İşin zor

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar doğuma az kaldı çok az eli kulağında artık. Kızlarının yaş aralığı 19 ay. Tedbirsizlik vs neyse oldu bir durumlar ve bir kızım daha olacak. Fakat konu şu içimi dökmek istiyorum belkide artık bugün bunu kaç kez duydum hatırlamıyorum hamileliğimin başından beri de kaç kez duydum anlatamam. En son Avm de bir kadın dedi ki '' işiniz çok zor. '' hadi ya dedim içimden he bunu yaşayan kadın aralarına 22 ay kızları olan bir anneydi ama kaç kez duydum hatırlamıyorum neden sürwkli bunu bana söylüyorlar mesela neden sen başarırsın diyen yok. Hep bir acıyan bakış. Hatta şu bile var büyük olana bağıracaksın yeri gelecek eline telefon vereceksin sabrın bitecek tüm düzen kaçacak çok zor işin çok zor olacak. Arkadaş bu ne yaaa diye çığlık atmak istiyorum. Acaba tek ben miyim bunu yaşayan ne olacak yani. Ne olmuş 19 ay varsa bir insan nasıl anne olmak istiyorsa öyle olmaz mı of ya ne olacak korkmaya da başladım ama kızıyorum daha çok insanlara. Yazdım rahatladım

kızma ama insanlar haklı çünkü gerçekten zor.birinci çocuğa karşı sabrınız kalmayacak,eskisi kadar ilgi göremeyecek,kendisi daha bebek bir kardeşi olacak.ne yazıkki ister istemez geri plana atılıyor ilk çocuk.ailemde böyle doğan çok çocuk olduğu için görüyorum.keşke bu kadar az yaş farkı olmasaydı ama olan olmuş artık bebeği geri gönderecek haliniz yok dengeyi sağlamak için elinizden geleni yaparsınız artık olduğu kadar.

İnsanlara kulak asmayın boşverin. Ben de neler duydum.Bazıları öyle şeyler söylüyor ki çocuk değil canavar doğurmuşlar sanki. "En güzel günleri karnımdaki günlermiş, emeklemeye başlasın o zaman dertler başlayacak, hele bi yürümeye başlasın asıl o zaman göreceksin dünyanın kaç bucak olduğunu "v.s. Biz eşimle gezmeyi çok severiz bana " hele bir doğsun görürüz gezebiliyo musunuz, evden çıkabiliyo musunuz, biraz zor gezersiniz "gibi şeyler söylüyorlardı. Valla kimsenin demesiyle bir şey olmuyor. Geziyoruz da tozuyoruz da, iki kişi değil üç kişi geziyoruz . Elbette ki 2 çocuk biraz daha farklı olabilir ama anneler her şeyin üstesinden gelir. İnsanların bu negatifliğinden ben de nefret ediyorum.

Yani bence de öyle onlar rahatına düşkün sıkıya gelemeyen insanlar ben kızıma karşı hiç öyle olmadım. Mesela ev işi yemek vs de öyleyim rahatım fazla ama kızıma hep hassas oldum ki. Mesela bugün bir sohbette şöyle dediler bağıracaksın çok kızacaksın büyük olana ya benim büyükte büyük değil ki ne suçu var ona kızayım anlamak zor

Bende doğurdum doğuracağım canım. Ve inan bana da herkes aynı şeyi söylüyor. Neden biliyor musun. Çünkü kendileri öyleydiler ve kendileri zorluk çektiği bağırıp çağırdığı için herkes öyle olsun, ben zorlandıysam oda zorlansın derdindeler. Bende başta çok karamsardım sonra dedim ki ben Allahı izniyle bunun altından kalkarım. Elbette zor olur elbette yıpranırım ama ben başarırım dedim kendi kendime. Bir de görümce var mesela sürekli 2. Doğumunun ne kadar korkunç geçtiğinden bahseder. Allahtan ki doğum korkum yok. Hele Bi doğsun da gör, büyük rahat vermez, ne yapacaksın bakalım olar dolu her yerde. Ama benim içim rahat. Çünkü ben istersem her şeyin altından kalkabilirim. Ve unutma. Sende.... Sıkma canını

