İşe başladım eşimin tavırları.

Hayır elbette destek olacaktım .Benim tek sıkıntım en başta baya bir anlattım .Fakat tekrar edeyim .Benim burada oturum için müracaat edip .Bankada adıma hesap açılıp maaşımın hesabıma yatması gerekiyordu .Eşim buna yanaşmadı ne gerek var .Paran benim hesabıma yatsın dedi .Madem burada yaşıyor çalışıyorsam neden sosyal haklarımdan faydalanamayayım .Zaten maaşım elime geçince tabiki ev ekonomisine kendi nispetimde destek olacaktım .Onun tavırları baskı kurmaya çalışması beni rahatsız etti .Zira o benim iki mislim maaş alıyor .Ağır şartlar altında çalışıyorum .Evin yemek temizlik benim üstümde .Sonuçta burada çamaşır makinesiz elektirik süpürgesiz bu rezilliği çeken benim .O evin işlerinle alakası yok .Benim emeğim daha fazla onun maaşı benimkinin 2 misli fazla .Madem her şey ortak o zaman ev işleri konusunda neden her şey benim üstümde .Ortada bir adaletsizlik var ve ben haksızlığa gelemeyen bir insanım .Yani kendi maaşım benim elime neden geçmesin .O kafasına göre kessin bana kafasına göre versin .Bazı insanlara ödün verdikçe tepene çıkarırsın .Ben sadece taviz vermek istemedim .Hakkımı savundum hepsi bu .

Tabi evin masrafları ortak olmalı ama bu senin maaşını alırım ben keser sana veririm şeklinde bir bakış açıcı ile hiç hoş değil.

Tabi evin masrafları ortak olmalı ama bu senin maaşını alırım ben keser sana veririm şeklinde bir bakış açıcı ile hiç hoş değil.
Evet bir tartışma bir sürtüşme işi bıraktım .Şimdi o burda araba alana kadar kalcak .Bir iki yılı bulur .Ben Türkiye’ye gidip psikolojik destek alcam kendimi hiç iyi hissetmiyorum.Bilmiyorum inanın boşanmaya kadar düşündüm .Bu zorluklar bizi birbirimize düşman etti .Şimdi oda pişman bende işten çıktım .Geri dönüşüm yok .Kafam alllak bullak inanın çok zor .

Afedersiniz de ben maaş konusunda ikiyüzlülük olarak görüyorum harcamalari ortak yapmamanizi. Feministlik bunu gerektirir. Ama maaşınıza el koyulması olayı terbiyesizlik. Adamın böyle bir derdi varsa hayatım ikimiz de kazaniyosak ikimiz de paramizdan ortak katkıda bulunmaliyiz diyebilir. Ne yapıp ne edip maasinizi başka birinin hesabına aktarmaya calisin

Çalışinca kira nın borcun faturaların ortak olması normal degil mi? Yani ortak derken ortadan ikiye bolubmez maaslar birlestirilir oradan odenir kalan para bölüşlür.

Kadın maaşını tamamen kendine harcar erkek kiraya faturaya borca harcar diye bir kural mı var?

İlk sayfada adama saydırılmıs ama adam maası alip kendine harcıyor sanki birc var kira var mastaflar var senin maasindan de karsılayacagim demiş. Hepsini sen ode ben keyf yapayım dememiş ki.

Bu arada baska konuları bilmiyorum sadece bu konuya gore yorum yaptım. Baska seylerde varsa onu bilemem.

Ortak olması normal .Ancak benim maaşımın benim elimde olup benim kendi isteğim doğrultusunda vermem farklı .Maaşımın onun banka hesabına yatması farklı .Beni rahatsız eden durum bu .Birde benim maaşım düşük o benim aldığımın 2 mislini alıyor .Evin temizlik yemek sorumluluğu ben de .Bende ağır işte çalışıyorum .O zaman her şey ortaksa ev işleride ortak olsun .Ona gelince işine gelmiyor .Bazılarına taviz verdikçe tepene çıkar .Bende tavrımı koydum o yüzden.

bosanma senın tercihin ben karısamam ama öncelıgın oturma izni al. oyle kurumlarda tercümanlik yapanlar var merak etme gıt al ondan sonra dıl. ve caliş. oranın sartlarını bılemem ama en azından magdur olmazsın gibime geliyor.. benım bır arkadasım oyle yaptı. esıde sızın eşiniz gibiydi. herdeyı yoluma soktu boşandı calişiyor tatiller de turkıye ye geliyor. maddı durumuda col ıyı yanı

Benim derdim tek başıma burda yaşamak değildiki evlenip yuva kurdum .Zaten Avrupa’yı istemediğim halde ısrar etmesi üzerine buraya geldim .Bulgaristan’da yaşamayı istedim çünkü orada evimiz ve düzenimiz vardı .Tek başıma oturum alıp dil öğrensem dahi diyelim boşandım .Sırf para için burada tek başıma hayat kurmayı hiç istemem .Çünkü her şey parada değil yani .Benim amacım kimseye muhtaç olmadan kendi kendine yetinebilmek .

