Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabi tabi haziranda yani okullarin tatile girdigi ay ise basla 3 ay yata yata maas al sonbaharda okullar derse baslayinca ucretsiz izne gec sonra DEVLETI SOMURMUYORUM
Bende öğretmenim. Staj yaparken yemin ettim o üstünlük taslayan öğretmenlere haddini bildireceğim diye. Ben kpss ile atanmış öğretmenim sizler gibi torpille gelmedim. Bu devirde sınav kazanmak çok zor. Sizler kolay yoldan öğretmen oldunuz yeni nesil öğretmenler çok bilgili diye lafı yapıştırdım kimse tık diyemiyo. Bence başın dik dur. Sömürüyosam sömürüyorum sana ne bir tarafınamı batıyo çatla patla de canım. Çekinme yaniMerhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.
Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.
Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.
Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.
Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.
Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.
Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.
Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.
Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
Başkasının konusunu Baltalamak yerine kendinize yeni konu acsaniza daha mantikli olmaz mı? ??Arkadaslar :) yukarida da bahsetmistim benim derdime de bakar misiniz??? Ben meslekciyim ve mes.lisesinde gorev yapiyorum. Zaten sorunlu ogrenciler,okulun dogal sorunlari falan...ilcede gidecek baska okul da yok bolum olmadigi icin. Benim asil derdim zumrem olan Meslekciler. benden büyük, cok bilmis, hepsinin derdi para. Kurslari bize birakmayan, herkesin arkasindan yorum yapan, gruplasmalar yaratan ve cikarci insanlar. Arkadan gizli hesaplar yapilmis, yorumlar yapilmis...
En cok zoruma giden de beraber atandigim arkadas ve esi de zumrem. Adam cok sorunlu.icki icer,kufur eder evle pek alakasi yok. O yuzden evlilikleri de sorun ve ben hem okulda hem ozel hayatinda hep destek oldum.Bazen zumre oldugimuz icin dersler yüzünden ters dustugumuz,tartistigimiz da oldu. Ogrencilerle iyi anlasirim genelde severler sayarlar. Arkadasim da iyi anlaşır, tek fark biraz sivrilmeye ve dikkat cekmeye calisir hareketleriyle,cok sevilsin ister.
Asil sorun su ki beddua ettigi kocasiyla okulla alakali gruplasma yaptiklarini, arkamizdan konuşup birkac kisiyi saf disi birakmaya calistiklarini farkettim. Konu ders paylasimi,mesleki kurslar,şeflik falan
Yani hep bana olsun istiyorlar. Bu planlarini da a branstan bir dostumun yaninda konusmuslar birkac kisi ve müdür yard. O da beni buyardi.Artik guvenemiyorum. Gidip hesap da soramiyorum niye lafimizi edip hesaplar yapiyorsunuz diye. Cunku lafi diyen arada kalir. Ve ben hamileyim bu sene pasif olacagim okulfa. Normalde cok aktifimdir. Basari belgem falan da var.
Uine zoruma giden angarya isleri okulun tanitimini 2~3 kisi yapiyoruz mudur her sene odul fe vermiyor. Kaymagini bunlar yiyor ek derslerin hepsini toplayıp (1300~1500Tl kurs,seflik falan)
...cok canim sıkkın. Bir omur bu insanlarla gecer mi???
Saygidan Sussan korkak sanarlar, konussan tavir koyup dislarlar...
Bu nasıl bir üslup arkadaş kadın devletin verdiği hakkı kullanıyor sen olsan kullanmayacak miydin devleti sömürmekmis bir kadın olarak hemcinsinizle empati yapacaginiza yargiliyosunuz bu bir hak kimsenin minneti değilTabi tabi haziranda yani okullarin tatile girdigi ay ise basla 3 ay yata yata maas al sonbaharda okullar derse baslayinca ucretsiz izne gec sonra DEVLETI SOMURMUYORUM
Hahahhahaha valla bayıldım yoruma helal olsun :))))valla bebeğime 9 ay kendim baktım bir buçuk ay rapor aldım yata yata da para kazandım devleti de sömürdüm hiç de pişman değilim şimdi ikinci için de aynı şeyleri planlıyorum ....
yaşlı öğretmenler bunları hep yapıyo maalesef. bende yeni atandığımda bütün işi bana yğklemeye çalışıyolardı. bi fikir ortaya atsam alay ediyolardı. bikaç kere tersleyin bidaha yapmazlar
Aslaaa bi akademisyen ogretmenle bir tutulamaz akademisyenler kendini gelistirir ogretmenler körelir..... !!!!Akademisyen arkadaşların bizden rahat benim gördüğüm kadarıyla. Odasında çocuk büyüten mi dersiniz, evden çalışanı mi, öğlen gidip öğleden sonra evine döneni mi... size denk gelmemiş demek ki.
İlerde benim çocuğum bu ülkenin geleceği için iyi yerlerde olabilecekse bu devletin kazancıdır. O anlamda söylemiştim.Ben devlete çocuk yetiştiriyorum kısmına takıldım ben.
Aslaaa bi akademisyen ogretmenle bir tutulamaz akademisyenler kendini gelistirir ogretmenler körelir..... !!!!