İş yerinde yatay mobbing

Valla sayin konu sahibesi bir gun Linkedinde geziyordum. Bir tane down sendromlu adam is ariyorum yazmis. Bilirsiniz buyuk sirketlerde engelli bireyler icin kadrolar oluyor. Bir tane buyuk sirketin IK gorevlisi bir abla yorum yazmis ki buyrun goruselim diye. Adam da cevap vermis, ben sizin sirkette calistim ustune sagligimi kaybettim:olamaz:Altina da sebepleri yazmis, haftasonu da calisma, mesailerin uzun olmasi, ogle yemeginin iyi olmamasi vs. IKci abla zonk olmus kalmis, yani bu kadar berbat sartlari olan bir isyerini insan hangi akla hizmet engelli bir insana ya da herhangi bir insana oneriri ki?

Sevgili konu sahibesi, sikayet falan hikaye b ulkede adalet aramayin. En guzeli lafinizi koyup gecmek bu abimiz gibi. Misal, Linkedin'de veya sosyal medyada bu sirket bir sekilde yorum yazarsa altina mobbinge ugradiginizi citlatin. Veya bu kadin bir yere feysbuk olur, twitter olur, Linkedin olur bir seyler yazarsa siz de lafinizi koyun gecin. Veya google mapste ofisin yeri isaretliyse yorum yap, profesyonellikten uzak mobbing yuvasi, evli barkli bir yonetici yasina basina konumuna bakmadan lise cocuklari gibi benim ozel hayatimla ugrasti kimseye tavsiye etmem yaz.

Lafini koy gec diyorum kisacasi.
En güzel fikir bence bu :süslü:

İş yerindeki insanların özel hayata dahil edilmemesi gerektiğini düşünüyorum hata sende bu mobbing değil işle alakası Yok fazla samimiyet en gereksiz şeydir iş ortamında
Yok ben zaten hiçbirini dahil etmediğim gibi tek kelime anlatmadım kendimi de soyutladım :) onlar başla bir iş çevirmiş hayatımın akışı değişti

Kıskanmışlar sizi. Şu kiskançlık yok mu neler yaptırir insana. Ben kısasa kısas yapin derim. Bunun adına intikam diyebilirsiniz ben kısas derim. Ama neyi nasıl yapacağınızı siz bilirsiniz. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı

Yok ben zaten hiçbirini dahil etmediğim gibi tek kelime anlatmadım kendimi de soyutladım :) onlar başla bir iş çevirmiş hayatımın akışı değişti
Senin için özel birine senin hakkında bişeyler söylenmiş anladığım kadarıyla özel olduğunu nerden biliyorlar onu anlamadım ben samimiyet yoksa

Kıskanmışlar sizi. Şu kiskançlık yok mu neler yaptırir insana. Ben kısasa kısas yapin derim. Bunun adına intikam diyebilirsiniz ben kısas derim. Ama neyi nasıl yapacağınızı siz bilirsiniz. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı
Kesinlikle katılıyorum,

Hah kesinlikle katılıyorum şu an İsviçredeyim, bu aşağı kadınlar aynı mobbingi burada yapsa işten atılır üzerine de aşağılanır ama nedense Türkiye’de el üstünde tutuluyor ...
Valla ben 35 yildir isvicredeyim, hic de mobbing yaptigi icin isten atilan kimse gormedim. Bunun son yillarda gazatelere cikmis olani Swarovski dir mesela mobbing resmen ust yonetimden emrediliyor.

Valla ben 35 yildir isvicredeyim, hic de mobbing yaptigi icin isten atilan kimse gormedim. Bunun son yillarda gazatelere cikmis olani Swarovski dir mesela mobbing resmen ust yonetimden emrediliyor.
Ben bir mühendislik şirketinde staj yaptım, direkt atılma nedeniydi diğer tipte şirketleri bilemem

Ben bir mühendislik şirketinde staj yaptım, direkt atılma nedeniydi diğer tipte şirketleri bilemem

Senin alanina daha yakin bir firma örnek vereyim IBM ya da daha yerel bi firma Steg...

Isvicrede hersey kagit uzerinde mukemmel tabi ara bosluklari doldura bilirseniz ?
Haa bi de Mobbing zaten ispatlanmasi zor psikolojik baskidir ;)

Back
X