isim değiştirme

iki şahidi halledemedim bir o kaldı valla geri kalanını öğrendim de kimse şahit olmaya yanaşmıyor
Normal arkadaşını çağirsan? Benim iş arkadaşım şahit oldu mesela , biz 5 yildir arkadaşız,biz ona hep xy diyoruz zaten diye. Zahmetli bir işlem değildi,hatırladığım kadarıyla. Benim halam da değiştirdi adını. Yok mu hiç eşin dostun? Çıkışta yemek ismarlayacagim falan desen:))

tek şahitle mi yapmıştınız? deneyeceğim umarım bulurum:)

tek şahitle mi yapmıştınız? deneyeceğim umarım bulurum:)
Tek mı iki mi bilmiyorum, tek bildiğim çok basit,zahmetsiz ve 'bu kadar kolay Olduğunu bilseydim çok önceden yapardım' bir işlem olduğu:)
Bizim oralarda ismini değiştiren çok oluyor kimlikte yazan isimle söylenen isim nedense farklı olduğu için genelde. Bazen de Türkiye'nin geri kalanında kullanilmayan, çirkin bir ismin yaygin olması sebebiyle... Dediğim gibi halam yeni degistirdi,birkaç sene oldu. Akrabalarımdan, tanıdıklarımdan çok var, tee kirkbes sene önce teyzem bile değiştirmiş:) sen neden değiştirmeyesin ki?

çok iyi geldi mesajınız çok teşekkür ederim. başvuruyu yapacağım en yakın zamanda:)

Nüfus Müdürlüğüne giderek dilekçe ile halledebiliyorsunuz.Bu uygulama mahkemelerin yükünü hafifletmek için 2017 yılından beri kullanılıyor.Google a isim değişikliği nüfus müdürlüğü diye yazın ayrıntılara ulaşabilirsiniz :)

Eklentiler

• Screenshot_20210728-020000_Chrome.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 57
Ay ben de bana danışan insanlara elimden geldiğince, kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum. Acaba benim yaptığım da suç mu? Hiç düşünmemiştim ‍ fikriniz var mı avukat hanım, eğer biliyorsanız beni aydınlatırsanız çok müteşekkir kalırım

Kayibabamda kizima katacakti he heee yemezler bir isimde diretiyorsa birisi vardır bir hikayesi.

Isim sonuçta abartmazdim dunyada o isimde olan milyon insan vardir ama iste mahalleyede yayilmissa birde kendi kattiklari isimi kullanip hakaret ediyorlarsa bende degistirirdim galiba.

İnşallah suç değildir ahskajksja

Bir kac yil once arkadasimin isim davasina katildim
Onun ismi iile cok dalga gecerlerdi sizinki kadar kotu deildi ama yarasi vardi
200 300 tl arasi bir ucretle ismini degistirmisti ama ailesine dava acarak deil
Ben bu ismi kullanmiyorum cevremdekiler bana baska isimle sesleniyor
Kucuklugumde cok dalga gecmislerdi falan diye
Sonra degisti
Meblaga da azdi
Gecen senelerde 1 sefere mahsus isim degistirme vardi ondan faydalanamamisti ama mahkeme ile halletti
Tekrar geldi diye duymustum ama en yakin nufus mudurlugune gidip ogren
Bu arada muhakkak 2 sahit bul kendine

İnsanlar Türk büyüklerinin, ünlü komutanların, bilginlerin, alimlerin isimlerini verir onlarla anılsın diye, sizinkiler de hayat kadınını mı bulmuşlar... anneniz de baştan rıza gösterdiği yetmiyormuş gibi bugün değiştirmenize karşı çıkıyor üstelik. Sizinkiler neyin kafasını yaşıyor merak ettim doğrusu. Acilen değiştirin isminizi.

Eskilerde hadi cahillik vardı,tuhaf tuhaf isimler koyarlardı sonrasını düşünmeden.Ama sizinki çok başka bir durum,kesinlikle değiştirin.Hadi bir hata yaptı koydu babanız üstüne bir de inatla savunmasına ne demeli?

Yazım ve imla hatası olan isimler düzeltiliyor misal bulce ismini bulca olarak duzeltmek gibi olan isimler tamamen değişim için dava açılması gerek.

Son düzenleme:
Bizim mesleğe özel bir yasak o. Ama özelden yardımcı oluyosanız özel mesaj duyarı + beğenmedim yersiniz o konuda meslek ayrımı yok

Önceden mahkeme kararıyla oluyordu. Ondada avukata gerek olmadan bı dilekçe yazdırıp mahkemeye veriyodun harç vergi falan yatiriyodun 7 sene öncesi 90 civarıydı sonra değişti artık nüfus müdürlüklerine başvurup mahkemesiz degistirebiliyorsun diye biliyorum çok zor bsy değil bı an önce başvur kurtul. Dilekçede yeni adını belirtip resmi gazeteye bastiriyosun oda cüzi bı rakam yönlendiriyorlar zaten seni sonrasında isim yenilenme kararı çıkınca kimliğini yeniliyosun. Ama değişince bundan sonraki zaman için degisiyo öncesinde okul diplomam hastane kaydı gibi yerlerde eski ismin önüne çıkmaya devam ediyo bı süre

isim analizi mi istemiş konu sahibi ne alaka acaba??
Yardimci olmak istedigimi yazdim sadece. Bu ücretli yapilan bir hizmet. Ben yardim etmek icin hicbir ucret talep etmeden bu tarz konularin altina yaziyorum. Kotu enerjili bir isim alip hayatini mahvetmesini istemem. Var olan ismin ne oldugunu bilmeden eminim ona kötü geldigine. O isim kalsin birakin da demedim. Yeni ismin enerjisi iyi gelmeyebilir dedim. Belki 2. Isim de eklense iyi olur diye. Bunlara Inanmiyorsa tesekkur eder istemem der. Bu kadar basit. Olayı kavgaya cevirmeyin. Sadece o yorumdan dolayi tam 8 kisi mesaj gonderdi analiz yapar misin diye. Birilerine yardimci olmak beni mutlu ediyor. Bu ilk degil ayrica. Buradan yuzlerce insana analiz yaptim. Hayatlarindaki sorunlara ışık tutmak, sebeplerini gostermek beni mutlu ediyor. Olay bundan ibaret. Kaostan beslenmeyin.

2-3 ay bi işe girin asgari ücret bile alsanız birikiminiz olur. Pul parası şu bu gerekecek çünkü
Sonra da gider adliyeye dava açarsınız.
2 de şahit bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…