Is yerinde mobbing

Ben de size cevap yazmadım ogretmenlere laf atana söyledim, ve genellemelerin kotu oldugunu anlatmak icin bir genelleme de ben yaptim....nedense üstünüze alindiniz.... Hiç alakası olmayan konulara getiriyorsunuz.... İcimde bir yara olsaydı bir dk durmaz universiteye gecerdim... Benim sartlarimda bir insan için hiç zor değil, tanımadan ,ne iş yaptigimi bilmeden, konusuyorsunuz..
Yazdığım paragrafin anlamını çıkarmaktan aciz olduğunuz icin daha fazla cevap yapmayacağım.....

Son düzenleme:
Eğitim fakültesindeki asistanlar tanımaladığınız gibi olabilir ama biz çok yoğunuz gerçekten.

Biz öğretmenleri kıskanmıyoruz, öğretmenlik mesleğini küçümsemiyoruz sadece bir çok meslek gurubuna göre daha avantajlı olduklarını ve sürekli şikayet halinde olmalarının yersiz olduğunu söylüyoruz.

Yanlış mı? Allah için söyleyin.

Öğretmen diye şikayet etmeye , sorun yaşamaya hakkı yok mu yani? Mesleğinde avantajı varsa bu Öğretmenin suçu mu? Devlet sunmuş oda kullanıyor , sana da sunsa öyle bir kullanırsın ki..öğretmen bir sorun sıkıntı yaşadığında paylaşması diğer mesleklere hakaret mi? Diğer meslek grupları da saldırıya geçecek kadar hasetler demekki?? Eleştirilerden bunu Anlıyorum..

İşiniz yoğunsa bu sizin tercihiniz, yüksek lisans Yaptım biliyorum akademisyenlerin ne kadar çok yoğun olduğunu, işleri Güçleri Öğrenciye ödev proje yüklemek ,konu bile anlatmaz anlattırırlar..bizi canımızdan bezdirir ,asla eleştiri kabul dahi etmezler ..karşılarında sus pus otururuz öyle, istediklerini getirir anlatırız ..Türkiye'de akademisyenliği tartışmam bile... Bir iki gerçek akademisyen hariç tabi..

Yani olabilir işte. Sizin hocalarınız böyle demek ki...

Şimdi daha iyi anladım öğretmenlerin neden böyle olduğunu. Hocalarınızı örnek alıyorsunuz demek ki.

Biz empati kazandırıyoruz. Öğrencilerimiz halden anlıyorlar. Hafta sonu bile çalışıyorlar ve çok tok gözlüler maşallah.

Allah yardımcınız olsun. Ne kötü hocalarınız varmış. Baksana eğitimin prof ları sahiden akşama kadar yatıyorlar demek ki.

İmam cemaat ilişkisi olmuş. Üzüldüm, hak verdim size.

Ben sizin öğretmenlik Mesleğinin avantajları konusunda düşüncelerinize hak vermedim..üzülmeyin siz daha iyi olun zaten öğrencilerde enayi değil , kimin gerçek akademisyen olduğunu anlıyor..iki kelimesinden yahut herhangi bir forumdaki eleştiri yazısından gerçek akademisyeni ayırt edebiliyoruz ..

Üzüldüm inanın. Dediğiniz hocaların yetiştirdiği öğretmenden kime hayır gelir? Yazık ya...

İyi akşamlar bu arada.

Bence hemen geçmelisiniz, zira tüm üniversiteler yasta siz geçmediğiniz için
Ama lütfen makale yazarken cümle sonlarına beş nokta eklemeyi unutmayın
Acziyetimi de alıp gidiyorum

Üzüldüm inanın. Dediğiniz hocaların yetiştirdiği öğretmenden kime hayır gelir? Yazık ya...

İyi akşamlar bu arada.
Bence siz tartışmaya girmeyin boşver in
Bu öğretmenleri alacaksın özel sektörde veya öteki zor bi memurlukta söyle 3 ay calistiracaksin bak bakalim daha agliyorlarmi
Mumla ararlar öğretmenliği mumla

Kıskançlıktan çatlayan o kadar çok kişi varki..kadının kadına düşmanlığı bu olsa gerek

Ortadan ikiye çatlayacaklar neredeyse öğretmen Mesleğinin avantajı var diye pes

yonetmelik okuyup daha net ıstediklerinizi belırtebılırsınız.. ama kusura bakmayın ben bu yasadıklarınıza mobbing dıyemıyorum siz bırsey dıyemıyorum susuyorum oylece demıssınız .. ve bu sıkayetınızıde anlamıyorum ogretmenlıgın zorluklarından bahsedip burada savunmaya gecmenızıde anlamıyorum. atamanyan arkadaslarımın herzaman destek olmusumdur (ımza toplamak gıbı) ama bu gercekten rahat calısmadıgınız anlamına gelmıyor. ımkanlarınız varsa elbette kullanıcaksınız ama lutfen boyle sıkayet etmeyın ya.

ben ozel bır sırkette sigortanı yapıcaz dıyerek tam 4 ay oyalandım, guya deneme suresı daha sonra sıkayet ettım sıgortamı yaptılar. butun mudurlerımın ıslerını kaprıslerı cektım her sabah toplantılarda haberım olmayan veya toplantı konusu olmayan ekonomık verıler yuzunden azara yakın laflar ısıttım. hastane gıtmek ıcın ızın almaya mudurume gıttıgımde (mudur erkek) kadın hastalıkları bolumune dememe ragmen mudurum tatmın olmayıp gayet dımdık karsımda duruyorsunuz haftasonu gıdersınız cevabına x bey kanamam var ve durmuyor cevabını vermek zorunda kaldım. bana karsı degıl dıger yenı calısanlara karsı boylesı bır mobbıng vardı.

