İş yerine hamile olduğumu söylemek

Ayy demek ki burada eleştiri duymamak için plansız gebelik diyenlerin çoğu gayet planlıymış. Ağır kandırılıyoruz.
Konu sahibi banlanmis, sonuç olarak şu anda cevap veremez. Hikayesi anlattığı gibi ise çocuk sahibi olmayı düşünürken tedavi sürecine gireceğini düşünmüş olabilir. Takdir edersiniz ki, tedavi süreci bugün oldum yarın hamile kaldım gibi bir süreç değil.

Çocuk için tedavi sürecine girecek kişi korunmaz ama. Öncesinde dener denet ve eğer belli süre hamile kalmıyorsa tedaviye başlar. Buradaki kişi ısrarla korunuyordum, çocuk istemiyordum ama sürpriz oldu diyor.

gerçekten şu hamilelik planı yaparken üç beş kuruş fazla para için şirkete değiştiren kadınlar yüzünden o kadar mağdur oluyoruz ki .. Sizde öyleymişsiniz. Evet küfür gibi gelecektir karşı tarafa. Hele iş alanı kısıtlı olan bir mesleğiniz varsa her şekilde erkek personel tercih ediliyor. Bu yapılanı etik bulmuyorum.

Sonuçta firma ilk üç ay size emek veriyor , işe adaptasyon , şirket kültürünü öğrenme vs. sonra çat hamileyim .

neden bu kadar linç yediğinizi anlamadım ama ben size süreci anlatayım. Bende bilgisayar mühendisiyim. 2 tane çocuğumu çalışırken doğurdum büyüttüm. Yazılım sektöründe elemanlar zaten hızlı değişime uğrar. 9 ayı bırakın 1 ay sonra ben gelmiyorum diyen erkek mühendis sayısı ben doğuruyorum diyen kadın mühendise tur bindirir. projenin muhtemelen tek mühendisi değilsinizdir. daha yeni başlamışsınız eminim kıdemliniz vardır. Bir an evvel bildirin ki yerinize birini bulup yetiştirebilsinler. kıdemliniz olmadığını junior bir mühendise tek başına iş veren proje sahibi de varsa eğer zaten o projenin ilerisine vah. iş vereniniz bu süreçte parasal bir şey kaybetmeyecek maaşınızı sgk yatıracak. biraz homurdanır ama bu olmayacak birşey değil yenisi alır yetiştirirler tek sorun 5 ay sonra geldiniz de yerinizi bulamama olabilir onu da o zaman düşünürsünüz.

Hamile kadınlar öyle bir davranıyor ki sanki hastalar, dünyanın bütün yükü onlarda. İş yerlerinde de bunu yaptıkları zaman diğer insanlar mağdur oluyor.
Siz işe girerken o hamileliği planlıyordunuz bence. İşe alınmak için yalan söylediniz, şimdi de nasıl söyleyeceğim peşindesiniz. Zaten onlara hamilelik planladığınızı söyleseydiniz kimse sizi 5-6 ay için işe almazdı.

sen gayet planlamışsın ya
art niyetli olan taraf sensin
ondan sonra adamlar işe alırken yatak odamıza kadar soruyor
işe yeni başlayan birinden zort diye ben hamileyim hadi şu kadar ay yokum siz de naparsanız yapın gibi bi tavırla karşılaşma riski almak istemiyorlar haklı olarak

yeni başlayan kişinin 1 sene içinde hamile kalması yanlış
kim ne derse desin
sırf hemcinsimi korumak için saçma sapan bişeyi de savunmam ben
gebelik doğal ve hak olan bişey ama zamanlamasını düşünmek de insan zekasının işi
bilmem kaç senelik çalışanın hamile kalmasıyla yeni başlayan birinin kalması arasında dağlar kadar fark var

linç yememek için kendini kanser hastası yapan üye

linç yememek için kendini kanser hastası yapan üye
Konularına baktım da eski bir konusunda gerçekten yumurtalık kanseri atlattığını yazmış. O bölüm doğruymuş.

