• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is yerinde mobbing

Ben anlamıyorum öğretmen maaşı, tatili herkese batıyor.
Milletin gözü hep bizim tatillerimizde.

Eee sen de olsaydın kardeşim, tutan mı oldu?
Niye bu kadar kıskanılan mesleği olmak için emek vermedin vaktinde?

Yok kendi mesleğini edinmek için de, sorsan bizden çok emek vermişsindir.
O açıdan soruyorum yanlış anlama!

Yani öğretmen olmak çok da zor değil.
Hala duymuyor muyuz hiç bir şey olamazsan öğretmen ol diyenleri..

Yani üniversitede okunan önemsiz bölümlerden biri, ama çalışmaya gelince oh kebap tarzında milletin dilinde!

Herkesin kullandığı hakkı kullanmış öğretmen arkadaş.
Devletin verdiği hak bu kusura bakmayın da.
Hepiniz de onun yerinde olsanız kullanırdınız istediğiniz kadar yok mok deyin, geçin bunları!

Devlet hiç sömürmüyor halkı çünkü.
Atama yapmayıp ücretli öğretmenlik adı altında sömürmeyi iyi bilirler.

Ben hakkım olan izni istediğim zamanlarda kullanınca devleti sömürüyor olacağım yok yaaa!!

Konu sahibi arkadaşım bazı yaşlı öğretmenler bir okulda 10 yıl,15 yıl görev yaptıktan sonra kendisini
oranın ağası ilan eder ve idareden bile çok sesi çıkabilir böylelerinin.

Yaşa başa bakma çıksın sesin güçlü bir şekilde.

Kavganı da et gerekirse. Sizi ilgilendirmez benim görüşüm üzerine yorum yapmayın lütfen diye boz.

Tecrübeye saygım sonsuz ama bu bencil, çok bilmiş ağacıklara saygı falan duyamam..

İlçeye gidip durumunu anlat ve görevlendirme iste bence de..

Valla ben bugün kendimce ama az ama çok birşeyler biliyorsam öğretmenlerim sayesinde, bende çok emekleri vardır, ki benim ilkokul öğretmenim o zamanlar bilirsiniz öğretmen okulundan mezun olurlardı, öğretmen okulunda yatılı okumuş, bir pardesüyü öğretmen adayı arkadaşıyla paylaşmış bir kadındır.
Zorluklarla okumuş yani, öğretmen maaşı da 30 bin lira değil, sanırsınız öğretmenler trilyon alıyor, öğretmen maaşıyla ucu ucuna geçiniliyor.

Bilmiyorum valla, oysa şimdi tatilinden, maaşından çok daha mühim sorunlar var. Doğu bölgesine can korkusundan gidemeyen öğretmenler var. Okudum geçen gün.
Sanki her şey ggüllük gulistanlik da öğretmen simariklik ediyor gibi konuşuyorlar.
Yok soru soruyordum bilmiyordu, işte kötüydü falan diyor da hepsi aynı mi ya? Her mesleğin iyisi kötüsü vardır, doktordan bile memnun olmayabiliyorken bir kişiden memnun olmadin diye de koskoca eğitim camiasını topa tutmak haksızlık değil de ne?
Tamam sistem mükemmel değildir, öğretmen seçim sureci belki en iyilerini seçmekte yeterli olmayabilir, ama bu demek değil ki tüm öğretmenler vasifsizdir.
Bu ise gönülden bağlı olanlar da var. Kalp kırmaya gerek yok.
Ben henüz mezun değilim ama beni bile etkiledi şahsen.

Öğretmenlik çocuklarla uğraşmak bakımından insanla uğraşmak bakımından zor meslek kabul...
Özveri isteyen bir meslek buna da kabul fakat kaç Öğretmen idealist, tıpkı kaç doktor ya da polisin idealist olduğu gibi?
Fakat öğretmenlik zor diye, diğer meslekleri küçümsemek ne oluyor?
Özel çalışanı olarak bizlerin de maaşı asgari maaştan Sigortalı gösterildiğimiz için emekli olunca ciddi oranda Düşüyor, yılda sadece 15 gün izin yapıyoruz.
Doğum izni kısıtlı çoğumuz doğum izninden sonra performans kaygısı ile bir şekilde işten çıkarılıyor.
Kusura bakmayın ama Türkiye şartlarında en zor meslek öğretmenlik değil.

En zor meslek öğretmenlik diyerek açılmış bir konu mu bu?
Bana gerçekten en zor meslek bu iddiası ile gelen öğretmen gösterin gerçekten!
Gösteremezsiniz.

Kabul edilmeyen bir gerçek var.
Bizim mesleğimizin de zorlukları var. Ciddi zorluklar evet!

