- 17 Ağustos 2011
- 25.466
- 161.543
- 798
- Konu Sahibi kedivekeder
-
Normal arkadaşını çağirsan? Benim iş arkadaşım şahit oldu mesela , biz 5 yildir arkadaşız,biz ona hep xy diyoruz zaten diye. Zahmetli bir işlem değildi,hatırladığım kadarıyla. Benim halam da değiştirdi adını. Yok mu hiç eşin dostun? Çıkışta yemek ismarlayacagim falan desen:))iki şahidi halledemedim bir o kaldı valla geri kalanını öğrendim de kimse şahit olmaya yanaşmıyor
tek şahitle mi yapmıştınız? deneyeceğim umarım bulurum:)Normal arkadaşını çağirsan? Benim iş arkadaşım şahit oldu mesela , biz 5 yildir arkadaşız,biz ona hep xy diyoruz zaten diye. Zahmetli bir işlem değildi,hatırladığım kadarıyla. Benim halam da değiştirdi adını. Yok mu hiç eşin dostun? Çıkışta yemek ismarlayacagim falan desen:))
Tek mı iki mi bilmiyorum, tek bildiğim çok basit,zahmetsiz ve 'bu kadar kolay Olduğunu bilseydim çok önceden yapardım' bir işlem olduğu:)tek şahitle mi yapmıştınız? deneyeceğim umarım bulurum:)
çok iyi geldi mesajınız çok teşekkür ederim. başvuruyu yapacağım en yakın zamanda:)Tek mı iki mi bilmiyorum, tek bildiğim çok basit,zahmetsiz ve 'bu kadar kolay Olduğunu bilseydim çok önceden yapardım' bir işlem olduğu:)
Bizim oralarda ismini değiştiren çok oluyor kimlikte yazan isimle söylenen isim nedense farklı olduğu için genelde. Bazen de Türkiye'nin geri kalanında kullanilmayan, çirkin bir ismin yaygin olması sebebiyle... Dediğim gibi halam yeni degistirdi,birkaç sene oldu. Akrabalarımdan, tanıdıklarımdan çok var, tee kirkbes sene önce teyzem bile değiştirmiş:) sen neden değiştirmeyesin ki?
Ay ben de bana danışan insanlara elimden geldiğince, kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum. Acaba benim yaptığım da suç mu? Hiç düşünmemiştimÖzelden yazsaydınız size de söylerdim. Açık açık ücretsiz danışmanlık vermem disiplin suçu. Avukata ihtiyaç olmadığını ben de zaten yukarda söylemiştim. Kendisi nerde dava açacığını bilmiyordu. Bunu söylemem için ikamet ettiği ilçeyi bilmem lazımdı. Üstelik dilekçesini yazdı ben de eklemeler, düzeltmeler yaptım bunu insanların içinde yapamazdım dilekçede tcsi falan yazıyor
şimdiye kadar sitede hukuki bilgi isteyen kimseyi geri çevirmedim. Böyle bir muameleyle karşılaştığım için gerçekten üzüldüm. Başka bir şeye sinirlenip acısını benden çıkarmışsınızdır umarım
Kayibabamda kizima katacakti he heee yemezler bir isimde diretiyorsa birisi vardır bir hikayesi.merhaba. şu an kimlikte yazan ismi babam kimseye sormadan koymuş. eski sevgilisinin ismiymiş, kadını çok seviyormuş ama hayat kadınıymış ayrılmışlar falan.
küçüklüğümden beri aa bu şeydeki o**punun ismi değil mi eheh diye geçti. herhangi bir kavga olduğunda o**punun ismini koyarsan böyle olur dendi. oturduğum yerdeki namlı bir kadının adı olduğu için okulda da devamlı böyle seslenilir sürekli ağlardım.
yetişkinliğimden itibaren artık nefret ettiğim için başka bir isim kullanmaya başladım. seçtiğim isim bana daha çok uyuyordu ve seviyordum. gerek iş yeri gerek okul kimlikte ismimi kullanmak zorunda kaldığım her an afakanlar basıyor, midem bulanıyor, ağlayasım geliyor.
aileme ben bu ismi değiştirip kendi istediğim ismi koyacağım dediğimde ne gerek var sen babayı adam yerine koymuyorsun gibi laflara geçtiler. asla bir manen destek göremedim.
ismimi değiştirmeye karar verdim ama aileyi yöneten babam olduğu için asla para vermeyeceğini söyledi. şu an işsizim köşede 1300 lira param var ve canıma tak etti. avukat ücretlerini ne yazık ki karşılamam mümkün değil. kendi başıma açmak istiyorum ama internette bununla alakalı net bir bilgi yok.
bu ismi duyma ihtimali bile beni çıldırtıyor artık. duygusal anlamda yerle birim. ne yapacağımı bilmiyorum, dava süreceni bilmiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.
