İşe başladım eşimin tavırları.

Hiç çalışmamakta kendi geleceğiniz için iyi olmaz bence.
Eşinizle tekrar oturup konuşsanız, söylediklerinin ne kadar kötü hissettirdiğini tartışmadan anlatsanız.
Ortak bir yol bulursunuz belki.
Oturum izniniz çıktıktan sonra banka hesabınızı açar yeni düzene geçersiniz.
Çalışıyorsanız tabi ki ev geçimine ve yatırıma sizinde katkınız olmalı.
Ama maaş erkekte olur kadın harçlık alır kısmını kabul edemiyorum ben.
Madem yeni evlisiniz bu düzeni kabul etmeyin sadece. Nasıl başlarsa öyle gider unutmayın.

Konu sahibi eve katkı sağlamam demiyor ki yazdıklarından anladığım bu benim.
Tamda sizin yukarıda bahsettiğiniz anlayışı bekliyor eşinden.
Aynı sizin gibi her ay maaşımı alayım, birikim ve harcamalar kısmı bir kişide biriksin. Eğer bu kişi eşimse ben ona göndereyim.
Ama kendi paramı kendim yönetebileyim. Harçlık almak değil ama destek olmaya hazırım diyor.
Para bir mecburiyetten dolayı eşin hesabına yatacaksa bile ay sonunda.
"Hayatım bu miktarda maaşın yattı, evin geçimi ve giderlerimiz için bu kadar miktar gerekli. Her ay birikim için bu kadar ayıralım maaşlarımızdan diyorum." tarzında bir konuşma ile ortak bir karar verilir. Maaşlardan gider ve birikim ayrılır kalan para o ay hak edene verilir.
Bu bence adil ve iyi niyetli olanıdır.

Konu sahibini tam anlamadim
Para durumundan istediği nedir
Adam hepsini mi ver diyor
Maaş karti mi istiyor

Mesela ayrı ayrı mı takılmak istiyorsunuz
Ya da şöyle mi mesela ev giderleri ikiye bolunsun geri kalanı ben nasıl istersem oyle olsun mu mantiigndasiniz

Anladim. Kullandirtma kendini derim... Allah yardimcin olsun

Anladim. Kullandirtma kendini derim... Allah yardimcin olsun
Sağolun ben de onu yapmaya çalışıyorum.Ancak eşimde ben seni anladım diyor .Tabiki herkesin işine geldiği gibi iyisin ve tabiki herkes işine geldiği gibi anlıyor .İnşallah toparlıcam .İşten çıktım zaten mücadele etmek için yanında destek olacak insan lazım.Oda olmayınca bir şeyin anlamıda kalmıyor maalesef.Psikolojik olarak çok yıprandım ülkeme dönüp doktor desteği alcam .Bakalım durumlar neyi gösterecek .

Parandan kesicem ne ya?
Höstt demediniz mi?
Kiracısı mısınız siz onun?
Calısmayın ozman sizin hesabınıza yatmıcaksa.

Mesela ayrı ayrı mı takılmak istiyorsunuz
Ya da şöyle mi mesela ev giderleri ikiye bolunsun geri kalanı ben nasıl istersem oyle olsun mu mantiigndasiniz
Ev masrafları beraber karşılansın .Ancak kendi adıma birikim yapmak istiyorum.Çünkü bu zamana kadar iyi niyetim suistimal edildi .Kocamda olsa güvenmiyorum .Bencillikte var kendinde İleride emeklerimin boşa çıkmayacağının garantisi yok .Ha uzun zamanlar almış bir şeylerin oturduğu bir evlilik olur .Her şeye tamam dersin .Şu an karşımda beni baskılamaya çalışan bir adam var sorun bu .

Parandan kesicem ne ya?
Höstt demediniz mi?
Kiracısı mısınız siz onun?
Calısmayın ozman sizin hesabınıza yatmıcaksa.
Bıraktım işi zaten .Hem ev temizliği yemek ütü ben de olacak .Hem ağır işte çalışcam .Çalıştığım paraya kadar müdahale edecek adama nasıl güveneyim .

