• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerinde uyarı

o kadar kötü hissediyorum ki o kelimeyi kullandım. evet amacı o, bir daha bu şekilde küçük büyük bir hata olursa aynen diyeceğim, ben hala kaybedeceğim bir şey var da ondan korkuyormuş gibi hissediyorum. bana bunu hissettirdi umarım yeterince açıklayabilmişimdir.
Öncelikle özgüvenli gir o kapıdan ve ne olursa olsun yine öyle çık. Çok şey fark edecek göreceksin.

muhasebe dikkat isteyen iş yapılan hatalar ceza durumları var ama zaten siz ön muhasebedesiniz sizin üstünüz mali müşavir defteri gönderirken hesapları tek tek kontrol ediyor yanlış yapılan hesapları düzetir defter öyle kontrol edilmeden yollanmaz fazla tepki vermiş bende tepemde biri olsa çalışamam sizde biraz dikkat edin işlerken bence müziksiz de ofis ruhsuz ortam oluyor :) hatasız insan olmaz ama sizde gayret göstermeniz gerekir devamlı sürekli hata yapar geliştiremezseniz kendinizi patron haklı duruma düşer

çok teşekkür ederim evet bilgilerim doğru. 35 küsür alıyorum haftasonu yarım gün çalışıyoruz. zaten evlenme durumum var izmire gideceğim seneye diyeyim. en azından nikaha kadar sabredeyim diyorum ama çok ağrıma gidiyor bağırıyor müşteriler dönüp bakıyor, sesinizi alçaltın vs dediğimde vay canına bak sen tarzı cümleler söylüyor. ışık görmüyorum sadece tazminatımı alayım en azından nişan birkaç masraf vs o parayla halletmek istiyordum. kızanları da anlıyorum ama durumu açıklamışım ne diye böyle üstüme geliyorlar cidden üzülüyorum
Zaten evlenecek ve şehir değiştirecekmişsiniz, niye bu kadar tazminata taktınız anlamadım. Evlilik durumunda zaten hakkkınız ve alacaksınız. Şu süreçte işten çıkmanız da mantıklı değil zaten şehir değişikliği var, sabredin düğünden sonra ayrılırsınız.
Ayrıca diğer yorumlara katılıyorum, mali bir işte çalışıyorsunuz dikkatli olmanız ve kendinize güvenmeniz lazım. Adamın tavrını öne sürüp hatalarınıza bahane bulmak yerine kendinizi bu alanda geliştirmeye çalışın. Ve size hakaret edilirken susmayın, her sustuğunuzda bunu kendiniz kabul etmiş oluyorsunuz. Sonrasında yakınmak bir çözüm değil.

Sen patron seni işten çıkarsın diye bekliyorsun, o da istifa et diye bekliyor. O yüzden böyle davranmaktan çekinmiyor, çünkü sen haklı sebeple istifa etsen bile mobbingi ispatlamak kolay değil.

Patronun iğrenç tavırları harici senin de bu kadar dikkat gerektiren bir işte ne sebeple olursa olsun bu kadar hata yapman kabul edilemez.

merhaba direkt konuya gireceğim.

küçük bir firmada ön muhasebeciyim.

kasa, para olarak elimi sürmüyorum ödemelerle patron ilgileniyor, ben sadece mikro ya yani sisteme işliyorum.

geçen sene bir firmaya atıyorum 1000 tutarında ödeme yapmışız . ben bunu işlemişim sonra tekrar işlemişim.

patronum bunu gördü geldi biz çoktan defteri bağladık napıcaz şimdi söyle senin bir problemin mi var söyle bu son uyarım artık bu son şansın dedi.

çoğu zaman değil her zaman bu şekilde son şansın artık sınırları zorluyorsun şeklinde uyarıda bulunur ama bende insanım benimde bu şekilde azar işitmeye sabrım yok.

bu adam bana tazminatımı verip mi çıkarır yoksa bir yolunu bulur mu? giriş çıkışlar normal saatinde veyahut 5-10 dk erken girip çıkma durumu oluyor.
Kaç senelik çalışansınız ?
Kasa ve banka işleri pek hata kabul etmez
Biraz dikkatli olmanızı tavsiye ederim
Ama patronun da eğer 1 seneden fazla kıdeminiz varsa tazminatsız kovmaya hakkı yok

farkındayım keşke bir şey olsa da atsa tazminat almak istiyorum bu kadar ağzıma mıçıldı bari paramı alayım diyorum ilaç içmesem belki dayanamam bu kadar
Ay zaten 2 senedir çalışıyomuşsun kaç kuruş tazminatın olucak bu kadar laf yenir mi iyi misin sen?
İşi de beceremiyorsun belli 2 sene olmuş. Müzik telefon falan olmaz iş yerinde. Git bi mağazada çalış zaten aynı parayı alacaksın

merhaba direkt konuya gireceğim.

