İş yerindekilerden iğreniyorum

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul
Geçenlerde insan ilişkilerinden yorulmak diye bir konu açmıştım. Problem iş yerindeki kendini sırf kıdemli oldukları için bir bk sananlar herşeye kaf sokmaları aşağılamaları hakaret etmeleri. Birde bunları kendilerince açık sözlülük veya espri diye yutturmaya çalışmaları. Kilolu biriyim artık hakaret yemekten bıktım usandım alttan alttan sürekli dayanacak gücüm kalmadı. Kronik hastalıklarım var birçok sebebi var ama kime neye anlatacaksın. Bu arada memurum tayin hakkım yok çekip gidemiyorum bu iğrenç yerden. Şikayet etsen kimi kime edeceksin hepsi sorumlumun has kankaları. Asla anlamıyor onların tarafında hep.
Bugün durup dururken seninde kronik hastalıkların var erken öleceksin dediler bana. Güya espri yapıyorlar birde gerçekler acıdır diyip gülüyorlar. Ben yakın zamanda hem babamı hem ablamı kaybettim anksiyete ve ölüm travması yüzünden ilaç kullandım tam olarak iyileşmiş değilim çok iyi biliyorlar neler yaşadığımı. Ağlamamak için zor duruyorum mesai henüz bitmedi boğazım düğüm düğüm sinirden işime odaklanmıyorum. Bazen gerçekten dayanamayacakmışım gibi geliyor

Aslında bu tehlikeli bir tavır..
İnsanı tamamen ümitsizliğe sürükleyip kontrolden çıkartacak bir tavır.
Bir olay animsiyorum.
Amerika olması gerek yanlis hatırlamıyorsam.
Eyalet gelmedi aklıma..
Yine böyle bir grup küstah serseri ve kendini bilmez sözde şaka olarak niteledikleri sözlu ve fiziksel eylemleri iş arkadaşlarıni bunaltacak derecede yapıyorlar.
Ve kadin bir gün sonra işine gitmeden bir silah satın alıyor ki Amerika'da bazı eyaletlerde serbestmis bu alım.
Sonrasında iş yerine gidiyor ve öğle molasıni bekliyor.
Masaya oturdukları anda yanlarına gidip çantasındaki silahını çıkartıyor ve hepsini vuruyor.
Biri kurtuluyor ,diğer ikisi anında oluyor.
Örnek iyi olmasa bile sürekli sözlü ve fiziksel zorbalık bir süre sonra insanların dengesini bozup onları olmadıkları bi seye donusturebiliyor.

Gerçekten iğrenç ötesi insanlar!

Uzulerek Tepki vermeniz hoşlarına gidiyor sanırım, bazıları böyle insanları üzerek besleniyorlar.

Erken öleceksin dediklerinde "daha iyi ya sizden kurtulurum hehehe" diye sizde dalgaya vurun,onlarin zayıf noktalarını kullanın, yapamam karakterim öyle değil demeyin lütfen, zaten belli o tarz biri değilsiniz ama bazıları bunu hak ediyor.

nabza göre şerbet vereksiniz ve etkilendiğinizi asla belli etmeyeceksiniz, başka yolu yok.

Öncelikle başınız sağolsun.

Bu dünyada kendin için en önemli ve en değerli insan kendin olmalısın. Karşındaki insanlarsa densiz ve hadsiz insanlar. Neler yaşadığını sen biliyorsun. Karakterleri böyle olmasaydı bile, hiç kimse için kendini üzmeye değmez. Aslında seni üzen ve densizlik yapan insanların senden bağımsız böyle konuştuğunu, onların kendi içinde sorunlu olduğunu unutma. Senin yerinde senin gibi söz geçirebilecekleri biri olsaydı ona da öyle davranacaklardı. O yüzden laflarının bir değeri yok. Sana iyi hissettirmeyen veya seni geliştirmeyen hiçbir sözün de hiçbir önemi yok. Ne dedi? Kronik hastalıklarından dolayı erken öleceksin dedi. Peki bu doğru mu? Hayır. Kimin kimden önce ve neden öleceğini bilemeyiz. Anneannem gençliğinden beri ağır ilaçlar kullanıyor ama gayet de iyi ve hayatına devam ediyor mesela. Öyleyse bu lafı doğru bir laf bile değil. En çok değeri kendine ver, kendi moralini yüksek tutmak ve kendini daha iyi hissetmek olsun amacın, densiz insanların lafları senin sınırını geçemesin.

Kronik hastalığınız ve kaybınız sizin kontrolünüzde değil. Hastalıklar insana hayatın ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu hatırlatır. Unutmayın siz önemlisiniz.
Aynı şekilde kronik hastalığımdan dolayı iş yerimde tarifsiz acılar çekmiştim.İş yerindekiler köstek olmasada hastalık dolayısyla işten çıkartıldım. İnanırmısnız işten çıktıktan sonra ağrılarımın hepsi geçti. Vucudum aklım beynim o kadar stresliymişki işten çıktarıldığıma üzülmedim. Allah yardım etti hastalık kodu ile çıkartılmadım.Vucuda bu kadar stres baskısı olunca hastalık alttan alta artıyormuş.
Yakın zamanda babacığınızı kaybetmişsiniz. Mekanı cennet olsun mezarı nur dolsun. Siz belli ki hassas naif bir kişiliksiniz.Karekteriniz öyle olmadığı için cevap vermiyorsunuz. O zaman ayrılabilirsiniz,oraya muhtaç değilsiniz. Rızkı veren Allahtır.Allah nasip ederse paranızı baska yerde de kazanabilirsiniz.
Bu insanların sizin üzerinizde yarattığı negatif etkiyi ya umursamayın yada kaldırın. Siz o insanların laflarından cok daha fazlasısınız ve bunu da biliyorsunuz.
Zihninizi susturup kalbinizi dinleyin bakalım o ne diyor?

İnsanlara kulaklarınızı kapatın lütfen , hiçbiri göz yaşınıza değmez, biricik ve en önemli olan sizsiniz, kendinize her anlamda değer verin ...

Sizin gibi onursuz gurursuz uzun yasayacagima etkenden geberir giderim sizin gibilerden de kurtulurum derdim ben olsam. Ay cok sinirlendim..

Benzer bir ortamda bulundum. Sırf haksızlıga ugradım diye tepki gösterdiğim torpilli amirin yalaka tayfası bir yılımı zehir etti… her gün agladım sanırım. Ama en sonunda kanlı bıçaklı oldugum bi çocugun arkasından küfretsemde yüzüne karşı gülebilme yetim gelişti…. Bir ortamda sevilmeyen dışlanan olmak çok zor. İçşerinden biri sosyal medyada hikaye atarken şey demişti bana aaa canım belki biri akşam kahve içelim der at sen hikaye ahahh, öbürü tek çocuk olmak zor ablalarımsız ölürüm, neden araba almıyorsun neden o neden bu…..
ama yıllar geçiyor onlarda gelip geçiyor şimdi bambaşka bi yerdeyim. Hayatınıza renk meşkale katmaya çalışın. Onlar kendini bilmez insanlar. Üzmeyin kendinizi. Ama iş ortamı gereği nedret etsenizde iyi davranın asıl o zaman kuduruyorlar.:)

Bu arada başınız sagolsun.

Bence onlar için değil ama kendiniz için bi diyetisyene gidin. Akşamları yürüyün bol bol. Onlara da kulaklarınızı kapatın. Her açıdan size iyi gelecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…