Anladım şimdi.ozaman isteğinizi kabul ettirin bir şekilde.taviz vermeyin

Çok yakınen tanıdığım, zaman zaman derdini döken bir aile dostumuz var.
Kadın eğitimi bittiğinden bu yana çalışıyordu 1 sene kadar önce emekli oldu.
Çalıştığı süre boyunca maaş kartı kocasındaydı. Bir lise çocuğuna verilecek kadar harçlığını alırdı sadece.
Bir kaç sene önce kadın ikramiyelerini söylemediği ve biriktirdiği için büyük kavga çıktı aralarında.
Adam bunu kendine hak gördü düşünün.
Kadın emekli oldu tüm çalışma hayatı boyunca hakettiği emeklilik ikramiyesini kocasına verdi adam arabasını yeniledi.
Küçük bir mirasa kondu kendi aile tarafından o parayı da kocası aldı.
Emekli oldu hala daha maaş kartı kocada, kadın hiç durmadan çalıştığı senelerin hakkını bile alamıyor eline.
Geçenlerde yine büyük tartışmaları olmuş kadın annesine gitti.
Adam "bir kuruş vermem kim sana git dedi, kalsaydın evinde" kafasında tüm birikime el koydu.
Kadın mecbur hissetti eve geri geldi 1 ay maaşını kendisi çekip yedi, saçını boyattı, kıyafet aldı kendisine.
2.ay yine kavga kıyamet maaş kartını aldı öküz herif.
Senelerce çalışan, neredeyse orta halli bir ev parası ikramiye alan kadın sadece bir ay maaşını kullanabildi.
Dertleşirken bana "ne güzel bir şeymiş ilk defa o kadar para girdi cüzdanıma" dedi.
Bu kadın kocasının ardından "inşallah ondan önce ölmemde bunca yıllık emeğimin biraz hayrını görürüm" diyor.
İlk defa bu tarz bir duaya amin dedim içimden.
Kadın baştan koysaydı sınırlarını tüm hayatı böyle geçmeyecekti.
Ha ben olsam boşardım böyle bir öküzü o ayrı, kadın yapamıyor. Psikolojik baskı ile kendini ezik hissediyor.
Karı koca da olsan kazanç konusunda sınırlar olmalı. Hiç kimse diğerinin hakkına girmemeli.
Ve hiç bir kadın maaş kartını yada maaşının tümünü kocasının eline vermemeli.
20 yıllık evliliğimde maaşımı kendi elime aldım, giderleri paylaştım, destek de oldum ama paragöz bir kadın olmadım asla.
Kazandığının, hak ettiğinin hesabını yapmak paragözlük değildir asla.

İşte benimde düşündüklerim aynen öyle bazı insanlara ödün verdikçe hep daha iyisini isterler .Düşünün kendi kızkardeşi 15 senelik evli iki çocukları var ikisi çalışıp ev araba bir şeyler yapmışlar ancak adamın kartı bile karısında ,tamam kadında kendi çalıştığından harcıyor .Fakat oturmuş güven oluşmuş bir evlilikleri var .Ve ilk evliliği .Beni onla kıyaslıyor benim ikinci evliliğim çok ağır şeyler yaşadım .Kazıklar yedim iyi niyetim suistimal edildi.Şimdi 2.evliliğim ve 2 yıl oldu .Evlendik evleneli sorunlar kavgalar vs .Evliliğimiz oturmadı güven sorunları var .Şimdi ben nasıl maaşımı ona teslim edeyim .İnsanları baskılamaya istemediği şeyleri yapmaya mecbur etmekte psikolojik şiddettir ve bu fiziksel şiddet kadar ağır bir durumdur .Taviz vermek istemedim tavrımı koydum.Şimdide ben seni anladım sende çalışmaya g...t yok oldum .Ben çalışıp evdeyse yemek temizlik her şeyi üstlenip birde hesabı kitabı ona vereyim .Ne güzel memleket .Anlattığınız olay kadın açısından ne kadar üzücü .Bir defa taviz vermiş adam sırtına bindikçe binmiş .İnanın yinede yaranamamıştır .Bazı insanlar bencildir tepene çıkar yinede yapmasaydın olursun .Burada bazı hanımlar beni eleştirmiş ben de bunu anlamıyorum .Kadının halinden en iyi kadın anlıyacağına.Gereksiz yorumlar yapılmış .Fakat herkes kendi yaşadığını bilir .Önemli değil eleştirilerede açığım ancak erkeğin eline ipleri fazlasıyla vermenin kötü sonuçlarını yaşayanda bizleriz sadece bunu anlayamıyorum .