küçük bir firmada ön muhasebeciyim.

kasa, para olarak elimi sürmüyorum ödemelerle patron ilgileniyor, ben sadece mikro ya yani sisteme işliyorum.

geçen sene bir firmaya atıyorum 1000 tutarında ödeme yapmışız . ben bunu işlemişim sonra tekrar işlemişim.

patronum bunu gördü geldi biz çoktan defteri bağladık napıcaz şimdi söyle senin bir problemin mi var söyle bu son uyarım artık bu son şansın dedi.

çoğu zaman değil her zaman bu şekilde son şansın artık sınırları zorluyorsun şeklinde uyarıda bulunur ama bende insanım benimde bu şekilde azar işitmeye sabrım yok.

bu adam bana tazminatımı verip mi çıkarır yoksa bir yolunu bulur mu? giriş çıkışlar normal saatinde veyahut 5-10 dk erken girip çıkma durumu oluyor.
işin uzmanı bir avukattan destek alın

ben sıklıkla hata yaptığımı ve belki de bu işin bana uygun olmadığını yer yer kabul ediyorum. ama dediğiniz gibi bu yaklaşımı kabul etmiyorum. bir daha bu tarz bir olay yaşanırsa beğenmiyorsanız tazminatımı verip çıkarabilirsiniz bu şekilde olmaya benimde tahammülüm yok derim fakat daha önce ki çalışan da birebir bu tarz cümleler kurdu vaay öyle mi gibi karşılık verdi
ben de muhasebeciyim 15 yılı aşkın süredir bu işi yapıyorum 14 yıldır da aynı kurumdayım
yöneticimiz değişti ve adamın bütün olayı hiçbir yaptığımız işi beğenmemek üzerine
14 yıldır yaptığım işleri yaparken bile elim ayağıma dolanıyor o yüzden esasında sizi çok iyi anlıyorum, sadece siz de kabul ettiğiniz için sık hata yapılıyorsa kendinizi tartın dedim

onun dışındaki tavrı asla kabul edilir değil

size naçizane tavsiyem dik durun, kendinize güvenin, evet sıkıntılı ve hata götürmeyen bi iş yaptığımız iş ama siz elinizden geleni yapın hata tabii ki olacak

ve eğer dediğiniz gibi bir karşılık verecek olmasından korkmayın, tahminim yaşınız benden genç ki 14 senelik emeğim olmasına rağmen tazminatımı alabilecek olsam ve daha önemlisi yaşım gereği iş bulabileceğimi bilsem arkama bakmadan ayrılacağım kim ne derse desin benden önemli değil hiçbir şey

sürekli bu muameleye maruz bırakmayın yazıktır size, iş arayın, iş işte daha kolay bulunuyor. inanın 1 senelik emeğim 2 senelik emeğim derken bakmışsınız yıllar geçmiş

daha geç olmadan onların sizi çıkarmasını beklemeden iş bulup ayrılın

Bence tazminatı yak, ordan ayrıl. Göt gibi kalsınlar, yeni kurban arasınlar

adamın diğer cümlelerini okudunuz da mı hemen patron savunmaya geçtiniz? kızını dövmeyen dizini döver sen dayak yememişsin ondan böyle falan hayırdır firmasında çalışacak insan mı arıyor ağzına sçtığı halde ses çıkarmayacak susacak köle mi? bu tavırlara iş arayan çok insan var en azından işim var diye şükür mü etsin kız anlamadım performansından bu kadar memnun değilse çıkarsın
normalde argo kullanilan mesajlara cevap vermiyorum ama olayin odak noktasi o kisim degil. Ilk etapta dikkatli ol uyarisindan bahsetmis uye. Sukret, otur minvalinde konustugumu da hic sanmiyorum. Patron da hayatim boyunca savunmadim, savunmam hele ki kucuk isletme sahibi birini.... siz odagi kacirmissiniz. Iyi gunler bi daha cevap yazmayin bana bi argolu mesaj daha kaldiramam zira

