Ama onlar kesilirken aci hissetmiyorlar..arkadasin da dedigi gibi islami sekillere uygun kesilmediği için bu manzaralar oluyor zaten..Benim de son zamanlarda aklimi kurcaliyor,en iyisi hic yememek ya da cok az yemek. Bir mangal yapicaz diye kac tane hayvani canindan ediyoruz. Evde besledigimiz kediyi kopegi severken tavugun, inegin gunahi ne.
Bu dusunceleri birak insalllah helal ve iyi et yiyoruzdur diye dua ediyorum.
Guvendigim bi kesimhaneden aliyoruz etimizi.. haricinde her restoranda et yemem. Et yedigim yerler belli yerlerdir yoksa meze corba kasarli pide takilirim :)
Evet ne yazik ki fitness hocalari bu konuda pek duyarli degiller. Ben de haftada 5-6 gun kardiyo agirlikli orta-yogun program uyguluyorum. Agirlik çalışmadığım icin proteinsiz beslenmek sorun olmuyor. Bir de benim lisans egitimimde aldigim bilgilere gore proteini çok almak kas yaptirir diye bir sey yok. Aldiginiz protein, karbonhidrat ve yag gibi hemen yıkılıyor. Fazlasi da yag olarak birikiyor. Protein olarak depo yapmak diye bir sey insan vucudunda yok. Bu yuzden de kafam acikcasi daha rahat.
Umarim hepimiz en kisa zamanda bu konuya bir cozum buluruz. Tertemiz hayvansiz olarak beslenebiliriz.
Kesilirken acı hissetmiyorlar mıAma o
Ama onlar kesilirken aci hissetmiyorlar..arkadasin da dedigi gibi islami sekillere uygun kesilmediği için bu manzaralar oluyor zaten..
Köyden gidip kendiniz alın 1 koyun. Önce sevin sonra kesin ve buzlugunuza atın kurban eti gibi. En mantıklısı bu.Iyi gunler. Derdim çelişkili ama benim de kafam karışık. Hem et yiyorum hemde üzülüyorum. Öyle çook çook et tuketmem ve boğula bogula yemem tüm yediklerimde olduğu gibi sadece kucuk gerekli miktarlarda tuketiyorum, olmasa aramam ama yiyorum yinede bedenim için. Aslinda ayni proteini baklagillerden de alabilirmişiz ama spor yapan bir insanim, baklagillerden aldigim proteinin etin yerini tutacagini dusunmuyorum. Bilmiyorum da.
Az önce denk geldim yine üzücü bir videoya ve kendimden nefret ettim. Hayvanlari dövmeden, eziyet, işkence etmeden doğru şekilde kesim yapan yer yok mu? Bundan nasil emin olabiliriz? Hayvanı taşıma aşamasinda dövülüp dövülmediğini de bilemeyiz kesim doğru bile olsa. Et yemeyi bırakasım var toptan, ne degistirir gerci hicbirsey ama içim almamaya başladi bu şekilde.
Tavuk daha doğrusu piliçler 40 günde antibiyotikle şişiriliyorlar.Vegan, vejeteryan çok var ve saglikli olduklarini idda etselerde ileriki yaşlarda problem yaşamayan ne kadar kişi var? 40 yasina geldiginde saçi başı dokulmeye başlayip vucudu farkli tepkiler vermeye baslayinca o yaştan sonra et yemeye baslayanlar biliyorum.
Ha tabi kalkip 40 inda et yemeyi birakirsa cok etkilenmez belki ama ben daha 25 im. Ilerde problem yasamaktan da korkuyorum. Etin kucuk bir kismindan alacagim proteini baklagillerden almam için daha fazla miktarda tuketmem gerekecek ve bende iştah yok zaten zor bela kilo alip topladim kendimi sporla.
Ama gordugum goruntuler de beni çok üzüyor. Kirmizi eti olabildiğince azaltip belki beyaz ete daha fazla yonelsem diyorum. Tavuğu dövmüyorlardir en azindan. Ama onlarinda üretimi kötü.
