İşkencesiz kesim

Ama o
Benim de son zamanlarda aklimi kurcaliyor,en iyisi hic yememek ya da cok az yemek. Bir mangal yapicaz diye kac tane hayvani canindan ediyoruz. Evde besledigimiz kediyi kopegi severken tavugun, inegin gunahi ne.
Ama onlar kesilirken aci hissetmiyorlar..arkadasin da dedigi gibi islami sekillere uygun kesilmediği için bu manzaralar oluyor zaten..

Bu dusunceleri birak insalllah helal ve iyi et yiyoruzdur diye dua ediyorum.

Guvendigim bi kesimhaneden aliyoruz etimizi.. haricinde her restoranda et yemem. Et yedigim yerler belli yerlerdir yoksa meze corba kasarli pide takilirim :)

Et ve balik kurumu her ilde mevcut olan iki buyuk yere getiriyor.ordan alabilirsiniz..

Ben düşünmüyorum düsünürsem zaten yaşayamam maalesef hele videoları izlemek mi aslaa

Benim programimin buyuk kısmı ağirlıktan olusuyor. Kardiyoyu sadece ısınma amacli yapiyorum başlamadan once. Ben cabuk kilo kaybetmeye musaitim. Sporu birakip beslenme bozulunca bikac ayda tak tak kilolar gidiyor 39-40 kiloya kadar düşmüstüm spordan önce. Hoca oyuzden abartiyor da olabilir.

Köyden gidip kendiniz alın 1 koyun. Önce sevin sonra kesin ve buzlugunuza atın kurban eti gibi. En mantıklısı bu.
Ayrıca bakliyattan aldığımız protein etin yerini tam olarak tutmuyor diye biliyorum.
Ayrıca ithal etler de kesinlikle tüketmeyin. Sağlıklı değil çünkü. İthal hayvanları domuz katkılı besinlerle besliyorlarmis.

Tavuk daha doğrusu piliçler 40 günde antibiyotikle şişiriliyorlar.
Ve sık tüketmek hormonal dengeyi bozuyor.

Ben düşünmüyorum düsünürsem zaten yaşayamam maalesef hele videoları izlemek mi aslaa

Ben videoya denk gelip izlemiş bulundum. Doğru durust kesseler, dövmeseler bizde şu secimi yapmaya ugrasmasak veya tuketirken icimiz rahat olsa nolur yani. Ne isteyipte hayvan dovuyorlar anlamiyorum. Ölecek zaten, kesimhaneye goturene kadar dogru duzgun davranmak ne kadar zormuş

Kurban bayrami vahset!!! Sen sakamisin unu hakaret kabul ediyorum ve senin ceza almani istiyorum.mune hanim bu uyeye lutfen haddini bildirin.Allah eti bize helal kilmis ki yiyyoruz.sen domuz ciftliklerinde kesilen domuzlara yan.domuz bayrami yok malesef onlar hayvan degil mi onlara da aci vahset desene...

Ben orada bir noktalama virgül hatası yaptım herhalde ben anlamadım. Neyse, benim vahşet dediğim, sokaklarda hayvan parçaları, kan, çoluk çocuk geziyorlar etrafta, bu manzarayı görüyorlar. Daha önce de yazdım, sokakta ellerinde keserle kan revan içindeki hayvanı kovalamak nasıl bir bayram? Kesimhaneler, kurban kesim yerleri ayarlıyor belediyeler, sokak ortasında hayvan kesiyorlar, bu nasıl bir bayram anlayışı? Ne desem fark etmez gerçi, ben biliyorum başıma gelecekleri, burada insanlara laf anlatmak çok zor.

tüm proteinleri baklagillerden de alıyorsunuz diye birşey yok. geçen bir vegan ile tartıştım bu konuyu hayvansever olmak kedi köpekten ibaret değildir dedi. yediğim yumurta ve tüm süt ürünlerine saydı. ben bir hayvanseverim üstüne basa basada söylüyorum. bitkilerin canı yokmu onlarıda kopartmayın o zaman onlarıda yemesinler... ne yani ağzı dili yok diyemi onlar vicdan meselesi olmuyor. beslenmek için ihtiyacım var benim. hatta dahası sokaktaki hayvanlarıda bu yöntemle besliyorum evimdeki kedilerin ve köpeğin yediği mamada da hayvansal ürünler var. vegan mı olsun onlarda. ne yapiyim köpeğe kediye otmu yediriyim patates suyuna havuç mu doğrayım yoksa açlıktan ölmelerini mi izleyeyim. doğanın kanunu bu ve bana helal kılınan helaldir. kesim için yapılan önlemlerin alınmıyor olması bu işi yapan kişilerin vicdansızlığıdır. bunun için devletin önlem alması daha doğru olacaktır. ilaç dayayıp zorla yumurtlatılan tavuklar, bebeği süte ihtiyaç duyarken onu mamayla besleyip yada kesime gönderip annenin sütü sağılan hayvanlar onlara bende karşıyım. kuzunun kesilmesine yavruların kesilmesine de karşıyım. herşey düzen disiplin ve vicdan ile sürdürülse belki bu kadar işkencelerde olmazdı.