ıngılızcem anadılıme yakın, ispanyolcam orta sevıye ıyı bır unıden mezunum 1500tl maasım vardı. neden? sektor boyle kıdemın, tecruben artınca maasında artıyor. sımdı bana ogretmenlıkte ınsanlarla ugrasıyorum demeyın hayatımda alt ust ılıskısı, yatırımcılar musterıler psikolojileri, bir ton ınsan cesıtlerıyle bukadar ugrasmadım. ve suan ıssızım! sımdı dıyorsunuz cocuk uzerıme yuruyor hepımız ergen olduk samımı dıyologlarla onları tavlayabılırsınız.

ogrencı psikolojısıne daır muhakak dersını almıssınızdır. uzgunum kendı kısılıgınızden, yonetmelıgınızı okumayısınızdan ve hamıle ıken nobet tutulmayacagını bılmedıgınızden pasifliğinizden dolayı mobbıg yasıyorum dıyorsunuz ucretlı ızne ayrıldıgınızda donanımızı arttırın meslegınıze daır

Son düzenleme:

Evet öğretmen var öğretmen var.
Doktor var doktor var.
Polis var polis var.
Akademisyen var akademisyen var yani..

Bana desinler ki öğretmenlik keyfini bilen, rahatından ödün vermeyen öğretmen için çok rahat yeaaaa! diye
vallahi haklısın arkadaşım derim.

Ama bir genelleme yapıyorlar.

Sanki ne yapıyorsunuz?
Şu kadar çalışıyorsunuz?
Benden çok mu yoruluyorsunuz hıhhh!
3 ay tatil yapıp maaş alıyorsunuz bık bık bık diye sıralayınca sinir oluyorum. Gerçekten sinir oluyorum.

Evet iddia ediyorum ben çok yoruluyorum.
Saat olarak sizden az çalışıyor olabilirim bu daha az yorulduğum anlamına gelmez.

Çünkü ben devletin benden beklediğinden fazlasını yapıyorum.
Öğretmenliğin yanında anne, psikolog, hemşire falan oluyorum.
Hatta çocuğunu almaya gelmeyi unutmuş veliler için evlere servis işini görmüşlüğüm var.

Meb bana hazırlanan o yarım yamalak kitabı bitirmemi ve ek kaynak kesinlikle kullanmamamı söylüyor.
Yasak koyuyor hatta şikayet gelirse soruşturmayı yersin diyor.

Ben de salağım ya hani canım yorulmak istiyor, bir de başıma bela arıyorum
.
Çocuklara daha faydalı olabilmek adına kaynak kitap işine giriyorum.
Kırtasiyelerden hediye kırtasiye malzemesi almak için saatlerce dil döküyorum.
Alalım hocam deyip sonra yan çizen velilerin çocukları için de cebimden para ödüyorum.

Sonra bir de densizin teki 5 tl için şikayette bulunuyor, kitap aldırmışım okusun diye okusun
büyük suç işledim!
Onun için başım ağrıyor bir de.

Yaptıklarımı, yaşadıklarımı yazsam gözleriniz yorulur.
Çok uzatmayayım.

Bazı öğretmenler hiç girmiyor bu işlere valla. Bana ne anası unutmasın çocuğu.
Bana ne meb bana kitabı yaptır yeter diyor bitirdim, ister öğrensin ister öğrenmesin diye keyfine bakıyor.

Sonra da millet tüm öğretmenler diye genelleme yapınca çıldırıyorum kimse kusura bakmasın.

Evet ben de sorunlar yaşıyorum. Öğretmenim deyince sorununuza kulak tıkarlar maalesef ama yaşıyorum
keşke yaşamasaydım. Dertsiz bir iş hayatım olsun çok isterdim valla.

Genelleme içermeyen güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Sizler gibi insanlar sayesinde mesleğimi fedakarlıklar içinde sürdürmeye devam edebiliyorum.

vallla ben sizin yerinizde olsam bu insanlarla uğraşıp sinirimi bozmak yerine biran önce ücretsiz iznime ayrılır bebeğimle ilgilenirdim.Ne derse desinler bu devletin annelere vermiş olduğu bir hak istediğiniz gibi kullanırsınız.Kimseye laf düşmez.

Ayrıca o insanlar için bi daha fedakarlık yapmayın değmez

Konunun çoğunu okudum, okumaz olaydım. Ne çirkin tartışmalar, insanların mesleğine emeğine hakaretler. İğrendim ya resmen. Saygı bu kadar zor olmamalı.

Konuya gelince. Devletin size verdiği haktan yararlanmanız tabii ki sömürmek değil. Üstünüze gelenlere bunu diyebilmeniz lazım, konuşamamanız sizin sorununuz, yoksa çaresiz değilsiniz, mağdur değilsiniz. Amma velakin, yasal hak çatısı altında biraz uyanıklık yaptığınızı düşünüyorum. Haziran' da işe başlamak mesela... bunun mantığı nedir? Kime ne gibi bir faydası vardır? Okulların kapandığı ay neticede. Bilmediğim bir şey varsa aydınlatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…