- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 39.998
- 548
En önemlisi güven yok aranizda en basid para konusunda bile...Kararlarımın arkasında durmam için boşanmam lazım .Çünkü fikirlerime saygı duyan bir adam yok karşımda .Boşancam kendine söyledim .Gerçekten yoruldum hep aldatma yok şiddet yok hadi ikinci evliliğim mücadele edeyim diyorum .Fakat olmuyor .
Eşiniz nasıl biridir, evliliğiniz nasıldır bilemem ama benden size abla tavsiyesi, yurtdışında oturum izni vb prosedürler nasıldır bilmiyorum lakin çalışacaksanız mutlaka oturum izni alın, kendinize banka hesabı açın, paranızı o hesapta tutun, bankada ortak hesap açma gibi gaflete düşmeyin, evin giderlerine ortak olsanız dahi mutlaka kendi hesabınıza birikim yapın.Düşüncelerimde haklıyım demi .Zihniyet yapısı bozuk.Hep acabamı diyordum .Ancak bugün duyduklarım karşısında şoka girdim .
Sağolun .O zaman tez zamanda kurtulun.
Çok çok ayıp bir şey bu yaptığı.
Emeğinizi ne hakla alıkoyabilir, zaten olması gereken ortaktır ama ne üslup ne davranış bu değil insanlık.
Bütün güzel dileklerim sizinle...
Uzağa gitmemdeki neden eski ortamından kaçmak ve yaşım itibariyle yalnız kalmayım vs .Çocuğum olmuyordu yaşım geçmeden tüp bebek vs denerim bir yuvam olur dedim .
Çok teşekkür ederim .Eşim Türk vatandaşı değil .Benim oturumum almam için müracaat etmek istedim yabancılar şubesine ne gerek var .Senin paran benim param olmaz dedi .İşe başladım Şimdide konuşmaları değişti .Bende ister istemez uyuz oldum .Eşiniz nasıl biridir, evliliğiniz nasıldır bilemem ama benden size abla tavsiyesi, yurtdışında oturum izni vb prosedürler nasıldır bilmiyorum lakin çalışacaksanız mutlaka oturum izni alın, kendinize banka hesabı açın, paranızı o hesapta tutun, bankada ortak hesap açma gibi gaflete düşmeyin, evin giderlerine ortak olsanız dahi mutlaka kendi hesabınıza birikim yapın.
2 tane tanıdığım biri 20, diğeri 50 yıllık paragöz kocasından tabiri caizse ortak hesap kazığı yedi.
Eşine para hesabı yapan insanlara güvenilmez.
Ah o keşkeler .İnanın en baştaki insanla şu anki adam bambaşka .Yaşadım gördüm .Tüp bebek falan kaldı zaten .Evlendik evleneli hep sorun .Kırk yaşıma kadar çekmediğim sıkıntıları gördüm .Anladım ama keşke böyle bir evliliği başından yapmasaydınız. Kimse boşanmak için evlenmez bir sorun vardır ki boşanır. 2.evliliğiniz diye bu adamı cekmeyin. Adam ev arkadaşı almış es degil. Bu adamda tüp bebeğe para ayıracak göz var mi sizce?
Kusura bakmayın ama eşiniz sizi kendine bağımlı yapmak istiyor, siz oturum izni için başvurun izninizi çıkarın, çalışın banka hesabınızda olsun ama hesap direkt sizin adınıza olsun.Çok teşekkür ederim .Eşim Türk vatandaşı değil .Benim oturumum almam için müracaat etmek istedim yabancılar şubesine ne gerek var .Senin paran benim param olmaz dedi .İşe başladım Şimdide konuşmaları değişti .Bende ister istemez uyuz oldum .
Ah o keşkeler .İnanın en baştaki insanla şu anki adam bambaşka .Yaşadım gördüm .Tüp bebek falan kaldı zaten .Evlendik evleneli hep sorun .Kırk yaşıma kadar çekmediğim sıkıntıları gördüm .
Haklısınız .Burda kimsem yok .İşi bıraktım ve ülkeme geri döncem .Çünkü başka sorunlarda var .Üstüne benim birikim yapmam onu rahatsız edermiş .Ayrı gayrı olmazmış bu tarz şeyler konuşuyor.Güvenmiyorum oda bana güvenmiyormuş .O zaman bir anlamıda kalmıyor evliliğin .Şiddet yok ancak yaşattığı psikolojik şiddet anlatılır gibi değil .Kusura bakmayın ama eşiniz sizi kendine bağımlı yapmak istiyor, siz oturum izni için başvurun izninizi çıkarın, çalışın banka hesabınızda olsun ama hesap direkt sizin adınıza olsun.
Sonra boşanır mısınız evliliğinize devam mı edersiniz orasını siz bilirsiniz ama kadın-erkek fark etmeksizin eşiyle para hesabına giren insanlardan hayır geldiğini görmedim şahsen, evliliklerde benim param senin paran diye bir şey yoktur ama insanın zihniyeti vicdanı olacak azıcık, sizin eşiniz başka hesaplar peşinde gibi görünüyor,
Valla insanlar 50 yıllık eşine kazık atıyorsa dünyanın çivisi çıkmış demektir, eş deyip güvenmeyin para söz konusu olunca kiminin içinden ejderha çıkıyor.