Napmış kadın küfür mü etmiş belki onun icin vahşet bu sizi neden bu kadar gerdi hele mune gel bunun ceza almasını istiyorum kısmı sen ceza almada

Son düzenleme:
Evet, domuzlara yapılan da vahşet. Canı, kanı olan, yaşayan her canlıya yaptığımız vahşet. İnsanoğlu olarak çok korkunç yaratıklarız. Her şeyi yok etmeye andiçmişiz sanki. Doğayı, canlıları, her şeyi keyfimize keder yok ediyoruz. Buna ben de dahilim, siz de.

Biz kendimiz usulüne uygun kestiriyoruz kurban bayramında. Küçük bi miktar eve ayırıyoruz. Çok et yiyen insanlar değiliz arada bi gıdamızı almak için ve çocuğumuz için. Kalanını çocuk esirgemeye veriyoruz. Hem içimiz rahat et yiyoruz hem başkalarına da faydamız dokunuyo. Sizde öyle bi şey yapabilirsiniz. Yoksa bu zamanda usulünce kesilen bi yer bulup almsk çok zor hele ki büyük şehirlerde..

Daha onceden herkes mustakil bahceli evlerde oturdugu icin herkes hayvanini kendi kesiyor bir sorunda olmuyordu..gunumyz sartlarinda bu yapilamiyor..yapanlarda evet yanlislar ama bu konuda belediyenin de bol kesimhanesi olmaliki insanlarda gidip kessin.. Mune merakla bekliyorum bu arkadas mi ban alacak yoksa arkadasa nicin kurban bayramini kotuledi diyen bir kac üye mi?

Etten esansiyel aminoasit alabilirsiniz bu tam olarak proteinle açıklanabilen bişey değil o yüzden protein ihtiyacınızı baklagillerden karşılasanız bile vücudunuzun üretmediği proteinler için ya hap olarak destek almalısınız yada et tüketmelisiniz.
Ayrıca başlığa istinaden yazıyorum işkencesiz kesim helal et şartlarını sağlamadığı için türkiyede uygulanmıyor diye biliyorum. Dine göre hayvanın sağlıklı ve canlı olması gerekiyor ve boğazı kesilerek öldürülmeli. Ağrısız kesimlerde genel yöntem hayvanın başından kurşun sıkarak merkezi sinir sistemini saliseler içinde kesmek ve acı duymamasını sağlamak üzerine. Belli bir zaman aralığından sonra hayvan kendine geldiğinden dolayı kan boşaltma işlemini hızlıca yapmak gerekiyor ve kalp arterlerini kopararak sağlanıyor bu.
Hayvanlara kötü muamele konusunda çekinceler dolayısıyla et tüketmemek istiyorsanız en kötü koşullar süt endüstrisinde oluyor. Bunu göz ardı etmeniz üzücü. Sonuçta hepimiz kadınız burda empati yapabileceğimiz bir konu bu. Her sene sizi hamile bırakıp doğum yaptığınız gibi bebeğinizi bi kere emziremeden elinizden alıyorlar ve sütünüzü kullanıyorlar. Çoğu inek meme sorunları yaşıyor sağılmaktan dolayı. Buzağılar ilk kolostrum sütlerini bile annelerinden değil onları sağıp onlara emzikle veren insanlardan içiyor. 3 günden sonra bir daha hiç süt içemiyorlar. İlk günkü sütü satabilseler onu da içirmezlerdi kesin

Torkunun et ürünlerini tavsiye ederim. Bir kaç et ürünü daha var üzerinde helal kesim yazıyor. Helale dikkat çekmemin nedeni şu, en azından hayvan eziyet çekmeden ölüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…