İş yerinde kıyafet sorunu

Özel hayatımda giyerim daha da kısaltırım elbiselerde ama okul için olmaz. Kollarını tahtaya kaldırdığında iyice yukarı çıkacak bilirim bu modeli.
Benim sevdiğim bir ablam da istanbulda zeytinburnunda bir meslek lisesinde öğretmenlik yaptı Bir dönem. Tahtaya döndüğünde ergen erkeklerin dümdüz iş kıyafeti olan kumaş pantolondan bile poposunun fotoğrafını çekip dedikodusunu yaptığını yakaladı telefonlarında. Bu etekle şova girer ergenlerin önünde.
Bir ihtimal bir şey duymuş yakalamış kulak misafiri olmuş olabilirler.
Lisedeki erkekler kimya öğretmenimiz arkasını dönsün diye bakarlardi çünkü kadının giydiği açık renkli yarı transparan eteğinden poposu belli oluyordu. Sonra arkasından ulu orta neler neler söylüyorlardi. Ergen bunlar, ayarı yok hiç birinin.

Merakınızı giderecek kadar zamanım yok
Fikrimi beyan ettim
Zaman kısıtlaması yoktu. Uzun uzun araştırıp, cümlelerinizi kurup cevap verebilirdiniz. Fikrinizi orta yere beyan ederken karşıt fikirlerin olabildiği gibi sorgulanacağını da unutmayın. Burası yorumumu saldım gittim yeri değil bir forum. Yani saygı çerçevesinde fikirlerin konuşulabileceği bir yer.

Bence herkesi uyarmışlardır aksi halde düşünürsek öğrencilerden sizin hakkınızda bir şey duymuş da olabilirler gençseniz meslek lisesinde daha çok göze gelirsiniz rehber öğretmensiniz yalandan yanınıza gelebılırler sırf sızı görmek için ergenler aşık olurlar sapıkca muhabbetlere gırerler bence pantolon uzun etek daha mantıklı

sınırlar olmalı hele ki direkt ergen grubuyla çalışan meslek varsa ama keşke çocuklarımıza da kıyafetle yargılamamayı öğretebilsek ne münasebet öğrenci öğretmeninin kıyafetine laf edecek
öğretmenleri kara çarşaflı olsa yine aynı yorum gelir miydi acaba
Bence burada yargılama öğrenciler tarafından olmuyor, ergenler orasına burasına bakar bacağı şöyle der vs yargılayan genelde yetişkinler. Ağzı sulana sulana bakan oğlanlar varsa o yüzden uyarı almıştır.

Eki Görüntüle 3665581
Bu etek aslında kolumu kaldırmasam daha aşağıda kalıyor çizme ya da botla giydim başka da çok giymedim. Çorapları da kalın siyah giydim

Ablacigim senin aklin yerinde mi, bu gayet kisa bir etek. Bu sekilde giyinirsen tabi ki uyari alirsin. Is ortaminda bu sekilde kiyafet olmaz, okul olsun olmasin. Oraya moda show yapmaya gitmiyorsun calismaya gidiyorsun. Kaldi ki mudur ergen erkekler var demis, adam hakli. Al uzun bir pantalon giy, okulda mini etek giyip ne yapacaksin??

Ablacigim senin aklin yerinde mi, bu gayet kisa bir etek. Bu sekilde giyinirsen tabi ki uyari alirsin. Is ortaminda bu sekilde kiyafet olmaz, okul olsun olmasin. Oraya moda show yapmaya gitmiyorsun calismaya gidiyorsun. Kaldi ki mudur ergen erkekler var demis, adam hakli. Al uzun bir pantalon giy, okulda mini etek giyip ne yapacaksin??
Helal olsun👏
Katılıyorum
Ben de ortaokulda özel okuldayken sınıfın tuhaf ergenleri turkçe öğretmenimizin Bacaklarına bakıp aralarında konuşuyorlardı.

