İşe başladım eşimin tavırları.

Maaşı kendiniz almaya bakın yoksa bu adam size kendi maaşınızdan harçlık verecek.çalışmayıp bu adamın eline bakmak istemezdim en iyisi boşanmak gibi duruyor.masrafların ortak olması çok normal ama adamın zihniyeti kötü.

Ben masraflarda sizin kazancınızın da katılmasını yanlış görmüyorum. Hayatın müşterekliği budur. Ortada benim kartım var ama ele geçirdi gibi bir sorun yok. Sizin zaten kartınız yok o nedenle eşinize yatacak en ortak giderler için oradan harcama yapmasının nesi yanlış?

Eski konularinizi, evlilliginizin durumunu bilmeyerek yorumda bulunuyorum.. eslerin kira, kredi gibi masraflari ortak karsilamasi kadar dogal bir durum yok.. zaten oyle olmasa ev arkadasligi olurdu, ki onda bile kira, elektrik, su ortaklasa odeniyor.. neden sadece kadin ya da erkek yuklensin ki, her iki kisi de calisiyorsa?

Bir evliliğin bitmesi için illa şiddet, aldatma, kumar gibi sebepler olması gerekmiyor, boşanmak istediğimizde toplumun bizi haklı bulacağı nedenler olması gerektiğine şartlandırılmamız çok üzücü aslında.
Güvensizlik, psikolojik şiddet ve baskı, erkeğin kadının sahibiymiş gibi davranması, özgürlük alanı bırakmaması da boşanmak için gayet geçerli nedenler.

Ayrı gayrı olmaz elbette ama güven veren evliliklerde, siz eşim hep yanımda, istediğim zaman birlikte kazandıklarımızı, hayatını ellerime teslim eder diyebiliyor musunuz gönül rahatlığıyla?

Diyemiyorsanız dediğiniz gibi evliliğin de bir anlamı kalmıyor zira evlilik sevgi saygı kadar güvenmek de demek aynı zamanda.

kesinlikle katılıyorum .Maalesef eşim hep yanımda diyemiyorum .Ben onun istekleri doğrultusunda olursam ben iyiyim ,kendimi ve kendi isteklerimi söylediğimde veya hakkımı savunduğumda hemen cephe alıyor .Evlilikle alakalı bütün hayallerim yerle bir birine daha güvenip inanacak sevecek gücüm yok .

Beni rahatsız edende o zaten zihniyeti .Burada bazı üyeler hayat müşterek diyor elbette öyle .Ancak karşıdaki insanın değer vermesiylede bağlantılı .Ben o değeri göremiyorum acı olanda bu .

masrafları ortak karşılamak neden sorun oluşturuyor sizin için?
Masraflara ortak olmak zoruma gitmiyor .Peki neden kendisi benim için oturum almamı istemiyor adıma banka hesabı açılmasına karşı .Ben çalışıp kazanıyorsam para benim adıma yatmalı .Ben zaten üstüme düşen vazifeyi yaparım .

Yanlış olan onun bana tavrı .Mesela oturum için müracaat edip adıma banka hesabı açılmasını neden istemiyor .Neden kendi adımada birikim yapamıyorum ?Çünkü o bundan rahatsız oluyor .Peki üç beş yıl ben onun her türlü zorluğunda yanında olacağım .Benim kazandığım para elimde olmucak kendi adıma karar alamayacağım.Üç beş yıl sonra maddi yönden kendine gelip bitleri canlanıp birini bulmayacağını beni aldatmayacağını nerden bileyim .O bana benim adıma kendi birikimimi yapmamdan rahatsızlık duyuyorsa kusura bakmasın bende onun zihniyetinde bozukluk ararım .

İşte ben bu bencilliği anlamıyorum, evlilik müşterek hayat demektir, eşler birbirine her daim maddi manevi destek olur, güvenir sever sayar ama yani eşiniz tam bir bencillik abidesi.

Yalnızca kendi istek ve düşüncelerine değer veriyor, sizin isteklerinizin önemi yok, şey diyenlerden benim param benim param, senin paran yine benim param, benim hayatım benim hayatım, senin hayatın da benim hayatım.

İstiyor ki maddi manevi her şeyinizi onun eline bırakın, he bakın bu yapılır ama güvendiğiniz biriyle yapılır, bu evlilikte güven yok ki.

Normalde evlilikler hakkında düşüncemi yazdığımda hayat müşterektir, eşler ortak hareket etmeli vs vs derim ama sizin evliliğinizde bunları yazacak duyguyu yakalayamadım, çok afedersiniz sanki tek taraflı çıkar ilişkisine dayalı bir ortaklık gibi.

Sizin oturum izni almanıza ne gerek var diye yaklaşan, parayı kendi hesabında isteyen bir adam var, bu adama değil maaş, güvenerek iğne teslim edilmez, iğne benimdi der çıkar işin içinden.

Kusura bakmayın belki çok şüpheci ve güvensiz yaklaşıyorum mevzuya ama bahsetmiştim 50 yıllık eşine bile söz konusu para oluncaya kazık atanları görünce kimseye itimadım kalmadı, o yüzden hemcinslerimi uyarma gereği duyuyorum zira en çok zararı kadınlar görüyor.

Ben de etrafımda iyi niyeti suistimal edilen madur kalan bir çok kadın gördüm .2 senede bana o güveni vermeyen adama bende geleceğimi teslim etmem .Zaten bir hafta oldu işe başlayalı muhabbetleri değişti .Boşancam valizlerimi topladım .Şimdi ben de para yok borca girdim .Kendin git diyor .Ben de sosyal hizmetler kadın hattını aradım .Durumumu anlattım .Kadın sığınma evi doluymuş .Ülkenize dönmek istiyorsanız size yardımcı olacak bir kurum var dedi .Yönlendirdi yarın öğlen arıcaklar .İki senede elimde beş kuruş yok .Çektiğim sıkıntılarda yanıma kâr kaldı .

Herşeyden öte, gidip yerleştiğiniz ülkede kaydınızı yaptırıp oturum almak zorunda olduğunuzu aksi takdirde kaçak duruma düştüğünüzü, yani bunun bir tercih değil zorunluluk olduğunu biliyorsunuzdur diye umuyorum. Kaçak durumda iken de ne resmî olarak çalışabilirsiniz ( ki bu sonrası için emeklilik ve işsizlik parası için çok önemli) ne doğum/çocuk yardımı alabilirsiniz, ne de herhangi bir kurumda işlem yapabilirsiniz. Çünkü o devletin kayıtlarına göre orda yoksunuz. Biri sizi öldürüp gömse, kimse peşinize bile düşemez, yoksunuz çünkü. Neye göre böyle davrandığınızı hiç ama hiç anlamadım.

Bulgaristan oturumu ile Almanya’da yaşayamazsınız. Yani yasal olarak kalamazsınız. Bulgaristan oturumu size AB genelinde serbest dolaşım izni verir ancak oturum izni vermez. Değil sadece başka ülkeye ait oturum kartına sahip olmak, AB vatandaşı olsanız bile başka bir ülkede yaşıyorsanız o ülkenin oturumuna başvurmak zorundasınız.

Acaba dediklerimi anlıyor musunuz, yoksa siz sadece maaşınızın istenmesine mi kafayı taktınız? Çok daha ciddi şeylerden bahsediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…