İş yerinde bi hasta üstüme yürüdü

Ben sizi çok iyi anladım. Sağlıkçı çok arkadaşım var ve yaşadığınız zorlukları birebir biliyorum. Öncelikle size şunu soracağım; anneniz kariyer odaklı bir kadın mıydı? Yani önemli olan sizin iş bulmanız mıydı onun için? Yaşadığınız olayla ilgili olarakta; sağlık, eğitim vb alanlar herkesin yapabileceği işler değil. Ciddi anlamda sabır, anlayış ve insan sevgisi gerektiyor. Yaptığınız iş eğer sizi mutlu etmiyorsa kendinize alternatif yaratın. İnsanın sevmediği işi yapması nasıl bir şey ben çok iyi biliyorum, yaşadım. Eğer her şeye rağmen ben bu işi yapacağım diyorsanız da işinizi düzgün yapın ve yapılan hiçbir tavrı kişisel algılamayın.

bizim cahil insanımız bu hasta kabul de çalışanları çok maaş alıyor zannediyorlar rahat zannediyorlar her türlü karaktersizlik buradaki insanlara yapılıyor doktorun karşısına çıkınca el pençe divan duruyorlar yazık gerçekten insanların gerçek kalitesi işte bu hasta kabul personeline davranışına göre belli olur.

Saglık ocağındayım burda güvenlik yok görevim hasta kabul olsa neyse de 5 aydır oturttulatbizi kapıyaiğne pansuman kan alma tansiyon bütün işlerin yanında bide kapıdabekleyip ateş yönlendirme yapıyoruz yani köle gibi kullanılıyoruz buraya gelen hastalar artık çogu tanıdık çünkü biliyoruzkimün ne rahatsızlıgı oldugunu daha o amcadan önce gelen kanser hastası bi amcanın ignesi vardı iğne ucu şiş gibi onu yaparken gözlerim doldu üzüldüm amcaya amcadan saklamaya çalışırken “ üzülme benim melek kızım ben alıştım artık canım yanıyo ama ne insanlar var böyle şişler gibi iğneyi sokan “ dedi gitti Bu insanlara sesimi çıkartırmıyımbir dk bekletirmiyim hayır
Ama dünki gibi insanlar yaşını kullanıp arsızlık yapmak peşinde çoğu yaşlı ve hasta insanın bağırmaya dermanı olmuyo ki kavga edecek
Ve sadece ona şurda otur da ben seni çağırcam diyen 23 yaşındaki gencecik kızı o kadar insanın içinde Aşağılayacak saygısızlık olabilir ama ben susmuycam bu erkekler her zaman kadın görünce bi baskı kurmaya çalışıyorlar
İş yerini geçtim de insanin kendini evdekine anlatamamasi çok kötü bir duygu. :işsiz:
Kamera var mı ? Çünkü baya baya saglikcilara şiddetten bahsediyorsunuz
Ulan benim bir derdim varsa anamla babamla paylaşamasam kimle paylayaşacağım ?

Amcayı işi gücü boşverin de evdekiler daha fena. Yazık yazık neyse canınızı sıkıp büyütmeyin.

Bu kadar yoğun duygular yaşayıp patlama olma sebebi bence evdeki sorunlar veya duygusal boşluğunuz olabilir.

