İş yerinde yatay mobbing

Uni. De akademisyen misiniz? Oyleyse eski in intikamini almak yerine yeni geleceklere hazirlikli olun derim. Uni de calisipta mutluyum ben isimden diyen insanlarin sayisi cok az.

arkadaşlar merhaba, ya ben geçmişte bir olay yaşadım ondan sonra başka ülkeye yüksek lisansa geldim. Olay şu ki yöneticilerimden memnun olduğum halde aynı düzeyde çalışan ama benden 15 yaş büyük kadınlar özel hayat üzerinden (bekar olduğum için) mobbing yaptı daha doğrusu Arkadan iş çevirmişler çok sonra haberim oldu. Açıkçası bunun intikamını almak isterim, ne yapmamı önerirsiniz ? İnsanlar kötülük cezalandırılmağı için çok rahatlar.
Onlar gibi davranmak seni onlar gibi yapacak. Sen de böyle bir insan mı olmak istersin?

Uni. De akademisyen misiniz? Oyleyse eski in intikamini almak yerine yeni geleceklere hazirlikli olun derim. Uni de calisipta mutluyum ben isimden diyen insanlarin sayisi cok az.
Yurtdışında yüksek lisans öğrencisiyim de Türkiye’deki işimdi bu, yani özel hayatımda tamamen akışı değiştirmişler , napmak lazım ?

Olayı tam kavrayamadım sizin arkanızdan dedikodu mu yapmışlar? Sizin hayatınızı ne şekilde etkiledi yaptıkları? Türkiye ye dönecek misiniz yine aynı okula. Dönmeyecekseniz umrunuzda olmasın derim. İletiliminizi kesin yeni hayatınıza odaklanın. Ha eger dönecekseniz aynı okula o zaman yine zorunlu haller dışında iletişimde olmayın.

Olayı tam kavrayamadım sizin arkanızdan dedikodu mu yapmışlar? Sizin hayatınızı ne şekilde etkiledi yaptıkları? Türkiye ye dönecek misiniz yine aynı okula. Dönmeyecekseniz umrunuzda olmasın derim. İletiliminizi kesin yeni hayatınıza odaklanın. Ha eger dönecekseniz aynı okula o zaman yine zorunlu haller dışında iletişimde olmayın.
Merhaba okul değil iş yeri, tam açıklamak istemiyorum kimliğim öğrenilmesin adına ama benim için önemli bir konuydu ve çok üzüldüm , sürekli bi kuyu kazma çabası var Türkiye’de nedenini anlamıyorum ..

intikam almanız çok zor ama bunu belgeleyebilirseniz hukuki yollara başvurabilirsiniz ama sanırım oradan ayrılıp yurt dışına gittiniz bu tarz durumlarda süreç nasıl bilmiyorum. ben sizin yerinizde olsam o kişiyi direk arayıp neden böyle yaptığını sorarım ya da sormam ha sizin için çok önemli biriyle aranızı bozdularsa o kişiyi arayıp durumu çözün.

Ozel hayatla ilgili biriyle aranizi bozdular?
Mobbing is yerinde olur.
Isten biktirmak yildirmak sogutmak icin yapilir
Sureklilik arz etmesi şarttır. Sureklilik arz ettigi icin cesitli belgelerle de delillendirilebilir.gorevi olmayan islerle gorevlendirilmek, surekli disiplin cezasi vermek, yerini degistirmek, masasiz birakmak vs. Yatay duzeyde de diger is arkadaslarinin beyanlari onem tasir.
Tek seferlik veya birkac seferlik yapilan hosunuza gitmeyen ya da sizi rahatsiz eden seyler mobbing sayilmaz.
Detay vermediginiz icin anlattiginiz sey pek mobbing gibi gelmedi

Mobinge maruz kaldıgınız donemde Calisma ve Sosyal Guvelik Bakanliginin Mobing hattinı arasaydıniz keske 170

Back
X