İş yerinde yatay mobbing

konum atın toplanıp gelelim . orda karar veririz :işsiz:intikam ne yahu. gidin doğrudan söyleyin : böyle bişey oldu mu. neden yaptın. bu yaptığından dolayı çok üzüldüm öfkelendim. ...

Valla sayin konu sahibesi bir gun Linkedinde geziyordum. Bir tane down sendromlu adam is ariyorum yazmis. Bilirsiniz buyuk sirketlerde engelli bireyler icin kadrolar oluyor. Bir tane buyuk sirketin IK gorevlisi bir abla yorum yazmis ki buyrun goruselim diye. Adam da cevap vermis, ben sizin sirkette calistim ustune sagligimi kaybettim:olamaz:Altina da sebepleri yazmis, haftasonu da calisma, mesailerin uzun olmasi, ogle yemeginin iyi olmamasi vs. IKci abla zonk olmus kalmis, yani bu kadar berbat sartlari olan bir isyerini insan hangi akla hizmet engelli bir insana ya da herhangi bir insana oneriri ki?

Sevgili konu sahibesi, sikayet falan hikaye b ulkede adalet aramayin. En guzeli lafinizi koyup gecmek bu abimiz gibi. Misal, Linkedin'de veya sosyal medyada bu sirket bir sekilde yorum yazarsa altina mobbinge ugradiginizi citlatin. Veya bu kadin bir yere feysbuk olur, twitter olur, Linkedin olur bir seyler yazarsa siz de lafinizi koyun gecin. Veya google mapste ofisin yeri isaretliyse yorum yap, profesyonellikten uzak mobbing yuvasi, evli barkli bir yonetici yasina basina konumuna bakmadan lise cocuklari gibi benim ozel hayatimla ugrasti kimseye tavsiye etmem yaz.

Lafini koy gec diyorum kisacasi.

arkadaşlar merhaba, ya ben geçmişte bir olay yaşadım ondan sonra başka ülkeye yüksek lisansa geldim. Olay şu ki yöneticilerimden memnun olduğum halde aynı düzeyde çalışan ama benden 15 yaş büyük kadınlar özel hayat üzerinden (bekar olduğum için) mobbing yaptı daha doğrusu Arkadan iş çevirmişler çok sonra haberim oldu. Açıkçası bunun intikamını almak isterim, ne yapmamı önerirsiniz ? İnsanlar kötülük cezalandırılmağı için çok rahatlar.
Tepkisiz kal.iradeni kullan.sabret.görrceksin sen tepkisiz kaldığımda onlar susacaklat

Valla sayin konu sahibesi bir gun Linkedinde geziyordum. Bir tane down sendromlu adam is ariyorum yazmis. Bilirsiniz buyuk sirketlerde engelli bireyler icin kadrolar oluyor. Bir tane buyuk sirketin IK gorevlisi bir abla yorum yazmis ki buyrun goruselim diye. Adam da cevap vermis, ben sizin sirkette calistim ustune sagligimi kaybettim:olamaz:Altina da sebepleri yazmis, haftasonu da calisma, mesailerin uzun olmasi, ogle yemeginin iyi olmamasi vs. IKci abla zonk olmus kalmis, yani bu kadar berbat sartlari olan bir isyerini insan hangi akla hizmet engelli bir insana ya da herhangi bir insana oneriri ki?

Sevgili konu sahibesi, sikayet falan hikaye b ulkede adalet aramayin. En guzeli lafinizi koyup gecmek bu abimiz gibi. Misal, Linkedin'de veya sosyal medyada bu sirket bir sekilde yorum yazarsa altina mobbinge ugradiginizi citlatin. Veya bu kadin bir yere feysbuk olur, twitter olur, Linkedin olur bir seyler yazarsa siz de lafinizi koyun gecin. Veya google mapste ofisin yeri isaretliyse yorum yap, profesyonellikten uzak mobbing yuvasi, evli barkli bir yonetici yasina basina konumuna bakmadan lise cocuklari gibi benim ozel hayatimla ugrasti kimseye tavsiye etmem yaz.

Lafini koy gec diyorum kisacasi.
Burası bayağo bilinen bir şirket Türkiye’de de dediğiniz gibi Facebook’tan ifşa edicem hepsine :D kuyu kazan evli kadın gibi gibi mesela zaten fısıltılarla yayılıyor

Aman işyerinde mobing olmadan çalışan var mı? Herkesten intikam mı alacağız yani

Bence Turk ishayatinin verimsiz olmasinin, ulkemizde bir sey uretilememesinin bir numarali seebi mobbing. Insanlar islerini yapacaklari yerde birbirleriyle ugrasiyorlar. isini adam gibi yapan bir elemansan da hemen kuyunu kazmaya basliyorlar.

Mobbing cok yanlis ve meyilli insanlar ise alinmamali. Ulkemizdeki ishaytai ne yazik ki mobbingten olusuyor. Bu demek degildir ki pabuc birakalim. Pabuc birakmasin kimse derim.

