- 17 Mayıs 2010
- 1.659
- 1.055
- 698
- 33
Yoruma baktim,sasirdim sonra nicke gozum takildi , sasirmadimmAyıp etmişsin tabi ki.adamlar risk alıp genç kadını işe almışlar.boyle birşeyi bu kadar yakın zamanda düşünüyorsa bunu belirtmeliydin.bu durum maalesef senden sonra işe alınacak kadınları da çok etkileyecek.en az 1 sene beklemeliydin.ama yapacak birşey yok tabi.sonradan başvuracak kadınlara yazık olmuş.
Kadınlara yapılan muammelenin suçlusu kadınlar değil. İşverenler ve kanunların olmayışı. Devletin yeterli desteği sağlamayışı. Hak yenilen durumlarda gerekli cezaları vermemesi. Üç kişinin yapacağı işi tek kişiye yaptıran şark kurnazı işveren, çalışanı hamile kalsa hastalansa tabi ki bozulur. Bence bunu etraflıca düşünün.Çok korkuyorum zenginler biraz daha zenginlesemez diye .
Keşke doğru okusanız insanların yorumlarını . Hepimizin demek istediği bu sebeplerle ise alinmada zorluk cektigimiz. Her şekilde hemcinsler olarak bizler mağdur oluyoruz. İş ararken ilk gorusmede nişan yüzüğünü takmamistim ikincisinde taktım benim dönem arkadaşım olan erkeği aldılar. Oraya gözümun önünde eşek kadar nişanlı yazdilar. Kadınlar zaten çalışma hayatında tercih edilmesi sıkıntılı .çocuğun olsa izin alır diye zor ise giriyorsun olmasa hamile kalırsın diye. Belki üç beş kuruş için işverenleri mağdur eden kadınlar olmasa bu kadar sıkıntı yaşamayız .
Tam olarak böyle bir yerde çalıyorum bende. Hadi patronları anlıyorum da müdür tayfasını anlayamıyorum kraldan çok kralcı oluyolar.ya allah aşkına işveren tayfasına çok yüz verirsen aldığın nefesi bile isterler
bizim şirket küçülmeye gitti, patron krizde tabi
cumartesi pazar tatiliz biz
geçen cumartesi iş grubundan yazdı bi arkadaş. onun iş planında bi iş varmış da
bi bahane sunmuş ortaya, şu sebeple yapamıyorum yardımcı olur musunuz bilmem ne diye
ben dahil kimse de müsait değilmiş belli ki, 3 saat falan kimse yardımcı olmadı
ben de hakikaten müsait değildim, mesajları da geç gördüm hatta aramış bile falan
neyse sonra başka arkadaşla halletmiş
geçenki toplantıda söylediler bunu. patron efendi kendince ayar çekiyor bize
yok bakmadınız etmediniz kimse yardımcı olmadı falan
ben müsait değildim dedim geçtim , hiç açıklama da yapmadım
ama aramış seni müsait olunca da dönmemişsin geri aramamışsın bilmem ne dedi
dönecek durumda değildim dedim geçtim
hakikaten patronlarda durum dediğiniz gibi
hiç özelimiz hiç hayatımız olmasın istiyorlar
Gerçekten yüz bin defa aynı seyleri açıklamaktan çok sıkıldım. Tekrar yazayim mi bak tane tane okuyun .Kadınlara yapılan muammelenin suçlusu kadınlar değil. İşverenler ve kanunların olmayışı. Devletin yeterli desteği sağlamayışı. Hak yenilen durumlarda gerekli cezaları vermemesi. Üç kişinin yapacağı işi tek kişiye yaptıran şark kurnazı işveren, çalışanı hamile kalsa hastalansa tabi ki bozulur. Bence bunu etraflıca düşünün.
Yurtdışında milyar dolar ölçeğinde projelerde çalışıyorum mühendis olarak, işe alırken hamilelik değil evli olduğumu dahi sorsalardı şikayette bulunabilirim. Hamileliğinin 9. ayında işe alınan arkadaşım var, ben de doğum iznimde iş teklifi almıştım. Demek istediğim şu, işe aldığınız kadın her an hamile kalabilir ve bu herhangi bir projenin ortası olabilir. Ben planlı hamile kaldım güya ama 1.5 sene sürdü hamile kalmam, biz korunmasız sevişiyoruz diye müdürüme bilgi mi vermem gerekiyordu o zaman? Bilgi vereyim ki beni kritik projelerden çeksin çünkü hamile kalıp yarı yolda bırakabilirim bu mantıkla?
