Birilerini eleştirirken o insanın neler yaşadığını bilmeden yorum yapmak o kadar basitki .Bir çok kazık yemiş bir insanın o geçtiği yollardan geçmek lazım hüküm verebilmek için .Yalnız kalmamak için evlenmenin nesi kötü ayrıca .Kim istemez bir erkeğin onu anlayıp şefkat gösterip destek olmasını .Veya yaşlılığını anlaştığı bir insanla geçirmeyi kim istemez .Bu suç mu ?evlenirken yapılan borcu, evin masraflarını tek tarafa yıkmak çok büyük bir hatadır. bu olay %99 ihtimalle anlattığınız gibi de değil. yalnız kalmamak için evlenmiştin ayrıca. sana fazlasıyma müstehak
Nerde tanistiniz bu adamla , Turkiyedemi?Oturumu neden yapmiyor onu anlamadim.Daha zor olan bulgar oturumunu almissiniz ama?Almanyadaki cok basit bir islem.Eşim Bulgar vatandaşı.İnanın işi bıraktım ve Türkiye’ye geri döncem 2 yılda yaşadıklarım sabrettiği şeyler psikolojim yerle bir .Benim derdim Avrupa’da çalışmak adına onla evlilik değildi öyle olsa anlaşmalı evlilik yapardım .Onu adam sanmıştım bütün hayallerimi yıktı .Şiddet yok ancak yaşadığım psikolojik şiddet anlatılır gibi değil .Sağolun yol gösterdiğiniz için .
Esinden dolayi kalabilir, sinir disi edilemez.Benim esim turk vatandasi bulgaristan oturumu ile Belcikaya geldik.Burada oturum aldik ,issiz kalinca iptal edildi oturum ve adresde.Gelen mektupta sinirdisi yoktu.Ab vatandaslari ve aile uyeleri serbest dolasim haklari var.Bulgaristan oturumu ile Almanya’da yaşayamazsınız. Yani yasal olarak kalamazsınız. Bulgaristan oturumu size AB genelinde serbest dolaşım izni verir ancak oturum izni vermez. Değil sadece başka ülkeye ait oturum kartına sahip olmak, AB vatandaşı olsanız bile başka bir ülkede yaşıyorsanız o ülkenin oturumuna başvurmak zorundasınız.
Acaba dediklerimi anlıyor musunuz, yoksa siz sadece maaşınızın istenmesine mi kafayı taktınız? Çok daha ciddi şeylerden bahsediyorum.
Calismasan eşinin kazandigini yiyecektin zaten eşin ters bişey söylememiş beraber halledelim demiş he seni tamamen parasiz bırakırsa ozaman sorun var demektir ama o kısım hakkında bişey dememissinİşe başladım kendi adıma banka hesabı açamıyorum .Yurtdışındayım oturumum yok maaşım eşimin hesabına yatacak .Bugün para konularında tartıştık .Bana zaten bir sürü borca girdim ben tek başıma yapmadım borçları senin parandan kescem dedi .Beynimden vurulmuşa döndüm .Kira evin masrafları ortak olcak falan dedi .Zaten yeni evliyiz nasıl güveneyim yani siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Sizin evliliğiniz nasıl tam olarak maddi durumu anlamadım ama normal evliliklerde kendi param olayı olmaz ki zaten
Bazı kadınlar kadının parasına dokunulmasin diyor ama bu çok saçma.
İki kişi çalışacak kadın parayı kendine harcayacak adam eve harcayacak böyle bir dünya yok.
Ozaman çalışmayan kadın alsın enazindan bir tas sıcak çorba icer.
Şimdi ben ve aşağıdaki ev hanımı komşum aynı sartlarda mi ev ortamı sağlıyoruz eslerimize.
Kadın sabah akşam çalışmadığı için herşeyi 4 4 Luk yapıyor eşi de bu tarz hayat istediği için calismayan kadın tercih etmis.
Benim evimde ama her iş eşit sartlarda oluyor.en ufak bir şeyde bende çalışıyorum gündeme geliyor.
Yani öyle kadin çalışınca para benim para olmaz.olursa da ev arkadaşlığı olur.
