• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işi biraksam mi?

Sistem, düzen bi tuhaf. Muhasebe ofisinde çalışayım dedim, 4 senelik üniversite mezunu adamım, bana diyor ki işi öğretene kadar maaş yok sadece yol ve yemek. ayrıca oranın temizliği, bulaşığı, çay kahvesi... EE işi hangi ara öğretecek? İşi öğrenmen çabuk olmaz vs dediler ben de vazgeçtim. Çırak sistemli yerler böyle herhalde.

ya şimdiki gençleri anlayamıyorum.

yaşınız kaç ?

muhasebe ofisinde çalışıyorum. buraya kaç tane stajyer aldık hepsinde havalar bin beşyüz.

çay getirebilir misin rica ediyorum diyorum off puff havan kime. bak ne kadar ponçik dille rica ediyorum senden.

yorulduğu zamanlar ben giriyorum mutfağa yapıyorum hadi çok yüklenmeyelim diye.

ben zamanında yerleri zımpladım. camları sildim. 10 senedir çalışıyorum hala gocunmam wc temizlerim. mecbur muyum değilim. stajyere atabilir miyim işi atabilirim. ama güzellikle ama zorla.

şimdiki gençler burunlarından kıl aldırmıyorlar. lafım meclisten dışarı. kimse kimseyi gel bakalım pc başına al bakalım faturaları demez.

ilk önce mutfağa sokulur bulaşık yıkar çay getirir götürür. fotokopi çeker. ayak işlerini yapar yapmak zorunda yapmazsa paşa paşa başka büro arar.

ben bu işe yıllarımı vermişim. 2 aylık elemana bildiğim herşeyi bir kere de anlatamam. bu iyiliği babamın oğlu olsa yine de yapmam. kardeşim de olsa oğlum kızım da olsa o mutfağa sokarım onu.

ben bizim stajyere kızgınım bu konuyu görünce içimdekileri dökmüş oldum. zira lafım size değil.

Duz lise mezunuyum. Isi ogretiriz olarak alindim. Biraz tanidikdi zaten semtimizin eczanesi oldugu icin.

Eczaci olmadiginiz icin ordan cikip baska bir yere gitseniz bile temizlik+yardimcilik yaparsiniz. Adam hem yardimci hem temizlikçi, bulasikci, cayci tutmayacaktir.

Ben gıda fab laboratuvardayım ve kalite temsilcisiyim
önceleri işimi cok seviyordum.
baya istekli çalısırdım.
ama bana cay demle sunu yap bunu yap dediklerinde deli olurdum.
sonra iş yerinden sıkılmaya başladım
en sonunda yogun dönemdi yorulmusum zaten
bana sacma sacma surası niye kirli yok ben toz mu solucam dediği anda ipler koptu bende
agzıma geleni saydım.
işi bırakıp çıktım.
Sonra geri cagırdılar
Hiç bana karışmıyolar
pamuk pamuk geçiniyoruz:)

yaşınız kaç ?

muhasebe ofisinde çalışıyorum. buraya kaç tane stajyer aldık hepsinde havalar bin beşyüz.

çay getirebilir misin rica ediyorum diyorum off puff havan kime. bak ne kadar ponçik dille rica ediyorum senden.

ben zamanında yerleri zımpladım. camları sildim. 10 senedir çalışıyorum hala gocunmam wc temizlerim. mecbur muyum değilim. stajyere atabilir miyim işi atabilirim. ama güzellikle ama zorla.

şimdiki gençler burunlarından kıl aldırmıyorlar. lafım meclisten dışarı. kimse kimseyi gel bakalım pc başına al bakalım faturaları demez.

ilk önce mutfağa sokulur bulaşık yıkar çay getirir götürür. fotokopi çeker. ayak işlerini yapar yapmak zorunda yapmazsa paşa paşa başka büro arar.

ben bu işe yıllarımı vermişim. 2 aylık elemana bildiğim herşeyi bir kere de anlatamam. bu iyiliği babamın oğlu olsa yine de yapmam. kardeşim de olsa oğlum kızım da olsa o mutfağa sokarım onu.

ben bizim stajyere kızgınım bu konuyu görünce içimdekileri dökmüş oldum. zira lafım size değil.

Abartmiyor musunuz? Bende muhasebede staj yaptim. Kimseye cay, kahve goturmedim, bulasigini toplamadim. Kendime cay alacakken odadakilerede getirirdim, o kadar. Onume bir yigin yevmiye fisi koyup hadi tak dediler taktim, fotokopi cektim, vergi dairesine gittim, faturalari siraladim. Yani isimle ilgili akliniza gelebilecek her turlu ayak isini soylenmeden yaptim. İki dakika bos kalinca cay goturmek yerine gib den mail gelmiş ne demek istiyorlar diye oturup arastirdim, sordum, ogrendim mesela. Bildiginiz herseyi tek seferde anlatmaniz da dogru olmaz zaten. Bana gore stajyer bos zamani olunca evragi alir, inceler bu neymis diye arastirir, yorum yapar kendince, takildigi yerde size sorar ama cam silmez. Stajyer isi ogrenen konumundadir, tuvalet temizlikcisi degil. Zamaninda size mobbing uygulandi diye sizinde uygulamaniz gerekmiyor bana kalirsa.

