• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işi biraksam mi?

Merhabalar. Öncelikle çalışıyorum su an o yüzden hemen konuya giriyorum.
Iki bucuk aydir hic tecrübem olmadan bi eczanede çalışıyorum. Iki subesi var. Ben cok daha islek olanda çalışıyorum. Daha buyuk hemde. Iki buçuk ay da baya da öğrendim işi.
Ama bana sürekli temizlik yaptırmaya calisiyolar. Tabiki yapicam ama önceliğimin temizlik oldugunu söylüyolar. Ama ben recetelerimle mutluyum. Kendimi temizlikci gibi hissediyorum. Sonucta bende calisanim ve calisanlarin orda burda biraktigi bardaklari toplayip yikamak zorunda degilim. Yani degilim demi? Bugun de diger dukkandaki cirak kizla yer degistirdik ben kucuk dukkandayim o obur tarafta temizlik yapcakmis ben yapmadığım icin ve buna bi calisan karar vermis. Cok zoruma gitti. Patronum dışında kimsenin bardagini toplamak yikamak zorunda degilim diye düşünüyorum yanlış miyim?
Aslinda calismak zorunda degilim. Maddi acidan buyuk bi sıkıntımız yok ama daha rahat yasamak kendime biseyler almak icin çalışıyorum. Sizce bu durum normal mi?heryerde son ise giren kisi temizlik mi yapar? Ustelik isi öğrenene kadar 1000liraya anlaştık isi öğrenince asgariye geccez. Ama amaclari is öğretmek degilde temizlik yaptirmak gibi sanki demi?
Bana bi yol gösteren cikar mi burdan? Yardim edin. Birakcam cikcam su an nerdeyse.. @darkmore seni de bekliyorum canim
Sistem boyle ama butun isyerlerinde boyle devlet memuru bile olsan ilk ayak islerinden baslayarak ogreniyorsun.

ya şimdiki gençleri anlayamıyorum.

yaşınız kaç ?

muhasebe ofisinde çalışıyorum. buraya kaç tane stajyer aldık hepsinde havalar bin beşyüz.

çay getirebilir misin rica ediyorum diyorum off puff havan kime. bak ne kadar ponçik dille rica ediyorum senden.

yorulduğu zamanlar ben giriyorum mutfağa yapıyorum hadi çok yüklenmeyelim diye.

ben zamanında yerleri zımpladım. camları sildim. 10 senedir çalışıyorum hala gocunmam wc temizlerim. mecbur muyum değilim. stajyere atabilir miyim işi atabilirim. ama güzellikle ama zorla.

şimdiki gençler burunlarından kıl aldırmıyorlar. lafım meclisten dışarı. kimse kimseyi gel bakalım pc başına al bakalım faturaları demez.

ilk önce mutfağa sokulur bulaşık yıkar çay getirir götürür. fotokopi çeker. ayak işlerini yapar yapmak zorunda yapmazsa paşa paşa başka büro arar.

ben bu işe yıllarımı vermişim. 2 aylık elemana bildiğim herşeyi bir kere de anlatamam. bu iyiliği babamın oğlu olsa yine de yapmam. kardeşim de olsa oğlum kızım da olsa o mutfağa sokarım onu.

ben bizim stajyere kızgınım bu konuyu görünce içimdekileri dökmüş oldum. zira lafım size değil.

Yok artık ya ne demek stajeri mutfağa sokmak çay taşıtmak
İçeceği çayı taşıyamayan hizmetçi tutsun
Allahtan stajer olduğum okulda staj hocam melek gibiydi kadın kendisi çay ısmarlardı bize
İyiki sizin gibi düşünen birine çatmadık

ya şimdiki gençleri anlayamıyorum.

yaşınız kaç ?

muhasebe ofisinde çalışıyorum. buraya kaç tane stajyer aldık hepsinde havalar bin beşyüz.

çay getirebilir misin rica ediyorum diyorum off puff havan kime. bak ne kadar ponçik dille rica ediyorum senden.

yorulduğu zamanlar ben giriyorum mutfağa yapıyorum hadi çok yüklenmeyelim diye.

ben zamanında yerleri zımpladım. camları sildim. 10 senedir çalışıyorum hala gocunmam wc temizlerim. mecbur muyum değilim. stajyere atabilir miyim işi atabilirim. ama güzellikle ama zorla.

