İşin zor

Başkalarının olumlu ya da olumsuz hikayelerinin size bir katkısı olacak mı? Hayır. O zaman dinlemeyin, kulak asmayın.
Her çocuğun mizacı farklı. Her annenin hikayesi farklı. Yaşayıp göreceksiniz, kendi yöntemlerinizi bulacak ve hayatta kalacaksınız; tıpkı sizden önceki iki çocuklu milyonlarca anne gibi. Onlar da iki çocuğu idare etmeyi bilerek var olmadılar, zamanla piştiler. Evet, zor, bazen çok zor ve yorucu, bazen çığlığı basıp kaçasınız geliyor. Ama geçiyor. Evlat sahibi olmanın güzel tarafları, zor yanlarına ağır basmasa, anne&babalar olarak topluca delirmiştik. Delirmediğimize göre, tutunulacak bir tarafı var demek ki. =)) Benim kızlar arası 3 yaş. Size göre bir nebze daha şanslıyım; büyüğün tuvalet eğitimi tamam, yeme içme sorunu yok, uyku düzeni oturmuş falan filan. Bana göre bazı konularda daha çok zorlanacaksınız belki. Ama bir de ikizi, üçüzü olan insanlar var, düşünün ve hala hayattalar. =)) Kısaca, takmayın kafanıza. Battı balık yan gider diye bir laf var. En kötü bir süre öyle gider, sonra düzelirsiniz. Bebişiniz sağlıkla gelsin, Allah evlatlarınıza uzun, mutlu ömürler versin.

Aslında öyle ağız kapatmak lazım sizinkisi süpermiş yalnız bundan sonra soranlara kullanmam belki ama öneri verebilirim ya da değiştirebilirim bunu

Kasımda 2. Yaşına girecek tam 24 ay olacak aralarında ve bana göre en ideali. Sizinde yaşınız daha çok genç. Kızlarım büyüdüğünde onlarla arkadaş giib olmak istiyorum nasip olursa
Olur inş ki olur zaten bence. Yaşınız gereği de olur inşallah güzelce büyüteceğiz onları

Ne mutlu ona inşallah bende başarabilirim. Yapım sakin bir yapı. Her şeyi bırakıp çocuğum ile ilgileniyorum benim için dahası yok normalde üşengeç birisiyim ama konu kızım olunca değişiyorum ikinci ile tabi zor olacak biliyorum ama onların psikolojisi herkesten ve her şeyden önemli çünkü biliyorum ki benim yapacağım tek bir şey hayatlarında iz bırakır o yüzden yorulmak yok

Dimi yaşımda genç zaten beraber büyüyoruz yanlışta değil anne olmak bunu gerektiriyor zaten

ilk cocukta da benzer seyleri duymus olmaniz lazimdi, sen dogunca gorursun, o isler oyle olmuyo, seni de gorucez, simdi uyu uyu sonra zor uyursun vs

siz simdi ikinci levele gecmissiniz. aslinda ilk cocuktan farkli birsey yok, insanlar memnun oluyor sanki zevk aliyor iki cocuk buyutup zorlananlari gordukce...

anneligin saninda var diyorum ben. ne laf edecegini bilemeyenler hemen burdan giriyor lafa. takilmayin...
tabiki kolay degil, ama siz zaten bunu biliyorsunuzdur. icinizi iyice karartmayin duymazdan gelin

Sanırım bu ara tanıyan tanımayan herkesin bana bunu söylemesi çok kızdırmaya başladı yani şöyle mesela ben bir şey demeden dururken yaaa işin zor valla hayat alt üst olacak demeleri kızdırıyor insanı birde hamileyim zaten endişelerim var ama takmamak en güzeli sanırım insan ne olmak isterse o olur ben ikisine de iyi anne olacağım ç

Yani bu okuduğum iyi geldi desem darılmazsınız dimi? Okuyunca heh dedim demek ki her dönem zor iyi ki şuanda olmuş. Sonuçta her türlü zorlayacak bizi önemli olan güzelce geçirmek

cocuklugımdan beri içimde bir annelik duygusu vardır. Komşu cocukları, akrabaların cocuklarına çok baktım, çok ilgilendim. Evcilik oyunlarımda bir sürü bebegim, cocugum olurdu. Evlenmeden önce de hep anne olmak istedim. Evlendim ve çok kısa sürede hamile oldugumu öğrendim, çok isteyerek oldu. Suan altı aylık hamileyim.
ancak hamilelik boyunca bir insan bile mi olumlu konuşmaz arkadaş. Hayatım bitmiş, neden yatırım yapmadan pat diye hamile kalmışım, bugünleri arayacakmışım... Say say bitmez.
Ben zaten cabuk etkilenen biriyim. Evladımı çok seviyorum şimdiden ama öyle bir korku var ki içimde... Sanki şimdiden bıkacağım kesin gibi, şimdiden o yoğunluğu, bezmişliği hissediyor gibiyim. Sanki "anne" olmak hayattaki en saçma ve en agır yük gibi konuşuyor herkes. Bu durum beni o kadar yordu ki şimdiden. Ben de konu açacaktım, gerek kalmadı, takipteyim :)

