İşi eşi parası olmayan insan var mı?

Senin bi şikayetin yok ama kendin gibi biri olsa a ben normalmişim diyip rahatlıcaksın sanki öyle bi hava var .

Sizin gibi varsa da kabul etmezler. Herkes boş yaşamayı, kendine bile faydası olmadığını söyleyemez öyle. Kendinize bile hayrınız olmadan nasıl yaşıyorsunuz anlamıyorum. Sırf zararsınız demek ki. İnsan önce kendine yediremez. Siz de silkelenip kendinize çeki düzen verin bence. Boy pos, güzellik vs boş laflar, bunlar bahane olamaz.

Kitap okumak istemen bence çok güzel. Ki konuna kitap okumanı tavsiye etmek için girmiştim. Madem evdesin boş vaktin çok, sana tavsiye edeceğim kitabı mutlaka oku. Ufkunun genişleyip fikrinin değişeceğine inanıyorum. "Beyaz zambaklar ülkesinde" kitabını edin ve mutlaka oku. İnternet elinin altındayken araştır bi istersen.
evet aldım o kitabı okuyacam inş.
sonradan aöl ve aöf den geç de olsa bitirdim okulu şükür, kpss ye gireceğim ama pek çalışamadım
yazın bol bol okumak istiyorum inşallah

Yaklaşımın yanlış.. Her şeyi kafadan bitirmişsin. Özelde çalışmayı düşünmüyorum kötü deneyimim var, evliliği düşünmüyorum bu konular bana uzak vs. Nasıl olacak peki? İşi normalleştirme çabasında gördüm seni.

Ne ailene ne çevrene nede yaşadığın ülkeye zerre kadar bir faydan olmadan yaşamak seni mutlu edecekse buyur yasa kardeş. .neden senin gibi baskalarida varmı diye merak ettin?Bir grup kurup birlikte vakit öldürmek için mi?Nickinin hakkını veriyorsun tebrikler..26 yaşında ama ruhu nine))

yaşadığım ülkem zamanında beni hayattan dışladı
ailem de bi yol aramak yerine hep köstek oldu
bende de artık bir heves kalmadı
evet ihtiyarladım

peki evi geçindiren kişiler kimler, onlar evi geçindiremezlerse bir süre sonra bir b planınız var mı.
elbette herkes benzer hayatlar yaşayacak diye bir durum yok, sizin gibileri de vardır muhakkak.

ama hayatınızda bir b planınız olmasını öneririm.

Önünde 40-50 yıllık daha bir ömür var. Bunu bu kadar boş geçirmeye değer mi?

Bence sıkıntılısın durumundan, psikolojin sıkıntılı. Tedavi ol diyeceğim ama onu da yapmazsın muhtemelen. En güzel yıllarını harcıyorsun tv ve bilgisayar karşısında.

Yok yahu tv pc can sıkıntısı için
Fıçımın için girip kitap okuyacağım belki filozofiye olurum

peki evi geçindiren kişiler kimler, onlar evi geçindiremezlerse bir süre sonra bir b planınız var mı.
elbette herkes benzer hayatlar yaşayacak diye bir durum yok, sizin gibileri de vardır muhakkak.

ama hayatınızda bir b planınız olmasını öneririm.
var babam memur emekliliği yeter inş

önerileriniz için teşekkür ederim ama arkadaşın dediği gibi şikayetçi değilim ve kafada bitirdim.
sadece benim gibi biri var mı öğrenmek için bunlardan bahsettim

Kitap da mı okumazsın? Tv pc yazınca kafama takıldı. İlk maaşımla fotoğraf makinesi aldım. Her ay düzenli kitap alıyorum. Akvaryumumun ihtiyaçları var masraflı oluyor. Kaktüslerm var balkonda dolu onlar da masraf toprağı saksısı süsü püsü. İş eş aşdeğil de insanın sevdiği şeylerle vakit geçirmesi lazım. Senin de yapmak istediğin bi hobin vardır. Tv pc hobi değil beyin uyuşturma yöntemi. Zaten mutluysan böyle deşmeye gerek yok tabi. İlla vardır senin gibi insanlar neden olmasın.

büyük resime bakarken arkada kalmış gerçeği göremiyorsunuz bence yorum yapan arkadaşlar..
nicki ve seçtiği resim dahi ne kadar bunalımda ve hayal kırıklığına uğramış bir insan olduğunun göstergesi değil mi ?

hayatta bir takım sorunlar yaşamış, çabalamış ama olmamış ve konu sahibi hayata küsmüş.
tv ve internetin arkasında ki hayal dünyasına saklanıyor.
yüzünde yaralar olduğunu boyunun kısa olduğunu girdiği iş yerinde kötü deneyimler yaşadığını üstü kapalı anlatmış.
bana derinlerde bir yerlerde çok kırılmış incinmiş bir insan hissi verdi yazdıkları.
sanki umursamıyormuş, sanki kendi seçimiymiş gibi ama değil yaşadığı hayat..

konu sahibi bilmiyorum belki yanılıyorum yazdıklarımda ama eğer böyleyse bile lütfen kendine yapma bunu..
ne boyun ne kilon ne yüzün hiçbiri hiçkimseyi ilgilendirmez.
sen sadece kendine değer ver ve kendin için yaşa, çalış, oku ..
çabala ve hayatı sev..
aptal bir monitorun arkasına saklanma orda tüketme hayatını..
bütün bunları bir zamanlar saklanmış,gizlenmiş biri olarak yazıyorum :)
Çık dışarıya en ufaktanda olsa işe gir, para kazan , açık öğretime kayıt ol belediyenin kurslarına git kendine şans ver neler yapabileceğini kendine göster ..

başarılar..

edit: Bu arada işim yok param hiç yok. ailemle kalıyorum. okulum bitti ama hayallerim var dağ gibi.. deli gibi hayal ediyorum ve onları yaşamak gerçekleştirmek için çabalıyorum. çırpınıyorum.. Sen de hayal kur ve hayalin için çabala olmaz mı

evet mutlu olduğumu yazmadım zaten sadece şikayetçi değilim
çünkü hiçbir hayal beni mutlu etmiyor artık
bütün dünyayı verseler benim yüzümü kaldırmaz

tmm ben de evlememiş kızıyım ya

heee bilmiyorum, belirli yaş altı için geçerli değil miydi o?

neyse siz bilirsiniz.
ben tercih etmezdim, bu şekilde mutlu olmazdım.
siz mutluysanız bize bir şey demek düşmez.

ama dua edin de ben siyasete atılmayayım :) yoksa ilk yapacağım iş, eşden ve babadan bu kadar uzun süre maaş almayı elgellemek olacaktır. etik olarak doğru bulmuyorum...

Back
X