• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerinde uyarı

sandığınız gibi yüksek sesle değil klavyede yazarken duymuyorum o kadar kısım seste, telefonda da bir mesaj vs atarken onu da yapmayacakmışım acil bir şeyse o zaman bakabilirmişim, ekranı ters çevir diyor
Benim eski patronum ofise geldiğinde stor perdenin ipi duvara çarpıyor ve ses yapıyor diye pencereyi açtırmazdı. Ciddi ses takıntısı vardı götlek herifin. Bizde çıt çıkmazdı. Sen diyorsun müzik 😂

Telefon konusunda haksız sayılmaz, acil değilse bakma. Molada bakarsın?

en basiti az önce geldi 320 001 yaz dedi ben gittim 321 ile başladım sen iyi misin bizim öyle bi hesabımız var mı hemen bu şekilde ve dibimde ister istemez elim ayağım titriyor. kendisiyle gündelik sohbet ederken kızını dövmeyen dizini döver sana dayak lazım baban seni dövmemiş cümlelerini sıklıkla kullanır bende ezik olduğum için susarım
sürekli hata yapıyor olduğunu söylediğiniz için bence ilk önce kendinizi değerlendirin, sadece stres altında olduğunuz için bu kadar hata yapıyor olmak doğru değil; ya kendinize hiç güvenmiyorsunuz ya da bu iş size göre değil
işveren açısından bakınca siz sürekli hata yapan, telefona bakıp müzik dinleyip keyif yapan biri gibi algılanıyor olabilirsiniz

ama tabii ki yine de bu yaklaşımı hak ettiğiniz anlamına asla gelmez

beğenmiyorsa tazminatınızı ödeyip sizi işten çıkarsın ama muhtemelen tazminat vermemek için sizi yıldırıp istifa etmeye zorlayabilir

klavyede 1 ile 0 altlı üstlü yanlış bastım silicem anında kızıyor yanlışlıkla bastım dememe kalmadan ben ne yapayım her seferinde böyle azar işitseniz sizde böyle olmaz mıydınız, haklısınız belki de bana göre değildir, bu tarz laflara cevap veremiyorum bu kişiye karşı. ailem buradan çıkarsan sana yazıklar olsun vs tarzı konuşuyor cesaretim yok
Tepemde beklemeyin lütfen beni sürekli azarlıyorsunuz ondan oluyor desene biraz dik dur ömür boyu böyle mi yasayacaksin?

merhaba direkt konuya gireceğim.

küçük bir firmada ön muhasebeciyim.

kasa, para olarak elimi sürmüyorum ödemelerle patron ilgileniyor, ben sadece mikro ya yani sisteme işliyorum.

geçen sene bir firmaya atıyorum 1000 tutarında ödeme yapmışız . ben bunu işlemişim sonra tekrar işlemişim.

patronum bunu gördü geldi biz çoktan defteri bağladık napıcaz şimdi söyle senin bir problemin mi var söyle bu son uyarım artık bu son şansın dedi.

çoğu zaman değil her zaman bu şekilde son şansın artık sınırları zorluyorsun şeklinde uyarıda bulunur ama bende insanım benimde bu şekilde azar işitmeye sabrım yok.

bu adam bana tazminatımı verip mi çıkarır yoksa bir yolunu bulur mu? giriş çıkışlar normal saatinde veyahut 5-10 dk erken girip çıkma durumu oluyor.

Çıkarmaz bu adam seni laf yiyip oturacak adam bulmak zor belli ki deşarj oluyor bu laflarla. Çıkarıp tazminatla ne uğraşacak özgüvenini kıracak bağıracak az zam yapacak hata yaptın diye başına kaktığı için hakkını arayacak cesaretin olmayacak. Niye çıkarıp tazminatla uğraşsın
İnsan olsa memnun değilse insan gibi davranıp yol verir zaten azarlamaz

yani tekrar okuyun müzik konusunda da diğer konuda da yeterince açıkladığımı düşünüyorum
Neyini okuyayim yani sen işi cok super yapiyordun da birden bu adam laf sokmaya basladiginda mi hata yapmaya basladin?
Işten ayril psikolojik tedavi gör o zaman. Cogu zaman hata mi yapilir.
Patronun uslubu yanlis ama izin veren de tepkisiz kalan da orada duran da sensin sonucta.

Ben yapılan yorumların çoğuna katılmıyorum. İş yerinde hata yapılabilir, insanız. Böyle problemli ve didikleyen bir işveren oldukça devamlı da hata yapabilirsiniz, çok normal bence. Yaşınız da çok küçükmüş daha eğer profilinizde yazan doğruysa. Eğer sizden çok şikayetçiyse çıkışınızı verirdi. Bazı işverenlerin karakteri böyle. Pasif, istediğini söyleyebilecekleri küçük kızları özellikle çıkarmayıp akıllarınca ''eğitmeye'' çalışıyorlar. Eğer ışık göremiyorsanız istifa edin. Tazminatınız ne kadar ki, değer mi bu işkenceye?

