- 30 Aralık 2009
- 23.361
- 92.616
- 1.123
Ben işveren olsam maalesef bunu yapardım.Sorun şu ki bu denli sorunlu bir ülkede kadınlar İsviçre, finlandiyadaymiş gibi muamele görmek istiyor.yaşadığımız ülke belli.biz de ona göre hareket edeceğiz mecburen.sonra da diyorlar niye nişanlılığa kadar sorguluyorlar.ee adam ne yapsın.devlet arkasında değil.ekonomi kötü.o çok mu meraklı sanki koca onca insanların özel hayatını sorgulamaya.
Ayıp etmişsin tabi ki.adamlar risk alıp genç kadını işe almışlar.boyle birşeyi bu kadar yakın zamanda düşünüyorsa bunu belirtmeliydin.bu durum maalesef senden sonra işe alınacak kadınları da çok etkileyecek.en az 1 sene beklemeliydin.ama yapacak birşey yok tabi.sonradan başvuracak kadınlara yazık olmuş.
Ben de bilgisayar mühendisiyim, tüp bebek yaptım test tarihim gelmedi hamile miyim bilmiyorum ama sürece baslarken takım liderimi bilgilendirdim. Eğer planlı bir gebelikse yani önceki iş yerinizden ayrılmadan önce planlıyorsanız etik dışı bir davranış olmuş bence. Ama kimse birsey diyemez her iki durumda da sadece ahlaki görüşüm bu.
Plansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü :)Sürpriz yumurtadir o damaşallah ultra doğurgan kadınlarımız var ülkecek. Hepsi sürpriz yumurta:) bir de sondaki manidar gülücük
Merhametten maraz doğar gibi olmuş. Hamilelik sonuna kadar raporlu mu idi? Ay walla insan patronlara da hak veriyor bu gibi durumlardaBir muhasebeci olarak işe eleman alım süreci ve uyum sürecinde en istenmedik durumlardan biridir bu maalesef.
Şirkete aynı şekilde proje ekibinde çalışmak üzere mimar bir bayan aldık yeni evliydi ve patron da haliyle sordu hamilelik konusunu.
Çünkü iş bıçak sırtı bir durumda ve aksaması şirkete küllüm zarar verecek bir aşamada idi.
Hayır demişti. Uzun süre gebelik düşünmediğini beyan etmişti.
En azından 1 senelik bir süreç bizim için de yeterli olacaktı.
İşe girdiğinin 2. ayında gebe oldugunu bildirdi ve evden çalışma talep etti.
Ona da okey dedi patronum ama sonuçta iş bu evden çizime çogu zaman müdahale edemediği için çizimin bittiği aşamadaki yanlışları sürekli düzeltmek zaman alıyordu.
Sonra rapor aldı üst üste gebeliği riskli idi.
Çıkış verelim madem dedik.
Çünkü çalışamayacagı belli idi.
Ona da rıza göstermedi.
Gebeyken beni çıkaramazsınız dedi ve evet kanunen hakkıdır ama şu da var sonuçta babasının işi değil bu mecburen yürümek zorunda.
Karşılıklı iyi niyet önemli bu durumlarda.
Öncelikle aptallık hakaretinizi size tekrar iletiyorum.Ablacığım tabi ki ortada büyük bir saçmalık var. Bak mühendisim diyorsun, çalışıyorum diyorsun Allah aşkina hiç mi hayatında plan program yapmıyorsun? Ne yapıcaksın 5 ay çalışıp,2 yıl izin mi yapıcaksınhep yazıyorum, önce çalışın, yaptığınız iş otursun, işyeriyle aranızda güven otursun sonra ne yaparsan yap. Kariyer demek plan demek, strateji demek gelişine yaşayamazsın. Ortada ayıp yok, büyük bir aptallık var. Sadece 5 ay çalışan birinin cvsi sence nasıl olur??
Öncelikle aptallık hakaretinizi size tekrar iletiyorum.
Plansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü.