Zaten harcamaların ortak olması gerekiyo birlikte yaşıyosunuz sonuçta tavrı doğru değil ama düşünce doğru

Zaten harcamaların ortak olması gerekiyo birlikte yaşıyosunuz sonuçta tavrı doğru değil ama düşünce doğru
Konuşmadan konuşmaya fark vardır .Zaten üslubu beni rahatsız etti .Bir de bu konuşma işten yorgun gelmişim dökülüyorum .Kendi yaptığım yemeği yemiş duşunu almış dinleniyor .Öğlen markete gidip sigara almıştım .İçtiğim sigaranın hesabını yapınca döndü dolaştı içme o zaman yok borçları kendi başıma yapmadım .Senin maaşından kescem dedi .Zaten maaş onun hesaba yatacak ve aldığı para benim kazandığımın 2 misli .Benim de zoruma gitti o şekilde konuşması .Aslında bunca sıkıntıyı yersiz çekiyoruzda .Bulgaristan’da evimiz var eşyalarımızı yeniledik orada iş imkanımızda var .Israrla Almanya’da para çok yok daha iyi yerlere gelicez hayaliyle benim sözümü dinlemeyip ,istemediğim bir yere ve çalışmak istemediğim bir işe kardeşinin yönlendirmesi ve ısrarıyla mecbur etti .Hadi deneyelim dedim .Almanya’da ev kiralamak rakamlar uçuk eşya almak çok güç neyse evi güç bela tuttuk eşya alamadık .Bir kaç parça 2. El eşya 2 kişi sigara içiyoruz mutfak masrafı .Üstüne üstlük 2 ay çalışmadı .Kardeşine borçlandık .Tamam kazanıyorsun ancak masraflar ağır borçlar maddi sıkıntılar birbirimizi yemeye başladık .Oysaki kendi evimizde ikimiz çalışıp rahatlıkla geçinecektik .Bunca borca girmeyecektikte .Ancak kafa yapıları farklı onlardaki mantalite Avrupa’da para çok iyide Avrupa kazandırıyor ancak canını alıyor .Ağır işlerde çalışıp yüksek kiraları ödemek faturalarla boğuşuyorsun .Çok eskiden gelen tutunan insanlar var ancak adamların 20,30 seneleri geberene kadar çalışmakla geçmiş .İnsanların bu hırslarına da anlam veremiyorum .Belki çocuğum olsa hadi gelecek eğitim kaygısını düşünüp çekerimde .Gelmişim 40 yaşına daha bu kadar yaşayacakmıyımki?bunca sıkıntı rezilliğe ne gerek var .Bunu eşime anlatamıyorum .Hep başkalarının maddi durumlarıyla kendini kıyaslıyor .Oysaki bunca hırsa ne gerek var .Anlaşmazlık nedenlerimiz o kadar çokki .

Kendisinde bu şekilde kısıtlıyor mu yoksa sadece sizemi yukleniyor
Kendisinide kısıtlıyor .Ancak ben strese bağlı daha çok sigara tüketiyorum .İçmezsemde daha sinirli oluyorum .O öyle değil .