Biz de çeşitli haksızlıklara uğruyoruz.
Kendi meslektaşlarımız tarafından bile ezilebiliyoruz.
Cahil, laftan anlamayan bir sürü veli ile uğraşıyoruz.
Velilerimizin içinde sapığı, katili var.
Tehdit bile ediliyoruz.

Ben şahsen maaşım az diye yakınmadım hiç.
Çünkü evet benden çok çalıştığı halde benim maaşımın yarısını alan bir sürü insan varken
ben bunun lafını edemem.

Ama öğretmene bir garez var çok açık bir çekememezlik.
Benim burada çok iyi niyetle açılmış bir konum vardı.
Ona bile öğretmen olmasaydın o zaman yazdılar yaaa pes diyorum!!

Eee ben de size söylüyorum o zaman siz öğretmen olsaydınız madem bu kadar süper meslek!
Niye olmadınız?
Güzel oluyor mu böyle, çözdük mü sorunlarımızı?

Tatilimiz daha çok diye. Git bana hiç bir dert anlatma duymak istemiyoruz modunda herkes.
Neden?

Anlayışlı olmak çok mu zor?

Her meslek kutsal, değerli benim için.

Öğretmen maaşından, tatilinden dilini, elini çeksin herkes artık.
Gerçekten haksızlık ediyorsunuz..

Tehdit mi ediyosun beni sen aklinca? istiyosan kotu ogretmen ol devlet babanin ciftligi mi sandin baslattiririm sorusturmayi gorursun kotu davranmayi. Benim odedigim vergiyle maas alip isini bile iyi yapmayip bi de benim yavruma kotu davranacaksin? Yok ya

Alintilarin hepsine de cevap vermiyorum konuya yorum yapin polemik yaratmayin benim muhatabim konu sahibi siz degilsiniz

Buradan tehdit nasıl çıkarıyorsunuz acaba? Lütfen terbiyenizi takının. Bir de Allah aşkına hepimiz ne kadar vergi veriyoruz ki sürekli memur maaşlarını kendinizin karşıladığını düşünüyorsunuz?

Doğum izni bitti işe başladım. Doğum iznim sırasında bebeğimi pusete koyup rapor yazdım. Bizde insanız ya...

Biraz Allah tan korkmak lazım.

Yasalara uygun bir Hakkı varsa neden kullanmasın? Sizin olsa kullanmaz mıydınız?

Ama doğruyu söylüyorum kadesa, evet her meslekte iyi de vardır kötüde ama ben tüm öğretmenler kötü diyemem, kendi öğretmenlerime nankörlük etmiş olurum, hele ilkokul öğretmenim, Allah ona sağlıklı ömürler versin, eli öpülesi bir kadındı, bugün ne biliyorsam ona borçluyum, bana öyle güzel bir temel verdi ki.
Nakış gibi işledi, yokluktan gelen biriydi ama çiçek gibi giyinirdi, idolümdür o benim, hergün bluzüne taktığı taze çiçekler, pırıl pırıl yüzüyle aydınlatırdı heryeri.
Ben onun gibi kültürlü bir kadın tanımadım, hep daha fazlasını öğretti, orta okula başladığımda ordaki öğretmenlerim dahi hayretler içerisinde kalmıştı çünkü ilkokuldan mezun olduğumdaki bilgi seviyem ortaokul son sınıf öğrencisinin düzeyindeydi, ben nasıl nankörlük ederim.

Buradan tehdit nasıl çıkarıyorsunuz acaba? Lütfen terbiyenizi takının. Bir de Allah aşkına hepimiz ne kadar vergi veriyoruz ki sürekli memur maaşlarını kendinizin karşıladığını düşünüyorsunuz?
Kamu hizmeti yapıyorsam maaşımı da kamu versin bi' zahmet.
Ben de bu "benim vergimle maaş alıyorsun"culardan yıldım.
Sanki hibe ediyor kamu efendi.
Hep bu "gönül işi, kutsal meslek" algısı yüzünden.
Kutsal falan değiliz kardeşim, işimizi yapıyoruz, paramızı alıyoruz. Tıpkı herkes gibi.
İşim de veliyle bürokrasiyle, vatandaş egosuyla uğraşmak değil. Benim işim çocuk.
İş tanımıma "benim paramla maaş alıyorsun kaprisine katlanmak girmiyor.
"Seçilmişleri atanmışlara ezdirmem" teranesinin meyvesi, işten bihaberlerin beni tehdit etmesidir.

