İşin zor

Birinci bebek kaç yaşında peki. Yaşında genç iş senin benim 28 ama kendimi dinç hissediyorum
Kasımda 2. Yaşına girecek tam 24 ay olacak aralarında ve bana göre en ideali. Sizinde yaşınız daha çok genç. Kızlarım büyüdüğünde onlarla arkadaş giib olmak istiyorum nasip olursa

İşiniz zor olabilir ama yapabilirsiniz benim ablamın kızı 15 aylıktı oğlu dünyaya geldi zorlanıyo ama başarıyo hemde çoğu tek çocuğa bakan kadınlardan daha iyi bakıyo bi oraya koşuyo bi buraya abla yoruluyomusun diyorum yorulucam tabi ama dünyaya bedel canları sağ olsun bana yeter diyo siz kimseye kulak asmayın KADINSAN YAPARSIN

Sanki 19 ay varsa ne olucak ki kuzum büyük olan da büyüyecek küçük 19 aylık olduğunda büyük olan sana yardım bile eder konuşur herşeyi bilir, beraber büyürler bir bakarsın iki bacı bi tanıdığımız 10 aylıkken bebeği 2.ye hamile kalmıştı gayette bakılır yani şimdi ikisi de koca koca çocuklar oldu sen canını sıkma öyle diyenlere güya sana merhamet etmiş oluyorlar akıllarınca. Yok zor olmaz seviyorum ben anne olmayı birlikte büyüyoruz de öyle şaşırıp kalsınlar

Gerçekten zorlanıyorum ben, oglum 4 yasında kızımda 8.5 aylık. Ogluma hiç TV acmazdım ama artık dinlenmek için kızım uyuyunca acıyorum en basiti bu, büyüyorlar Bi şekilde ama gerçekten çok zorlanıyorum ben.

Ağzı olan konuşuo

Açık soylemek gerekirse dısardan bakinca zor geliyo. Ikisi de sana muhtac 2bebek ama biz anneyiz herseylerine yetecek gucumuzu de Allah veriyo cok sukur. Benim cocuklarimin arasinda 30ay var evet kizdigim oldu buyuk cocuguma. Ama kizmayan anne var midir bilmiyotum telefonda veriyorum zorlandigim zamanlarda tabi ki cocuk alsin telefonu eline dunyayla irtibatini koparsin demiyorum. bunlar seni kotu anne yapmaz ki. Kim ne derse desin duyma bosver . O disardakiler hep konuscak 3 4 yas olsa farkli 7 8 yil beklesen farkli konuscaklar.

Bence her şey çok güzel olacak. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, iki evladınıza da hayırlı ömür versin inşallah.

Oğlumla kızımın arasında 9 yaş var. Çok pişmanım bu kadar ara verdigime. Tam rahata alistim,ne zaman istersem uyur oldum,minik el çantaları almaya basladim,kızım doğdu. Koca valiz bebek cantasi,11 aydır uykusuzluk vs. Keşke araları az olsaydi,bir buyuselerdi şimdi rahata kavusurdum. Sağlıkla buyusunler,öyle ya da böyle buyuyecekler. Kizacan da,sevecende böyle böyle geçip gidecek zaman.

Ay şu millet denen kavramı niye ciddiye alırsınız.
Sanane deyip geçin.
Arkafaşım doğumdan 5ay sonra tekrar hamile kaldı.evet çok zorlandı hatta ilk bebeği prematureydi.ama hep şükreder yoluna bakardı.
Mutluluk bedeli olan bişey.
Ben olsam 2-3sene sonra evdeki halinizin hayalini kurar dahada keyiflenirdim.
Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Hele konu evlatsa , gerisi teferruat