Özellikle masanın altına eğilip öğretmenin bacaklarını görmeye çalışıyorlardı.
Biz kızlar olarak hocamızı uyarmıştık.o da memnun olmuştu dikkat etmişti
Yok özgürlük yok bilmem ne
Kadının bedenini meta olarak görmelerine sebebiyet verecek hareketler hoş değil

Ben de diyorum ki okulda kimse giymesin, bana zümrem sen gençsin ondan bakarlar dedi . Okulun kuralları varsa ben de uymalıyım diğer öğretmenlerde.
Hocam kılık kıyafet düzenlemesinde okulun kuralı olmaz. Memurların nasıl giyineceğini 657’de belirlenmiştir. Antalya’nın merkezinde de Iğdır’ın ücra bir köyünde de İstanbul’un göbeğinde de tüm öğretmenler aynı yönetmeliğe tabidir. Diğer öğretmenlerin bu konuda uyarılıp uyarılmadığını da bilmiyoruz. Tekrar söylüyorum: Kılık kıyafetinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Kıyafetiniz formal olarak kurallara uygun mu değil mi buna bakın.

Eki Görüntüle 3665581
Bu etek aslında kolumu kaldırmasam daha aşağıda kalıyor çizme ya da botla giydim başka da çok giymedim. Çorapları da kalın siyah giydim
Vala cok yakismis ama aşırı kisa. Sadece ogretmen degil normal memur da giyemez bunu kiyafet yonetmeligi diye bisey var. Digerleri de giyiyor diyorsunuz da belki onlari da uyarmislardir veya onlarinki bu kadar kisa degildir. Yok giyicem diyosaniz giyin de bi ton ergenin oldugu yerde arkanizdan acik acik fantezi anlatirlar bunu da tahmin etmeniz lazim. Yaptiklari dogru degil ama bu yaptıkları gercegini degistirmiyor

Bir saniye. Müdür yardımcınız erkek mi? şayet öyleyse ne cüretle sizi öğrenciler öğretmen fantezisi kurabilir diyor??! Bunu söylerken hiç mi yüzü kızarmamış?!!

Ay o kadar az kişi mantıklı yorum yapmış ki çıldıracağım.
Eteğin kısa olması müdürün yaptığı çirkin uyarıyı haklı çıkartmaz.
Öğrencilerin abazanlığı kadının giyimini üslupsuz bir şekilde uyarılabileceği anlamına gelmiyor.

Öğrencilere nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek yerine kadını suçlu görenler olmuş.
Tecrübesizdir, giyenler vardır diye konu sahibi de giymiştir diye bu şekilde uyarılamaz.

Kadın baştan aşağı kapansa da çirkin zihniyetteki insanlar objeleştirecek bir yer bulur.

Evet öğretmenin bir giyim kuralı vardır, belli yerlerin kendine özgü giyim sınırı vardır ama bunlar öğrenciler arkasına bakar, bacağına bakar diye açıklanamaz.

Deneyimli bir meslektaşınız olarak şunu da söylemeden geçemeyeceğim:
Takılmanız gereken şey idarecinizin sizi uyarması değil, uyarırken kullandığı ifadeler olmalı.
Kıyafetiniz yönetmeliğe uygun değil. Başkalarınınkinin de uygun olmaması sizinkini daha az uygunsuz yapmaz.
Diğer öğretmenleri uyarıp uyarmadığını da bilmiyoruz.
Siz de “Ama başkaları da giyiyor. Ben niye giymeyeyim?”i değil, “Beni nasıl böyle bir dille uyarır?”ı sorgulamalısınız.
Bu dil düpedüz mobbing çünkü. Asıl noktaya odaklanın.

Ay o kadar az kişi mantıklı yorum yapmış ki çıldıracağım.
Eteğin kısa olması müdürün yaptığı çirkin uyarıyı haklı çıkartmaz.
Öğrencilerin abazanlığı kadının giyimini üslupsuz bir şekilde uyarılabileceği anlamına gelmiyor.

Öğrencilere nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek yerine kadını suçlu görenler olmuş.
Tecrübesizdir, giyenler vardır diye konu sahibi de giymiştir diye bu şekilde uyarılamaz.

Kadın baştan aşağı kapansa da çirkin zihniyetteki insanlar objeleştirecek bir yer bulur.

