- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Mericeyncim
-
Helal ağzınıza yüreğinize sağlık.
Ben iş yerinde müdürlerim tarafından pek sevilmem hakkımı yedirtmediğim için. Buradaki özür dile diyen kadınlarla aynı zihniyette çalışıyorum. Müdür onları seviyor bana seninle aramız iyi değil Bi tek dedi bende yalaka değilim o yüzden dedim.
Bende işimle tehdit edildim cevabım buraya girmeden önce aç değildim buradan çıkıncada aç kalmam. Ama intihar mektubu yazar medyaya dağıtırım ölmem de ama siz uğraşır durursunuz dedim. Totoları tutuştu. Merhametten işime son vermiyormuşlar
Cevap verse ona göre yardımcı. OlurdukArkadaşın sorusu kilit soru. Sizi tebrik ederim. Ama ne yalan söyleyeyim. Hem de üzüldüm.
Işte bakın hata burada kocasından şiddet görüyor sus Canından olursun babası şiddet uyguluyor Elalem ne der annesi Aman sus kızım Millet ne der işyerinde sus ekmeğimden olurum susa susa susa susa kadın cinayetleri oluyor kocası öldürüyor müdürü eziyor babası dövüyor kaynanası çektiriyor yapmayın Arkadaşlar hakkınızı arayın sonra mobing uğradığı için intihar eden Saadet öğretmen gibi Haberlere çıkarızNe güzel genelleme yapmissin. Yarin birgün konu sahibi buradan gaza gelip özür dilemezse ve o damgayi yiyip isten atilirsa, mahkeme mahkeme gezerse ne ben, ne sen konu sahibine yardim edemeyiz.
Senin hikayenin sonu iyi oldu diye, konu sahibin hikayeside iyi sonuçlanacak diye birsey yok. Bu ülkede çoçugunu ölü bulan babayi akil hastanesine zor ile aldiriyorlar, suç duyurusunda buluyorlar, yalanlar iftiralar,.. Konu sahibin yasadiginin binde biri.
Hiç kimse yalaka ol demiyor zaten. Ancak her is yeri bas kaldirmayi kabul etmiyor. Ekonomik durum zaten kötü. Insanlar yillarca ders çalisiyor kpss sinavi için. Yani risk çok fazla büyük. Gurur her zaman iyidir fakat realist olmakta lazim.
Ayrıca yıllarca KPSS çalışıyor iş bulabilmek için demişsiniz iki kuruşluk adamların egolarını okşamak için millet dirsek çürütmüyorNe güzel genelleme yapmissin. Yarin birgün konu sahibi buradan gaza gelip özür dilemezse ve o damgayi yiyip isten atilirsa, mahkeme mahkeme gezerse ne ben, ne sen konu sahibine yardim edemeyiz.
Senin hikayenin sonu iyi oldu diye, konu sahibin hikayeside iyi sonuçlanacak diye birsey yok. Bu ülkede çoçugunu ölü bulan babayi akil hastanesine zor ile aldiriyorlar, suç duyurusunda buluyorlar, yalanlar iftiralar,.. Konu sahibin yasadiginin binde biri.
Hiç kimse yalaka ol demiyor zaten. Ancak her is yeri bas kaldirmayi kabul etmiyor. Ekonomik durum zaten kötü. Insanlar yillarca ders çalisiyor kpss sinavi için. Yani risk çok fazla büyük. Gurur her zaman iyidir fakat realist olmakta lazim.
Işte bakın hata burada kocasından şiddet görüyor sus Canından olursun babası şiddet uyguluyor Elalem ne der annesi Aman sus kızım Millet ne der işyerinde sus ekmeğimden olurum susa susa susa susa kadın cinayetleri oluyor kocası öldürüyor müdürü eziyor babası dövüyor kaynanası çektiriyor yapmayın Arkadaşlar hakkınızı arayın sonra mobing uğradığı için intihar eden Saadet öğretmen gibi Haberlere çıkarız
Benimde eyvallah çektiğim durumlar oldu. Her doğruyu her yerde söylemiyorum. Ama konu sahibi burada haklı ve onurunu kadınlık gururunu çiğnemeye çalışıyorlar.Her durum ayni degil ki. Bunu sus deniliyorsa, her durumda susulcak diye birsey yok. Artik sussanda, ses çikarsanda hiçbirsey degismiyor. Sosyal medya ile sule çet kurtarildi, ancak Türkiyede ne kadar çok Suleler var haberin varmi? Ha herseyde kaderine razi gel demiyoruz. Ancak bu durumda tehdit çok gerçek. Teorik birsey degil.
Bunlari yazmak benim içinde kolay degil fakat ekmek parasi bu devirde hele dahada önemli, dahada zor kazaniliyor. Biz özür pahasi için kaybetmemeli.