Başına gelen biri olarak söylüyorum, hunileri hazırlayın
Çok zor değil, hayatta kalma savaşı vermek adeta iki ayrı dönemdeki bebekle uğraşmak.
İkiz gibi değil, öyle olsa çok daha kolaydı ama farklı ihtiyaçları olan ve hala bebek olan canlılara, can katmaya uğraşmak insanüstü bir durum.
Ben yıkılmadım, ayaktayım ama sanki tır geçti üstümden 2 senede.
Var tanıdıklarım aynı durumda olan, 2 bakıcısı olan da var, evine temizliğe bile kadın gelmeyeni de.
Burada kilit nokta, çocuklarınızın nasıl çocuklar olduğuyla çok alakalı.
Benimkiler kendi başlarına bile 24 saat tek kişinin bakması felç eden türden olduklarından bu haldeyim
Ama bana verilen ve size vereceğim en iyi öğüt ‘ilk sene akıl sağlığınızı koruyun, gerisi kolay’.
Hakikaten çok doğruymuş, şükür atlattım küçüğüm 2 yaşında ve o günleri düşününce nasıl sağ çıktığıma şaşırıyorum.
Hatta bir tane daha istiyorum, o derece şeker, çılgın, patırtı, ağlama, zırlama eksik olmayan nir ev olduk

Tek çocukla iki ayrı dönemdeki bebek karşılaştıralamaz örnekler.
Biri bisiklet, diğeri uçak sürmek gibi komplike bir eylem:)

RABBİM sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...
Ikiz anneleri bile dayanıyor büyütüyor..
Hiç merak etmeyin allah verir sabrını..
Madem rabbim onu nasip etti vardır bir bildiği...
Birlikte büyürler birlikte arkadaş olurlar birbirine.. olumlu taraflarını düşünün insanlara kulak asmayın.. mucizenin tadını çıkarın lütfen.. bizim gibilere de dua edin olurmu.. (5 yıldır bebek özlemi çekiyorum 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağım yakında.. 8 yıllık evliyim)...

Herkes birbirine dert ortağı arıyor, yani ben çektim o da çeksin şeklinde. Bilinçli değilse de bilinçsizce yapılan şey bu. Kulak asmayın. Herkesin hayatı, ilişkisi, anneliği, karakteri kendine özgü ve biricik. Bir arkadaşım var. 2 ve 3 yaşlarında iki kızı var, misler gibi bakıyor, bir yandan işleriyle de ilgileniyor ve çok mutlu arka arkaya doğdukları için. Biri size bunu söylediğinde -sinir olmakta gayet haklısınız ama- kendinize şunu hatırlatın: “Bu onun hikayesi.” Siz içselleştirmeyi kesin bir şekilde reddederseniz başka birinin düşüncesi sizi etkileyemez aslında.

Çocuklarınızın karakterine göre ( yapısı yani DNAsı gibi düşünün ) değişir aslında . Her çocuğun Her yaşta gösterdiği özellikler farklıdır. O yüzden insanlar boş konuşuyor. Aralarının az olması iyi belkide birlikte büyürler beraber oynarlar. En yakın arkadaş olurlar.
annelik zaten her durumda zor ama bence başedemeyeceğiniz bir durum olmayacak. Büyük kızınız ablalık yapmaya başlayacak. Şu biriki yıl sonra.
siz insanları dinlemeyin. Merak etmeyin. Düşündüğünüz kadar kötü olmayacak. Büyük kızınızda zamanla büyüyecek. Laftan daha iyi
anlayacak.

Ee dogru canim isin zor.. hangi is kolaysa.. benimkilerin arasi 2,5 yas o da zor ve ne zaman kucuk bebek gorsem -ki en kucugum 2 yasinda o gunleri hatirliyorum... bazen evet telefonda veriyosun tv de izletiyosun .. ben laptop bile veriyorum.. sabah aksam basinda oturtmuyosun ama..7 yasindaki oglum playstation istedi almiyorum mesela basindan kalkmayacak diye.. hersey dozunda kullanilirsa guzel..ama bi sekilde gececek yani, icin rahat olsun.

Birde Allah dagina gore kar veriyor. Kardesimin 1 bebegi var kocasi olmadan banyo bile yaptirmiyor korkuyor. Ben hatirliyorumda ilk cocugumdan itibaren 1 haftalikkenden beri kendim banyo yaptirdim. Simdi buyuyolar tabii.. bi basliyorum arka arkaya seri uretim gibi.. buyudukce kolaylasiyor isin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…