Amin inşallah sağolun .Emin olmadığınız bir adamla yurt dışında gitmek zaten buyuk cesaret. Kaldi ki sevgisiz bir evlilik daha da zor. Olan olmuş artık hatalar biz insanlara mahsus. Yanlış bir karar vermişsiniz ve sonuçlarını görmüşsünüz. Bundan sonrası için sağlıklı kararlar almanız sizin hayrinıza olcaktir. Umarım hakkımızda en hayırlısı ne ise o olur.
Oturumum yok eşim Avrupa vatandaşı o yüzden onun hesabı var .Benim başvurmam için yabancılar şubesine gitmek istedim dil bilmiyorum.İstemedi benim hesabıma yatsın dedi .Açıkçası başka sorunlarda var bu son sözleri beni iyice soğuttu .Birikim vs yapmamı istemiyor .Zihniyeti bozuk .İşi bırakmak istemem çok ağır işim var birde maaşıma el koyup ne bileyim o borç bu bilmem ne yapıp .Benim elime harçlık verecek anlaşılan .Bende burda gurbette kimsem yok gözüm döndü boşancam senden işide bıraktım dedim .Gece 2:30 kalkıp işe gidecektim .Öyle yorgunum uyuyamıyorum sinirden .İşi neden bırakıyorsunuz anlamadım... Sonsuza kadar sürmeyecek ki bu durum, birkaç aya elinizde olur banka kartı en fazla. Benim 3-4 ay sürmüştü sanırım.
Kendi kartınız olunca yarı yarıya paylaşırsınız madem böyle istiyor... Ama kontrolü iyi yapın, kimseye 5 kuruş hak geçmeyecek, tüm alışverişleri faturaları ay sonunda hesaplayıp ikiye bölücez, kim fazla harcamışsa diğerine para transferi yapacak diye anlaşın. Hediyeler hariç tutulacak deyin.
İşi asla bırakmayın, o sizin yaşam güvenceniz olacak ve bu adamın size saygı duymaya başlaması gözünün sizden korkması için tek araç olacak diye düşünüyorum. Zamanla öğrenecek size müdahale etmemeyi ve kendi alanınızı oluşturacaksınız. Bu evliliğinizi bile kurtarabilir.
Hangi ulkedesiniz merak ettim ?Çok teşekkür ederim .Eşim Türk vatandaşı değil .Benim oturumum almam için müracaat etmek istedim yabancılar şubesine ne gerek var .Senin paran benim param olmaz dedi .İşe başladım Şimdide konuşmaları değişti .Bende ister istemez uyuz oldum .
Almanya .Hangi ulkedesiniz merak ettim ?
Türk vatandaşıyım.Evin masraflarını tabiki belli oranda yaparım .Ancak neden oturum için mesela engel oluyor .Sonra şimdiki para mevzularına girmesi .Bir hafta oldu işe başlayalı .Evlilik üzerinden kalıyorum burada .Kolayca oturum ve çalışma izni alabilecek iken ( yazışmalardan AB vatandaşı olduğunuzu anlıyorum) kaçak mı çalışıyorsunuz? Neden böyle bir tercih yaptınız? Bunları yapmak için kocanıza ne ihtiyacınız var?
Ayrıca kocanızın söyleyiş tarzı olmamış ama ne beklediğiniZi de anlamadım. Sizin ve evin tüm masraflarını evde iki kişi çalışırken, sadece biri mi karşılayacak? Bu da olmaz ki. Yani mevcut şartlarda olabilecek en iyi durum, sizin ne kadar eve katkı sağlayacağınız kararlaştırın, geri kalanını hesaptan çekip kendinizde tutmanız. Size de gecikmeden ek kart çıkarsın tabi.
Almanyada oturum şartları nasildir bilmiyorim ama misal benim esim isvicre vatandası o sebeble bana direk b verdiler 5 yili doldurdugim da c icin dil sertifikasiyla bas vurabilrim ( 1 yilim kaldi) asil vatandaşlik icinse 10 yili tamamlamış olmam gerek. Şoyleki oturumum ilk 3 yil ese bagimliydi bosansam Ona ihtiyacım yol tabi caliyor kendi ayaklarim ustunde devlete yuk olmuyorsam dı. Ben evliligim bir yıllıkken bura adima is yeri açıldı yani hakkim vardi. Ben mi yanlis anladim yada anlamadim siz nasil hesap bile acamiyorsunuz ? Esinizden oturu aldiginiz otuum kimliginiz yilda bir yenilenenden mi ?Türk vatandaşıyım.Evin masraflarını tabiki belli oranda yaparım .Ancak neden oturum için mesela engel oluyor .Sonra şimdiki para mevzularına girmesi .Bir hafta oldu işe başlayalı .Evlilik üzerinden kalıyorum burada .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?