- 19 Aralık 2019
- 61
- 19
- 88
- 41
- Konu Sahibi kedivekeder
-
merhaba. şu an kimlikte yazan ismi babam kimseye sormadan koymuş. eski sevgilisinin ismiymiş, kadını çok seviyormuş ama hayat kadınıymış ayrılmışlar falan.
küçüklüğümden beri aa bu şeydeki o**punun ismi değil mi eheh diye geçti. herhangi bir kavga olduğunda o**punun ismini koyarsan böyle olur dendi. oturduğum yerdeki namlı bir kadının adı olduğu için okulda da devamlı böyle seslenilir sürekli ağlardım.
yetişkinliğimden itibaren artık nefret ettiğim için başka bir isim kullanmaya başladım. seçtiğim isim bana daha çok uyuyordu ve seviyordum. gerek iş yeri gerek okul kimlikte ismimi kullanmak zorunda kaldığım her an afakanlar basıyor, midem bulanıyor, ağlayasım geliyor.
aileme ben bu ismi değiştirip kendi istediğim ismi koyacağım dediğimde ne gerek var sen babayı adam yerine koymuyorsun gibi laflara geçtiler. asla bir manen destek göremedim.
ismimi değiştirmeye karar verdim ama aileyi yöneten babam olduğu için asla para vermeyeceğini söyledi. şu an işsizim köşede 1300 lira param var ve canıma tak etti. avukat ücretlerini ne yazık ki karşılamam mümkün değil. kendi başıma açmak istiyorum ama internette bununla alakalı net bir bilgi yok.
bu ismi duyma ihtimali bile beni çıldırtıyor artık. duygusal anlamda yerle birim. ne yapacağımı bilmiyorum, dava süreceni bilmiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.
bu konuda yardımcı olmadıklarını okudum fakat tam emin değilimHadi babanız koymuş anneniz nasıl izin vermiş böyle bir şeye .İnanılır gibi değil . Sonra da suçlu siz oluyorsunuz babayı saymıyorsun diye kusura bakmayın ama babanız sayılacak bir adam değilmiş.Mücadelenizden galip çıkmanız dileğiyle pes etmeyin,baroya basvursaniz acaba ücretsiz avukat tayini olur mu?
onlar da detay vermiyor üstünden öylesine geçiyorlarİnternette nasıl degıstırılır vıdeosu var onları izleyın derim. İsim degiştirmek eskıye göre kolay galıba. Sadece güzel bır gerekce lazım.
bu konuda yardımcı olmadıklarını okudum fakat tam emin değilim
onlar da detay vermiyor üstünden öylesine geçiyorlar
Bana da yapabilir misiniz isim analiziKafaniza gore bir isim belirlemek daha büyük hatalara sebep olabilir. Ozelden soyadiniz ile almak istediğiniz ismi yazarsaniz isim analizi yaparim size.
Normalde geliriniz, uzerinize kayitli bir sey yoksa oluyor ama sizin davaya niteligi itibariyle olunmuyorsa o konuda bir fikrim yok.evet prosedür konusuna asla hakim değilim. sanırım barolar bu konuda yardımcı olmuyorlarmış
Buna niye beğenmedim atılmış?özelden yazıyorum demek yardım etmekte mi suç oldu?Özelden yazıyorum sana
Valla ben de onu anlamadım düşündüm bulamadım kendisi cevaplasa keşkeBuna niye beğenmedim atılmış?özelden yazıyorum demek yardım etmekte mi suç oldu?