Yaşanılanı önemsizleştirmiyorum yanlış olmasın. Yaşanılanın çok olası olduğunu söylemek istedim.
Ben ailenize olan tavrinizi pek dogru bulmadim acikcasi tamam sizde haklisiniz tabikide isiniz zor ama orada adam yasli hasta biraz daha anlayis gosterip agiz dalasina girmemeliydinz yasli bi adamla yazik zaten pandemi vs insanlarin cani burnunda annenizde is yerinde oyle bi olay oldu diye napabilr ki kadin ozaman calisma otur evde der yani calisiyosanizda kendinize calismiyosanizda.. sonucta siizn geleceginiz icin
Valla profesyonelde olsam işimde bu cahiller yüzünden çileden çıkardım heralde hak verdim size.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Beyaz kod sistemi bu durumlar için var. Siz şayet beyaz kod çağrısı bırakmış olsaydınız bu olay adli mercilere intikal ederdi. Bahsettiğiniz kişiye dava açılırdı. Ancak beyaz kod verildiğinde şikayetinizden vazgeçseniz, artık şikayetçi değilim deseniz bile yargıya intikal ediyor o olay belirtmekte fayda var. Sözel/fiziksel şiddet fark etmiyor, beyaz kod verildiğinde mutlaka işleme konuluyor. Kurumda bu konuda eğitim verilmiş olması gerekiyor.
Çok haklısınız. Burada ki arkadaşlar iyi niyetlerinden öneri veriyorlar ama o ortama girince eminimki hepsi çıldırır. Pandemi dolayısıyla hastaneye verildim. Öyle şeylere şahit oldum ki. Kapıda ateş ölçen hemşire vardı. İlk hafta o kadar şeker anlayışlı idi ki. Bir ay sonra gelene gidene bağırmaya başladı. Hasta yol soruyor kız bilmiyorum dedi diye hakaret edip üzerine yürüyeni de gördüm, ateş ölçmek için elini uzatınca elini itip, 50 defa ne ölçüyorsun diyeni de.
Hastalara takılmayın hiç muhatap olmayın güvenliği çağırın onlar halleder. Ailenizde sürekli anlatıyor iseniz iş yeri sorunlarınızı daralmışlardır. Hele tırnağınız kırılsın en çok onların canı yanar
Ben sizi çok iyi anladım. Sağlıkçı çok arkadaşım var ve yaşadığınız zorlukları birebir biliyorum. Öncelikle size şunu soracağım; anneniz kariyer odaklı bir kadın mıydı? Yani önemli olan sizin iş bulmanız mıydı onun için? Yaşadığınız olayla ilgili olarakta; sağlık, eğitim vb alanlar herkesin yapabileceği işler değil. Ciddi anlamda sabır, anlayış ve insan sevgisi gerektiyor. Yaptığınız iş eğer sizi mutlu etmiyorsa kendinize alternatif yaratın. İnsanın sevmediği işi yapması nasıl bir şey ben çok iyi biliyorum, yaşadım. Eğer her şeye rağmen ben bu işi yapacağım diyorsanız da işinizi düzgün yapın ve yapılan hiçbir tavrı kişisel algılamayın.
bizim cahil insanımız bu hasta kabul de çalışanları çok maaş alıyor zannediyorlar rahat zannediyorlar her türlü karaktersizlik buradaki insanlara yapılıyor doktorun karşısına çıkınca el pençe divan duruyorlar yazık gerçekten insanların gerçek kalitesi işte bu hasta kabul personeline davranışına göre belli olur.

Haklısınız ama benim takıldığım bir nokta var o da bence gelen hastalara "sen" yerine "siz" diye hitap etmeniz daha uygun olur diye düşünüyorum. Ailenizin tepkisizliğine bozulmakta haklısınız, sizin sorunlarınızı dinlemeleri ve size destek olmaları lazım ama stresli bir işte çalışıyorsunuz ve gerçekten de işte olanları eve taşımayın, orada kalsın, yoksa siz yıpranırsınız.

S SalakSacma zor bir olay yaşamışsınız.
Hemşire mısınız?
Birim değiştirme sansiniz var mı?

Kadın doğum tarafı gibi?

sağlık sektörü cidden zor... insanla uğraşılan her meslek zor ama sağlık söz konusu olduğunda insanlar daha tahammülsüz ve bencil oluyorlar... öncelik hep kendilerinde olsun istiyorlar... can mevzusu olduğu için başkalarını hiçe sayıyorlar... kolaylıklar diliyorum size...
annenizin ne problemi var bilemiyorum ama ekonomik şartlar üzerine korona bindi.. hepten ülkece depresyondayız. dilerim bir an önce düzelir herşey.

Bende sağlık sektöründe firmada çalışıyorum dolayısıyla gunde doktor ziyareti yapmamız gerekıyor bizi ellerinden gelse öldürecekler niye geldi şimdi bu girdi çıkmıyor ne boş boş konuşuyor sıraya bile girmedi ben girecektim diye halbuki hastanenin ameliyathanelerindeki cihazların bilgisini vermek amaçlı giriyoruz yinede canları sağolsun ....
Sizin işinizi bilmiyorum ama ben de mümessiller girince ve dakikalarca çıkmayınca geriliyorum. Amaç ilaç pazarlamk. Sağlık sistemi genel olarak düzgün değil. İlaç mümessili için zaman ayrılsa vs bilemiyorum yani. Dışarda hastalar beklerken onun girip lak lak etmesi hoş değil.

