- 13 Eylül 2014
- 1.320
- 2.521
- 138
Kimse bu konuda diğer meslekleri küçümsemedi..
Diğer meslekler gelip öğretmenliğe saldırdı.
Bunu bir kabul edelim.
Bu forumda defalarca gördüm bunu öğretmen konularında.
İlk iki cümleniz ardından söylediklerinizle silinip gidiyor çünkü.
Ondan olabilir mi?
Evet tartışmayı da bilmiyoruz, anlamayı da bilmiyoruz.
Saldırmaya yer arıyoruz.
Bu konuya gelen ilk yorum ve onun aldığı 30 küsür beğeniden bellidir öğretmen düşmanlığı.
Üzerinde çok konuşmaya gerek yok.
Size de iyi akşamlar..
Bunları söylediğinizi okuduğumda bir öğretmen olduğunuz geldi aklıma.. Ne kadar avam. Nerden biliyorsunuz siz kim torpille gelmiş kim gelmemiş? Bir de eğitimcisiniz siz.[/ sınav olmadığı dönemlerde torpili olan kolayca atanıyordu canım sende eğitimci olmadığın için bu konuları pek bilmezsin ayrıca kötü söz sahibinindir seviyemi düşüremem kibledim seni
Valla haklısınız burda kadın kadının desteği değil kurdu olmuş ne biçim bir şey ben anlamadım, birbirlerinin mesleklerini taşlıyorlar resmen bu nasıl iştir yaSen mesleğin adını ver kk hatunları ona da bir şey bulur merak etme.burada herkes her mesleği çok iyi biliyor Maşallah
Yazın da okula yollasınlar çocuklarını biz de gidip iş başı yapalım. Ne yapalım çocuk yoksa duvara mı ders anlatalım değil mi ya?3 ay tatilciler de gelmiş
öğretmenlerin tatili 2 aydır 3 ay değil hala bilmeyenler varmış ilginç.
ayrıca tatil öğretmenler dinlensin diye değil öğrenciler yazın okula gidemeyecegi,verimli olamayacağı için var.bunu anlamak zor olmasa gerek değil mi?
ben sizin için üzüldüm çünkü bilmediğiniz bir alanda ahkam kesecek kadar bilgisizsiniz.yazık ama...
Sürekli şikayet halinde olmasanız ne izniniz ne tatiliniz batmaz insanlara.
Benim ilköğretim öğretmenlerim beş para etmezdi. İnsan değillerdi. Biz umurlarında bile değildik. Anlatsam destan olur.
Duygusal yaklaşmaya gerek yok. Sizde bizim gibi devletin maaşla çalışan elemanlarısınız. Ve diğer meslek gruplarından çok daha şanslısınız.
SÜREKLİ YAKINDIĞINIZ İÇİN KENDİ ŞARTLARIYLA KARŞILAŞTIRIYOR İNSANLAR. AZ ŞÜKREDİN BİZ NELERLE UĞRAŞIYORUZ MANASINDA...
Merhaba. Benim annem emekli matematik öğretmeni. Bu durumdan ona bahsettim. Tüm haklarınızı kullanmanızı istedi. Kesinlikle işten sogumamanızı söylüyor.Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.
Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.
Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.
Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.
Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.
Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.
Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.
Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.
Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
Hadi ya ne kadar komiksiniz....hayrına oynamazlar mi bi kaç filmde, çocuk edebiyatı diye bir branş duydunuz mu acaba, sinema televizyon, mesela....., bir insanın kalitesi yetiştirdiği insanın kalitesidir.... Böyle başa böyle ayak.....Puhahahahahh
O saydığınız şeyleri akademisyenler değil sanatçılar yapmalı.
"tit" nedir Allah aşkına
HadiTE
Hadi ya ne kadar komiksiniz....hayrına oynamazlar mi bi kaç filmde, çocuk edebiyatı diye bir branş duydunuz mu acaba, sinema televizyon, mesela....., bir insanın kalitesi yetiştirdiği insanın kalitesidir.... Böyle başa böyle ayak.....
İnsan yetistirdigi insan kadar kalitelidir, böyle başa böyle ayak, sözünden bir şey anlamamissiniz.... Agzinizin bozukluğundan kaliteniz anlaşılıyor.... Ogretmenlerin hocalarinda is yok diyorum....ne bir yenilikci kuram, ne cag acan bir yenilik, varsa yoksa bes para etmez, cogu alinti, calinti sayfalrca kutuphane isgalcisi tezler..... Daha da anlayamadiysaniz, ilkokul seviyesinde bir atasozuyle soyldiklerimi anlatayım,Komik olan sizsiniz, gülme sebebim de o zaten, yoksa bir espri yapmadım.
Çocuk Edebiyatı'nı ele alalım, bir hoca kuram üretir, kitap eleştirir, yorum yapar; bir çocuk kitabı yazmaz. Yazmak zorunda da değildir. Onun amacı bilimsel bilgi üretmektir, sanat yapmak değil. Ha yeteneği vardır, yazmak ister yazar, beğenilir ya da beğenilmez. O apayrı bir konu. Sırf b.k atmak için olmayan zorunlulukları da yüklemeyin insanların sırtına.
Tabi tabi haziranda yani okullarin tatile girdigi ay ise basla 3 ay yata yata maas al sonbaharda okullar derse baslayinca ucretsiz izne gec sonra DEVLETI SOMURMUYORUM
İnsan yetistirdigi insan kadar kalitelidir, böyle başa böyle ayak, sözünden bir şey anlamamissiniz.... Agzinizin bozukluğundan kaliteniz anlaşılıyor.... Ogretmenlerin hocalarinda is yok diyorum....ne bir yenilikci kuram, ne cag acan bir yenilik, varsa yoksa bes para etmez, cogu alinti, calinti sayfalrca kutuphane isgalcisi tezler..... Daha da anlayamadiysaniz, ilkokul seviyesinde bir atasozuyle soyldiklerimi anlatayım,
Balık baştan kokar" umarım anlamissinizdir.....
Ayrıca ilk mesajimda alın işte genelleme nasıl iyi mi demiştim, bir insanın mesleğine çamur atmak çok çirkin çok sevimsiz..... Birkaç örnekle meslegin tamamı yerilebilirse ben de aynısını yaptım, yukarda yazdiklarim kulliyyen yalan değil, hirsiz akademisyen Türkiye gündemine yabancı değil, ama genelleme yaptigim zaman sinirlendiniz değil mi, buradaki öğretmen arkadaşlar da ona sinirleniyor....
Bu arada öğretmen değilim ve Esim akademisyen, içlerini dislarini biliyorum....... Kimileri nasıl çalışkan ve idealistken kimileri de iki sayfa yazıp iki derse girip maaş alma derdinde..... Odalarında iki saat durup, orda burda gezenleri hem ogrenciligimde hem de şimdi üzülerek görüyorum
VAy be bir akademisyenin yorumuna bakın, hemde üniversite de eğitimci..gerçi bir odada oturup öğrenci beklemek ve asistanları derse göndermek öğretmenlikten daha zor haklısınız..Yılda 20 gün iznim var, 5 yıldır kullanamıyorum. Öğretmen olmak varmış. Yazık akademisyenlere. Bizimde evladınız var.
Şimdi bu öğretmenlerin çocuk doğurma durumunda toplamda ne kadar izni var kullanabileceği? Gerçekten merak ettiğim bişey bu benim.Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.
Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.
Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.
Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.
Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.
Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.
Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.
Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.
Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?