Benimde eyvallah çektiğim durumlar oldu. Her doğruyu her yerde söylemiyorum. Ama konu sahibi burada haklı ve onurunu kadınlık gururunu çiğnemeye çalışıyorlar.
Muhteşem yüzyılda daye hatuna Gülşah yer sildirmişti okadar canım yanmıştı ki o sahnede. Birazda feministlik var bende ondandır özür dileme deyişim.kadın haklı çünkü
Sağolasın canımHelal ağzınıza yüreğinize sağlık.
Ben iş yerinde müdürlerim tarafından pek sevilmem hakkımı yedirtmediğim için. Buradaki özür dile diyen kadınlarla aynı zihniyette çalışıyorum. Müdür onları seviyor bana seninle aramız iyi değil Bi tek dedi bende yalaka değilim o yüzden dedim.
Bende işimle tehdit edildim cevabım buraya girmeden önce aç değildim buradan çıkıncada aç kalmam. Ama intihar mektubu yazar medyaya dağıtırım ölmem de ama siz uğraşır durursunuz dedim. Totoları tutuştu. Merhametten işime son vermiyormuşlar
Siz her iki ihtimale karsi yardimci olabilirsiniz iki ihtimal icinde fikrinizi merak ediyorum.konumdada bahsettim ifsa olmamak icin detay veremiyorum sonuca gore oklari hedefime dogrultacagim.Cevap verse ona göre yardımcı. Olurduk
Herkes olaya sahit ama kimseden bi beklentim yok herkes omrunce vicdaniyla yasayacak yuk onlarin yuku olur. Heleki bana en ufak zarar veren yada vermeyi goze alan vekil ve akrabasi bunun ahiretide var elbet hesaplasiriz omrumce ah ederim.Sağolasın canımen iyisini yapmışsın valla bunların üstüne üstüne gideceksin ki birşey yapamayacaklarını anlasınlar benim kızdığım şu ki; insanlar kendi korkakligini pasifiğini olması gereken şey gibi göstermesi "herkesin içinde uyarman etik değil özür dilemelisin" diyorlar o iş yerindekilere de yazıklar olsun hepsi bu kıza destek çıksa " hadi gelin buyrun hepimizi de iftirayla çıkarabilecek misiniz" deseler hiç bir şey yapamazlar.
Zaten bu ikinci kez basima geliyor baska bir kisininde kaprisine maruz kalmistim partiden birilerine arattilar amirimi didisinin didisi kurumuma geldi herkesin icinde ayagina tas deger nerden geldigini bilmezsin diye tehditler aldim perisan oldum savciliga suc duyurusunda bulunacaktim amirim bunlar partiden gucluler yakarlar bizi dedi ailem icin sustum.degisen bisey yok adamlar dahada cesaretleniyorlar olan bana oldu psikolojim bozuldu surekli yasadiklarim gozumun onune geliyor cok uzgunum.tek istedigim saygi.Ulan yazıklar olsun buradan bile özür dilemelisin diyenler var ,neymiş "insanlar içinde uyardigin için dilemelisin etik değil bla bla" sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz gözünüz cesur olmayı,doğru konuşmayı yemedi hiç bir zaman her yerde her kurumda sustunuz izlediniz şimdi de burada bile destek olan yok
Sevgili konu sahibi sakın özür dileme,bugün bunun icin sana geri adim attıran alçaklar yarın başka birşeyle üstüne gelecek sakın geri adim atma sen özür dilenecek hiç bir şey yapmadın zor yolu seç ve kişiliğini, onurunu kaybetme.
Ne yazikki dogru vekil bizzat baska sehirden danismanini gonderdi kuruma gozlerimizle gorduk amirim benimle konusuktan sonra ona hesap verdi adam numarasini birakmis ah ahBi de bakalim dogru mu o da var.belki hic oule bisiy yok.uyduruyolar
Kurum değişme imkanınız yok muZaten bu ikinci kez basima geliyor baska bir kisininde kaprisine maruz kalmistim partiden birilerine arattilar amirimi didisinin didisi kurumuma geldi herkesin icinde ayagina tas deger nerden geldigini bilmezsin diye tehditler aldim perisan oldum savciliga suc duyurusunda bulunacaktim amirim bunlar partiden gucluler yakarlar bizi dedi ailem icin sustum.degisen bisey yok adamlar dahada cesaretleniyorlar olan bana oldu psikolojim bozuldu surekli yasadiklarim gozumun onune geliyor cok uzgunum.tek istedigim saygi.
Konuyu okumadim.okuduktan sonra hepsni yorum yapacagimNe yazikki dogru vekil bizzat baska sehirden danismanini gonderdi kuruma gozlerimizle gorduk amirim benimle konusuktan sonra ona hesap verdi adam numarasini birakmis ah ah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?