Kusura bakmayın ama hayat kadını eski sevgilisinin adını evladına veren babanın adı bile yer almamalı kimlikte. Dinlemeyin sakın onları. Hayat sizin hayatınız değiştirin yükünüzden kurtulunaileme ben bu ismi değiştirip kendi istediğim ismi koyacağım dediğimde ne gerek var sen babayı adam yerine koymuyorsun gibi laflara geçtiler. asla bir manen destek göremedim.
usenmeyip eski mesajimi bulup dislike'n karsiligini verince bir karis mi uzadiniz yoksa icinizden 1g yag mi eridi?Özelden yazıyorum sana
hanımefendi özelden dava bilgilerimi paylaştım. herkese açık şekilde mi paylaşsaydım? gayette yardımcı oldu. sonuç aldığımda konuyu düzeltir açıklamaya yazarım zaten. böyle bir konu üzerinden tartışma çıkartmanız çok enteresanusenmeyip eski mesajimi bulup dislike'n karsiligini verince bir karis mi uzadiniz yoksa icinizden 1g yag mi eridi?
benden daha issiz bi de siz varsiniz galiba ya da kinci
herkese acik bi forumda herhangi bir hayati sorunu tasimayan, oznelligi olmayan durum icin sizin gibi ozelden cevap verenlere dislike basiyorum. cunku bu foruma 2-3 ay sonra ayni dertten muzdarip biri girince konu acmasina gerek kalmadan, bilgiye ulasabilsin istiyorum.
Hayatta karsilastigimiz her sorun icin konu acmadan, yasayanlarin deneyimlerinden faydalanalim diye yapmisler mis gibi site ^^
kosun yetisin cevabim burada ceycey hanim
dikkat ederseniz size bir cevap yazmadim, konuya hakimim ancak guncel bilgi degil bendeki. daisy... isimli arkadas sizin konunuz icinde merak etmis ben de merakini giderdim.hanımefendi özelden dava bilgilerimi paylaştım. herkese açık şekilde mi paylaşsaydım? gayette yardımcı oldu. sonuç aldığımda konuyu düzeltir açıklamaya yazarım zaten. böyle bir konu üzerinden tartışma çıkartmanız çok enteresan
Aynen öyle ben de özelden yArdımcı çok oldum kendim yardım da aldım. Özel konuşmayı site koymuş yönetim koymuş ihtiyaç halinde kullanalım diye .niye azarlandık anlamadımhanımefendi özelden dava bilgilerimi paylaştım. herkese açık şekilde mi paylaşsaydım? gayette yardımcı oldu. sonuç aldığımda konuyu düzeltir açıklamaya yazarım zaten. böyle bir konu üzerinden tartışma çıkartmanız çok enteresan
O kadar saçma bir beğenmedimdi ki ben de sana beğenmedim vermek istedim. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Kendisine yetkili mahkeme vs. Yardımcı olmak için ikametgah bilgisine ihtiyacım vardı. Açık açık mı sorayım? Üstelik ister açıktan ister özelden yardım ederim keyfimin kahyası mısınız?usenmeyip eski mesajimi bulup dislike'n karsiligini verince bir karis mi uzadiniz yoksa icinizden 1g yag mi eridi?
benden daha issiz bi de siz varsiniz galiba ya da kinci
herkese acik bi forumda herhangi bir hayati sorunu tasimayan, oznelligi olmayan durum icin sizin gibi ozelden cevap verenlere dislike basiyorum. cunku bu foruma 2-3 ay sonra ayni dertten muzdarip biri girince konu acmasina gerek kalmadan, bilgiye ulasabilsin istiyorum.
Hayatta karsilastigimiz her sorun icin konu acmadan, yasayanlarin deneyimlerinden faydalanalim diye yapmisler mis gibi site ^^
edit: kosun yetisin cevabim burada ceycey hanim
İsim değiştirmenin çok kolay bir hukuki süreç olduğunu biliyorum. Ergenlik yıllarımda ismini değiştiren okul arkadaşlarım çok vardı ama tam olarak süreç nasıl işliyor hiç sormadım. Para biriktirin değiştirin isminizi. Bir isim için aileniz reddedecek değiller ya hem bu isim sizin, size hitap ediliyor bu isimle yani karar size ait. kimsenin onayını almak zorunda değilsiniz. Sırf bir hayat kadınının ismi diye sevmemeniz tuhaf geldi ama. Sizin seçtiğiniz isimde bir hayat kadını taşınsa mahalleye o ismide mi değiştireceksiniz. Bence ismi sevmiyorsanız değiştirin başka sebeplerden dolayı değil. Özelden yazabilir misiniz isminizi merak ettimmerhaba. şu an kimlikte yazan ismi babam kimseye sormadan koymuş. eski sevgilisinin ismiymiş, kadını çok seviyormuş ama hayat kadınıymış ayrılmışlar falan.
