İşe başladım eşimin tavırları.

O evde ikiniz yaşıyorsunuz yardımcı olacağınız kişi yabancı değil eşiniz. Herseyi erkek karşılayacak diye bir şey yok. Hayatı paylaşmaya karar vermişsiniz parayı paylaşsanız ne olur ki?

Bu koca türleri de yeni türedi. Afedersiniz ama.
Paranız yattığı gibi isteyin ya da siz çekin kendi elinizde olsun. Vermek isterseniz verin. Bu arada herşey ortaksa maddi konuda şunu merak ettim kendisi ev işlerine falan yardım ediyo mu madem ortaklık yanlısı ?

evin masraflarının ortak olması fikri sizi neden üzdü ki bu kadar?

Hayır yemek temizlik bende .Ayrıca işim çok ağır .

Eşim Bulgar vatandaşı Bulgaristan’ın verdiği geçici oturumla nikah üzerinden duruyorum .Resmî belediye kaydım var ayrıca kaçakta çalışmadım .Ancak bankaya gittim hesap açabilmek için banka Bulgar geçici oturumunu kabul etmedi yıllık uzatılıyor bulgasirtanda .Bulgaristan Avrupa birliği ülkesi ancak Bulgaristan süresiz oturumu üç yıldan sonra veriyor .Burdaki banka görevlisi yabancılar şubesine gidin ordan Almanya’da süreli oturum için müracaat edin ancak öyle hesap açabiliriz size dedi .Gerek yok benim banka hesabım var paran hesabıma yatar dedi .Çalışmaya başladıktan bir süre sonra da buraya geldik borca girdik ben bu borçları tek başına yapmadım .Maaşını alınca senden kescem dedi .Bu arada içtiğim sigaranın bile hesabını yapıyor çok içiyorsun dedi.Ben de haliyle sinirlendim içtiğimi biliyordun sigara içmeyen kadınla evlenseydin diye söyledim .

Maddiyata gelince neden herşey ortak o zaman lütfen kendiniz bu kadar ezdirmeyin
Ezdirmemeye çalışıyorum zaten dominantım ancak takan kim .Söylediğim zaman sen busun deyip çıkıyor .Anlıyacağınız karşımdaki bencil bir adam .

Ezdirmemeye çalışıyorum zaten dominantım ancak takan kim .Söylediğim zaman sen busun deyip çıkıyor .Anlıyacağınız karşımdaki bencil bir adam .
Evlilik karşılıklı huzur mutluluk değil midir bi tarafın herşeyini vermesi diğer tarafın herşeyi istemesi eziyetten başka bi şey değil

evin masraflarının ortak olması fikri sizi neden üzdü ki bu kadar?
Evin masraflarının ortak olmasından ziyade maaşımın onun eline geçme fikri beni rahatsız ediyor .Çünkü ben paramı alsam elime illaki destek olurum kendimce .Ancak eşim kendi adıma birikim yapmamı istemiyor .Ayrı gayrı olmazmış .Para onda birikcekmiş vs .Düşünce yapısı bozuk .Kızdığım nokta bu .

Evlilik karşılıklı huzur mutluluk değil midir bi tarafın herşeyini vermesi diğer tarafın herşeyi istemesi eziyetten başka bi şey değil
Aynen öyle zaten baştaki adamla şu anki adam o kadar başka ki gerçek yüzünü bilseydim asla evlenmezdim .

Dediğinizi anladım .Ancak belediyeye kayıt oldum nikah üzerinden kalıyorum .Çalıştığım firma Alman firması benim anlamadığım çalışmama yaşamama izin var banka hesabı açamıyorum .Burada da oturuma müracaat etmem gerektiğini biliyorum .Eşime söyledim ancak oralı olmuyor .Ben de buna anlam veremiyorum.Oda yeni burda dil yok .Ancak kız kardeşi bizim buraya gelmemize sebep oldu onun dili çok iyi fakat yardımcı olmuyor .Eşime ne gerek var bir evde ayrı gayrı para hesabı tutulmaz senin üstüne yatsın dedi çıktı .Yabancılar şubesine müracaat için randevu almak lazım orda derdini anlatmak lazım .Bunu yapacak durumda olsam zaten hiç birine gebe kalmıcam da .Zaten dün kavgadan sonra bütün gece uyumadım sinirden .İşede gitmedim valizleri topladım .Şimdi gelmiş işte yanlış yapıyorsun ben öyle demek istemedim yan çiziyor .Dün zaten bana tavırlı konuştu güzellikle oturup konuşamıyoruzki .Hep onun dediği olacak hep fevri beni üslubu kızdıran .

