Isınmayan ev

Ahh hiç sormayın ya bende akdeniz insanıyım 1 ay klimayla kışı geçirirdik
Şimdi istanbulda gece kabanla yatcam utanmasam daha kış gelmedi bile ev buzz
Kaloriferi açmaya korkuyorum resmen faturadan
Kayserinin soğuğunu biliyorum adamı felç eden cinsten
Bence evi taşıyın bi cesaret olsun bitsin ama cephesini iyi seçin bu sefer

Cennette yaşıyormuşum ya. Soğuk beni fena çarptı

Kuzeye bakan, altı ve üstü boş yalıtımsız evi asla ısıtamazsınız.
Ben 6 sene öyle bir evde durdum, ısıtamadım.
Ara kat ve kuzeye bakmayan bir ev bulup taşının kar yağmadan.

Şu anki evim çok güzel ısınıyor, kuzeye bakan oda hariç. Orayı kapattım mecburen

Antalya da klima parası 300 falan ya. Aldığım maaş 4200 nasıl 2000 gözden cıkarayık

Valla sünger münger ayarlıcam ya ah ah
Anladıgım kadarıyla evdeki herkes akşama kadar dışarıda.. dogalgaz hiç yakmayın sabit bi odada hepiniz ufoyla ısının doğalgaz yerine elektrik faturası ödeyin
yok bakıcım bize cıkıyor kızımla ev de

odaları kapatmak tasarruf degıl aksıne evın sıcagını cekıyor kombı ısıtmak ıcın ekstra efor harcıyor
catı katı alt bos yalıtımsız evı ısıtmanız cok malıyetlı daha soguk olmadan tasınmanız en mantıklısı
ucup gıdecek ısıya para harcayacagınıza tasınmaya harcar ısınırsınız

Yahu 3 peteğe 430 geldi hay anasını

3 petek diyorsunuz da evdeki toplam petek sayisi 3 mü? Ev genişse 3 petek yetersiz gelebilir ya da evde 3ten fazla petek varsa ve siz tasaruf icin bazi odalari kapatip 3 petek yakiyorsaniz yine tasaruf olmaz o şekilde aksine fatura yuksek olur diyebiliyorum.

Benim evim kucuk, evimde toplamda 3 petek var hepsi yaniyor. Bu sene daha fatura gelmedi gecen sene 190-230 arasi gelmişti. Bakalim bu sene ne olacak.

Ama ev kucuk dahi olsa çati kati dezavantaj ve soguk olur isinmaz zaten.

Kayseri gibi yerde en kötü evi tutmuşsunuz. Hem kuzey hem çatı. Isıtamazsınız o evi maalesef. Doğalgaz çok pahalı. Önümüzdeki ay 1000 lira verirseniz şaşmayın.

Ya faturanın artmasını göze alacaksınız, ya da taşınacaksınız. Cocukların üşütmesi söz konusu çünkü.
Kış günü de taşınmak ayrı dert..

Taşınmak zor ve masraflı en kısa çözüm şuan icin duvara elektrikli ısıtıcı alıp takin. Gündüz ara sıra bikac saat açarsınız en azından oturduğunuz oda güzel ısınır .ama uyurken mutlaka fişi çekin . Gece kullanmayin

Etrafta baska ev yoksa en iyisi kendi yapabileceginiz isi yalitimi. Cati arasina izocam serilebilir,duvarlara köpük tabakalar var onlardan kullanilabilir. Tabana duvardan duvara hali ise yarayabilir. Biraz maliyetli ama tasinma
İmkani yoksa degerlendirilebilir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…