Vatandaş profili sıkıntılı bir kurumda çalışıyorum. Dün beni vatandaştan alın, başka bir odada 5 kat iş verin dedim. Sağlıkçıların durumu elbette kıyas götürmeyecek seviyede daha zor. Çok eski bir memur sayılmam 7. yılım çok vatandaşla tartıştım ama sizin noktaya gelmedim. Adamın kafası belli ki kırık restleşme olmuş, ben polisi arıyorum hemen. Geliyorlar alıp gidiyorlar, işimi gerçekten iyi yaparım o yüzden amirlerle sorunum yoktur. Yani vatandaşa karşı beni tutarlar, bugün yarın hep böyle insanlar gelecek. Bu ülkenin ruh sağlığı bozuk kendinize bu kadar yük etmemeniz lazım. Delidir diyerek geçmek lazım işi büyütürse hukuki boyuta taşımak lazım. Ailenizle ilişkinizi ise bilemiyorum sürekli sızlanır mısınız ? ben sizi biraz hassas gördüm, vatandaşlar değişmeyecek siz nasırlaşacaksınız.

Bende sağlık sektöründe firmada çalışıyorum dolayısıyla gunde doktor ziyareti yapmamız gerekıyor bizi ellerinden gelse öldürecekler niye geldi şimdi bu girdi çıkmıyor ne boş boş konuşuyor sıraya bile girmedi ben girecektim diye halbuki hastanenin ameliyathanelerindeki cihazların bilgisini vermek amaçlı giriyoruz yinede canları sağolsun ....

Bende ayni işle ugraşan bir firmada çaliştim ama hastalarda bence haklılar. Elbette tanitim yapilacak ama bu islerde muayene saatleri dışında randevulu sistemle yapilirsa kimse magdur olmaz. Bende 6 ay önce kadin doguma muayene icin odaya girdigimde arkamdan bir ilac firmasi calisani beyfendi odaya girdi başladi konusmaya. Doktora derdimi anlaticam baktim cıkmiyor dayanamadim çıkın dısari burasi kadin doğum diye tersledim.

İşyerinde olan işyerinde kalır okeyde yaşadığın sıkıntılı bir durumda destek olmayacaksa ne anlamı kalıyor aile olmanın? İnsanlar işleri hakkında da konuşabilirler ayrıca. İki tatlı söz söyleyip geçememişler yazık bence. Sağlık sektörü zor acil triaj zaten bambaşka bir dünya. Başhemşireye durumunu bildir derim ve o amcayıda bir daha geldiğinde şikayetçi ol

• Beğen
Reactions: 000
anneniz iş yerinde olan iş yerinde kalsın lafını çok yanlış anlamış belli. bildiğin duyarsız davranmış. siz orda koskoca gün insanların ağız kokusunu çekin, dırdır dinleyin, üstünüze yürüsünler hakaret edilsin. anneniz dinlemiyor derdini bile. pes dedim vallahi.. bir de o emekçi halinize saydırmışlar da saydırmışlar. Allah empati gücü yeteceği versin amin..

• Beğen
Reactions: 000
Hastanede güvenliginiz yok mu?

Adam net haksiz ne demek hakaretler beddualar... ama sizin de cevaplariniz pek uygun degil. Afedersiniz sidik yarisi gibi. Beyefendi görevimi yapiyorum demek varken hadi kaldir da görelim demek profesyonellige pek uygun degil. Belki de bunak adam, suurunda sorun var, ne dedigini bilmiyor. Deger mi dalasmaya? Ben direkt guvenlik cagriyorum benzer durumlarda. Guvenligi gorunce kuzu kuzu sira bekliyorlar. Onlardan duymak daha ikna edici geliyor veya olay buyumesin diye mecburen susuyorlar. Böyle bir sansiniz yoksa tabi allah yardimciniz olsun.

Aile kisminda da haklisiniz.

