir ay sonra gelene gidene bağırmaya başladı. Hasta yol soruyor kız bilmiyorum dedi diye hakaret edip üzerine yürüyeni de gördüm, ateş ölçmek için elini uzatınca elini itip, 50 defa ne ölçüyorsun diyeni de.
Hastalara takılmayın hiç muhatap olmayın güvenliği çağırın onlar halleder. Ailenizde sürekli anlatıyor iseniz iş yeri sorunlarınızı daralmışlardır. Hele tırnağınız kırılsın en çok onların canı yanar

Back
X