İş yerine hamile olduğumu söylemek

Evli ve çocuklu olmanın işe alınmaya engel olmadığı firmalarda çalışan evli ve çocuklu kadınların, hemcinslerine yaptıkları baskı ve sorumluluklarını evli çocuksuz veya bekar iş arkadaşlarına yüklemek istemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz peki ?

İş hayatında hemcinslerinden baskının alasını görmüş evli ve çocuksuz biriyim. Zaten çocuk doğururum diye bir senedir iş görüşmelerinden eli boş dönüyorum. Çocuk doğurmayı son üç aydır düşünmeme rağmen. Ama hiçbir zaman bunun için hemcinslerimi suçlamayı düşünmedim,işverenle empati kurmayı da. Kuş kadar maaş ve eşek yüküyle iş yüklerken işveren sizinle empati kurmuyor. Her ay çuvalla vergi verirken bunun karşılığını da devletten bekliyorum ama bu buradaki arkadaşların gözünde "çocuğuma devlet baksın" demek oluyor. Gerçekten komik. Güzel örnekler için uzaklara gitmeye gerek yok. Kamuda iki senelik ücretsiz izin hakkı var annelerin. Özelde çalışanların niye yok? Bunu sorguluyorum . Muhasebeciyim bu yüzden işverenlerin kafa yapısına ve paraya çalışanlara bakış açılarına en çok şahit olan birimde çalışıyorum.
İş hayatında herkes eşittir. Çocuğu var diye birisinin yerine mesaiye kalmam. Çocuğum olsa benim yerime mesaiye kalınsın da istemem. İnsanlık hali, arada karşılıklı destek olabilir ama böyle bir durumda kalsam bunu kesinlikle kabul etmem.

Farklı yerlerden bakıyoruz olaya ama üslubunuz ve diliniz için teşekkür ederim, bugünlerde böyle şeylere pek rastlanmıyor.

bir kere prevezartifsiz korunmasiz iliskimiz oldu yazmissiniz biz onu gorebiliyoruz biliyorsunuz dimi
Hesabını vermek zorunda değilim ve çok şaşıracaksınız ama dienille kullanıyordum. Bunu da okumuşsunuzdur. Kendisi bir doğum kontrol hapı olup kistleri de tedavi ettiği için kullanılıyor. Hpv için prezervatif, kist için hap kullanıyordum. (Doğum kontrol hapları 3 ay düzenli kullanmadan korumuyormuş bunu da hamilelik sonrası öğrendim bilmeyen varsa bilgi geçeyim)
Buyurun bunu da okuyun.

Kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz.
Size kalmis erkender soyleyip soylememek. Turkiyede kanunlar nasil bilmiyorum.
Benim yasadigim ulkede belirli bir suresi var. Cogu is arkadasim erkenden haber veriyor kemoterapi gibi ilaclar ile temas etmemek icin.

Doğum kontrol hapları 3 ay düzenli kullanmadan korumuyormuş bunu da hamilelik sonrası öğrendim bilmeyen varsa bilgi geçeyim
Ben eski sorularınıza bakmadım banane çünkü şu an olan olmuş. Ama koruyor prospektüsten bir bilgi; Eğer talimatları izlerseniz ilaç tedavinin ilk gününden itibaren istenmeyen gebelikten korur.

Kimse bir sey diyemez. İsten de cikaramaz yasak. Zorlarlarsa da verirsiniz mahkemeye… patronunuz karsr vermiyor herhalde ozrl hayatiniza. Haddini bil dersiniz saglikla kucaginiza alin

ya bakin eski mesajlariniz dumduk korunmasiz iliski diye ortadayken ay korunduk demeniz komik oluyor .zaten korunmak zorunda degilsiniz israrla aksini iddia etmeniz garip diye yazdim

ya bakin eski mesajlariniz dumduk korunmasiz iliski diye ortadayken ay korunduk demeniz komik oluyor .zaten korunmak zorunda degilsiniz israrla aksini iddia etmeniz garip diye yazdim
Ben de aynı şeyi yazıyorum zaten. Dienille hapı 3 ay öncesi korumuyormuş kendi doktorum söyledi bunu çünkü ona da sordum nasıl olabilir hap kullanırken diye.

Korunmasam korunmadım derim sanki buradaki insanlara ürememe sözü mü verdim. Ortada bir gerçek var ki ben tek yumurtalıkla, doğum kontrol hapıyla ve prezervatifle hatta yumurtlama günü sonrasında ve doktorların imkansız demesine rağmen hamile kaldım.
Bunu inandırmaya çalışmayacağım yeterince uç bir ihtimal çünkü.
Doğum kontrol hapını bir gün bile geçirmedim yukarıda bir arkadaş hemen korumaya başlar demiş. Fazla güvenme yani yarın senin de hamilelik haberini alabiliriz enabızdan 4 kasımda başladığım hap reçetesini de ekliyorum. 28 Kasım son adet tarihimdi. Daha da kanıtla diye gelmezsiniz umarım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
korundum yerine korunmayi yapamamisim yazsaniz da olabilirmis o zaman israrla korundum korundum yaziyorsunuz .hic bir doktor size tek yumurtaliginiz var diye imkansiz demez bu da kocaman bi gariplik
su forumu gezin bir suru insan tek ymurtalik tek tuple hamile kaliyor .hayir konunun basinda prezarvatifle korundum yazdiniz eski mesajladda prezervatifsiz iliski ortaya cikinca hapi duzgun kullanamisim oldu bize korunma borcunuz yok ordan oraya aciklamaya da gerek yok canim istedi oldu deseniz kimse yorum yapmazdi

Evet, bildiğim kadarıyla her ay bir yumurtalıktan yumurta atılıyor. Düşündüğümde ya 2 ayda bir yumurta olgunlaşıyordur, ya da sadece aynı yumurtalık çalışıyordur her ay. Sonuç olarak bir yumurtalık gayet üretim yapıyor.

tabi ki benim yakin arkadasimda konu sahibi ile benzer durum yasadi .tek taraf yumurtalik yok hic imkansiz vs konusu gecmedi dusunmedik bile saglikciyiz hepimiz . korunmasiz iliski niye boyle gizlenmeye calisip mucize bebek imaji veriliyor forumda onu hic anlamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…