is yerinde yıldırma politikasi

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Kizlar ozel bi is yerinde ssgari ucretle 1 senedir calisiyorum. Bana kafayi takmis biri vardi yetkili ve sonunda yapacagini yapti pozisyonumu dusurdu bu sekilde ben calismak istemiyorum ama iyilesme durumu olacagini sanmiyorum. Bu kisi patron degil patronla gidip konustugumuzda herkesin her isi yapmasini istiyorum biriniz olmadiginizda digeriniz onun yerine bakacak dedi benim yerimede baskasini koydu.sacma olan su ki ben zaten beni su an gecirdikleri isi biliyorum ve orda 9 ay calistim bu bolume gectim.adam resmen beni yildirmaya calisiyor kendim cikmami istiyor. Patronda maaslara zam gelecek diye isci azaltmak istiyor. Benim napmam.lazim istifa edersen tazminat hakkim yok biliyorum bilgisi olanlar litfen yardimci olsun. Sinirimden o kadar agladimki bugun gozlerim sismis gercekten ben isimi severek yapiyordum ama artik orda calismak istemiyorum. Kendim Cikip onlarida sevindirmek istemiyorum zaten ihtiyacimda var (

Banada aynen dediğin gibi yapıldı, yapılan yanlışları düzeltiyorum diye işlerine gelmedi yıldırma uygulandı tamda o ara şehir dışına çıkmam gerekiyordu çabalamadım ve çıktım. Dayanabildiğin kadar dayan onlar çıkarsın.

http://www.erdem-erdem.com/articles...larinda-degisiklik-ve-is-sozlesmesinin-feshi/
Su konuya bi bakar misiniz? Is kosullarinda esasli degisiklige mi giriyor konunuz? Eger oyleyse size yazili olarak bildirilmesi gerekir sizin de bu durumu yazili olarak kabul etmeniz gerekir. Eger boyleyse is akdinizi hakli sebeple fesh edebilirsiniz. Kidem alir yillik izin alir ihbar alamazsiniz. Ise iade acamazsiniz. Ayrilmak niyetiniz varsa maaslariniz gec yatıyorsa 20 gun kadar gene fesh hakkiniz var. Ya da kovdurtunuz kendinizi ki bu biraz zor aslinda kidem ihbar alirsiniz ise iade acarsiniz

hangi durumlarda çıkarırlar napmam lazım kafam o kadar karışıkki (

Kavga et
Patrona dalaş işini geri iste.

herkes herkesin işini bilcekmiş bunu söyledi

Bu durumu belgeleyebiliyorsanız ve şahitlerle destekleyebiliyorsanız mobbing davası açın

nasıl belgeleyebilirim ve davada sonuç ne çıkar?

hangi durumlarda çıkarırlar napmam lazım kafam o kadar karışıkki (

herkes herkesin işini bilcekmiş bunu söyledi

nasıl belgeleyebilirim ve davada sonuç ne çıkar?

Herkes herkesin işini bilecekmiş diye bir şey yok öncelikle. Sizin sözleşmenizde iş tanımınız belli değil mi? O tanımın dışında iş yaptıramaz. Ve çalışma koşullarınızı sizin yazılı izniniz olmadan değiştiremez.

Eğer ortada sözlü hakaret varsa şahit bulursunuz. Email yoluyla söylenen şeyler varsa onlar zaten kanıt sayılır.

sözlü hakaret yok
iş tanımımda ne olarak geçiyor açıkçası bilmiyorum
ben ilk olarak başka bi bölümde başlamıştım daha sonra buraya geçtim
şimdi o başladığım bölüme aldılar beni

İşe başlarken imzaladığınız sözleşmenin bir nüshası da sizde olmalı. İş tanımınız orada yazar. Görev değişikliği yapıldığı zaman da sözleşmeniz tekrar düzenlenmeliydi.

öyle bişey verdiklerini inanın hatırlamıyorum. böyle şeylerle karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim aslında bi işyerinde

İs yerinde pozisyon kafaya gore dusurulemez. Patronun sana yazili bildirecek sende kabul edeceksin. Kabul etmezsen tazminat alip isten ayrilabiliyorsun diye biliyorum

Benim eşimi de yıldırmaya çalıştılar direndi ama en sonunda başlarım böyle işe dedi istifa etti:) ne yaptıysa kovmadılar patronun kötüsü de kötü başa çıkılmıyor. Eğer ispatlayabiliyorsan belki öyle alırsın tazminat. Dava da açsan yıllar sürer ben bişey çıkacağını sanmıyorum inadına kovmazlar çünkü

Mobbinge dayalı dava açıp bu davayı kazanabilmeniz için elinizde kuvvetli deliller olması gerek. Hatta az önce mobbingle ilgili bir karar okudum şahıs artık bunalıma girmiş intihara bile teşebbüs etmiş ayrıca sinir hastalıkları hastanesinden raporları vardı bu gibi kuvvetli ve ciddi durumlarda mobbing davası lehinize sonuçlanır. Fakat bu tip bana baskı yapıyor iş yüklüyor vs durumlarda mobbing davası kolay kolay kazanılmaz.
ikinci olarak iş koşullarında esaslı değişiklik oluşması için örneğin; müdür, müdür yardımcısı gibi bir pozisyondan sizi vasıfsız eleman çalıştırması gereken bir konuma aktarıyor, maaşınızda da ciddi düşüşler meydana geliyorsa ya da normalde iş yerinize 1 saatte gidebiliyorken sizi çok uç bir noktadaki şubeye vs görevlendiriyorsa, bu gibi durumlar iş koşullarının esaslı değişikliği olabilir bu durumda sizin itiraz hakkınız mevcuttur.
Öncelikle siz bu işten ayrılmak istiyor musunuz bu önemli. Eğer ayrılmak istiyor tazminatımı da alayım diyorsanız başka konuları irdelemek lazım. Mesela fazla mesai yapıyor ve bu ücretleriniz size ödenmiyor olabilir yine genel tatil-ulusal ve dini bayramlarda da çalışıp ücreti ödenmemiş olabilir, keza yıllık izinlerinizi kullanmamışsınızdır ücreti de size ödenmemiştir gibi. Bu gibi haller mevcut ise noterden bir ihtarname çekerek iş akdinizi feshedebilirsiniz, tazminatınızı da talep edebilirsiniz. Bir avukat size bu konuda yardımcı olacaktır. Tek başınıza ihtarname yazmamanızı öneririm.

sende yıldır onları gi mesela doktora 1 hafta rapor al gez toz ..raporluyken seni işten çıkaramaz zaten yaparsa cezası büyük..kendini kovdurmaya çalış sende ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…