Güvenlik yok malesef bi tartışma oldugunda kocaman yerde tek başımıza tartışıyoruz ve kimse çıkıpta erkek çalışanlardan noluyo demiyo
Maalesef her sektörde karşısındakini parasıyla satın almış gibi davranan bazı kendini bilmezler var, yaşı başı ne olursa olsun kimsenin kimseye bu şekilde davranmaya hakkı yok, bazen böyle kavgalara şahit oluyorum görevli kişiye sabır diliyorum, size de sabır dilerimHoppa

Ailenize anlatmak istediğinizde dinlemiyorlarsa bir de bunu kendinize dert edip üzülmeyin, kendinize günlük alın, o günlüğe tüm duygu durumlarınızı yazın dert ortağınız olsun, yazmak çok rahatlatır inanın.

İnsanlar çok tahammülsüz artık, herkes kavga etmek için fırsat kolluyor gibi. Ama yaşadıklarınıza biraz da sizin üslubunuz sebep oluyor bence.

İnsanlara amca, teyze, sen kelimeleriyle hitap ederseniz konumlar karışır. Siz orada işinizi yapıyorsununuz, bu kadar. Karşıdaki de sizin amcanız değil.
İnsanlara amca dediğiniz an orada yaptığınız iş unutulur, sizinle istedikleri gibi konuşabileceklerini düşünürler.
Konuşmada resmiyeti korursanız tartıştığınız kişi sayısının 10'dan 5'e düştüğünü göreceksiniz.

Ailenize ise diyecek bir şey bulamadım. Yaptıkları çok kırıcı. İş işte kalmalı gerçekten ama bu durum o seviyede değil.

her gün sağlıkçıların yaşadığı bir durum. maalesef garipsemedim bu durumları
alışacağız hatta kulaklarımız sağır, gözümüz kör olmalı ki mesleğimize devam edebilelim yoksa böyle sinir sisteminiz bozulur
ilk yıllarda ben de çok zorlanır ağlardım şimdi onlar bana söyleyince ben içimden 10 a kadar sayıyorum ya da şarkı söylüyorum
ya da beceriksizsin gibisinden cümle kurduklarında evet amcam vallahi ben de kendimden bıktım şu beceriksizliğimden koca bulamıyom diyorum adam gülmeye başlıyor
kafaya her şeyi takmamak lazım

Biz sadece sikayetimiz olunca geri bildirim yapan bir milletiz. Geçen sene rahim filmi cekilmek icin özel bir hastaneye gittim.10 dakikalik bir islem dendi. Oglum esim ben hastaneye gittik. Beni iceri aldilar megerki yatis yapilacakmis tahlil yapilacakmis yanimda telefonda yok esim asagida bekliyor oglumda cok haraketli aldi beni bir stres 07.00 de yatis yaptilar 9 oldu 10 oldu en sonunda hemsirenin birine yalvardim esime bir telefon etsemde merak etmeseler belki 3 hemsire 3 hasta bakiciya yalvardim kimse yardimci olmadi sonra ameliyathaneye aldilar ordada yalvardim kimse yardim etmedi.sonra uyutulmadan once doktorum geldi agladim durumu anlattim hemen telefonunu verdi baktim kadinda agliyor.( merhamet cok güzel bir duygu)aradim esimi merak etme diye gönül rahatligiyla uyudum Doktor operasyondan sonra bütün hemsire ve hasta bakicilari karsima dizip bunlarin hangileri yardimci olmadi bana göster dedi. Ertesi günü doktor icin hastane başhekimligine tesekkür mektubu yazdim. Allah razi olsun
Ne mutlu size.
Nezaket baska bir sey.
Bir de evet o calisanlar bize (hastalara) hizmet etmek, ellerinden geleni yapmak zorunda da olsalar, bizim de onlara düzgün davranmak ve yaptıkları görevleri de olsa tesekkur etmek zorundayız.
Kimse takdir görmediği bir işte calismak istemez, cok sevse bile hep yenilmek ve olumsuz seyler duymak motivasyonu düşürür.
G gul2016 sizin dediğiniz gibi siz diye hitap etmek gerektigini daha önce birkac yerde yazmıştım ben de ama kasıntı olmakla suçlandım o yüzden bu konuda belirtmemistim. Vatandasa eşit bir mesafede olmak gerekiyor. Ben bana "abla" diyenlere bir sey demem ama birine "buyrun beyefendi" derken diğerine "gel abla" denmesi dışarıdan gözlemleyen biri acisindan itici durabilir. Sırf bu yüzden bile insanlar sınırı aşma hakkini kendinde görebiliyor. O yüzden mesajınızı beğendim