Evet öğretmenin bir giyim kuralı vardır, belli yerlerin kendine özgü giyim sınırı vardır ama bunlar öğrenciler arkasına bakar, bacağına bakar diye açıklanamaz.
Öğrenciler ergenlermiş ama ergenlerin aklı ne kadar yerinde, hormonları yönetiyor zaten onları. Küçük yada üniversite kategorisi olsa neysede ergenlerle çalışanlar ekstra dikkat etmeli en azından mini, dekolte giymeyebilirler. Sosyal bi alan değil ki orası iş yeri sonuçta

2007 de atandım, kaç yıllık öğretmenim artık bu konularda fikir beyan edebilecek kadar tecrübeliyim.
Siyasal islamın, kutuplaşmaların boyutu o kadar arttı ki herkes kendince tepki gösteriyor. İnsanlar ‘biz sizden değiliz’ diyebilmek için kendince bir yol arıyor. Kadınlar kıyafetlerine karışıldıkça daha açık giyinmeye başladı. Okullarda ciddi bir kutuplaşma var. Daha önce hiç görmediğim kadar mini etek, askılı bluz hatta tayt görüyorum. Aynı şekilde kapalı arkadaşlar da dozu abarttı, tarikat toplantısından gelir gibi okula geliyorlar bir çarşaf eksik kaldı.
Kendi adıma söyleyeyim, öğretmenin öğretmen gibi görünmesi gerektiğini düşünüyorum ve ben öyle giyiniyorum. Ceketimi, kumaş pantolonumu giyer giderim okula, öğrencilerim de hep çok şık bulduklarını söylerler.
Diğer türlü yukarda bahsettiğim iki model öğretmenin giyimini de uygun bulmuyorum. Konu sahibine eteği çok yakışmış, belli ki fıstık gibi kız. Ama o etek çok kısa.
Erkek öğretmenleri de Allah bildiği gibi yapsın hepsi de pazarcı gibi geliyor okula.

Öğrenciler ergenlermiş ama ergenlerin aklı ne kadar yerinde, hormonları yönetiyor zaten onları. Küçük yada üniversite kategorisi olsa neysede ergenlerle çalışanlar ekstra dikkat etmeli en azından mini, dekolte giymeyebilirler. Sosyal bi alan değil ki orası iş yeri sonuçta
Burada olgun olgun kadınlar böyle düşünürken ergen erkeklerden zaten çok fazla bir şey beklemiyorum. Söylemek istediğim kıyafetin yönetmeliğe uygun olmadığı söylenir, eğer kulaklara çok konuşulan bir konu gelmişse bu uygunca dile getirilir ve yönetmelik hatırlatılır. Onun dışında ergen erkeklerin abazanlıkları normalmiş gibi oranızı buranızı sakının diye uyarmak normal değil.
Konu sahibi öğretmenin nasıl bir sosyokültürel ortamda öğretmenlik yaptığını bilmiyorum. Belki bazı yerlerde eteği normaldir. Eğer yönetmeliğe göre normal değilse de uyarılarak öğrenmiş oldu. Yok yönetmeliğe göre normalse ama uygun bir mahalle/çevre değilse de bunu deneyimleyip öğrendi. Bundan sonra kendi akıl süzgecinden geçirip ona göre davranır.
Ama o öğretmenler şunu giyiyor bu böyle yapıyor diye kıyaslama yapmak yerine böyle davranır diye umuyorum en azından.

Diğer öğretmenleri uyarmadıklarını nerden biliyorsunuz?
Söylediklerinizin altında ben gencim, güzelim beni uyarıyorlar gibi bir düşünce var ama 45 yaş da düzgün bir fizikle gayet dikkat çeker giydikleri. Sanki 60-70 yaştan bahsediyorsunuz.
Yetişin bir kadın ve öğretmensiniz, ısrarla diğer öğretmenler de giyiyor demenizi de anlamadım. Onların da giymesi sizin yanlışınızı normalleştirmiyor.
Attığınız fotoğrafta etek boyunuz okul için oldukça kısa ve siz sürekli diğer öğretmenler deyip durmuşsunu yorumlarınızda.
Müdür yardımcısının sizi uyarma şeklini, kullandığı dili doğru bulmadım bu arada.
Kıyafetlerininiz yönetmeliğe uymuyor diye uyarsın, diğer türlüsü kadını zan altında bırakacak bir dil oluyor.

Back
X