Isınmayan ev

Cok zam geldi coook, bu sene millet korkar oldu gazı yakmaya. Allah cok versin. Kış günü mecbur yanacak çoluk cocuk var her evde
Allah insaf versin başımızdakilere, eli mahkum yakıcaz. Yani o kadar ki bu sene kış gelmedi sevindik. Aslında doğanın dengesi bozuldu.

Taşınmayı düşünmüyorsanız diğer odaları acın derim. Yoksa ev hep bir havalandırmalı gibi oluyor ve isinmiuor

Allah insaf versin başımızdakilere, eli mahkum yakıcaz. Yani o kadar ki bu sene kış gelmedi sevindik. Aslında doğanın dengesi bozuldu.
Evet herkez korkuyo soguktan. Hosuna gidenler var kışın gelmemesine evet tarlalar ekinler için sart kar. Hayırlısı olsun. Bakalım.

Biz Istanbuldayiz pek soğuk değıl burası geçtiğimiz ay bir gün yaktım ortalamaya göre biraz fazla gelmiş tüm odalar açık evimiz güzel ısınır ben şunu öğrendim kombi markasi gelen fiyatta etkili ve evin cephesi çok önemli güney cephe ve bolca güneş alıyor daha yakmadık kombiyi ama.350 tl civarı gelecek tahminen heryer yanıyor inşallah öyle olur yani.

Çatı.kati.izalasyonu yaptırın mutlaka. Çokta maliyetli değil.

Birde kış memleketindeyseniz 2000 ısınma parasını gözden çıkartmak gerekiyor.

Hani Antalya'da nasıl klima parasını gözden cikartiyorsaniz Kayseri'de de ısınma için bütçe ayırmalısın.

Ben odalari kapatmanin tasaruf saglamadigini okumustum. Benim bir kucuk odam var orayi kullanmiyoruz hic sadece utu ve camasir ama petegi acik. Zaten butun evde 3 petek var neyi kapatayim.

Camlara lastik taktırın ve silikonlayin. Benim çok etkiledi. Lastik vardı ama eskidigi için hava kaçırıyordu.

Birde çocukların odasının camına polar battaniye takıyorum . Gündüzleri güneş geldiğinde kaldırıp tekrar akşamları çivilere geçiriyorum. :)

Bu sobayı araştıracağım telekkürler

Benim de evim giriş kat kucucuk bi 2+1 gecen senelerde 300-400 fatura vermeme ragmen bi kere ev ne kadar sicak oldu demedim. İki kere icerden isi yalitimi yapildi ama yok. Yasadigim yerde zaten kişin gunes gorebilene ask olsun, ev de Giris kat olunca karsidaki binalar iyice kapatiyor birakin gunes almayi sabah 9da 10da kalkip isiklari yakiyorum
Gecen kişa girerken kapilara pencerelere sunger alip cektim celik kapinin esigine esik sungeri aldim baya farkettirdi. Camlardan kapilardan cok isi kacagi oluyor sunger cekerseniz farki gorursunuz
Bu sene daha yakmadim yakmayi da dusunmuyorum, iki tane sicak su torbasi aldim birini ayagima birini karnima koyuyorum ustune de yorgani cekip oyle oturuyorum. Uyurken sikinti olmuyor allahtan cok sicagi seven biri degilim
Gecen sene hafif sogugu kirilmis eve 400 lira odedim bu sene bu zamlardan sonra 600-700 olur herhalde, kendimi enayi gibi hissediyorum soguktan cenem zangir zangir titreyene kadar yakmayacagim inat ettim
Su peteklerin arkasina konan aluminyum levhalari duymustum ise yariyormus, ben yaktigimda deneyecegim sizin de aklinizda olsun

Isıyı gectim, sicacik olsa bile sabahin 9-10unda isiklari yakacak kadar karanlik bir evde benim psikolojim bozulurdu

Izalosyon çok etkiliyor. Bizim evde ısınmıyordu mantolama yaptırdık. Yakmasak bile evin içi soğuk olmuyor. Önceden yaksakta ısınamazdık. Keşke yazın apartmandakilerle konuşup yazın yatırsaydınız. Çok zor bir durum bende soğuğu hiç sevmem

Isıyı gectim, sicacik olsa bile sabahin 9-10unda isiklari yakacak kadar karanlik bir evde benim psikolojim bozulurdu
Maalesef bu sehir boyle. Kişin gunes pek gorunmez
Bu sabah mesela 8.5ta kalktim isiklari yakmadim ama bi isim yok diye yakmadim oturmak icin sikinti yok ama bi ders caliscaksan atiyorum orgu orceksen isigi acman lazim
Anca 10.30 gibi aydinlandi icersi 1 saat sonra da kayboldu gitti gunes
Apaydinlik bi hava olmuyor maalesef

Anladıgım kadarıyla evdeki herkes akşama kadar dışarıda.. dogalgaz hiç yakmayın sabit bi odada hepiniz ufoyla ısının doğalgaz yerine elektrik faturası ödeyin

Keainlikle taşının. Kayseriye kara kış daha gelmedi bile. Şimdi diğer yerler kapalı idare edebilirsiniz ama 2 gğn sonra kar gelince mecbur yakarsınız ve 600 den aşağı ödemezsiniz ki ödediğiniz de dert değil yine de ısınamazsınız. O parayı taşınmaya verin gğzelce çocuklarınız sıcacık yaşadığı evde huzurla oturun. Ama merkezi sistem bi binaya taşının derim.

40 ta petekler kendini zor ısıtır. Bide 2 odayi kapattıysanız hic ısınmaz. Benim bundan onceki evimde son kat ve kuzey cepheydi, mahvetti bizi soğuklar. Bundan 3 yil once 500 tl gaz faturası oduyorduk aylık. Imkaniniz varsa taşının

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…