Matematik bilginiz de gözlerimi yaşarttı. sadece 5 ay neden çalışmış olayım 9 ay çalışacağım. Yani izne ayrıldığımda 1 senelik çalışan olacağım. Ve 4 ay izin sonrası çalışmaya devam edeceğim. Cvde bir değişiklik olmayacak. Zaten 12 senelik çalışanım, 2 sene diyelim ki çalışmadım benim cv bozulmaz zaten :)
Siz de pazar esnafısınız sanırım hanım abla filan.Madem her şey ideal, ortada hiçbir sorun yok bize neden soruyorsun hanım abla git konuş o zaman işyerinle. 12 yıl çalıştıysan burdaki herkesten daha iyi biliyorsundur. Ortada madem bir sağlık durumu var, 12 yıllık cvn de var o zaman tabi ki çocuk sahibi olamn daha önemli, patron da eöö çekerse çeker. Bunun önceliğini bilecek zekadasındır diye düşünüyorum.
Siz de pazar esnafısınız sanırım hanım abla filan.
Rabbim vermek istedikten sonra maşallah mucize bi bebek ne mutlu size sizin adınıza çok sevindim. insanlar senelerce tedavi görüyo boş verin hiçte ayıp falan deil siz bebeğinize odaklanınPlansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü :)
Üslubunuz biraz sorunlu. Planlı yapmamış, neredeyse imkansızmış, ne yapsın patrona ayıp olmasın diye kürtaj mı olsun?Öyleyim tabi de amma velakin kafamın içinde akıl var Allaha şükür, işyerinde hangi durumda ne yapacağımıı bir avuç random yabancııya sormuyorum.
Burası İsviçre değil diyerek parmak sallayacağınıza neden kadınlar ayrımcılığa uğruyor, çocuğu olan erkek neden iş hayatında hiçbir şey kaybetmiyor bunları düşünmeye başlarsanız belki siz de insanların insanca yaşadığı İsviçre gibi ülkeler seviyesine çıkabilirsiniz. Bakış açınıza patladım ahahaha iyiymiş.Ondan sonra neden işe alımlarda nisanlılığa kadar sorguluyorlar, genç kadınları işe almak istemiyorlar diye dert yaparsınız.burası İsviçre değil.adamlar da geleceğini düşünmek zorunda.tahmin ettikleri için almıyorlar zaten.adamlar bir iyilik yapalım demiş hanfendi sayesinde bir daha tövbe etmişlerdir.
Patronların çıkarlarını korumak maaş karşılığı emeğimi satan çalışanlara kalmış ya en çok ona ağzım açık kalıyor :))Sorun şu ki bu denli sorunlu bir ülkede kadınlar İsviçre, finlandiyadaymiş gibi muamele görmek istiyor.yaşadığımız ülke belli.biz de ona göre hareket edeceğiz mecburen.sonra da diyorlar niye nişanlılığa kadar sorguluyorlar.ee adam ne yapsın.devlet arkasında değil.ekonomi kötü.o çok mu meraklı sanki koca onca insanların özel hayatını sorgulamaya.
Allahım acil şifalar versin ,çok geçmiş olsun, bu bir mucize , işi gücü boşver bebegıne odaklan ,kaygılarını yok et ki ona yansımasın,mutlu bir hamılelık geçir . İnsanlar cocuk sahıbı olablmek için evlerinş arabalarını satıyor , iş bulunur b şekilde er geçPlansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü :)
Yasattıklarını o savunanlar da yaşıyor sonunda sıra onlara da gelıyor, cıkarlar catısınca , hak yiyeni Allaha havale et geç , herşerde bir hayır vardırPatronların çıkarlarını korumak maaş karşılığı emeğimi satan çalışanlara kalmış ya en çok ona ağzım açık kalıyor :))
Ne bu? Kadın kadının düşmanıdır cümlesinin vücut bulmuş hali misin?Ondan sonra neden işe alımlarda nisanlılığa kadar sorguluyorlar, genç kadınları işe almak istemiyorlar diye dert yaparsınız.burası İsviçre değil.adamlar da geleceğini düşünmek zorunda.tahmin ettikleri için almıyorlar zaten.adamlar bir iyilik yapalım demiş hanfendi sayesinde bir daha tövbe etmişlerdir.
Geçmiş olsun bir daha böyle hastalıklar yaşamayın inşallahPlansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?