İş yerine hamile olduğumu söylemek

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
664
1.013
43
Aramızda ikcı varsa ve fikir verirse de güzel olur:)

11 haftalık hamileyim. Bence artık iş yerine haber vermem gerekiyor. Ama bu işe başlayalı daha 5 ay olmuştu. Yani 3 aylık çalışanken hamile kaldım. Biraz ayıp etmişim gibi hissettiğim için mahcup oluyorum. Bilgisayar mühendisiyim bu arada. Yazılımcı olarak çalışıyorum.

Sizce ayıp mı ettim ve tepkileri ne olacak?

Neden ayıp olsun insanlık hali

Hamileliğin ayıbımı olur ki? Plansız da olabilirdi, ilk girdiğiniz ayda hamile kalabilirdiniz. Bir an önce söyleyin de insanlar ona göre yol haritalarını çizsinler.

İsveren en fazla “madem boyle bir planiniz vardi, neden soylemediniz ya da neden ise girdiniz?” Diyebilir onun disinda yapacak bir sey yok

Bir yandan da aslında en az 1 sene çalışmış olacağım bu sebeple doğuma kadar.
Ben normalde 8 9 ayda bile işten ayrılan bir insanım iyi teklif gelince geçerim yani. Hamile olduğum için daha uzun süre çalışmış olacağım :)

Ayıp etmiş olayı neye göre aile planlamanızı kendinize göre yaparsınız şirkete göre değil. Bu konuda açıklama yapmak da zorunda değilsiniz bu sizin özel hayatınız. En fazla yapabilecekleri sizle çalışmaya devam etmemek olur ki doğum sonrası size problem çıkaracaklar ise şimdiden olması lazım fakat ortada daha bir şey yok. Önce görüşün sonra planlama yaparsınız. 32. Haftaya kadar zaten çalışabilirsiniz. Tepkileri göreceli bir şey

Ayıp etmişsin tabi ki.adamlar risk alıp genç kadını işe almışlar.boyle birşeyi bu kadar yakın zamanda düşünüyorsa bunu belirtmeliydin.bu durum maalesef senden sonra işe alınacak kadınları da çok etkileyecek.en az 1 sene beklemeliydin.ama yapacak birşey yok tabi.sonradan başvuracak kadınlara yazık olmuş.

Ben de bilgisayar mühendisiyim, tüp bebek yaptım test tarihim gelmedi hamile miyim bilmiyorum ama sürece baslarken takım liderimi bilgilendirdim. Eğer planlı bir gebelikse yani önceki iş yerinizden ayrılmadan önce planlıyorsanız etik dışı bir davranış olmuş bence. Ama kimse birsey diyemez her iki durumda da sadece ahlaki görüşüm bu.

Düşünürlerse düşünsünler evli genç bi kadının her an hamile kalacağını tahmin ediyorlardır.
Ondan sonra neden işe alımlarda nisanlılığa kadar sorguluyorlar, genç kadınları işe almak istemiyorlar diye dert yaparsınız.burası İsviçre değil.adamlar da geleceğini düşünmek zorunda.tahmin ettikleri için almıyorlar zaten.adamlar bir iyilik yapalım demiş hanfendi sayesinde bir daha tövbe etmişlerdir.

Bir muhasebeci olarak işe eleman alım süreci ve uyum sürecinde en istenmedik durumlardan biridir bu maalesef.
Şirkete aynı şekilde proje ekibinde çalışmak üzere mimar bir bayan aldık yeni evliydi ve patron da haliyle sordu hamilelik konusunu.
Çünkü iş bıçak sırtı bir durumda ve aksaması şirkete küllüm zarar verecek bir aşamada idi.
Hayır demişti. Uzun süre gebelik düşünmediğini beyan etmişti.
En azından 1 senelik bir süreç bizim için de yeterli olacaktı.
İşe girdiğinin 2. ayında gebe oldugunu bildirdi ve evden çalışma talep etti.
Ona da okey dedi patronum ama sonuçta iş bu evden çizime çogu zaman müdahale edemediği için çizimin bittiği aşamadaki yanlışları sürekli düzeltmek zaman alıyordu.
Sonra rapor aldı üst üste gebeliği riskli idi.
Çıkış verelim madem dedik.
Çünkü çalışamayacagı belli idi.
Ona da rıza göstermedi.
Gebeyken beni çıkaramazsınız dedi ve evet kanunen hakkıdır ama şu da var sonuçta babasının işi değil bu mecburen yürümek zorunda.
Karşılıklı iyi niyet önemli bu durumlarda.

Ayıplık bi şey yok iş yeri burası. Yöneticiniz için illaki can sıkıcı bi durum, birini ekibe alınca uzun süreli olsun istiyor insanlar 4 ay gibi bir izin zorluyor tabii. Ama yapacak bi şey yok olan olmuş

Sürpriz yumurtadir o da maşallah ultra doğurgan kadınlarımız var ülkecek. Hepsi sürpriz yumurta:) bir de sondaki manidar gülücük

Sürpriz yumurtadir o da maşallah ultra doğurgan kadınlarımız var ülkecek. Hepsi sürpriz yumurta:) bir de sondaki manidar gülücük
Patron olsam açıkçası ben alamam işe.
Risk yani.
Artık ortak bir paydada buluşup anlaşacaklar.
Maalesef yerine ikame eleman alıp, süreci tekrar onunla yönetmek zaman alıyor.
Hele ki şu ekonomide.
Maalesef bu eleman sürecinde 400 bin gibi bir zararı oldu projede imalatın yanlış çiziminden dolayı.
Daha arkasını bilmiyoruz.
Çünkü kadının da gebeliği riskli idi o aşamada neyi dogru yapabilirdi muamma.

Patron olsam açıkçası ben alamam işe.
Risk yani.
Artık ortak bir paydada buluşup anlaşacaklar.
Maalesef yerine ikame eleman alıp, süreci tekrar onunla yönetmek zaman alıyor.
Hele ki şu ekonomide.
Sorun şu ki bu denli sorunlu bir ülkede kadınlar İsviçre, finlandiyadaymiş gibi muamele görmek istiyor.yaşadığımız ülke belli.biz de ona göre hareket edeceğiz mecburen.sonra da diyorlar niye nişanlılığa kadar sorguluyorlar.ee adam ne yapsın.devlet arkasında değil.ekonomi kötü.o çok mu meraklı sanki koca onca insanların özel hayatını sorgulamaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…