Abartmiyor musunuz? Bende muhasebede staj yaptim. Kimseye cay, kahve goturmedim, bulasigini toplamadim. Kendime cay alacakken odadakilerede getirirdim, o kadar. Onume bir yigin yevmiye fisi koyup hadi tak dediler taktim, fotokopi cektim, vergi dairesine gittim, faturalari siraladim. Yani isimle ilgili akliniza gelebilecek her turlu ayak isini soylenmeden yaptim. İki dakika bos kalinca cay goturmek yerine gib den mail gelmiş ne demek istiyorlar diye oturup arastirdim, sordum, ogrendim mesela. Bildiginiz herseyi tek seferde anlatmaniz da dogru olmaz zaten. Bana gore stajyer bos zamani olunca evragi alir, inceler bu neymis diye arastirir, yorum yapar kendince, takildigi yerde size sorar ama cam silmez. Stajyer isi ogrenen konumundadir, tuvalet temizlikcisi degil. Zamaninda size mobbing uygulandi diye sizinde uygulamaniz gerekmiyor bana kalirsa.

ben kimseye mobbing uygulamadım uygulayamam da çünkü çok ponçiğimdir :)

biraz doldum galiba bu konu hakkında. ama öyle stajyerler gördü ki bu gözler. ben de şuanda fatura işletiyorum mesala stajyere. ama gözü sürekli saatte. iş bitse de kaçsam. en basitinden dün geceki olay yarım saat geç çıkalım bu akşam şu faturaları dizelim dedim benim işim var da evden bekliyorlar da. iyi git ya çok konuştun dedim.

ben her gün saat 4 de stajyerin önüne türk kahvesi koyuyorum. mobbing yapsam sadece kendime yapar içerim kirli bardağı da ona yıkatırım.

ama sürekli beklenti içinde olan stajyerlere dayanamıyorum artık. ben vaktimden ayırıyorum ona iş öğretiyorum. işi öğrenince yarı yolda bırakıp ben işi öğrendim 1500 maaş isterim ssk isterim yol isterim onu isterim bunu isterim sen 2 ayda ne öğrendin bakalım daha. olmayınca da başka yere kapak atıyor. ee ben sana emek verdim iş gösterdim öğrettim reva mı şimdi bana. bu durumda ben enayi gibi oluyorum. eskiden çok fazla ilgilenirdim üstüne düşerdim. sevap derdim. şimdi acımıyorum çünkü insanı basamak olarak görüyorlar. acımasız oldum olmak zorundayım yoksa acımadan kullanıyorlar.

ben kimseye mobbing uygulamadım uygulayamam da çünkü çok ponçiğimdir :)

biraz doldum galiba bu konu hakkında. ama öyle stajyerler gördü ki bu gözler. ben de şuanda fatura işletiyorum mesala stajyere. ama gözü sürekli saatte. iş bitse de kaçsam. en basitinden dün geceki olay yarım saat geç çıkalım bu akşam şu faturaları dizelim dedim benim işim var da evden bekliyorlar da. iyi git ya çok konuştun dedim.

ben her gün saat 4 de stajyerin önüne türk kahvesi koyuyorum. mobbing yapsam sadece kendime yapar içerim kirli bardağı da ona yıkatırım.

ama sürekli beklenti içinde olan stajyerlere dayanamıyorum artık. ben vaktimden ayırıyorum ona iş öğretiyorum. işi öğrenince yarı yolda bırakıp ben işi öğrendim 1500 maaş isterim ssk isterim yol isterim onu isterim bunu isterim sen 2 ayda ne öğrendin bakalım daha. olmayınca da başka yere kapak atıyor. ee ben sana emek verdim iş gösterdim öğrettim reva mı şimdi bana. bu durumda ben enayi gibi oluyorum. eskiden çok fazla ilgilenirdim üstüne düşerdim. sevap derdim. şimdi acımıyorum çünkü insanı basamak olarak görüyorlar. acımasız oldum olmak zorundayım yoksa acımadan kullanıyorlar.

Sizin durumunuz farkliymis o zaman. İlk mesajiniza istinaden yaptim yorumumu. Siz kahve goturuyorsaniz, cay getirmesi olagan bu tip seyler karsilikli olabilir. Bunun disinda İsiyle ilgili olan ayak islerini stajyer yapmak zorunda bana gore. Hevesli olmayana is ogretmeyi bende istemezdim. Gelen stajyerin ise ilgisiyle doğru orantili olarak isi ogretmek gerekiyor sanirim.

tecrübesiz olunca ayakişi yaptırıyolar malesef. eger bunun dışında işyerinle ilgili bir sıkıntın yoksa bırakma derim. işi iyice öğrenmeye bak. yarın bir gün kalfa olunca bu sefer senden daha alttaki yapacak senin bugün yaptığını.