Burası bayağo bilinen bir şirket Türkiye’de de dediğiniz gibi Facebook’tan ifşa edicem hepsine :KK70: kuyu kazan evli kadın gibi gibi mesela zaten fısıltılarla yayılıyor

Bu sosyal medyadan laf çakmak bayağı eğlenceli aslında. Reisimizle ilgili bir paylaşım yapmış birisi ben de altındaki bir yoruma cevap yazdım yorum sahibi herif tübitakta yönetici çıktı. Sonunda siz bütçeyi, zamanı ve kafayı papaz eriğini imam eriğine çevirmeye yatırın bilim üretme işini bilenlere bırakın yazdım:deli: Bir başka gün AKP il teşkilatı başkanıydı sanırım bir abimiz Çinlilerle anlaşma imzalicaz müteahit de Mehmet Cengiz olcak yazmış. Ben de Çinlilerin de münasip yerlerine koyabilir aman dikkat yazdım:sampiyon: Sonra başka bir gün siyasal islamcı takımından bir abi Kuveyt'in yüce! yatırımları hakkındaki fikirlerine laf edince, bana bilgin olmayan konularda konuşma dar açıdan bakıyorsunuz vb bir şeyler yazmış klasik laf çorbası yani. Ben de sen Kuveytin yerini bilmezken ben oraya konferansa davetli gittim, CMU kampüsünü de gezdim, mühendislik fakültesi dekanı da bir Türk ayrıca cücükbeyinli yazdım adam zonk tabi. Ülkeyi yönetenler de yönetimi destekleyenler de boş olunca maalesef tonla çöp çıkıyor ortaya o zaman da golü 90dan takmak zorunda kalıyorum:sampiyon:

Bence Turk ishayatinin verimsiz olmasinin, ulkemizde bir sey uretilememesinin bir numarali seebi mobbing. Insanlar islerini yapacaklari yerde birbirleriyle ugrasiyorlar. isini adam gibi yapan bir elemansan da hemen kuyunu kazmaya basliyorlar.

Mobbing cok yanlis ve meyilli insanlar ise alinmamali. Ulkemizdeki ishaytai ne yazik ki mobbingten olusuyor. Bu demek degildir ki pabuc birakalim. Pabuc birakmasin kimse derim.
Ya cidden çok kötüler evlenseniz ayırmaya kalkıyorlar sevdiğiniz biri varsa onla arayı bozuyorlar Ne yapacağız sizce böyle böyle ?

Valla on numara tespit. Mobbingin bu kadar fazla olmasının sebebi de mobbinge uğrayan insanlara sabret, Allah' a havale et vs. denmesi. Hakkı yendiğinde kimse sessiz kalmasa bence iş hayatında bu kadar haksızlıklar da olmazdı
Konuyu ilk okudum ne yapabiliyorsan yap yazacaktım sonra yazılan yorumları okuyunca sanki kötü birşey tavsiye ediyorum gibi gelmişti sonra vazgeçtim. Bizim toplumda ezilmek, birşeylere sessiz kalmak sanki bir erdem gibi görülüyor.

Valla on numara tespit. Mobbingin bu kadar fazla olmasının sebebi de mobbinge uğrayan insanlara sabret, Allah' a havale et vs. denmesi. Hakkı yendiğinde kimse sessiz kalmasa bence iş hayatında bu kadar haksızlıklar da olmazdı
Konuyu ilk okudum ne yapabiliyorsan yap yazacaktım sonra yazılan yorumları okuyunca sanki kötü birşey tavsiye ediyorum gibi gelmişti sonra vazgeçtim. Bizim toplumda ezilmek, birşeylere sessiz kalmak sanki bir erdem gibi görülüyor.
Hah kesinlikle katılıyorum şu an İsviçredeyim, bu aşağı kadınlar aynı mobbingi burada yapsa işten atılır üzerine de aşağılanır ama nedense Türkiye’de el üstünde tutuluyor ...

Hah kesinlikle katılıyorum şu an İsviçredeyim, bu aşağı kadınlar aynı mobbingi burada yapsa işten atılır üzerine de aşağılanır ama nedense Türkiye’de el üstünde tutuluyor ...
Gerçekten öyle. Türkiye'de çingenelik eden el üstünde tutuluyor. onların üstündeki kişiler de laf etmiyor, uğraşmıyor. Zaten mahkemeyle falan hak aramak hem çok masraflı hem de mobbing pek ispatlanabilir bir şey değil.

