İş yerine hamile olduğumu söylemek

Ben işveren olsam maalesef bunu yapardım.
Çünkü en ufak bir hata ve zaman kaybı milyonları buluyor.
İş tutarları yüksek bizim.
Haliyle sahaya çıkaramadıgın ekibe yevmiye ödemek zorunluluğumuz var sözleşme geregi.
Sahada var 20 kişi her birinin yevmiyesi kişi başı 2 bin TL. günlük.
bir imalat hatası bizde ekibin neredeyse 1 hafta yatmasına vesile oluyor ve bildigin kafadan 300 bin gidiyor.
Çünkü malzeme tekrar temin edilip, imalata sokulacak bunların her biri ayrı bir süreç patron tutup elemanım hamile canı sagolsun demeyecek ki.
Ama bizim ofiste çaycı ya da sekreter hamile kalsa yerine bulacagın kişinin adaptasyon süreci zor degil çünkü meslek belli, sorumlulukları belli.
Her departmanın maalesef uyum süreci ve yeni eleman süreci aynı değil, ona göre atraksiyon alınması gerekiyor.
Yedekte bulunsun ne olur ne olmaz diye de eleman çalıştırmıyor kimse ki yerine geçirebilesin.

Sürpriz yumurtadir o da maşallah ultra doğurgan kadınlarımız var ülkecek. Hepsi sürpriz yumurta:) bir de sondaki manidar gülücük
Plansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü :)

Merhametten maraz doğar gibi olmuş. Hamilelik sonuna kadar raporlu mu idi? Ay walla insan patronlara da hak veriyor bu gibi durumlarda

Ablacığım tabi ki ortada büyük bir saçmalık var. Bak mühendisim diyorsun, çalışıyorum diyorsun Allah aşkina hiç mi hayatında plan program yapmıyorsun? Ne yapıcaksın 5 ay çalışıp,2 yıl izin mi yapıcaksınhep yazıyorum, önce çalışın, yaptığınız iş otursun, işyeriyle aranızda güven otursun sonra ne yaparsan yap. Kariyer demek plan demek, strateji demek gelişine yaşayamazsın. Ortada ayıp yok, büyük bir aptallık var. Sadece 5 ay çalışan birinin cvsi sence nasıl olur??

Öncelikle aptallık hakaretinizi size tekrar iletiyorum.

Plansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü.

Matematik bilginiz de gözlerimi yaşarttı. sadece 5 ay neden çalışmış olayım 9 ay çalışacağım. Yani izne ayrıldığımda 1 senelik çalışan olacağım. Ve 4 ay izin sonrası çalışmaya devam edeceğim. Cvde bir değişiklik olmayacak. Zaten 12 senelik çalışanım, 2 sene diyelim ki çalışmadım benim cv bozulmaz zaten :)

Bende aynı şekilde hamile kalmıştım üstelik doktoruma göre doğal yolla hamile kalmam imkansızdı. Böyle durumlarda yapacak birşey yok...
Meslektaşınız olarak duygularınız ile düşünmenizi tavsiye etmiyorum. Bugün sizi işten cikartsalar yeriniz bir şekilde dolacak değil mi? Demek ki her koşulda çözüm mümkün.
Ayrıca yorumlardan gördüğüm kadarı ile bazılarımızın kafa yapısı çoğu erkekten de beter.

Madem her şey ideal, ortada hiçbir sorun yok bize neden soruyorsun hanım abla git konuş o zaman işyerinle. 12 yıl çalıştıysan burdaki herkesten daha iyi biliyorsundur. Ortada madem bir sağlık durumu var, 12 yıllık cvn de var o zaman tabi ki çocuk sahibi olamn daha önemli, patron da eöö çekerse çeker. Bunun önceliğini bilecek zekadasındır diye düşünüyorum. Yani yani yazış ve soruş biçiminden çok daha genç sandım seni. Gençken zaman yönetimi önemli, kariyer inşasında plan program önemli. 12 yıl çalıştıktan sonra zaten önceliğin neyde olduğunu da anlarsın, zaman bölümünü nasıl yapacağınıd a anlarsın burda sormaya gerçekten gerek var mı?

Siz de pazar esnafısınız sanırım hanım abla filan.

Rabbim vermek istedikten sonra maşallah mucize bi bebek ne mutlu size sizin adınıza çok sevindim. insanlar senelerce tedavi görüyo boş verin hiçte ayıp falan deil siz bebeğinize odaklanın

Böyle giderse birileri banlanacak...İş hayatında profesyonellik tabi ki önemli ama işveren planlı şekilde suistimal edilmiyorsa, spontane gelişen olaylar için farklı çözüm yolları bulunur. Mesela yurtdışında maternity leave için kısa dönemli eleman alımları çok yaygın. Bu şekilde hem çalışan hem de işveren için herşey daha stressiz ilerliyor. Ülkemizde de benzer uygulamalar yaygın olsa keşke.

Öyleyim tabi de amma velakin kafamın içinde akıl var Allaha şükür, işyerinde hangi durumda ne yapacağımıı bir avuç random yabancııya sormuyorum.
Üslubunuz biraz sorunlu. Planlı yapmamış, neredeyse imkansızmış, ne yapsın patrona ayıp olmasın diye kürtaj mı olsun?

Burası İsviçre değil diyerek parmak sallayacağınıza neden kadınlar ayrımcılığa uğruyor, çocuğu olan erkek neden iş hayatında hiçbir şey kaybetmiyor bunları düşünmeye başlarsanız belki siz de insanların insanca yaşadığı İsviçre gibi ülkeler seviyesine çıkabilirsiniz. Bakış açınıza patladım ahahaha iyiymiş.

İşyerleri gozunun yasına bakmıyor,işyeri için çocuk ertelenmes , sen 37. Haftada solesen cıkarcaksa seni çıkarır hiçiüphen olmasın, hatta dogum izninden işe dönmeyi beklerken srni çıkardıklarınıögrenebılırsın ,biçok arkadasımın basına geldi ,cok uzulduler amaşimdi hepsibe daha ii kapılar açıldı , çocuguba gamileliğine odaklan , hersey olcagına varır

Patronların çıkarlarını korumak maaş karşılığı emeğimi satan çalışanlara kalmış ya en çok ona ağzım açık kalıyor :))

Allahım acil şifalar versin ,çok geçmiş olsun, bu bir mucize , işi gücü boşver bebegıne odaklan ,kaygılarını yok et ki ona yansımasın,mutlu bir hamılelık geçir . İnsanlar cocuk sahıbı olablmek için evlerinş arabalarını satıyor , iş bulunur b şekilde er geç

Patronların çıkarlarını korumak maaş karşılığı emeğimi satan çalışanlara kalmış ya en çok ona ağzım açık kalıyor :))
Yasattıklarını o savunanlar da yaşıyor sonunda sıra onlara da gelıyor, cıkarlar catısınca , hak yiyeni Allaha havale et geç , herşerde bir hayır vardır

Ne bu? Kadın kadının düşmanıdır cümlesinin vücut bulmuş hali misin?

Geçmiş olsun bir daha böyle hastalıklar yaşamayın inşallah Bebeğinizi de sağlıkla doğurmak nasip olsun
Lakin hamilelik planladığınızda bunu işyerinize söyleyebilirdiniz belki onlarda ona göre bir yol planı yaparlardı.
Gebeliğiniz beklenmedik değilmiş zira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…