Doğuma Hazırlık İsim konusu...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bence kiz cocguna tek isim konmali.
Simdi desem kizin ismini zenan bera koy mesela. Bide soy ismi zenan bera akyurek olur. Sonra geri evlenince bide kocasinin soy ismi. Oldu zenan bera akyurek ozkan.
Dize gibi dizilir.
Bence kiz cocuklarina tek isim olmasi cok onemli. Hatta cocugunuz icinde olumsuz bisy. Okumustum biyerlerde bunu. Cocugun kafasi karisiyor buyurken.

Bence alya guzel bi isim. Abimin kizinin ismi Esila olucak. Bende Esila alya olsun dedim ama sonra o yaziyi okuduktan sonra karar verdim tek isim olsun diye.

Zenan daha guzel ama anlami guzel degil bence kadinlar demek, zelal ise.duru berrak demek, bence ismin anlami onemli, kulaga hos.gelmesindense anlami ile buyusun, alya mina isimleri de bence guzel degil anlamlari da bence guzel degil mina seytan taslanan dag, alya yuksek yer demek

Bence anlami onemli, bir kiza yakisir olmali (:

Zenan antibiyotik ismi gibi. Erkeklerin kiz isimlerinde israri niye olur ki? Oglun olsa hadi bir derece ama kiz ismini birak kadina iste.
Belki eski sevgilisi, belki unutanadigi bir aski falan, niye bu kadar israr kiyamet?

Caninizi sikmayin, hele bir o gunler gelsin bakarsiniz onunuze, daha cok var.
Hayir eski aski falan degil.adima cok yakin oldugundan ve o ismi cok sevdiginden..ayrica esim doguluda degil.ama yinede seviyor

isim konusunda karşılıklı anlaşmak gerek bence.
Eşiniz zenanda ısrarlı ama siz de minada ısrar ediyorsunuz sanırım ve o da onu beğenmiyor.
İkiniz de vaz geçerek ortak bir isim bulsanız daha iyi gibi geldi bana.
ay bu isim konusu çok çetrefilli, erkenden düşünmeniz iyi olmuş :)
kardeşim hamileliğinde eşiyle ne kavgalar etti isim yüzünden, o yüzden erken demeyin kararınızı verin.

bu arada erkek olursa zeynel :))
Haha:)
Yok yok zeynel kalsin.erkek olursa insallah bana birakti.
Evet simdiden halledelim dedik...

Hamilelik yok, cinsiyet belli değil ama hayaller harika
Sonucta cocuk planliyoruz..hamilelikte o stresle asamadigimiz bir konuyu hamilelige cinsiyete birakmak istemiyorum.
Evli ciftin gayette cocuk olmadan halledebilecegi konu bebek ismi.
Erkekte bi sikintimiz yok.benim kararimla ortak bir secim var aklimizda.
Ama kiz konusunda uzlasamadik..bende belki isinmak icin actim bu konuyu.belkide farkli fikirlere ihtiyac duydugum icin..
Illa hamile kalip cinsiyeti beklememe gerek var mi.
Ayrica 1 kurtaj tecrubem var.o zamanda asamamistik bu konuyu.

Mina ve Alyayı merak edersen ben size birde Mia , Pia , Leonu göstereyim. Onlar yine biraz mantıklı Bu değişik isim koyma çılgınlığına ayar oluyorum..Birde aynı dönem doğan çocuklar hep aynı isim oluyor nedense. 2-5 yaş grubu gördüğüm tüm kız çocukları Ecrin sanırım bu ara..
Hmm peki mia pia leonu koyalim.hic soylenemeyen kimbilir hangi kesimin ismi oldugu isimler..
Mina kuranda yer alan bir isim.dag anlami var.
Alya da hosuma gitti..
Eski isim takintimda yok.ama au donemdede tutup kizim olursa adini ayse fatma hayriye koyacak degilim.buyrun siz koyun

anlamı güzel olsun.
mesela benim adımın anlamı gülümseme, gülme gibi bişey
ve ben çok gülen bi insanımdır
bence kesinlikle adını yansıtıyor insanlar
eşimin adının anlamı da karakteriyle paralel
babamın da öyle

anlamına göre isim secin bence

Mina ve Alyayı merak edersen ben size birde Mia , Pia , Leonu göstereyim. Onlar yine biraz mantıklı Bu değişik isim koyma çılgınlığına ayar oluyorum..Birde aynı dönem doğan çocuklar hep aynı isim oluyor nedense. 2-5 yaş grubu gördüğüm tüm kız çocukları Ecrin sanırım bu ara..

kesinlikle katılıyorum.. ay benim çocuğumun ismi kimse de olmasın egosu var ki çok komik :)
olsa ne olcak yani bir yeri mi eksilir :)
birde en güzel en modern isim benim çocuğumda olsun havası var bazı anne babalarda :) ay ölücem galiba :)
sanırım gün gelecek adı elif, zeynep olan çocuklar farklı olacak..
batıya özentilikten başka birşey değil

zenan kadınlar mı demekmiş? anlamsız o zaman. yoksa bence kulağa hoş geliyor. aynı şekilde mesela nisa da kadın demek, yani ben olsam anlamı kadın olan bir ismi koymam.
adın zelal mi?
zelal de çok hoş, anlamı da güzel ama senin adın sanırım :)

Henuz hamile degilim ama rabbim nasip ederse bu yil dusunuyoruz.

Esimle evlendigimizden bu yana bir konuda anlasamiyoruz.esim kiz cocugumuz olursa adini kesinlikle zenan koymak istiyor..bi nedeni yok.benim adima yakin oldugu icinn ve nadir bir isim oldugu icin cok seviyor bu ismi... isim kotumu degil.ama isinamadim.

Ben ise pek sevemedim...mina ve alya isimlerini cok seviyorum.
Diyeceksinizki iki isim koyun..onuda sevmiyorum...cocugumun tek ismi olsun istiyorum..esim cok israrli...arada sirada gonlum olmayinca bana birakiyor ama sonra gercekten istiyorum icimde kalacak diyor...

Zenan adinda bi kizimiz olursa cok mutlu olacagini soyluyor..bu konuyu actim cunku her isim konusu acildiginda geriliyorum ve taryismaya dogru gidiyor...

Diceksinizki ortada fol yok yumurta yok..ama size sormak istiyorum...gercek adimada cok yakin...bilmiyorum sizce esimin gonlu olsun diye koyarmiydiniz siz.haksizlikmi ediyorum..siz ne dusunurdunuz.

Lutfen derde bak diye yorum yazanlar olmasin. tek derdim bu degil elbet bi yigin sikintimda var.buda canimi sikan bir mesele.objektif yorumlara ihtiyacim var.
Bence kuran da olan isimler secin .

Ya su iki isim olmasin takintisi bendede var. allah nasip ederse benimde kizim olacak. Kuzenim kizinin adini zeynep duru koydu kiiii, ben yillardir Zeynep koyacagim diyordum. Buna ramen bi cilginlik yapip tek zeynep koyacagim sanirim... Hem annemin adi... Artik ne derse desin yani. Sadece birilerinin gonlu olacak diye iki isim vermek istemiyorum ben kendi adima...

Iki isim koyarsaniz problem cozulur bence. Biz o sekilde yaptik. Esim Ayse istiyordu ben Sare.. Ayse Sare oldu kizimizin ismi..

Back
X