Mesela bizde ortak bütçe var ben her ay maaşımdan eşime gonderiyorum kendime harcamalarıma para ayırıyorumburada konu farklı bence ama ben de genel olarak öyle düşünüyorum.
herkes gücü yettiğince evde bir işin ucundan tutmalı. Çalışmayan ev üyesi evin tüm işlerini yapmalı. Çalışandan ev işlerinde destek/iş bölümü beklemek kadın çalışmıyorken çok mantıklı değil. Ev sürekli düzenli olmalı, çalışan kişinin ütüleri yapılmış olmalı, akşam da yemek hazır olmalı bence.
her iki taraf da çalışıyorsa ev giderleri ortak karşılanmalı. Para havuzda bile toplanabilir karşılıklı güvene bağlı. Para ayırmak bana genel olarak mantıklı gelmiyor. Bu durumda da ev işlernde iş bölümü olmalı. Tek kişiye ev işi yüklenmemeli.
evlenmeden önce de bu konular konuşulmalı netleştirilmeli bence para işi hassas.
Mee
Mesela bizde ortak bütçe var ben her ay maaşımdan eşime gonderiyorum kendime harcamalarıma para ayırıyorum
Esim kendine daha az ayırıyor özel harcamalarina.
Ve ev alma derdimiz var
Şimdi ben kendim harcssa o kendi harcssa ne olacak
El elde baş başta kalacak.
Baştan esim dedi ben ayrı harcanmasına karşıyım kim tutumli ise o biriktirsin dedi ben ona göre savurganim sende kalsın dedim.ve para orada benden daha tutumlu.
Ama konu sahibinin durumu tam nasıl bilemiyorum
Bana esim şunu da teklif ettibiz de benim maaşıma dokunmuyoruz benim hesapta birikiyor. Eşiminkiyle idareye kendimizi zorluyoruz. Onunkinin yetmeyeceğini farkettiğimiz noktada harcamayı bırakıyoruz mesela paramız bitmiş gibi davranıyoruz. Sürekli amacımız benimkine hiç dokunmayıp onunkinden artırmak. Ben de savurganım eşim daha tutumlu. Bu sebeple eşimin ek kartını kullanıyorum faydaısnı gördüm. Bu beni dizginliyor. E canım savurganlık yapmak isterse de yaparım tabi arada şımarırız. Ama bizim de ev niyetimiz var. Paraları kafamıza göre harcasak maaşlarımızı ortaya koymasak muhtemelen bu birikimi yapamazdık biz de.
Çünkü esimin kendi annesinin ilçesinde ona bir tane aile apartmanından ev düşüyorBana esim şunu da teklif etti
İstersen heeks kafasına göre harcasin ev hayalini unut.bunada varım dedi
Ama ben il merkzde güzel ev hayalim var oyuzden bana biriktirmek bir kısmı mantikli geldi
size yardımcı olup nasıl bir yol izlemenizi gerektiğini söyleyecek kurumlara gidip oturum için başvurun . bunu düşünmez misinizBen de etrafımda iyi niyeti suistimal edilen madur kalan bir çok kadın gördüm .2 senede bana o güveni vermeyen adama bende geleceğimi teslim etmem .Zaten bir hafta oldu işe başlayalı muhabbetleri değişti .Boşancam valizlerimi topladım .Şimdi ben de para yok borca girdim .Kendin git diyor .Ben de sosyal hizmetler kadın hattını aradım .Durumumu anlattım .Kadın sığınma evi doluymuş .Ülkenize dönmek istiyorsanız size yardımcı olacak bir kurum var dedi .Yönlendirdi yarın öğlen arıcaklar .İki senede elimde beş kuruş yok .Çektiğim sıkıntılarda yanıma kâr kaldı .
Çünkü esimin kendi annesinin ilçesinde ona bir tane aile apartmanından ev düşüyor
O eve gideceğime ölürüm daha iyi
Aynen anneler öyle hepbiz de ilk evlendiğimizde ben para birleştirmek yok dedim hop noluyoruz ya dedim.
Sonra baktık olmuyor ben maaşımı köküne kadar harcıyorum eşime diyorum paran kaldı mı yok o da harcıyor. Ortak hesap yapalım artırdığımızı koyalım dedim. Yok artıramıyoruz. Ne alıyoruz nereye gidiyor anlamıyordum.
benim güzel anacım vermişti bu tavsiyeleri bana sakın paranı birleştirme herkesin birikimi ayrı olsun. Büyük Bir mal alınacağı zaman da kimin ne kadar para koyduğunu yazın. Araba ev vs. Kendi babama hiç güvenmediği için..