Kendisinide kısıtlıyor .Ancak ben strese bağlı daha çok sigara tüketiyorum .İçmezsemde daha sinirli oluyorum .O öyle değil .
Hmm değişik açıkçası benim eşimde ilk evlendigmz zamanlar borç öderken o sigara icmese dururdu mesela eve gelirken almayı unuttuysa çıkıp almazdı tekrar ama bende günde 3 tane içerdim ama illa içmek isterdim zaten 3tane içiyorsun niye böyle yapıyorsun derdi ama anneme gideyim orda icemezdim bilmiyordu içtiğimi yani o size inat ettiği için bence böyle oluyor

Sizinki zaten tam oturmayan ve senin benim hesabi olan bir evlilikmis.Ikinci evliiginiz olabilir, ilkinde kazik yemis olabiirsiniz.Ama bunlari simdiki evlilige yansitmaniz hata bence.Kim esin bagimsiz birikim yapmasina izin verir ki?Adam senin parani kendi kosesine atmayacaksa zaten birlikte yiyeceksiniz o maasi ve ortak borclari odeyeceksiniz.Ayrica karti isteyip parada cekebilirsiniz.Bastan dedigim gibi oturmayan ve guven olmayan bu evlilikle yurtdisina gelip birde bu extra sorunlarla bogulmussunuz.Bizde 3 yil once gelip tum bu anlattiginiz sartlarda basladik.Sorunlar ve stres iliskiyi cok yipratiyor, sayisiz kavgalarimiz oldu bizim.Mesela buyuk bir trafik cezasi gelir butcemizi asar kavga ederdik.Ben buraya ilk geldigimde bazi insanlar anlstiyordu ilk 2 sene burada ayrilmazsaniz sonra birsey olmaz diye.Göç basli basina zor bir surec,bence sizde biraz relax olun ve her seyi her lafi kurcalamayin.Adamin penceresindende bakip olumlu dusunmeye calisin. Ikinizde calisirsaniz 1 seneye toparlarsiniz durumu.Yazin guzel tatilinizi yaparsiniz vs , maddi imkanlar iyi burada.Daha hafif bir iste bulursunuz belkide.

Ben her şeyin para olduğu kanısında değilim .İnsanın biraz da sosyal ortamı olmalı .Belki çocuğum olsa hadi onların gelecek kaygısı eğitimi vs düşünür bazı şeyler için kendimi zora sokabilirdim .Avrupa’daki kapitalist sistem insanları sadece çalışmaya kurgulu makineler haline dönüştürüyor .Hafta sonu bakıyorum her yer kapalı insanlar evlerinde herkes yorgun dinleniyor .Parklar vs insanları cıvıl cıvıl göremiyorsunuz sevemedim zaten gelmek istemedim .Evimiz var eşyalarımızı yeniledik eşimin ısrarı üzerine geldik bir sürü borca girdik .Kira tut eşya almak bir sıkıntı düzen yok .Anlıycağınız sevemedim .Sevemediğim mutlu olmadığım bir yerde sırf para yapmak için kendimi zorlamak istemiyorum .Ben Türkiye’ye gidiyorum psikolojik destek alcam bir müddet kafamı toparlamak istiyorum.Bu olaylar beni çok yıprattı .Sen kal madem araba alana kadar çalış Bulgaristan’a dönmeye niyetin varsa .Ben Bulgaristan’a gider bir işe girerim .İşimden evime gider gelirim .Sen de arada gelirsin bir süre kalır dönersin madem .Bu şekilde düşünürsen bir şeyleri toparlarız .Kendi bilir ben 2 yıldır İsveç’tir Almanyadır oradan odaya çok rezillik çektim .İnanın psikolojim pert insanın sağlığı yerinde olmadan yaşam şartları yerinde olmadan mücadele edecek halide olmuyor .Belki 20 li 30 lu yaşlarında olsam farklı olurdu .Ancak çok zor mücadeli bir hayatım oldu .Yaşım oldu 40 artık insanın sabrı gücü psikolojisi el vermiyor bazı şeyler için .

eksik mi anlattınız acaba ben tam algılayamadım
eşiniz kirayı borçları ortak ödeyelim demiş tamam uslup yanlış ama, çalışıyorsanız evinizin giderlerine katılmanız çok doğal değil mi?
siz çalışıp hiç para vermemeyi mi düşünüyordunuz anlamadım...
evlisiniz tabi ki evin giderlerini paylaşmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…