Öğretmen düşmanları basmış yine...:KK14:
Kardeş hakkın olan izni kullanmışsın devlet sana bu hakkı vermiş, olması gereken bir şey bu. Hiç de gocunma. Çatlasın da patlasınlar. Atandığımda oo öğretmen oldum hayat bana güzel diyordum ama hiç de öyle olmadığını gördüm. Öğretmen arkadaşlardan neden geçtin diyen hiç olmadı hocam kaç kurtar kendini biz yapamadık sen yap dediler.
Yaz tatilini komple kaldırılsın madem. Hep iyi tarafları görülüyor ama kolay bir iş değil ben eski bir öğretmenim ve birkaç yıl dayanabildim o hengameye. Yıllık iznimin 20 gün olduğu 8/5 bir mesleğe geçtim gözüm tatil matil görmedi. Araştırma görevlisi oldum. O tatil de olmasa öğretmenlerin hepsi tımar hanelik olurlar. Şimdiki şımarık umursamaz ailesinin artık terbiye veremediği nesille uğraşmak kolay mı sanıyorsunuz insanı verem ediyorlar ders işletmiyorlar sürekli engelleme ile karşılaşıyorunuz....ömür törpüsü veliler ayrı idarecisi ayrı.

3 ay tatilciler de gelmiş:KK70:

öğretmenlerin tatili 2 aydır 3 ay değil hala bilmeyenler varmış ilginç.

ayrıca tatil öğretmenler dinlensin diye değil öğrenciler yazın okula gidemeyecegi,verimli olamayacağı için var.bunu anlamak zor olmasa gerek değil mi?

ben sizin için üzüldüm çünkü bilmediğiniz bir alanda ahkam kesecek kadar bilgisizsiniz.yazık ama...

Deme kadesacım ben bu yanlış bilgiyi düzeltmek için yazdığımda bir üye saldırmıştı hemen
2 ay diyorsunuz bir de utanmadan 2 ay az mı!!!? diye.. :)

Ama doğruyu söylüyorum kadesa, evet her meslekte iyi de vardır kötüde ama ben tüm öğretmenler kötü diyemem, kendi öğretmenlerime nankörlük etmiş olurum, hele ilkokul öğretmenim, Allah ona sağlıklı ömürler versin, eli öpülesi bir kadındı, bugün ne biliyorsam ona borçluyum, bana öyle güzel bir temel verdi ki.
Nakış gibi işledi, yokluktan gelen biriydi ama çiçek gibi giyinirdi, idolümdür o benim, hergün bluzüne taktığı taze çiçekler, pırıl pırıl yüzüyle aydınlatırdı heryeri.
Ben onun gibi kültürlü bir kadın tanımadım, hep daha fazlasını öğretti, orta okula başladığımda ordaki öğretmenlerim dahi hayretler içerisinde kalmıştı çünkü ilkokuldan mezun olduğumdaki bilgi seviyem ortaokul son sınıf öğrencisinin düzeyindeydi, ben nasıl nankörlük ederim.
Abla bu konuda öğretmenlik mesleği ile uzak yakın ilgisi olmayan kendi is şartları zor olduğu için bunun suçlusunu öğretmenler olarak gören bir grup kadın konuyu mahvetti.yoksa her meslekte iyiler olduğu kadar kötüler de var.

Öğretmen düşmanları basmış yine...:KK14:
Kardeş hakkın olan izni kullanmışsın devlet sana bu hakkı vermiş, olması gereken bir şey bu. Hiç de gocunma. atlasın da patlasınlar.
Yaz tatilini komple kaldırılsın madem. Hep iyi tarafları görülüyor ama kolay bir iş değil ben eski bir öğretmenim ve birkaç yıl dayanabildim o hengameye. Yıllık iznimin 20 gün olduğu 8/5 bir mesleğe geçtim gözüm tatil matil görmedi.O tatil de olmasa öğretmenlerin hepsi tımar hanelik olurlar. Şimdiki nesille uğraşmak kolay mı sanıyorsunuz insanı verem ediyorlar ders işletmiyorlar sürekli engelleme ile karşılaşıyorunuz....ömür törpüsü veliler ayrı idarecisi ayrı.
Hangi kuruma geçtiniz acaba? Ben de artik insanlara dayanamiyorum.

Hangi kuruma geçtiniz acaba? Ben de artik insanlara dayanamiyorum.
Araştırma görevlisi oldum. Hem de pek çok riskler alarak. Çünkü o kadar bunaldım ki her gün ayaklarım geri geri gidiyordu.7
Öğretmenlik sadece çok iyi okullarda ve fen lisesi anadolu ğretmen lisesi gibi liselerde öğretmenliktir.Geri kalan okullarda yapılan başka bir şey.
Benim çalıştığım okul batıda bir ilçedeydi ve bir öğrencim diğerini öldürmüştü. :( öldüren çocuk bir kaç gün okula bile geldi. Onun yanında arkadaşları da okula gelip gittiler ve arkadaşlarının öldürülmüş olması umurlarında bile değildi, çocukla dalga bile geçtiler....medyada çok az yer aldı. Çocuk bir gün önce önümde oturuyordu bir gün sonra yok. yaşları da 14 büyük bile değiller.