Sizin durumunuz farkliymis o zaman. İlk mesajiniza istinaden yaptim yorumumu. Siz kahve goturuyorsaniz, cay getirmesi olagan bu tip seyler karsilikli olabilir. Bunun disinda İsiyle ilgili olan ayak islerini stajyer yapmak zorunda bana gore. Hevesli olmayana is ogretmeyi bende istemezdim. Gelen stajyerin ise ilgisiyle doğru orantili olarak isi ogretmek gerekiyor sanirim.

Büro tarzı yerlerde müşteri geldiğinde sorulur. bişey içer misiniz diye. karşı tarafta yüzde doksan içer zaten. bu gibi durumlarda stajyer destek olmalı ben tam işin orta yerinde çay servisi yapınca kafam dağılıyor. sonra nabcaktım ben oluyorum. zaten kendi çay bardağımı kendim yıkarım titizim çünkü başkası yıkayınca o bardağın temiz olduğuna inanmıyorum. Zaten müşteri kahve isterse kesinlikle ben yaparım stajyere yaptırmam zira çok güzel kahve yaparım tiryakisi olduğum için. O yüzden bazı şeylere hoşgürülü yaklaşmak lazım der konuyu kapatırım

Eczaneye alinan tecrubesiz insanin bunlari yapması cok normal. Çırak konumunda oldugunuz icin bu sekilde paspas yapacaksiniz cay servisi yapacaksiniz toplayacaksiniz.
eczanede hastaları yogun olduğu icin dezenfekte önemli.
Diger is arkadaslariniz da emin olun ayni yollardan gecmistir.

eczacılık işini eczacı yapar.

eczanede eczacılık öğrenecek haliniz yok. getir götür işleri ve eczane düzeni ile alakalı şeylerdir.

bizim ülkenin saçmalıklarından biri ilaç okumayı öğrenen kalfanın gelen herkese ilaç önermesi vs dir.

Büro tarzı yerlerde müşteri geldiğinde sorulur. bişey içer misiniz diye. karşı tarafta yüzde doksan içer zaten. bu gibi durumlarda stajyer destek olmalı ben tam işin orta yerinde çay servisi yapınca kafam dağılıyor. sonra nabcaktım ben oluyorum. zaten kendi çay bardağımı kendim yıkarım titizim çünkü başkası yıkayınca o bardağın temiz olduğuna inanmıyorum. Zaten müşteri kahve isterse kesinlikle ben yaparım stajyere yaptırmam zira çok güzel kahve yaparım tiryakisi olduğum için. O yüzden bazı şeylere hoşgürülü yaklaşmak lazım der konuyu kapatırım

Ben sizin ilk yazdiginiz yoruma istinaden abarttiginizi yazdim. 4te stajyere kahve yaptginizi, musteriye cay servisini yapma konusundaki durumunuzu ilk yorumunuzda belirtmemistiniz, bende muneccim degilim. Kaldi ki 2.yorumunuzdan sonra durumunuzun farkli oldugunu belirttim zaten. Mutabik kaldigimizi dusunerek bende konuyu kapatiyorum.

Girdiğim işleri bırakma sebebim aynen de budur.
Medya sektöründe çalışıyordum, dolayısıyla erkek egemen bir yapıyla ilerliyor işler.
Metin yazarlığı ya da proje koordinatörlüğü yaparken birden kendimi ofis elemanı ve temizlik görevlisi olarak buluyordum.
Kadın olduğum için bulaşık yıkamam, ikram yemek hazırlığı yapmam benden bekleniyordu.
Bu sebeple 2-3 ayda istifa ediyordum.
Ama eczanelerde durum farklıdır, size o sebeple işi bırakın diyemem.

Duz lise mezunu insansin ben recetelerimle mutluyum diyosun şok oldum şu an. Eczanelerde receteleri eczacilik fak mezunlari okumuyo mu yahu. Sen ne biliyosunki recetelerinle mutlusun. Insanlar kafa patlatiyo kazaniyo essekler gibi kac yil fakulte okuyo. Sen recetelerinle mutlu olamassin. Ne ala memleket ya.

Konuyla alakasız olarak
Eczane şubesi ne demek
Bir diploma tek eczane tek eczacı olur benim bildiğim
Öyle eczacı bir diplomayla birden fazla eczane açamaz

E işi öğretiriz diye almışlar temizlik yaptırıyorlar. Hizmetli alsalarmış diretman. Ben de şu anki şirketimde bazen yaptırıyorlar zoruma gidiyor ama ses çıkartmıyorum. Patronla konuşma imkanınız yok mu? Veya patron yardımcısı gibi biriyle? Hiç olmadı bir yandan çalışın bir yandan da iş bakın.

yaşınız kaç ?

Bilmediğimden soruyorum, bu tarz yerlerde stajyer olarak çalışan insanlar çay getirip götürmek zorundalar mı? Oraya gelmelerindeki amaç işi öğrenmek değil mi?
Hukuk stajyerlerine de aynısı yapılıyor sanırım

Back
X