Gerçekten öyle. Türkiye'de çingenelik eden el üstünde tutuluyor. onların üstündeki kişiler de laf etmiyor, uğraşmıyor. Zaten mahkemeyle falan hak aramak hem çok masraflı hem de mobbing pek ispatlanabilir bir şey değil.
Valla kadının Canına okuyacağım da bi hayırlısı ;D tüm Türkiye duyacak, evli çocuklu kadın kalk sen benim kuyumu kaz bunu Microsoft’ta Google’da yap direkt şutlanır üstüne sokak akdını muamelesi görürdü

Ben pabuç bıraktım
Şuan görevden alınmış meydanı bomboş bırakmış elimi eteğimi çekmiş ne derlerse onu yapıp maaş günümü bekleyen bir kadın olarak hizmet veriyorum :)
Akşam mesaim dolar dolmaz 1-2 dk içinde bilgisayarımı kapatıp koşa koşa eve gidiyorum WhatsAppta verilen mesai sonrası işlere eğilmiyorum aramalarını bekliyorum illa sen yap desinler diye :)
Aslında şuan sorumsuz çalışmak beni çok rahatlatmış stresten uzaklaştırmış emeklerime acısamda aman diyorum ailemde huzur var şükür

Şu kuyunuzu nasıl kazdı bir anlatsanız

Bir de kadının evli olup olmaması yahut çocuğu olması ile konunun ilgisi ne

Dedikodu yapmış o her kim ise sizin Hakkınızda her söylenene neden inanmış

Yani birisi X Nasıl bir kız diye sormuş ve söz konusu kişi bir cacık olmaz uzak dur demiş ise mobing nerede

Mobing sonradan Nasıl öğreniliyor baskı yapıldığı an hissedilmeli ve sistemli olmalıdır

Şu kuyunuzu nasıl kazdı bir anlatsanız

Bir de kadının evli olup olmaması yahut çocuğu olması ile konunun ilgisi ne

Dedikodu yapmış o her kim ise sizin Hakkınızda her söylenene neden inanmış

Yani birisi X Nasıl bir kız diye sormuş ve söz konusu kişi bir cacık olmaz uzak dur demiş ise mobing nerede

Mobing sonradan Nasıl öğreniliyor baskı yapıldığı an hissedilmeli ve sistemli olmalıdır
Yok öyle değil ayrıntı veremiyorum tanınmamak adına da tüm bahsettiğim durumların birbiriyle bağlantısı var maalesef :( öyle kız sorma olayı filan da değil bildiğiniz kıskanç ve fesatlar ya . Benim gördüğüm zamanında okullardan zor mezun olmuş kafası basmayan tayfa Türkiye’de mobbing yapıyor yurtdışında ise direkt müdahale ediliyor .

Ben pabuç bıraktım
Şuan görevden alınmış meydanı bomboş bırakmış elimi eteğimi çekmiş ne derlerse onu yapıp maaş günümü bekleyen bir kadın olarak hizmet veriyorum :)
Akşam mesaim dolar dolmaz 1-2 dk içinde bilgisayarımı kapatıp koşa koşa eve gidiyorum WhatsAppta verilen mesai sonrası işlere eğilmiyorum aramalarını bekliyorum illa sen yap desinler diye :)
Aslında şuan sorumsuz çalışmak beni çok rahatlatmış stresten uzaklaştırmış emeklerime acısamda aman diyorum ailemde huzur var şükür
Ya pabuç bırakmaktan oluyor tüm bunlar maalesef :(

Yok öyle değil ayrıntı veremiyorum tanınmamak adına da tüm bahsettiğim durumların birbiriyle bağlantısı var maalesef :KK43: öyle kız sorma olayı filan da değil bildiğiniz kıskanç ve fesatlar ya . Benim gördüğüm zamanında okullardan zor mezun olmuş kafası basmayan tayfa Türkiye’de mobbing yapıyor yurtdışında ise direkt müdahale ediliyor .

Tamam da siz mobbing i nasıl sonradan öğrendiniz

Ya pabuç bırakmaktan oluyor tüm bunlar maalesef :KK43:
Benim yapım müsait değil ortalığı bırakmayacağım diye uğraşmaya çalışmak
Yetkim varken mesaiden enaz 1 saat önce geliyordum mesaiden sonra çıkıyordum Ona rağmen iş yetiştirmek için uğraşıyordum deli gibi ama şimdi saati saatine :)
Bişey istediklerinde bilmiyorum diyorum geçiyorum yani şuan sadece ne iş verirlerse yaparım maaşımı alır evime geçerim diyorum
Evlatlarım mutlu gerisine takılmak istemiyorum
İş içinde bensiz de oluyormuş diye kendi nefsimi bastırıyorum :)

Benim yapım müsait değil ortalığı bırakmayacağım diye uğraşmaya çalışmak
Yetkim varken mesaiden enaz 1 saat önce geliyordum mesaiden sonra çıkıyordum Ona rağmen iş yetiştirmek için uğraşıyordum deli gibi ama şimdi saati saatine :)
Bişey istediklerinde bilmiyorum diyorum geçiyorum yani şuan sadece ne iş verirlerse yaparım maaşımı alır evime geçerim diyorum
Evlatlarım mutlu gerisine takılmak istemiyorum
İş içinde bensiz de oluyormuş diye kendi nefsimi bastırıyorum :)

En doğrusu bu bence
Akıllı insanlar işlerini yapıyorlar, maaş çeklerini alıp evlerine gidiyorlar bu kadar

Back
X