Bakın yukarıda başka bir üye yurt dışındaki şartlardan bahsetmiş dokuz aylık hamile bir kadının işe alındığından . Çünkü yaptıkları projeler ekip işi milyar dolarlık . Burada bütçe belli bir işe bir mühendis veriliyor müdürü kontrol ediyor .Kadınlara yapılan muammelenin suçlusu kadınlar değil. İşverenler ve kanunların olmayışı. Devletin yeterli desteği sağlamayışı. Hak yenilen durumlarda gerekli cezaları vermemesi. Üç kişinin yapacağı işi tek kişiye yaptıran şark kurnazı işveren, çalışanı hamile kalsa hastalansa tabi ki bozulur. Bence bunu etraflıca düşünün.
onlar daha fena zaten :)Tam olarak böyle bir yerde çalıyorum bende. Hadi patronları anlıyorum da müdür tayfasını anlayamıyorum kraldan çok kralcı oluyolar.
Gecenin bir vakti hala işle ilgili mesaj atmalar,haftasonu demeden mesaj atmalar.
Akşam eve gidince bile çalışmamızı beklemeler falan. Yıldım gerçekten.
Olur abla çocuk isteyince şak diye rahime düşüyor çünkü. Açıklama yapmak zoruna gidiyosa yorum atma o zaman? Triplere bak. Ya sabır ulusa seslenmekten yoruldu sankiBakın yukarıda başka bir üye yurt dışındaki şartlardan bahsetmiş dokuz aylık hamile bir kadının işe alındığından . Çünkü yaptıkları projeler ekip işi milyar dolarlık . Burada bütçe belli bir işe bir mühendis veriliyor müdürü kontrol ediyor .
Bulunduğumuz ülkede kadınlarla ilgili teşvik verilmediği sürece ve evet kanunlar değişmediği sürece bir şeyler değişmeyecek . Herkesin realist bakmadığı bir şey var. Yatırım ve teşvikler belli etrafta işsiz binlerce insan var iş seçebilecek durumda olamıyoruz çoğu zaman . Bu sebeple kadınlar da sırf iki kuruş için iş değiştirip hamile kalırsa yine diğerini mağdur ediyor .
Ayyyh bu da son açıklamam ne yaparsaniz yapın
Yoruldum ablacım yorum attığında seni ciddiye alıp cevap vermişim bir daha o hataya düşmemOlur abla çocuk isteyince şak diye rahime düşüyor çünkü. Açıklama yapmak zoruna gidiyosa yorum atma o zaman? Triplere bak. Ya sabır ulusa seslenmekten yoruldu sanki
ha kadınların hiç suçu yok yani?Kadınlara yapılan muammelenin suçlusu kadınlar değil. İşverenler ve kanunların olmayışı. Devletin yeterli desteği sağlamayışı. Hak yenilen durumlarda gerekli cezaları vermemesi. Üç kişinin yapacağı işi tek kişiye yaptıran şark kurnazı işveren, çalışanı hamile kalsa hastalansa tabi ki bozulur. Bence bunu etraflıca düşünün.
Öncelikle gurur duydum bir hemcinsiniz olarak. Belli ki refah seviyesi oldukça yüksek bir ülkede iyi bir kariyeriniz var. Arkadaşınız doğurmak üzereyken, siz de doğum izninde teklifler almışsınız. Belli ki değerli uzmanliklariniz var. Gelişmiş ülkelerde işe dönüş planlarını yapmak daha kolay, yari zamanlı/evden calisma imkanlari daha fazla, kreş /bebek bakım hizmetleri daha yaygın.Yurtdışında milyar dolar ölçeğinde projelerde çalışıyorum mühendis olarak, işe alırken hamilelik değil evli olduğumu dahi sorsalardı şikayette bulunabilirim. Hamileliğinin 9. ayında işe alınan arkadaşım var, ben de doğum iznimde iş teklifi almıştım. Demek istediğim şu, işe aldığınız kadın her an hamile kalabilir ve bu herhangi bir projenin ortası olabilir. Ben planlı hamile kaldım güya ama 1.5 sene sürdü hamile kalmam, biz korunmasız sevişiyoruz diye müdürüme bilgi mi vermem gerekiyordu o zaman? Bilgi vereyim ki beni kritik projelerden çeksin çünkü hamile kalıp yarı yolda bırakabilirim bu mantıkla?