Bence birikim yapın paranızı vermeyin ne olur ne olmaz
Birikim yapmam için maaşın elime geçmesi lazım .Ancak onun hesaba yatacak .Yatıncada bu borca bu kira bu şu bu sanırım elime harçlık verme niyetinde .Zaten beni delirten bu oldu .

Birikim yapmam için maaşın elime geçmesi lazım .Ancak onun hesaba yatacak .Yatıncada bu borca bu kira bu şu bu sanırım elime harçlık verme niyetinde .Zaten beni delirten bu oldu .
Ben maaşımı istiyorum alınacakları verilecekleri birlkte hesaplarız ve ev işlerindede bana yardım etmeni istiyorum diyebilirsiniz.

Ben maaşımı istiyorum alınacakları verilecekleri birlkte hesaplarız ve ev işlerindede bana yardım etmeni istiyorum diyebilirsiniz.
Ben işte dünkü sinir bozukluğuyla işten yorgun gelmişim yemeğini yemiş .Öyle itici konuşması sonrası gemileri yaktım .Ailemi aradım anlattım işe gitmedim eşyaları topladım açıkçası eşimle aramız zaten evlendik evleneli problem boşanmayı düşünüyorum.İnanın bu yaşıma kadar sıkıntı gördüm çok ancak yaş olmuş 40 insan dolmuş taşmış .Sabır tükeniyor açıkçası 2 yılda baya şeye göğüste gerdim sabrettim ancak psikolojik olarak hiç iyi değilim .Hiç bir şeyde hevesim kalmadı.

Szi zehirleyen bi birlikteliktense yalnız kalmayı tercih etmelisiniz. Bende bekarken çok sorun yaşadım sonra evliliktede aynısı olunca yeter artık hayatımı heba ettiğim düşüncesiyle boşandım. Bekarken sıkıntı yaşayan insanların evlilikteki tek beklentileri huzurken durumlar böyle olunca asla tahammül edilmiyor sizi anlıyorum. En azından biraz ayrı kalmayı deneyin bence ve huzurlu değilseniz boşanmalısınız zira evliliğin anlamı kalmıyo huzur yoksa

Çok haklısınız .

30 senelik karısının üzerine her yıl bir bahaneyle kredi çektirip kardeşlerini evlendirip sonra boşanmak isteyenini, karısının maaşıyla aldığı bluzu burnundan getirip kendi metresine sıfır araba alan adamları gördükçe bu maaş kartı isteme olaylarına çok net karşı çıkar oldum.
Kadınların evimiz yuvamız duygusallığından faydalanıp her yönden sömürenler çok fazla

evlenirken yapılan borcu, evin masraflarını tek tarafa yıkmak çok büyük bir hatadır. bu olay %99 ihtimalle anlattığınız gibi de değil. yalnız kalmamak için evlenmiştin ayrıca. sana fazlasıyma müstehak

Maalesef işte beni de korkutan bu inanın bugüne kadar kime güvensem illaki iyi niyetim suistimal edildi .Eşimle bunları en başta paylaştım psikolojimin bozuk olduğunu acılar çektiğimi .Başta geçmişinin acısını benden çıkarma ben farklıyım .En başta göz boyama modu inandım .Sonra baskılamaya çalışma .Şimdide benim verdiğim hiç bir kararı ciddiye almıyor .Bazen kendimi kullanılmış hissediyorum .Oysaki evliyim suratın asık sen sinirlisin .Oysaki hayallerim gibi olmadı en başta söylediği gibi bazı noktalarda hareket etmedi .Güvenim sarsıldı .Bu akşam gelmiş işte ben öyle demek istemedim .İşi bıraktın hayatının yanlışını yaptın .Sen bugüne kadar hep kafanın dikine gitmiş ondan kaybetmişsin .Oysaki ilk evliliğimden sekiz sene sonra evlendim .Bekarken zorluklar yaşadım elbet ama kimseye eyvallahım yoktu .Şimdi her şeye müdahale paraya bile çalışcam ama ekonomi bir nevi onda olacak .İşte bunu kabullenemiyorum .Şimdi git madem psikiyatriye görün kafanı toparla o zaman konuşcaz senle .Evet zaten psikolojim bozuktu ama ben toparlanmak için evlendim biri destek olsun halimi anlasın .Şimdi de bana vicdan yapmaya çalışıyor .İnanın yoruldum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…