"Hpv - kendimi çok kötü hissediyorum
Düşük riskli hpv olduğunu öğrendim. Moralim inanılmaz bozuk. Zaten kansere yatkın bir vücudum var daha önce yumurtalıklarım alındı böyle bir yatkınlıktan. Hpv olanlar var mı aramızda? Neler bekliyor beni"

Bir de yine kanserim kokusu diye konu açmış. Ben de ilk başta sizin gibi düşündüm açıkçası.

Neden hic sasirmadim ya. Üye bakıyor haksiz plansiz gebelik bahanesi arkasina sığınıyor.

Zaten sürpriz gebelik oldu ani oldu plansız oldu deyipte daha doğru söyleyen çıkmadı buralarda:)
Benimki gerçekten sürprizdi hatta öncesinde kemoterapi ilacı ve başka ilaçlar kullandığım için hamilelik süresince çok sıkıntılar yaşadım, vücudumdaki ilaçların kalıntılarını başka ilaçla temizledik.

İnsan çikolata kisti varken, doktor tüp bebege yonlendirelim derken ilk ve tek korunmasız ilişkisinde hamile kalabiliyormus. Olmaz olmaz dememek lazim

Hanımlar lütfen üsluplara dikkat edelim.
Neden hic sasirmadim ya. Üye bakıyor haksiz plansiz gebelik bahanesi arkasina sığınıyor.
Üye daha önce yaşadığı hastalıklar nedeniyle belki gerçekten hemen hamile kalabileceğini düşünmemiştir ama hamilelik planları arasındaymış, işverenler eleman alırken evlilik durumu, çocuk olup olmadığını, gebelik düşünüp düşünmediğini soruyorlar, bu sorulara olduğu gibi cevap verilmesinden yanayım, bebek düşünüyorum denebilir ya da çalışmaya başladıktan sonra böyle bir plan yapıldıysa bebek düşünüyorum işlerin aksamaması için ne yapabiliriz diyebilir.

Mesela kardeşim yıllar yıllar sonra mesleğine geri dönerken kaç çocuğu olduğunu, çocukların yaşını ve tekrar gebelik düşünüp düşünmediğini sormuşlar, küçük çocuğu olanlar sürekli izin alıyor işler aksıyor hamileyim deyip işi bırakanlar oluyor demişler, onlarda kendince haklı çünkü şirketin muhasebesinden kardeşim sorumlu olacaktı, yıllarca çalışma hayatından uzak kaldığından yeni muhasebe programlarını öğretip eğiteceklerdi.

Seni işten çıkaramayacaklarına göre söyle gitsin. Ben bi hamile kalayım mikrofonla ilan etmeyi düşünüyorum

Şu doktorları dinlemeyin artık dinlemeyin.neler okuduk buralarda okuyoruz.hep söylerim hamilelik Allahını işidir tip çaresizdir diye.doktorlar da nedense hâlâ ısrarla bu tarz ifadeler kullanmaya devam ediyorlar.kısaca doktorların çok sağlıklısın, hiçbir sorunun yok, ilk aydan gebe kalabilecek potansiyellerini demesiyle, Size dedikleri şeyler arasında hiçbir fark yok.üreme konusunda doktorları dinlemeyi bırakmalıyız.

Ne bu? Kadın kadının düşmanıdır cümlesinin vücut bulmuş hali misin?
Kadınlara düşman değilim ama doğum yapılmasına düşmanım sanırım.hayatın ve yaşamanın güzel birşey olduğunu düşünmüyorum.yeni insanlar getirilmesini sevmiyorum.yoksa her konu okey bana.

Patronların çıkarlarını korumak maaş karşılığı emeğimi satan çalışanlara kalmış ya en çok ona ağzım açık kalıyor :))
Konu patronların çıkarlarını korumak değil, patronların kadın çalışan istememe nedenlerinin doğrulanması.misal şu şirkete evli, genç bir kadın başvuru yapsa aynı şirket o kadını alabilecek mi yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…