Hahaha bende hep öyle derim şirketten hisse falan mı veriyorlar acaba diyeonlar daha fena zaten :)
bazen diyorum bunlar cirodan pay falan mı alıyor, hissesi mi var
hayırdır yani gece vakti iş yapmayınca ya da hafta sonu müsait olmayınca şirket mi batıyor
batsa da bu onun sorunu mu yani :) gerçekten çok saçma
ama ben bu konudaki duruşumu aynı iş yerinde senelerdir hiç bozmuyorum
mesai saatleri dışında aşırı aşırı acil bişey yoksa ben dönmüyorum arkadaş
bu sebeple çok uyarı aldım, bu aralar bu konu döndüğünde "uyuyordum" dedim geçtim
uyuyan insana da bişey diyemiyorlar ya çıldırıyorlar ahaha
çünkü başka bahane sunduğunuzda arada bi telefonlara bakalım falan diyebiliyorlar
ama uyuyan birine de uyuma bak her an iş gelebilir diyemedikleri için sesleri içlerine kaçıyor
bir kere prevezartifsiz korunmasiz iliskimiz oldu yazmissiniz biz onu gorebiliyoruz biliyorsunuz dimiAy ben yokken ne çok yorum gelmiş hem de neden banlandığımı bile anlamadım
Mune de yazmış önceki konulardan planlı olduğu anlaşılıyordu diye ama hayır bu şekilde bir planım yoktu. Önce tedavi olmam gerekiyor çünkü. Benim son adet tarihim 28 Kasım ve bana 13 aralıkta tekrar teratom teşhisi koydular ki bu benim kanser başlangıcımdı. Neyse o ana kadar ve daha sonrasında hep prezervatif kullanıyorduk (buna da inanmamışlar) hpv 84 cinsinden bir hastalığım olduğu için mecburduk zaten. Eski konularda da var.
Son olarak iş veren beni çıkarmayı zaten istemez alanımda değerli bir iş yapıyorum. Kıdemli uzmanım, kovulur muyum veya tekrar iş bulur muyum derdim yok. Sadece adamlar beni aldıkları için çok sevinmişlerdi şimdi o kadar sevindiniz ama ben 4 ay izine çıkacağım demek zor gelmişti.
Ben doğurayım devlet destek olsun diyen kim, babaların yeterli sorumluluğu almamasıyla kadınların suçu arasındaki bağlantı ne? Merak etmeyin küçük çocuk olunca da işe almıyorlar zaten çok izin alman gerekir diye. Siz aynı kafadan devam hanımlar. Sermaye sahiplerinin çektiği bu çileleri düşünüp hemcinslerinizr köpek çekerek gözyaşı akıtmaya devam edin. Kadınların iş hayatından kasıtlı uzaklaştırılmasına alkış tutmaya devaö edin. Yeterince yaparsanız bir gün kârdan pay alırsınız belki.ha kadınların hiç suçu yok yani?
gebe kalan kadın emziren kadın tamam
ama çocuk ateşlenince sabahlayan neden kadın?
kreşten neden anneyi arıyorlar?
okulda her ödeve her projeye neden sadece anne koşuyor?
bu çocuk ortaokula hatta liseye gidiyor hala evde tek kalamıyor?
kadın bi kere anne oluyor ondan sonra tüm hayatı çocuğa kitleniyor -ve özelde o kadar olamasa bile olabildiği kadar- işten zaman çalıp, kendisine izin verilmesini, uyumadıysa anlayış gösterilmesini, kreşe/okula gidebilmeyi, bakıcı gelemediyse eve gitmeyi, vs vs vs istiyor
babaların hiç böyle dertleri yok maşallah
bunda nasıl oluyor da kadınların suçu yok? kadınlar çocuk üzerinden tanımlamasa kendilerini bu kadar bu işler bu kadar çetrefillli olmayacak.
3 kişilik 5 kişilik iş yapılıyorsa onu da sadece kadınlar yapmıyor, erkekler de aynı koşullarda çalışıyor bunun kadın/anne-çocuk politikalarıyla bi alakası yok.
evet devlet batıdaki gibi filan maternity leave desteği vermiyor ama her konuya yazdığım gibi buraya da yazayım ee ABD'de ücretli annelik izni diye bişey hiç yok ona kalırsa...Nedense konu bu annelik iznine gelince bizim kadınların bi Norveç bi İzlanda filan olma sanrısı tutuyor....
e değiliz.
biz artık düpedüz bir ortadoğu ülkesiyiz, sosyal bir batı ülkesi değiliz, nüfus ihtiyacımız hiç yok ve petrolümüz vs. de yok, boğazımıza kadar da borçluyuz...doğuracaksanız buna göre doğuracaksınız. anne baba olarak bunları göze alabiliyrsanız, buyrun doğutun. yoksa ben doğrayım devlet destek olsun diye bir dünya bu ülkede maalesef ki yok...
yani.
sizin çocuğunuza ihtiyacımız yok.
onun yerine mülteci aldık ülkeye 10 milyon tane. siz işten izin alcaksınız da işverene destek olacaz da, siz 1 tane prenses doğurcaksınız da... valla ülkede -üzgünüm bunlara bayılmıyorum, hiç hoşuma da gitmiyor ama olanı söylüyorum- hiççç lazım değil yani.
kısacası öyle olması lazım böyle olması lazım..hanımefenidi genç işsizlik %30 olmuş, ne desteği ne kanunu gözünüzü seveyim ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?