Beyaz kod iyice oyuncak oldu. Kim gerçekten şiddete uğruyo belli değil. Aile hekimime gitmiştim bir olaya denk geldim. Bir hasta ve hemşire tartıştı. Ortalık yatıştıktan sonra hemşire hastayı( ikisi de kadın) sürekli taciz etti. Gidip gelirken hastaya çarpma, önümden çekil vs. Resmen tahrik etti hasta dayanamadı yine konuştu( hasta öğretmen). Bir baktık polis. Ben de muayene oluyordum. Polis hasta hemşire daldılar odaya. Tüm hastalar hemşire suçlu dedi. Doktor amca( yaşlı) hemşireye kızdı. Polisler çıktı gitti. Eee polis o saatte neden gereksiz yere meşgul edildi??

günde kaç kişiyle uğraşıyor o insanlar farkında mısın? bir kişi böyle yaptı diye nolacak tüm hemşireler hak mı ediyor????

O kadar canım sıkkın ki
İş yerinde triaj yapıyorum hastaları tek tek alıyorum ve doktorlarına yönlendiriyorum her gün hastalar bizşmle kavga ediyo ve beddualar hakaretler havasa uçusuyo “niye önce onu aldın niye doktor yok niye bekletiyosun sıra beklemek zorundamıyım “
Bunlar kavga sebepleri
Bugun daha önce camlara vurup bağırarak kavga eden bi amca geldi gayet kibar bi şekilde amca sen hemen şurdaki banka otur ben seni çağırıcam sıra gelince dedim
2 dk. Sonra amca tekrar camlara vurup hadisene beni alsana dedi bende sıra var amca görmüyomusun insanlarda bekliyo dedim sonra içeri geldi bağırarak sen halden anlamazmısın ben ayakta duramıyorum işini yapsana ne biçim insansın dedi
Bende amca zaten bankta oturuyosun bak bu iki oldu ben işimi yaparım sen bana karışamazsın buraya gelen herkes hasta bu insanlar da bekliyo dedim içeri girdi
Çıkarkende hiç yüzüne bile bakıp muhattap olmadım
Önüme gelip bidaha buraya geldiğimde seni burda görmeyecem seni taa nerelere sürdürürm bidaha burda olma benim karşımda seni ordan kaldıracam dedi
Bende arkama yaslanıp hadi gelip kaldırsana amca nasıl kaldırıyosun bakalım dedim adam üstüme yürüdü bende Gel karakol hemen arkaDa adını soyadını da biliyorum şikayet ederim seni dedim sonr hakaret ede ede gitti
Malesef sinir boşalması yaşadım ve işyerinde ağladım hergün bunları yaşadıgımız için iş yerindeki ablalar fln sarıldı çok haklısınız çok bunaldınız dediler hergün hastalar tarafından aşşağılanmaktan hakaret duymaktan kavga etmekten o kadar bunaldımki

eve geldim ailecek biraz zor bi dönemden geçiyoruz aynı zamanda annem canın mı sıkkın dedi bende işyerinde kavga oldu yine dedim işyerinde olan işte kalsın dedi dinlemedi bile bende adamın biri üstüme yürüdü ama sana derdimi mi anlatcam bu saatten sonra dedim
Biraz büyüyecekmişim benim tavrımı çekemezmiş ne oldu bile demedi bende ben bugun bu işi yapıyosam senin yüzünden dedim başladı saydırmaya bende babama gidip baba bak karın bu yüzden bağırıyo dedim
Ya çıkıpda kızım noldu başına ne geldi kimmiş o demedi bende siz böyle anne babasınız işte dedim
Ve suçlu ben oldum bi Allahın kuluda noldu demedi
Gerçekten bu hayatta tek başımaymışım adam beni dövsede üstüme yürüsede tek başımaymışım
Allah sabır versin..

Back
X