küçüklüğümden beri aa bu şeydeki o**punun ismi değil mi eheh diye geçti. herhangi bir kavga olduğunda o**punun ismini koyarsan böyle olur dendi. oturduğum yerdeki namlı bir kadının adı olduğu için okulda da devamlı böyle seslenilir sürekli ağlardım.
yetişkinliğimden itibaren artık nefret ettiğim için başka bir isim kullanmaya başladım. seçtiğim isim bana daha çok uyuyordu ve seviyordum. gerek iş yeri gerek okul kimlikte ismimi kullanmak zorunda kaldığım her an afakanlar basıyor, midem bulanıyor, ağlayasım geliyor.
aileme ben bu ismi değiştirip kendi istediğim ismi koyacağım dediğimde ne gerek var sen babayı adam yerine koymuyorsun gibi laflara geçtiler. asla bir manen destek göremedim.
ismimi değiştirmeye karar verdim ama aileyi yöneten babam olduğu için asla para vermeyeceğini söyledi. şu an işsizim köşede 1300 lira param var ve canıma tak etti. avukat ücretlerini ne yazık ki karşılamam mümkün değil. kendi başıma açmak istiyorum ama internette bununla alakalı net bir bilgi yok.
bu ismi duyma ihtimali bile beni çıldırtıyor artık. duygusal anlamda yerle birim. ne yapacağımı bilmiyorum, dava süreceni bilmiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.
Özelden yazsaydınız size de söylerdim. Açık açık ücretsiz danışmanlık vermem disiplin suçu. Avukata ihtiyaç olmadığını ben de zaten yukarda söylemiştim. Kendisi nerde dava açacığını bilmiyordu. Bunu söylemem için ikamet ettiği ilçeyi bilmem lazımdı. Üstelik dilekçesini yazdı ben de eklemeler, düzeltmeler yaptım bunu insanların içinde yapamazdım dilekçede tcsi falan yazıyorben kahya olabilir miyim ne haddime, siz benim dislikemin kahyaligini yapmissiniz cevap talep etmissiniz, aciklamam ve karsiligimla geldim.
yol gostermek icin ozelden kisisel bilgi ne alaka.
Avukata ihtiyac yoktu benim zamanimda, bi dilekce bi sahit, bi gazete ilaniyla bitiyordu is.
sizin yazdiginiz o engin bilgilere ben de haiz olmak istemistim lakin namumkun
hicbir seye sinirlenmedim insanlarin normal yazilarini agresyon olarak neden niteliyorsunuz anlayamadim.Özelden yazsaydınız size de söylerdim. Açık açık ücretsiz danışmanlık vermem disiplin suçu. Avukata ihtiyaç olmadığını ben de zaten yukarda söylemiştim. Kendisi nerde dava açacığını bilmiyordu. Bunu söylemem için ikamet ettiği ilçeyi bilmem lazımdı. Üstelik dilekçesini yazdı ben de eklemeler, düzeltmeler yaptım bunu insanların içinde yapamazdım dilekçede tcsi falan yazıyor
şimdiye kadar sitede hukuki bilgi isteyen kimseyi geri çevirmedim. Böyle bir muameleyle karşılaştığım için gerçekten üzüldüm. Başka bir şeye sinirlenip acısını benden çıkarmışsınızdır umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?