Herkes mi bu kadar sakınıyormuş yav, bir ben sallamıyorum herhalde, bilseler nolcak modundayımsoyadı olmadan bakılsa da ben de baktırsam
İnşallah suç değildir ahskajksjaAy ben de bana danışan insanlara elimden geldiğince, kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum. Acaba benim yaptığım da suç mu? Hiç düşünmemiştim fikriniz var mı avukat hanım, eğer biliyorsanız beni aydınlatırsanız çok müteşekkir kalırım
İnşallah, yoksa bir daha hastalıkla ilgili ağzımı açmam forumdaİnşallah suç değildir ahskajksja
Eskilerde hadi cahillik vardı,tuhaf tuhaf isimler koyarlardı sonrasını düşünmeden.Ama sizinki çok başka bir durum,kesinlikle değiştirin.Hadi bir hata yaptı koydu babanız üstüne bir de inatla savunmasına ne demeli?merhaba. şu an kimlikte yazan ismi babam kimseye sormadan koymuş. eski sevgilisinin ismiymiş, kadını çok seviyormuş ama hayat kadınıymış ayrılmışlar falan.
küçüklüğümden beri aa bu şeydeki o**punun ismi değil mi eheh diye geçti. herhangi bir kavga olduğunda o**punun ismini koyarsan böyle olur dendi. oturduğum yerdeki namlı bir kadının adı olduğu için okulda da devamlı böyle seslenilir sürekli ağlardım.
yetişkinliğimden itibaren artık nefret ettiğim için başka bir isim kullanmaya başladım. seçtiğim isim bana daha çok uyuyordu ve seviyordum. gerek iş yeri gerek okul kimlikte ismimi kullanmak zorunda kaldığım her an afakanlar basıyor, midem bulanıyor, ağlayasım geliyor.
aileme ben bu ismi değiştirip kendi istediğim ismi koyacağım dediğimde ne gerek var sen babayı adam yerine koymuyorsun gibi laflara geçtiler. asla bir manen destek göremedim.
ismimi değiştirmeye karar verdim ama aileyi yöneten babam olduğu için asla para vermeyeceğini söyledi. şu an işsizim köşede 1300 lira param var ve canıma tak etti. avukat ücretlerini ne yazık ki karşılamam mümkün değil. kendi başıma açmak istiyorum ama internette bununla alakalı net bir bilgi yok.
bu ismi duyma ihtimali bile beni çıldırtıyor artık. duygusal anlamda yerle birim. ne yapacağımı bilmiyorum, dava süreceni bilmiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.
Yazım ve imla hatası olan isimler düzeltiliyor misal bulce ismini bulca olarak duzeltmek gibi olan isimler tamamen değişim için dava açılması gerek.Nüfus Müdürlüğüne giderek dilekçe ile halledebiliyorsunuz.Bu uygulama mahkemelerin yükünü hafifletmek için 2017 yılından beri kullanılıyor.Google a isim değişikliği nüfus müdürlüğü diye yazın ayrıntılara ulaşabilirsiniz :)
Bizim mesleğe özel bir yasak o. Ama özelden yardımcı oluyosanız özel mesaj duyarı + beğenmedim yersiniz o konuda meslek ayrımı yokAy ben de bana danışan insanlara elimden geldiğince, kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum. Acaba benim yaptığım da suç mu? Hiç düşünmemiştim fikriniz var mı avukat hanım, eğer biliyorsanız beni aydınlatırsanız çok müteşekkir kalırım
Önceden mahkeme kararıyla oluyordu. Ondada avukata gerek olmadan bı dilekçe yazdırıp mahkemeye veriyodun harç vergi falan yatiriyodun 7 sene öncesi 90 civarıydı sonra değişti artık nüfus müdürlüklerine başvurup mahkemesiz degistirebiliyorsun diye biliyorum çok zor bsy değil bı an önce başvur kurtul. Dilekçede yeni adını belirtip resmi gazeteye bastiriyosun oda cüzi bı rakam yönlendiriyorlar zaten seni sonrasında isim yenilenme kararı çıkınca kimliğini yeniliyosun. Ama değişince bundan sonraki zaman için degisiyo öncesinde okul diplomam hastane kaydı gibi yerlerde eski ismin önüne çıkmaya devam ediyo bı süremerhaba. şu an kimlikte yazan ismi babam kimseye sormadan koymuş. eski sevgilisinin ismiymiş, kadını çok seviyormuş ama hayat kadınıymış ayrılmışlar falan.
Bizim mesleğe özel bir yasak o. Ama özelden yardımcı oluyosanız özel mesaj duyarı + beğenmedim yersiniz o konuda meslek ayrımı yok
isim analizi mi istemiş konu sahibi ne alaka acaba??Kafaniza gore bir isim belirlemek daha büyük hatalara sebep olabilir. Ozelden soyadiniz ile almak istediğiniz ismi yazarsaniz isim analizi yaparim size.
Yardimci olmak istedigimi yazdim sadece. Bu ücretli yapilan bir hizmet. Ben yardim etmek icin hicbir ucret talep etmeden bu tarz konularin altina yaziyorum. Kotu enerjili bir isim alip hayatini mahvetmesini istemem. Var olan ismin ne oldugunu bilmeden eminim ona kötü geldigine. O isim kalsin birakin da demedim. Yeni ismin enerjisi iyi gelmeyebilir dedim. Belki 2. Isim de eklense iyi olur diye. Bunlara Inanmiyorsa tesekkur eder istemem der. Bu kadar basit. Olayı kavgaya cevirmeyin. Sadece o yorumdan dolayi tam 8 kisi mesaj gonderdi analiz yapar misin diye. Birilerine yardimci olmak beni mutlu ediyor. Bu ilk degil ayrica. Buradan yuzlerce insana analiz yaptim. Hayatlarindaki sorunlara ışık tutmak, sebeplerini gostermek beni mutlu ediyor. Olay bundan ibaret. Kaostan beslenmeyin.isim analizi mi istemiş konu sahibi ne alaka acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?