İşi eşi parası olmayan insan var mı?

Onu anlatamadım
Arkadaş canınız sıkılmaz mı yazmış e para yok tv pc onun için yazdım
Ev dini kitap dolu
Eskiden sıkıcı gelir okuyamazdım ama yazın başlayacağım innş

tmm dua edicem

26 yaşında gencecik birinin hayatını tv ve tabletle geçirmesi, çalışmaması çok garip geliyor..
umarım kendiniz gibi birini bulmaktan ziyade bu huylarınızdan vazgeçip ayakları yere basan sağlam biri olursunuz

Özel sektörde kötü deneyiminiz olmuş olabilir ama şu hayatta çabalamadan bir şey kazanılmıyor. Faydalı bir insan olmak benim için çok önemli mesela. Küçük bir çocuktan yaşlı bir insana kadar. Akşam yastığa başımı koyduğumda evet ben bugün bunları yaptım , kendime ya da bir başkasına yardımcı oldum ya da çalıştım vergimi verdim ülkem için diye düşünüyorum. Bir yerden başlamak lazım bu döngüye katılmak lazım. Tv ve pc ile hayat geçmez.

Onu anlatamadım
Ev dini kitap dolu

Dini kitap da oku sıkılırsan kendini zorlama. Daha basit kitaplardan başlayabilirsin. Türk klasiklerini oku. Türk edebiyatında geçmişten günümüze değişimi gör. Bir şeyler yap böyle ömür geçer de boş geçer. Dolu geçirmek için çalışmak evlenmek zorunda değilsin. Kendine bir şeyler kat.

Sizin gibi birinin oluşunu merak etmeniz hangi işinize yarayacak ?

Yazdiklarinizdan psikolojik sıkıntılar sezinledim. Depresyon mu acaba ?

Doktora gitmeyi hiç düşündünüz mu ?.En azından rahatlatır sizi.

Onu anlatamadım
Ev dini kitap dolu

Ayrıca niye yazın başlıyosun. Bugün kitap okumamak için seni tutan ne?

işim ve param yok kocam var
valla doğru hayat diye bişey yok, eğer mutluysan, bir şikayetin yoksa yaşadığın şey tam sana göredir, mutsuzum sıkıldım diyorsan değiştirmek için asla geç değil, denemekle de hiçbir şey kaybetmezsin.

zannetmiyorum öyle olacağını. ben aile kavramına karşı çok soğuğum ve kendimi beğenmiyorum ve beceriksizim ve kalabalık sevmiyorum ve bissürü şey

Niye kendinden bu kadar vazgeçtin? İnancın var mı peki? Sence de senin yaratılış amacın tv ve pc olabilir mi?

Herkes evlenecek, memur olacak, ya da özel sektörde çalışacak diye birşey yok tabi. Ama varlığınız mutlaka bir fark yaratabilir. Hiç birşey yapmasan bile, yetim hanede 2 çocuğun kafasını okşasan, 2 masal okusan, emin ol sen o çocuklar için vazgeçilmez insanlardan biri olursun.

Sizin gibi birinin oluşunu merak etmeniz hangi işinize yarayacak ?

Yazdiklarinizdan psikolojik sıkıntılar sezinledim. Depresyon mu acaba ?

Doktora gitmeyi hiç düşündünüz mu ?.En azından rahatlatır sizi.

herkesin bi sıkntısı var illaki
benim gibi birisini bulursam hayat nasıl diye soracağım

herkes tv pc meselesini yanlış anlamış
ben pek anlatmayı beceremiyorum
onu can sıkıntısı için söyledim
evdeyim ev işleri var gelen gidenimiz çok olur
kitap okuyarak vakit geçirmek istiyorum

Allah uzun ömür versin tabi ama ailene bir şey olursa nasıl yaşayacaksın ?
Evlenmemek istememek bir tercihtir, saygı duyarım bende istemedim 35 e kadar
Ama çalışmak, üretmek, kazanmak zorunluluk bu devirde
Ailenle görüşüp bir doktor yardımı almalısın bence, bu halin pek normal gelmedi

hayat kimsenin eline al bu işin eşin paran diye altın tepside bir şeyler sunmuyor.Ha sunulanlarda var ama onlara bakıp ağzımız açık bekleyemeyiz.Kendi paranı kazanmak insana çok büyük bir özgüven verir.sosyalleşirsin. leken mi var istediğin tedaviyi olur istediğin kremi alırsın.Tırnaklarına yaptırdığın bir manikür bile kendini iyi hissetmene yardımcı olur.Sosyalleşirsin arkadaşlarınla dışarı çıkar bir gün hesabı ödesen dört köşe olursun keyfinden. söylediğin her şeyin bir çaresi var ama sen yanına yandaş arıyorsun halimden memnunum benim gibi olan var mı diye.Bu öğrenilmiş çaresizliktir.Bende bazen lanet ederek işe geliyorum ama bana bu özgüveni aşılayan en basitinden markete girdiğimde istediğim yiyeceği fiyatına bakmadan alıp çıkma lüksünü bana bu iş veriyor.Bence silkelen kendine gel bu hayata bir kez geliyorsun ve hayat evde pineklemek için çok kısa.

Bu kadar içine kapanma lütfen. Daha çok gençsin. Ileride çok pişman olabilirsin.
Terapiye git, göz ardı etme bu söylediğimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…