@Mune, konu sahibi cevabima dislike koydu ama sinirini yenememis, birkac baska konudaki cevabima da seri dislike koymus :) bu yasak degil mi :)

bu herif böyle havyan gelmiş hayvan gider maalesef sen olabildiğince mesafeli soğuk davran kendince şakaya vurduğunda da gülümseme. istifa etme gibi bir imkanın yoksa kulaklarını tıkayıp dayanacaksın bir süre ama bu tavırlara değecek para da kazanmıyormuşsun zaten. ben senin yerinde olsam çıkar kendi alanımda bulamıyorsam da geçici para kazanabileceğim bir işe girerdim. en azından insan muamelesi görebileceğim bir yere
öyle yapıcam teşekkür ederim daha fazla yıpranmamak için

normalde argo kullanilan mesajlara cevap vermiyorum ama olayin odak noktasi o kisim degil. Ilk etapta dikkatli ol uyarisindan bahsetmis uye. Sukret, otur minvalinde konustugumu da hic sanmiyorum. Patron da hayatim boyunca savunmadim, savunmam hele ki kucuk isletme sahibi birini.... siz odagi kacirmissiniz. Iyi gunler bi daha cevap yazmayin bana bi argolu mesaj daha kaldiramam zira
argolu mesaj vurgusunu anlayamadım size yazılmış bir durum olmadığı çok açık neyine bu kadar tetiklendiniz komik gerçekten :D benim de size başka yorumum yok iyi günler

muhasebe dikkat isteyen iş yapılan hatalar ceza durumları var ama zaten siz ön muhasebedesiniz sizin üstünüz mali müşavir defteri gönderirken hesapları tek tek kontrol ediyor yanlış yapılan hesapları düzetir defter öyle kontrol edilmeden yollanmaz fazla tepki vermiş bende tepemde biri olsa çalışamam sizde biraz dikkat edin işlerken bence müziksiz de ofis ruhsuz ortam oluyor :) hatasız insan olmaz ama sizde gayret göstermeniz gerekir devamlı sürekli hata yapar geliştiremezseniz kendinizi patron haklı duruma düşer
evet bir kaç carinin mutabakatını ben yapıyorum, ikinci yönetici diyim onun kontrol ettiklerinden yanlış bulup bana gösteriyor bundan sonra verin ben bakayım diyorum dinlemiyor, bu bahsettiklerim genellikle mail order işlemleri oluyor gündelik tahsilat veya tediye vs olsa ben zaten ay sonu ya da gün sonu görüyorum. inanın o müziği kendim duymuyorum tam sessizlik olduğunda anca duyuluyor

Azar degil ki bu. Sen de isini duzgun yap. Seninle ayni parayi kabul edip isi hatasiz (insanlik hali nadiren hatali) yapacak bir suru insan var her gun nasil is bulacagim diye kafa patlatan kendi icinde. Ise girmissin bi zahmet odaklan. Soruna cevap: performans dusuklugunden cikarir, o zaman da tazminat vermek zorunda.

Sen muhasebede calisiyorum, hak ettigimi alamiyorum diye uyesin. O zaman da demistim. Basit bir is yapiyorsun tek olayi dikkat, e o da her iste var. Piyasada onun karsiligi MMALESEF o aldigin asgariye yakin para. Sen bir de surekli dikkatsizliginden dem vurulan biriymissin hala yok cayci su kadar aliyor bilmem ne.

Hahah yorumum simdi butun tembeller, dikkatsizler tarafindan eksilenecek. Gelmis hemen biri : D
Arkadaslar maalesef gercekler acitir
ben de eksiledim ama sebebim tembel, dikkatsiz olmam değil, muhasebe işini küçümsemeniz

sadece 1 ay muhasebede çalışın bakalım basit bir iş miymiş görün

Zaten evlenecek ve şehir değiştirecekmişsiniz, niye bu kadar tazminata taktınız anlamadım. Evlilik durumunda zaten hakkkınız ve alacaksınız. Şu süreçte işten çıkmanız da mantıklı değil zaten şehir değişikliği var, sabredin düğünden sonra ayrılırsınız.
Ayrıca diğer yorumlara katılıyorum, mali bir işte çalışıyorsunuz dikkatli olmanız ve kendinize güvenmeniz lazım. Adamın tavrını öne sürüp hatalarınıza bahane bulmak yerine kendinizi bu alanda geliştirmeye çalışın. Ve size hakaret edilirken susmayın, her sustuğunuzda bunu kendiniz kabul etmiş oluyorsunuz. Sonrasında yakınmak bir çözüm değil.
valla öyle yapıcam da bazen insanız sabrım taşıyor e yeter be diyorum ama bundan başka yapıcak bir şeyim yok sadece bu tarz laflarda artık susmayacağım

Back
X