kımseye muhtaç olmadan yasamak içinde ayakların uzerınde durman gerek ha orda ha turkıyede fark etmezkı. etrafın ne kadar kalabalık nolursa olsun sen yanlız hıssetıkce yanlızsındır. şimdı olaylardan dolayı duygusal yaklasıyorsun ama emın ol mantıklı olan sey Belli zaten. oturma iznı dıl ve kazanc. ve emin ol maddiyat önemli cummu gecımın için gelır lazım

Benim de ayni durum olmustu, oara esime yatmisti ilk calismaya basladigimda. Bizde sorun olmadi. Bir kac ay sonra is kontratini gosterip hesap acabiliyorsunuz. Hesap acarken kontrat istiyorlar.

Ben şunu merak ettim:
Sizin oturuma başvurmanız için eşinizin imzası, başvurusu filan mı gerekiyor?

Oturum ile ne yapılır ne yapılamaz bilmiyorum ama AB ülkesi vatandaşı biri başka bir AB ülkesinde oturuma başvurmaz. Sadece adres kaydı yaptırması ve sigorta numarası alması yeterlidir. Mesela bende ab vatandaşıyım ve İngiltere'de sadece sigorta numarası için büroya gittim. National insurance number yeterli yani. Banka hesabı vs içinde ekstra birşey gerekmiyor.

Haklısın elbette gelir lazım. Fakat ben aile ,akraba olmayan, yabancı bir ülkede tek başıma tutunamam yani çok zor .Yaşım 20 ,30 larda olsa belki farklı düşünürdüm veya çocuğum olsa .

Ben şunu merak ettim:
Sizin oturuma başvurmanız için eşinizin imzası, başvurusu filan mı gerekiyor?
Randevu almam gerekiyor ve dil bilmem gerekiyor .Burada kimsem yok .Bir tek eşimin kızkardeşi ve onun arkadaşları çevresi var .Yardımcı olacak kimse yok .

Çok güzel işte ben AB vatandaşı değilim.Eşim AB vatandaşı .2 yıllık evli olduğumuz için Bulgaristan süreli oturum veriyor .Her sene yenileniyor .O süreli oturumu burası kabul etmiyor .

Benim de ayni durum olmustu, oara esime yatmisti ilk calismaya basladigimda. Bizde sorun olmadi. Bir kac ay sonra is kontratini gosterip hesap acabiliyorsunuz. Hesap acarken kontrat istiyorlar.
İş kontratını banka kabul etmedi .İlla yabancılar şubesine gidip oturum için başvurun .Size bir kart çıkacak o zaman açabiliriz dedi .İsveç’te bir yıl kaldım .Orası İskandinav ülkesi olduğu için direk verdiler .Buradaki sistem farklı işliyor .

Randevu almam gerekiyor ve dil bilmem gerekiyor .Burada kimsem yok .Bir tek eşimin kızkardeşi ve onun arkadaşları çevresi var .Yardımcı olacak kimse yok .
Dil bilmeden nasıl çalışıyorsunuz?
İngilizce de mi bilmiyorsunuz ayrıca?
Ne bileyim kendimi düşünüyorum
Oturum için başvuracak olsam bi şekilde halleder başvururdum
Başkasını bekleyince insan bazen sonsuza kadar bekliyor işte

Çalıştığım iş temizlik işiydi .Türk çalışanlar var nasıl ve nereleri yapılacak gösteriliyordu o şekilde çalıştım .Sıkıntı olmadı ancak bıraktım .Türkiye’ye oradan Bulgaristan’a döncem .Eşim bir yıl kadar burada kalıp dönecek .Evimiz var araba almak istiyor .Ben sevemedim ,alışamadım .Çocuk olsa belki eğitim onların geleceği için uzun kalmayı düşünürdüm .Fakat bu koşullar altında kalmanın pek mantığıda yok .

Kalmak istiyorsanız bi iş arkadaşınıza rica edin gidin beraber halledin oturum işini
Ama sanırım eşinizden ayrılıyorsunuz
Bu durumda da hakkınızda hayırlısı olsun

Oncelikle isiniz hayirli olsun. Oturum yoksa hesap acmazlar. Aile birlesimi ile oturum iznini uzatamiyorsaniz ise girdikten sonra is kontrati ile calisma izni ve oturum iznine basvurabilirsiniz. Kayitli bir is size her kapiyi acar. Bir arkadasim pizzacida calisarak londrada 9 sene kalmisti.Her 6 ayda calisma izni cikartiyormus. Cok zor degil, internetten randevu alip gidiyorsunuz, muhtemelen internet sayfasinda Turkce secenegi vardir, yabancilar subesinde Turkce konusan tercuman olabilir. Bir arkadasinizi yaninizda goturebilirsiniz. Zaten evraklari verseniz yeterli olur. Google translate kullanirsiniz. Gozunuzde buyuttugunuz kadar zor isler degil. Yardimci oluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…