Benim patronum da ilk işe başladığım zamanlarda garip biriydi ama zamanla birbirimizi anladık. Ben ışık görmüştüm ama konunuzdan anladığım kadarıyla adam gerçekten problemli bir tip.

çoğu zaman değil her zaman bu şekilde son şansın artık sınırları zorluyorsun şeklinde uyarıda bulunur
Azar degil ki bu. Sen de isini duzgun yap. Seninle ayni parayi kabul edip isi hatasiz (insanlik hali nadiren hatali) yapacak bir suru insan var her gun nasil is bulacagim diye kafa patlatan kendi icinde. Ise girmissin bi zahmet odaklan. Soruna cevap: performans dusuklugunden cikarir, o zaman da tazminat vermek zorunda.

Sen muhasebede calisiyorum, hak ettigimi alamiyorum diye uyesin. O zaman da demistim. Basit bir is yapiyorsun tek olayi dikkat, e o da her iste var. Piyasada onun karsiligi MMALESEF o aldigin asgariye yakin para. Sen bir de surekli dikkatsizliginden dem vurulan biriymissin hala yok cayci su kadar aliyor bilmem ne.

Hahah yorumum simdi butun tembeller, dikkatsizler tarafindan eksilenecek. Gelmis hemen biri : D
Arkadaslar maalesef gercekler acitir

Son düzenleme:
sürekli hata yapıyor olduğunu söylediğiniz için bence ilk önce kendinizi değerlendirin, sadece stres altında olduğunuz için bu kadar hata yapıyor olmak doğru değil; ya kendinize hiç güvenmiyorsunuz ya da bu iş size göre değil
işveren açısından bakınca siz sürekli hata yapan, telefona bakıp müzik dinleyip keyif yapan biri gibi algılanıyor olabilirsiniz

ama tabii ki yine de bu yaklaşımı hak ettiğiniz anlamına asla gelmez

beğenmiyorsa tazminatınızı ödeyip sizi işten çıkarsın ama muhtemelen tazminat vermemek için sizi yıldırıp istifa etmeye zorlayabilir
ben sıklıkla hata yaptığımı ve belki de bu işin bana uygun olmadığını yer yer kabul ediyorum. ama dediğiniz gibi bu yaklaşımı kabul etmiyorum. bir daha bu tarz bir olay yaşanırsa beğenmiyorsanız tazminatımı verip çıkarabilirsiniz bu şekilde olmaya benimde tahammülüm yok derim fakat daha önce ki çalışan da birebir bu tarz cümleler kurdu vaay öyle mi gibi karşılık verdi

en basiti az önce geldi 320 001 yaz dedi ben gittim 321 ile başladım sen iyi misin bizim öyle bi hesabımız var mı hemen bu şekilde ve dibimde ister istemez elim ayağım titriyor. kendisiyle gündelik sohbet ederken kızını dövmeyen dizini döver sana dayak lazım baban seni dövmemiş cümlelerini sıklıkla kullanır bende ezik olduğum için susarım
direkt parayla uğraştığın bir işin olduğu için hatalarının daha çok göze batması ve uyarı alman normal ama hiçbir şey ikinci cümlede bahsettiğin iğrenç tavrı aklamaz

Ben yapılan yorumların çoğuna katılmıyorum. İş yerinde hata yapılabilir, insanız. Böyle problemli ve didikleyen bir işveren oldukça devamlı da hata yapabilirsiniz, çok normal bence. Yaşınız da çok küçükmüş daha eğer profilinizde yazan doğruysa. Eğer sizden çok şikayetçiyse çıkışınızı verirdi. Bazı işverenlerin karakteri böyle. Pasif, istediğini söyleyebilecekleri küçük kızları özellikle çıkarmayıp akıllarınca ''eğitmeye'' çalışıyorlar. Eğer ışık göremiyorsanız istifa edin. Tazminatınız ne kadar ki, değer mi bu işkenceye?

Benim patronum da ilk işe başladığım zamanlarda garip biriydi ama zamanla birbirimizi anladık. Ben ışık görmüştüm ama konunuzdan anladığım kadarıyla adam gerçekten problemli bir tip.
çok teşekkür ederim evet bilgilerim doğru. 35 küsür alıyorum haftasonu yarım gün çalışıyoruz. zaten evlenme durumum var izmire gideceğim seneye diyeyim. en azından nikaha kadar sabredeyim diyorum ama çok ağrıma gidiyor bağırıyor müşteriler dönüp bakıyor, sesinizi alçaltın vs dediğimde vay canına bak sen tarzı cümleler söylüyor. ışık görmüyorum sadece tazminatımı alayım en azından nişan birkaç masraf vs o parayla halletmek istiyordum. kızanları da anlıyorum ama durumu açıklamışım ne diye böyle üstüme geliyorlar cidden üzülüyorum

muhasebe gerçekten dikkat isteyen bir iş ve bazen en ufacık hata büyük cezalar getirebiliyor. ne zamandır bu alandasınız bilmiyorum, başta hatalar yapılabilir ama bu sürekli hale geliyorsa bu işi çok da iyi yapamıyorsunuz demektir. ki ön muhasebede ciddi bir iş yükü olmuyor.