Böyle şom ağızlı insanlara ayar oluyorum.
Kime ne yani işin zorsa
Sağlıkla büyütün inş
Ya birde şey var seni kendi kirli düşüncelerine çekiyorlar psikolojik bir alt yapı oluşuyor sorgulamasan çıldırırsın yani. Mesela diyorki bazıları seni de korkutmak istemem ama yahu zaten en başta diyorsun aslında amacım seni korkutmak

Aslında onları düşünce konusunda ciddiye almıyorum. Yani şöyle ben ne olduğumu biliyorum fakat ister istemez şu oluyır '' '' arkadaş deli mi bu millet neden bana bunu söylüyor tek ben miyim yani bunu yaşayan '' diyor aslında takmıyorum ama kızıyorum yoldan geçen bir amcanın bana bakıp bebek arabamız eğilip sonra bana Allah kolaylık versin demesi batıyor

Agzı olan konuşuyor canım boşver sen o boş konuşanları...
İki oğlumun arası 21 aydı...
Ne oldu ilk zamanlar biraz zorlandım evet ama hepsi bu...
İlerleyen zamanlarda iyi ki peş peşe olmuşlar diyeceksin inan bana...
En azından ben şimdi öyle söylüyorum...
Annesin sen her ikisine de yeteceksin emin ol
Sağlıcak ile kucağına alman dileğiyle

Şimdi ben iyi duygular mı hissedeyim kötü mü hissedeyim bilemedim ama Allah sağlık versin inşallah onlar iyi olsun da yeter

Aminnn inşallah. Aslında evet hep şükrediyorum bir yandan iyi ki var daha zor olabilirdi bizim için bir şeyler sağlıklı olsunlar akıllı olsunlar yeter. Tabiki ederim Allah size de nasip etsin kucağınıza doldursun inşallah.

Sanırım buara söylenenler hep üst üste geldi mesela dün 2 kadın söyledi zor zor zor dşye bir önceki gün yolda bir amca kızımı ve beni görünce Allah kolaylık versin dedi o gün beni görenler daha öncede çok kez yaşadık bunları bir günde 2 3 kişi falan söylüyor mesela

Yani aslında çokta olumsuz düşünmüyorum ama bazen ya acaba mı oluyor baskı ile. Mesajını iyi geldi teşekkür ederim.

Yani birde dediğiniz gibi insanların mizaçları aynı olmuyor farklı farklı herkes. Mesela bende kızım konusunda çok cesurdum yıkadım yedirdim annem vardı yanımda ama ben baktım hatta dediler herhalde bu yıllardır çocuk bakıyormuş. O yüzden kendime güveniyorum he bazen kızımda da çok yorulduğum oluyor ama hamile olduğum için sanırım o zamanda yatıyorum yere yanına oyun oynuyorum yine de onun için bir şeyler yapıyorum

İnsanlar size gerçekleri söylüyırlar. Bilin, haberiniz olsun kendinizi hazırlayın diye. Sonra eşekten düşmüş karpuza dönmeyin

Kişilerin bakış açısına ve hayatı algılayışlarına, beklentilerine göre değişen bir durum zorluğu.Benim son iki oğlumun arasında 21 ay var.Evet birisi çişim geldi derken diğeri var gücüyle ağlıyor bazen, evde ses eksik olmuyor falan ama ben evde bebek olmasını seven, onların gürültüsünde bile huzur bulan, yaptıkları şeylere gerilmek yerine gülen bir insan olduğum için çok eğlenceli geldi bana yaşamım.Mutlu ve yaşayan bir ev gibi hissettim evimi, ama bir gün kayınvalidelere gittik mesela, yemeğin başında küçük emmek için ağlıyor, büyük oğlum tuvalete gitmek için çekiştiriyor, her zamanki yaşadığım günlük rutinim beni kayınpeder "iyi dayanıyorsun, baş edilir mi bununla, kabus gibi" dedi.Ona bile çok kırıldım açıkçası, benim mutlu olduğum şikayet etmediğim bir durumun böyle tanımlanması canımı sıkmıştı.Kısacası sizin hayata bakışınıza göre değişir her şey.Hamile olduğum her gören bana da işin zor deyip durdu.Ama şöyle bir durum oluşuyor, şimdi 19 aylık olan çok bebek geliyor size, yarın diğeri o kadar minik bir şekilde doğacak ki, büyük olanı olduğundan daha büyük görebilirsiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…