Bir klisedir ki gidiyor. Biri artik lutfen ogretmenlerin de vergi verdigini ciksin aciklasin.
Herkes onundeki ise bakmali, ne kadar iyi yaptigina bakmali. Vicdan meselesidir bu. En zoru diye birsey de yok. Her meslegin zorluklari var. Yil oldu 2015 hala tartisilan konu bu. Nelerle vakit kaybediyoruz.
Konu sahibi is yerinde huzir onemlidir. Ama illa huzur bozulmasin diye de pismak, susmak en cok seni yipratir. Uslubunu bozmadan hakkini aramalisin. Tecrubeli olabilirler belki yaslari geregi ama hayat cok hizli ilerliyor. Bilgi degisiyor. Onlarin da yeniliklere acik olmasi lazim. Diger yandan izin hakki devletin verdigi bir hak. Devlet bunda bir yanlislik gormuyorsa senin tercihine kalmistir. Isin rast gitsin..

En zor meslek öğretmenlik diyerek açılmış bir konu mu bu?
Bana gerçekten en zor meslek bu iddiası ile gelen öğretmen gösterin gerçekten!
Gösteremezsiniz.

Kabul edilmeyen bir gerçek var.
Bizim mesleğimizin de zorlukları var. Ciddi zorluklar evet!

Biz de çeşitli haksızlıklara uğruyoruz.
Kendi meslektaşlarımız tarafından bile ezilebiliyoruz.
Cahil, laftan anlamayan bir sürü veli ile uğraşıyoruz.
Velilerimizin içinde sapığı, katili var.
Tehdit bile ediliyoruz.

Ben şahsen maaşım az diye yakınmadım hiç.
Çünkü evet benden çok çalıştığı halde benim maaşımın yarısını alan bir sürü insan varken
ben bunun lafını edemem.

Ama öğretmene bir garez var çok açık bir çekememezlik.
Benim burada çok iyi niyetle açılmış bir konum vardı.
Ona bile öğretmen olmasaydın o zaman yazdılar yaaa pes diyorum!!

Eee ben de size söylüyorum o zaman siz öğretmen olsaydınız madem bu kadar süper meslek!
Niye olmadınız?
Güzel oluyor mu böyle, çözdük mü sorunlarımızı?

Tatilimiz daha çok diye. Git bana hiç bir dert anlatma duymak istemiyoruz modunda herkes.
Neden?

Anlayışlı olmak çok mu zor?

Her meslek kutsal, değerli benim için.

Öğretmen maaşından, tatilinden dilini, elini çeksin herkes artık.
Gerçekten haksızlık ediyorsunuz..
Kusura bakmayın ama mesajımı zerre okumadan sadece cevap yazılmak için Yazılmış bir cevap.
Ki zaten madem o zaman öğretmen olsaydınız diyerek de neden benim mesajıma cevap yazdığınızı anlatmış oldunuz.
Madem mesajıma devam vermek istiyordunuz ilk 2 cümlemi neden kaale almadınız?
Durun ben de sizin yaptığınız gibi ünlemler koyayım da cümleme anlamı artsın! Oldu mu?
Neyse... Toplumca tartışmayı bilmiyoruz...
Bunun göstergesi bir konu oldu bu.
Iyi Akşamlar...

Kusura bakmayın ama mesajımı zerre okumadan sadece cevap yazılmak için Yazılmış bir cevap.
Ki zaten madem o zaman öğretmen olsaydınız diyerek de neden benim mesajıma cevap yazdığınızı anlatmış oldunuz.
Madem mesajıma devam vermek istiyordunuz ilk 2 cümlemi neden kaale almadınız?
Durun ben de sizin yaptığınız gibi ünlemler koyayım da cümleme anlamı artsın! Oldu mu?
Neyse... Toplumca tartışmayı bilmiyoruz...
Bunun göstergesi bir konu oldu bu.
Iyi Akşamlar...

Kimse bu konuda diğer meslekleri küçümsemedi..
Diğer meslekler gelip öğretmenliğe saldırdı.
Bunu bir kabul edelim.
Bu forumda defalarca gördüm bunu öğretmen konularında.

İlk iki cümleniz ardından söylediklerinizle silinip gidiyor çünkü.
Ondan olabilir mi?

Evet tartışmayı da bilmiyoruz, anlamayı da bilmiyoruz.
Saldırmaya yer arıyoruz.

Bu konuya gelen ilk yorum ve onun aldığı 30 küsür beğeniden bellidir öğretmen düşmanlığı.

Üzerinde çok konuşmaya gerek yok.
Size de iyi akşamlar..

Back
X