Ee yok anacım dedim öyle paranın bereketi kaçtı ben o insan değilim.
Ayrıca evlenirken inanıp arabam eşyam bedavaya sattım .Doğduğum büyüdüğüm ülkemi ailemi terkettim ona güvendim .Aslında en büyük hata bir erkeğe inanmak .Çünkü insanlar en çok yaralarından vuruluyor .evlenirken yapılan borcu, evin masraflarını tek tarafa yıkmak çok büyük bir hatadır. bu olay %99 ihtimalle anlattığınız gibi de değil. yalnız kalmamak için evlenmiştin ayrıca. sana fazlasıyma müstehak
Ortak arkadaş vasıtasıyla tanıştık .Bulgar oturumu almadım süreli evlilikten 3 sonra süresiz oturum veriyor .Şu an 2 yıl oldu .Nerde tanistiniz bu adamla , Turkiyedemi?Oturumu neden yapmiyor onu anlamadim.Daha zor olan bulgar oturumunu almissiniz ama?Almanyadaki cok basit bir islem.
Maddi sıkıntı çekiyoruz evet belirttim adam şu an içtiğim sigaranın hesabını yapıyor .Calismasan eşinin kazandigini yiyecektin zaten eşin ters bişey söylememiş beraber halledelim demiş he seni tamamen parasiz bırakırsa ozaman sorun var demektir ama o kısım hakkında bişey dememissin
Burada belirttim evin masraflarına destek olmak tabiki ters bir durum değil .Benim burada anlatmak istediğim benim maaşım eşimin hesabına yatacak ve o masraf şu bu kesecek tersime giden bu .Ben kendim adıma zaten üstüme düşeni yaparım .Ayrıca söyleyiş tarzı sertti ben bu borçları tek başıma yapmadım ki .İki ay işsiz kaldı mutfak masrafları borç dediği kısım yani yediğimin içtiğimin hesabını yaparken .Doğru düzgün eşyası olmayan bir evde elimde onun çamaşırlarını yıkıyorum yemeğini yapıyorum bunlar neden benim üstüme .Emek veriyorum insan utanır bunu söylerken .Yanlismi anladim bilmiyorum ama adam masraflari paylasalimmi demis? ne varki bunda.
Iyide neden evin butun masraflari erkeklere yukleniyor? Kadinin kazandigida kendisine kaliyor?
Peki kadın ağır şartlar altında çalışıp .Yemek temizlik evin bütün işlerini üstleniyorsa o kadının kendi adına ve kendi çalıştığı paradan birikim yapmasının nesi kötü ?Evin masraflarına istediğim oranda katkı sağlarım ancak bunu ben belirlemek isterim .Maaşımın eşimin üstüne yatıp onun kesintileri yapıp elime harçlık vermesi neyin kafası .Benim anlatmak istediğim bu .Sizin evliliğiniz nasıl tam olarak maddi durumu anlamadım ama normal evliliklerde kendi param olayı olmaz ki zaten
Bazı kadınlar kadının parasına dokunulmasin diyor ama bu çok saçma.
İki kişi çalışacak kadın parayı kendine harcayacak adam eve harcayacak böyle bir dünya yok.
Ozaman çalışmayan kadın alsın enazindan bir tas sıcak çorba icer.
Şimdi ben ve aşağıdaki ev hanımı komşum aynı sartlarda mi ev ortamı sağlıyoruz eslerimize.
Kadın sabah akşam çalışmadığı için herşeyi 4 4 Luk yapıyor eşi de bu tarz hayat istediği için calismayan kadın tercih etmis.
Benim evimde ama her iş eşit sartlarda oluyor.en ufak bir şeyde bende çalışıyorum gündeme geliyor.
Yani öyle kadin çalışınca para benim para olmaz.olursa da ev arkadaşlığı olur.
Kari koca parayla kafayi bozmussunuz valla ..belliki almanyada yasiyorsunuz ..bulgarmisiniz...esinizle herseyi ortak odemeniz normal degilmi ya bizmi yanlis yapıyoruz yillardir odenecekleri oderiz cocuklarin hesabina aylik paralari yatar geri kalanda ay sonuna kadar harcanacak olandir ...ayri gayrimi varGöndermedi çünkü burda daha çok para kazanılıyormuş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?