İsim mevzuu

Bebeğim 10 aylık oldu ben hala hergun ağlıyorum, düzelemiyorum. Adına takıldım kaldım. Ne değiştirebildim ne söyleyebildim
Şimdi birşey yazcam da banlanirim. Çocuğunuz bir gün hasta falan olursa o zaman görürsünüz her gün ağlamayı. Bir isim için HERGUN ağlayan kişi normal değildir. Allah çevrenizdekilere sabır versin, çocuğunuza yardım etsin

Ahmet Mete demiş bir yerde. Mete Metehan herhalde şey Mete/Metehan anlamında sormuş. Mete'yi kimse duymamış diyor çünkü
Uganda'da mı yaşıyor, Mete'yi duymamış olmak ne demek ki?
Sanki yöresel isim, sanki mitolojik ve bilinmeyen bir karakter ismi. Mete işte yahu. 90 kuşağında on binlerce Mete geldi dünyaya, sağır sultan bile duydu.
Bence sorun başka olmalı. İnsan bir çocuk ismi için, hele de kendi seçtiği ve değişmesi mümkün bir şey için on ay ağlamaz.
Merakımdan eski konularını da okudum. Kız çocukları da varmış üyenin. İçeriklere burada değinmeyeceğim ama bu durumlar birikmiş ve çocuklarla ilgili bir travmaya dönüşmüş olabilir mi acaba diye de düşünmeden edemedim.
Ama nereden baksanız garip yani.

Şu kadar dertsiz olsam yeter.
Benim bebeğimde 2 aylıkken tortikollis olduğu ortaya çıktı. Onda bile maksimum 2 3 gün ağladım. Sonra dedim ki olacaksa en kötü hastalık bu olsun. Çünkü tedavisi var. Geçici. Ya geçmeyen kas hastalığı, genetik hastalık vsolsaydı? Şükrettim devam etim. Bu nasıl bir şımarıklıktır ya

Bende isim deyince Sıbgatullah falan bekliyordum. Bir Türk vatandaşı olarak Mete ismini kim duymamış çok merak ettim. Acaba sizin lohusa depresyonunuz uzun sürmüş olabilir mi? Bunda ağlayacak ne var. İçine sinmiyorsa bir mahkemelik işi var. Başvurun isim değişikliği için başka şey koyun. Bu seferde Mete kalsamıydı acaba diye ağlamayın.

Ahmet Mete demiş bir yerde. Mete Metehan herhalde şey Mete/Metehan anlamında sormuş. Mete'yi kimse duymamış diyor çünkü
Mete’yi nasıl kimse duymamış olabilir yahu? Türkiye’de okula giden herkes en azından tarih dersinden bi kere duymuştur.

Anlamadım zaten Ahmet olsun demiş Ahmet olmuş eşi Ahmet diyor diye kızıyor. Zaten iki isim olup ikisiyle birlikte hitap etmek baştan kötü.

Mete’yi nasıl kimse duymamış olabilir yahu? Türkiye’de okula giden herkes en azından tarih dersinden bi kere duymuştur.
Bizim sınıfta bile 2 Mete vardı. 30'da 2 yani, kimsenin duymadığı bi isim için fazla sık.

Hayır, konu sahibi Ahmet Kağan olsun demiş eşi de Metehan ismini koymak istemiş. Sonra Metehan uzun diye eşi kimliğe Ahmet Mete yazdırmış. Şimdi de herkes Ahmet diyormuş, eşi kendi koyduğu ismi bile söylemiyormuş neden o ismi koymuş ve neden Ahmet diyorlarmış.

Mete’yi bilmeyen de gitsin kendini bi kütüphanenin bahçesine gömsün bu cahillikle yaşamasına gerek yok
Benim oğlumun ikinci ismi Mete, ilk ismini kullanıyoruz genellikle ama geçen gün eşime dedim “Mete de çok güzel isim çocuğa da yakışıyor tipi de Niloya’daki Mete’ye benziyor zaten” konu sahibi lohusalık bunalımı ile ilişkili olabilir baktınız olmuyor değiştirin e devlette bu iş kolaylaştı sanki.
Kızımın da iki ismi var aslında ikisinin de eski kökeni var ama az duyulmuş olduğu için hastaneden randevu filan alırken kodlamak zorunda kalıyorum duyan çok beğeniyor ama anlatmak mesele. TUİK’in bir uygulaması vardı. Orada isimlerin ülke ve şehir açısından dağılımını öğreniyorsunuz. Kızımın ilk adı yaşadığım şehirde tek Türkiye’de 3 tane. Kombinasyon olarak arattığımda ilk ve tek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…