direkt parayla uğraştığın bir işin olduğu için hatalarının daha çok göze batması ve uyarı alman normal ama hiçbir şey ikinci cümlede bahsettiğin iğrenç tavrı aklamaz
şimdi böyle cümleler kuran adama ben nasıl tavır sergileyeyim belli ki bu normal değil köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeyim diyorum ama bende insanım çok zoruma gidiyor özel alana saygısı yok lavaboya gittiğimde napıyon lavaboda sen allahallah öyle uzun durulur mu bu tarz laflar ben artık bilmiyorum diğer çalışanlar dayan nikahlanınca çık bu normakl değil hepimiz biliyoruz sus takma diyorlar ama erkek hepsi ben tek kadın kaldım

bende ezik olduğum için susarım
Adamdan çekiniyorsun o yüzden susuyorsun. Kendine ezik kelimesini yakıştırmaktan vazgeçmelisin.
Zaten seni kovmak isteseydi şimdiye kovardı, korkularını kullanarak seni orada tutmaya çalışıyor. Tam bir manipülatör.
İşini beğenmiyorsa çıkarsın seni, söyle yüzüne bakalım ne olacak.

muhasebe gerçekten dikkat isteyen bir iş ve bazen en ufacık hata büyük cezalar getirebiliyor. ne zamandır bu alandasınız bilmiyorum, başta hatalar yapılabilir ama bu sürekli hale geliyorsa bu işi çok da iyi yapamıyorsunuz demektir. ki ön muhasebede ciddi bir iş yükü olmuyor
2 yıl olacak eylülde, bu işe hiç bilgim olmadan girdim ben öğretirim dedi, bulduğu hatalar geçen seneden 2025 4 aydan. iş yükü açısından fatura kesme harici her şeyi ben yapıyorum en kısa bu şekilde anlatabilirim

Azar degil ki bu. Sen de isini duzgun yap. Seninle ayni parayi kabul edip isi hatasiz (insanlik hali nadiren hatali) yapacak bir suru insan var her gun nasil is bulacagim diye kafa patlatan kendi icinde. Ise girmissin bi zahmet odaklan. Soruna cevap: performans dusuklugunden cikarir, o zaman da tazminat vermek zorunda.

Sen muhasebede calisiyorum, hak ettigimi alamiyorum diye uyesin. O zaman da demistim. Basit bir is yapiyorsun tek olayi dikkat, e o da her iste var. Piyasada onun karsiligi MMALESEF o aldigin asgariye yakin para. Sen bir de surekli dikkatsizliginden dem vurulan biriymissin hala yok cayci su kadar aliyor bilmem ne.

Hahah yorumum simdi butun tembeller, dikkatsizler tarafindan eksilenecek. Gelmis hemen biri : D
Arkadaslar maalesef gercekler acitir
adamın diğer cümlelerini okudunuz da mı hemen patron savunmaya geçtiniz? kızını dövmeyen dizini döver sen dayak yememişsin ondan böyle falan hayırdır firmasında çalışacak insan mı arıyor ağzına sçtığı halde ses çıkarmayacak susacak köle mi? bu tavırlara iş arayan çok insan var en azından işim var diye şükür mü etsin kız anlamadım performansından bu kadar memnun değilse çıkarsın

Adamdan çekiniyorsun o yüzden susuyorsun. Kendine ezik kelimesini yakıştırmaktan vazgeçmelisin.
Zaten seni kovmak isteseydi şimdiye kovardı, korkularını kullanarak seni orada tutmaya çalışıyor. Tam bir manipülatör.
İşini beğenmiyorsa çıkarsın seni, söyle yüzüne bakalım ne olacak.
o kadar kötü hissediyorum ki o kelimeyi kullandım. evet amacı o, bir daha bu şekilde küçük büyük bir hata olursa aynen diyeceğim, ben hala kaybedeceğim bir şey var da ondan korkuyormuş gibi hissediyorum. bana bunu hissettirdi umarım yeterince açıklayabilmişimdir.

şimdi böyle cümleler kuran adama ben nasıl tavır sergileyeyim belli ki bu normal değil köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeyim diyorum ama bende insanım çok zoruma gidiyor özel alana saygısı yok lavaboya gittiğimde napıyon lavaboda sen allahallah öyle uzun durulur mu bu tarz laflar ben artık bilmiyorum diğer çalışanlar dayan nikahlanınca çık bu normakl değil hepimiz biliyoruz sus takma diyorlar ama erkek hepsi ben tek kadın kaldım
bu herif böyle havyan gelmiş hayvan gider maalesef sen olabildiğince mesafeli soğuk davran kendince şakaya vurduğunda da gülümseme. istifa etme gibi bir imkanın yoksa kulaklarını tıkayıp dayanacaksın bir süre ama bu tavırlara değecek para da kazanmıyormuşsun zaten. ben senin yerinde olsam çıkar kendi alanımda bulamıyorsam da geçici para kazanabileceğim bir işe girerdim. en azından insan muamelesi görebileceğim bir yere

Back
X