şimdiki gençler burunlarından kıl aldırmıyorlar. lafım meclisten dışarı. kimse kimseyi gel bakalım pc başına al bakalım faturaları demez.

ilk önce mutfağa sokulur bulaşık yıkar çay getirir götürür. fotokopi çeker. ayak işlerini yapar yapmak zorunda yapmazsa paşa paşa başka büro arar.

ben bu işe yıllarımı vermişim. 2 aylık elemana bildiğim herşeyi bir kere de anlatamam. bu iyiliği babamın oğlu olsa yine de yapmam. kardeşim de olsa oğlum kızım da olsa o mutfağa sokarım onu.

ben bizim stajyere kızgınım bu konuyu görünce içimdekileri dökmüş oldum. zira lafım size değil.

Bence bunalmissiniz ve abartiyorsunuz.
Mesela ben 4 yil dirsek curuttum, bi'taraflarimdan ter akti okuyacagim diye ve sizin yaniniza ilk isim olarak staja geldim. Cay tasi, mutfaga gir derseniz ben de kusura bakmayin of derim ve firsatini buldu mu kacmaya bakarim.
Hic unutmam lisede meslek lisesindeyim staj yapiyorum. Cikis saatim belli, anlasma okulumla oyle yapilmis kadin bana cikamazsin dedi. Ben de o gicik oldugunuz tavirla "Benim cikis saatim geldi, ne is varsa yarin sabah gelince yaparim." Zannetmeyin ki stajim yandi, bu kizdan adam olur deyip lise sonrasi yanlarina istediler. Universite sonrasi da cok staj yaptim incelik olsun diye yaptiklarim haricinde kimsenin hizmetcisi olmadim.
Sirf temizlik gorevlisi ve cayci parasindan yirtmak icin heh sunu da stajyere yaptiririz nasilsa diye dusunuldugu kanisindayim. Stajyer bos vakitte isi inceler bardak kopurtmez.

Merhabalar. Öncelikle çalışıyorum su an o yüzden hemen konuya giriyorum.
Iki bucuk aydir hic tecrübem olmadan bi eczanede çalışıyorum. Iki subesi var. Ben cok daha islek olanda çalışıyorum. Daha buyuk hemde. Iki buçuk ay da baya da öğrendim işi.
Ama bana sürekli temizlik yaptırmaya calisiyolar. Tabiki yapicam ama önceliğimin temizlik oldugunu söylüyolar. Ama ben recetelerimle mutluyum. Kendimi temizlikci gibi hissediyorum. Sonucta bende calisanim ve calisanlarin orda burda biraktigi bardaklari toplayip yikamak zorunda degilim. Yani degilim demi? Bugun de diger dukkandaki cirak kizla yer degistirdik ben kucuk dukkandayim o obur tarafta temizlik yapcakmis ben yapmadığım icin ve buna bi calisan karar vermis. Cok zoruma gitti. Patronum dışında kimsenin bardagini toplamak yikamak zorunda degilim diye düşünüyorum yanlış miyim?
Aslinda calismak zorunda degilim. Maddi acidan buyuk bi sıkıntımız yok ama daha rahat yasamak kendime biseyler almak icin çalışıyorum. Sizce bu durum normal mi?heryerde son ise giren kisi temizlik mi yapar? Ustelik isi öğrenene kadar 1000liraya anlaştık isi öğrenince asgariye geccez. Ama amaclari is öğretmek degilde temizlik yaptirmak gibi sanki demi?
Bana bi yol gösteren cikar mi burdan? Yardim edin. Birakcam cikcam su an nerdeyse.. @darkmore seni de bekliyorum canim
Merhaba cnm , öncelikle kolay gelsin...
İşi kapmak öğrenmek istiyorsan başta mecburen yapacaksın , kimse sana kolay kolay al işi çalış demez.
Bazı seylerden fedakarlık yapacaksın belkide zoruna gidecek ama zaman ilerlediğinde iyi ki diyeceksin , işi bilmiyorsun çünki ve iş öğreniyorsun bir süre yapıcaksın daha sonra yapmazsın zaten.
Bende senin geçtiğin yollardan geçtim , zorluklarla yorgunluklarla zoruma gide gide yaptım ama gül gibi işim var , çok şükür Rabbime , Ve kısaca sana SABIR SABIR SABIR ....

Öncelikle eczacılar bizim ilk sağlık danışmanımızdır,bu işi eğitimini almış insanların yapması taraftarıyım.
Bu konuda eğitilmemiş insanların hata yapma olasılığı çok daha fazladır ve sağlık şakaya gelmez.
Sizin görev tanımınız tam olarak nedir şuan ?Başta belirtilmediyse yapmak zorunda değilsiniz.
İlla diretiyorlarsa bu konuda başka bir iş bakın.

iyi de eczaneye lise mezunu stajyer alınsa, tabi ki çay ve temizliğe bakar. Eczane çok büyük bir yer değil şikayet edecek kadar. Ki eczacılık mezunu da değilsin.

Back
X