Aklınızı kullandığınız zaman altından kalkamayacaginiz bisey yok tabiki normalde akılsız bi insan degilsinizdir ama sürekli çocukların önünü arkasını düşünmeniz gerekiyor özellikle büyüğü ne hissediyor şimdi ne yapacak diye sürekli empati halinde olmaniz lazim hiç biseyin değişmediğini ikisinede eşit değer verdigini hissetirmeniz gerecek çocuk deyip gecmeyin beyinleri çok taze olduğu için anlamadığını sanıyoruz ama anlıyorlar

Yardımcı olacak olan bir annem var ama ben kızıma kıyamam ki ya biliyorum zor olacak öyle beylik laflar etmeyeceğim ama ben durduk yere çocuğa bağıracak birisi değilim sakin bir mizacım bar ayrıca kızım için çok emek harcadım konuşarak anlatan anne her sorunu dinleyen anne şimdi 19 aydır biriktirdiğimi çöpe mi atarım yani bu kendime de saygısızlık değil mi

anneniz yardımcı olsun mutlaka yoksa sinirleriniz gerilebilir.çocuklarda farklı oluyor bizde büyük çocuk aşırı kıskandı hep kardeşini çiziyordu mesela bu sefer anne baba ona sürekli bağırıyordu gül gibi çocuğu heba ettiler.inşallah siz başarırsınız denge kurmayı o zaman sorun olmaz.ikincide sürekli hırpalanmaktan huysuz ve saldırgan birşey oldu şimdi o büyüğe kafa tutuyor araları iki yaş.ikiside kız buarada.4.de yolda bakalım hepsinin arası 2-3 yaş çocukların

Buna bende katılıyorum mesela hep bir zorluk çocuk onlar için hep yani insanlar bu kadar mı rahatına düşkün. En basit geçen hafta bir arkadaş grubunda oturduk bir anne gördüm karşımda birde anne denen bir kadın birisinde 2 çocuk var ama tek çocukken de durum aynıydı canavar yetişmiş sanki diğer arkadaşım öyle anlatıyor ki oğluna her şeyi mükemmel yetişmiş bir çocuk mükemmel yani derdini konuşarak anlatan 30 aylık bir bebek o an dedim kız kızım doğru yoldasın. Kızıma her şeyi konuşarak anlattım 19 aydır hiç kırmadım onu şimdi bunca şey yok olacak öyle mi aklım almıyor.

Teşekkür ederim. Bebek sağlıkla gelsin inşallah. Bende senin givi düşünüyorum. Kadın rahata alışkın kendini germemiş. Mesela görüyorum gezemiyor diye şikayet ediyor sonra uyuyamıyor diye kızıyor falan yahu bir süre sonra geçecek bu kadar basit bağırıp çağırınca bir canavar oluşturuyorlar sonra ömür boyu onunla uğraşıyorlar ama o bebeği sen o hale getirdin dimi ama. Anlamak çok güç. Birde madem siz üstesinden gelmediniz bize söylemeyin yaşayıp görelim öyle olacaksa bile

Tabiki bu önemli büyük kızımın ne hissettiği önemli bu süreçte onun için çabam büyük olacak küçük kızım içinde sevgimi vermem lazım bu süreçte sonrası daha kolay olacak inşallah

Teşekkür ederim canm. Kesinlikle katılıyorum. Çocuğum için uykumdan, gezmeden ödün vermeyeceksin hiç yapmam olur biter. Ayrıca ben isteyerek hamile kaldım ikinciye bırakın da derdine ben düşeyim size noluyo dmi23 yaşında, gencecik ve enerjim varken 2 çocuk sahibi oldum. Çok şükür daha ne,

Üretime mi geçmişler töbe neyse kınayınca başıma geliyor keşke bu çocuklar böyle oldu deyip tedbir alınsa

Birinci bebek kaç yaşında peki. Yaşında genç iş senin benim 28 ama kendimi dinç hissediyorum

Biz de eşimle çok geziyoruz herkess bi çocuk yapın görcez sizi deyip duruyordu enayimiyim kendim bakayim bakıcısını yapmadan önce tutucam dedim her söyleyene şimdi senelerdir rahatim ağzının payını alan bidaha konuşmaya tırsıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…