Isınmayan ev

Ben yatilim olmadığı ve nasıl yaptılar binayı bilmiyorum ev kesinlikle ısınmıyordu.
Ses problemi hele ayrı bı durum.
4.5 yıl önce 300 TL ödüyorduk ve dediğiniz gibi donuyorduk.
Ses ve yatılım probleminden dolayı taşındık.
Şu an kombiyi 49 derece ye sabitledim ve ekonomi de değil, cayır cayır yanıyor. 180 TL ödüyoruz.
Taşınma imkanınız varsa iyi araştırın yalıtımı iyi olan bir eve taşının.

Çatiya izocam inanilmaz farkettiriyor,mutlaka yapin.Bunun dişinda kapi pencere nereden soğuk siziyorsa bant çekin.Evde herkese panduf alin,içlik giyin Kisa vadede bunlar olabilir ama Kayseri'de uzun kalacaksaniz arakat güney cephe bir eve taşinin.

Rüzgarın deli gibi olduğu yazın bile şiddetli rüzgarın olduğu yerde yaşıyorum. Evim dağın tepesinde desem yalan olmaz. Alt kat boş üst kat dolu. Bu kış ısınıyorum çünkü üst katın bebeği oldu. Geçen sene kombiyi 80 de yaktım ev 19dereceyi geçmedi bebeğim olduğu için elektirkliyi de yaktım. Üst kattaki benden ısındıkça kapattı. Ben yükselttim o kıstı. Geçen kış delirdim. Şuan iyiyiz 40 da yanıyor ev 21 derece. Altın üstün dolu olması işe yarıyor. Yalıtım hepten yardımcı. Ev sahibi ile konuşun çatıya yalıtım yaptırsın.

Bizimde ev çatı katı serin oluyor cidden. Oturduğumuz odaya ufak bi ufo koyduk en azından üşümüyoruz. Kaloriferin ısısı normal diğer odaların soğuğu kırılıyor.

Ara kattayım alt yakmıyor .Kendi evim zor ısınıyoruz çok yakıyoruz öyle .
Üst katım halılarım sıcacık diye dolanıyor yüzüme bile dedi gıcık
Alt katı küçük çocuklu ara kat yanlarıda apartman olan bir ev bul .
Merkezi ısınmaysa herkes mecbur yakıyor o da çözüm .
Çatı sakın .

Bende antalyadayim son kat ve yalitimsiz donuyoruz bizde klimalar ısıtmıyor ev kira olsa kesin tasinirdim borc bitmesine bı sene var bitsin tasinicam bence arakat biyer bulup taşının yakında vardır insallah

Yanı her ay fazla fazla odeyıp ısınmamaktansa aynı mahallede başka yere taşınmk daha mantıklı. hem kuzey cephe hem catı kat ısnmaz

Diğer odaları açsanız bile ısınmaz. İç Anadoluda izolasyonlu bile olsa çatı katı altı boş dairede oturulmaz. Taşının bence ara kat bulun

kış çok bastırmadan taşınmak gibi bir şansınız varsa taşının bence.ne kadar fark eder bilmiyorum ama en yüksekte 3 oda açmaktansa orta ayarda hepsini açıp evdeki buzhane havasını kırabilirsiniz.bir de en çok kullandığınız odaya yani oturma odanıza elektrikli ısıtıcı tarzı bir şey kullanabilirsiniz artık onların da A+'ı , buharlısı vs çıktı tasarruf için.ama ben istanbuldayım tabi burda kayserideki gibi bir soğuk olmuyor bir de yalıtım da var bizde.belki de işe yaramaz dediklerim.

Antalya dan bildiriyorum elektrik faturalari daha beter. Keske dogalgaz olsa.
Kesinlikle bende Antalya nin ilçesinden bildireyim doğalgaz evet çok pahalandi ama klima ile isindigimiz için elektrik faturalari ucmus2 durumda Allahim ne durumdayiz ülkece hepimizin Allah yardimcisi olsun ne diyim

40 derece çok az.
Bir peteği soğuk havada 40 ta ısıtmaya çalışan kombi daha çok çalışır. Daha çok yakar. Stabil sicaklikta kalmalı kombi 50 de yakacaksiniz mecbur. Bende üst katım 50 aşağısı buz kesiyor ev. Kombi de sürekli çalışıyor öyle olduğunda.

Antalya ile orası bir mi :) orası nerdeyse her mevsim yaz , Kayseri karasal iklim.
Hem çatı hem kuzey cephe hemde izolasyon yok.tek çare taşınmak duruyor

Kombiyi cok soguk havalarda 40 derecede calistirmak tasarruf degil kayip saglar maalesef
İsinamadiginiz gibi havaya para odersiniz
Kombinin tam randiman sagladigi kazan sicakligi 55-60 derecedir

Eskişehirde kuzey cephede etrafı açıklık bir binanın en üst katında oturuyorum. Kışın kar yağdığında 55de yada 60 da yakarım normalde 40 da yakarım 2+1 evim doğalgazım 250den yukarı gelmedi. Bu yıl zamlı hali ile 300 gelir herhalde. Sizin 400 500 liraları bulmasını bilemedim. Doğalgaz fiyatları kayseride daha mı pahalı acaba? Yada kombinizin yıllık bakımlarını yaptırın bi. Kombinizin daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Az yakar cebinizde kalır.
Ama aynı mahallede farklı bir ev bakabilirsiniz. Kışın soğuğu çekmenize gerek yok. Ama çatı katı düşünmeyin derim. Kışın sert geçtiği işlerde çatı katı zor oluyor izolasyonlu da olsa. Biraz cebe dokunuyor yani.

Kayseri’de cephe çok önemli Güney batı tercih edilmeli, özellikle yalıtımlı tercih edilmeli. Ben de Kayseri de yaşıyorum. Evim batı cephe ama yalıtımı yoktu yazın çok sıcak kışında soğuktu ama yalıtımdan sonra çok farketti gerçekten. Diğer yalıtımlı evi düşünün bence

Canim ya tasinmalisin ya da cocugu krese baslatmalisin. Aksamlari ekstra isitici ile idare edilir de, tum gun evde olan icin yetmez.

İç anadolunun ayazı da soğuğu da meşhurdur. Hem alt katınızda kimsenin oturmaması, otursa dahi çatı katında oturmanız zaten üşüyeceğinizin göstergesiymiş.
Bir an önce evi boşaltmaya bakın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…