- 8 Mart 2019
- 7.397
- 35.701
- 548
- 39
Konu sahibi banlanmis, sonuç olarak şu anda cevap veremez. Hikayesi anlattığı gibi ise çocuk sahibi olmayı düşünürken tedavi sürecine gireceğini düşünmüş olabilir. Takdir edersiniz ki, tedavi süreci bugün oldum yarın hamile kaldım gibi bir süreç değil.Ayy demek ki burada eleştiri duymamak için plansız gebelik diyenlerin çoğu gayet planlıymış. Ağır kandırılıyoruz.
Çocuk için tedavi sürecine girecek kişi korunmaz ama. Öncesinde dener denet ve eğer belli süre hamile kalmıyorsa tedaviye başlar. Buradaki kişi ısrarla korunuyordum, çocuk istemiyordum ama sürpriz oldu diyor.Konu sahibi banlanmis, sonuç olarak şu anda cevap veremez. Hikayesi anlattığı gibi ise çocuk sahibi olmayı düşünürken tedavi sürecine gireceğini düşünmüş olabilir. Takdir edersiniz ki, tedavi süreci bugün oldum yarın hamile kaldım gibi bir süreç değil.
bir de doktor herkese hamile kalman cok zor diyor lutfenZaten sürpriz gebelik oldu ani oldu plansız oldu deyipte daha doğru söyleyen çıkmadı buralarda:)
yeni başlayan kişinin 1 sene içinde hamile kalması yanlışBir muhasebeci olarak işe eleman alım süreci ve uyum sürecinde en istenmedik durumlardan biridir bu maalesef.
Şirkete aynı şekilde proje ekibinde çalışmak üzere mimar bir bayan aldık yeni evliydi ve patron da haliyle sordu hamilelik konusunu.
Çünkü iş bıçak sırtı bir durumda ve aksaması şirkete küllüm zarar verecek bir aşamada idi.
Hayır demişti. Uzun süre gebelik düşünmediğini beyan etmişti.
En azından 1 senelik bir süreç bizim için de yeterli olacaktı.
İşe girdiğinin 2. ayında gebe oldugunu bildirdi ve evden çalışma talep etti.
Ona da okey dedi patronum ama sonuçta iş bu evden çizime çogu zaman müdahale edemediği için çizimin bittiği aşamadaki yanlışları sürekli düzeltmek zaman alıyordu.
Sonra rapor aldı üst üste gebeliği riskli idi.
Çıkış verelim madem dedik.
Çünkü çalışamayacagı belli idi.
Ona da rıza göstermedi.
Gebeyken beni çıkaramazsınız dedi ve evet kanunen hakkıdır ama şu da var sonuçta babasının işi değil bu mecburen yürümek zorunda.
Karşılıklı iyi niyet önemli bu durumlarda.
linç yememek için kendini kanser hastası yapan üyePlansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü :)
Konularına baktım da eski bir konusunda gerçekten yumurtalık kanseri atlattığını yazmış. O bölüm doğruymuş.linç yememek için kendini kanser hastası yapan üye
Neden hic sasirmadim ya. Üye bakıyor haksiz plansiz gebelik bahanesi arkasina sığınıyor.Geçmiş olsun bir daha böyle hastalıklar yaşamayın inşallahBebeğinizi de sağlıkla doğurmak nasip olsun
Lakin hamilelik planladığınızda bunu işyerinize söyleyebilirdiniz belki onlarda ona göre bir yol planı yaparlardı.
Gebeliğiniz beklenmedik değilmiş zira.
Hamilelikte çalışmak
Selamlar. Hamile olarak çalışan annelerden fikir almak istiyorum. Çevremde hiç hamile çalışan yok, ya da ilgi alanıma girmediği için önceden hiç dikkat etmemiştim. Sizin çevrenizde varsa gözlemlerinizi de yazabilirsiniz. Öncelikle bu sıralar çocuk düşünmeye başladım ve beni çok endişelendiren...www.kadinlarkulubu.com
Benimki gerçekten sürprizdiZaten sürpriz gebelik oldu ani oldu plansız oldu deyipte daha doğru söyleyen çıkmadı buralarda:)
Üye daha önce yaşadığı hastalıklar nedeniyle belki gerçekten hemen hamile kalabileceğini düşünmemiştir ama hamilelik planları arasındaymış, işverenler eleman alırken evlilik durumu, çocuk olup olmadığını, gebelik düşünüp düşünmediğini soruyorlar, bu sorulara olduğu gibi cevap verilmesinden yanayım, bebek düşünüyorum denebilir ya da çalışmaya başladıktan sonra böyle bir plan yapıldıysa bebek düşünüyorum işlerin aksamaması için ne yapabiliriz diyebilir.Neden hic sasirmadim ya. Üye bakıyor haksiz plansiz gebelik bahanesi arkasina sığınıyor.
Şu doktorları dinlemeyin artık dinlemeyin.neler okuduk buralarda okuyoruz.hep söylerim hamilelik Allahını işidir tip çaresizdir diye.doktorlar da nedense hâlâ ısrarla bu tarz ifadeler kullanmaya devam ediyorlar.kısaca doktorların çok sağlıklısın, hiçbir sorunun yok, ilk aydan gebe kalabilecek potansiyellerini demesiyle, Size dedikleri şeyler arasında hiçbir fark yok.üreme konusunda doktorları dinlemeyi bırakmalıyız.Plansız beklenmedik bir gebelikti. Ben yumurtalık kanseriydim ve tek yumurtalığım yok. Doktorlar tedavisiz mümkün değil diyorlardı. Ona rağmen prezervatifle korunuyordum. Bize de süpriz oldu açıkçası mümkün değil deniyordu çünkü :)
Kadınlara düşman değilim ama doğum yapılmasına düşmanım sanırım.hayatın ve yaşamanın güzel birşey olduğunu düşünmüyorum.yeni insanlar getirilmesini sevmiyorum.yoksa her konu okey bana.Ne bu? Kadın kadının düşmanıdır cümlesinin vücut bulmuş hali misin?
Konu patronların çıkarlarını korumak değil, patronların kadın çalışan istememe nedenlerinin doğrulanması.misal şu şirkete evli, genç bir kadın başvuru yapsa aynı şirket o kadını alabilecek mi yani?Patronların çıkarlarını korumak maaş karşılığı emeğimi satan çalışanlara kalmış ya en çok ona ağzım açık kalıyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?