Ben düşünmüyorum düsünürsem zaten yaşayamam maalesef hele videoları izlemek mi aslaa
Evet aciklama yaparim ama dini icerik içeriyor banlanmak istemiyorumKesilirken acı hissetmiyorlar mı
Kurban bayrami vahset!!! Sen sakamisin unu hakaret kabul ediyorum ve senin ceza almani istiyorum.mune hanim bu uyeye lutfen haddini bildirin.Allah eti bize helal kilmis ki yiyyoruz.sen domuz ciftliklerinde kesilen domuzlara yan.domuz bayrami yok malesef onlar hayvan degil mi onlara da aci vahset desene...Benim derdim vitamin almak değil, beyaz et asla yemiyorum ama kırmızı etten vaz geçemiyorum.Çok fazla kafa karıştırıcı makale okudum. Et ve hayvansal gıdalardan alınabilecek her türlü vitaminlerin baklagillerden,yeşil sebzelerden ve kuru yemişlerden alınabileceğini savunan da var, özellikle kırmızı etin sağladığı (özellikle kas dokuları için) yararların asla ikame edilemediğini savunan da. Ben sütü, yumurtayı, beyaz eti bıraktım ağzıma sürmüyorum. kırmızı eti de, yalnızca 3 kuşaktır aile kasaplığımızı yapan kasaptan alıyorum ve asla dışarıdan yemiyorum. En azından hayvanların acı çekmediğini bildiğim için vicdanımı biraz rahatlatabiliyorum.
(Hayvanların gördüğü muameleleri, nasıl kesildikleri... bunların hiç birini düşünmek istemiyorum. Kurban bayramı gibi bir vahşeti bayram olarak kutluyoruz, sokaklarda kan gölünde geziyorlar çocuklarıyla falan... Onlara girersem burada kavga çıkar.)
Ben orada bir noktalama virgül hatası yaptım herhalde ben anlamadım. Neyse, benim vahşet dediğim, sokaklarda hayvan parçaları, kan, çoluk çocuk geziyorlar etrafta, bu manzarayı görüyorlar. Daha önce de yazdım, sokakta ellerinde keserle kan revan içindeki hayvanı kovalamak nasıl bir bayram? Kesimhaneler, kurban kesim yerleri ayarlıyor belediyeler, sokak ortasında hayvan kesiyorlar, bu nasıl bir bayram anlayışı? Ne desem fark etmez gerçi, ben biliyorum başıma gelecekleri, burada insanlara laf anlatmak çok zor.Kurban bayrami vahset!!! Sen sakamisin unu hakaret kabul ediyorum ve senin ceza almani istiyorum.mune hanim bu uyeye lutfen haddini bildirin.Allah eti bize helal kilmis ki yiyyoruz.sen domuz ciftliklerinde kesilen domuzlara yan.domuz bayrami yok malesef onlar hayvan degil mi onlara da aci vahset desene...
Bence de yapma kesin hiç birşey hissetmiyorlardı o yüzden bağırıp o kadar ses çıkarıyorlar dimiEvet aciklama yaparim ama dini icerik içeriyor banlanmak istemiyorum
Napmış kadın küfür mü etmiş belki onun icin vahşet bu sizi neden bu kadar gerdi hele mune gel bunun ceza almasını istiyorum kısmıKurban bayrami vahset!!! Sen sakamisin unu hakaret kabul ediyorum ve senin ceza almani istiyorum.mune hanim bu uyeye lutfen haddini bildirin.Allah eti bize helal kilmis ki yiyyoruz.sen domuz ciftliklerinde kesilen domuzlara yan.domuz bayrami yok malesef onlar hayvan degil mi onlara da aci vahset desene...
Anlamayan insana anlatamiycam tatlim zatenBence de yapma kesin hiç birşey hissetmiyorlardı o yüzden bağırıp o kadar ses çıkarıyorlar dimi
Evet, domuzlara yapılan da vahşet. Canı, kanı olan, yaşayan her canlıya yaptığımız vahşet. İnsanoğlu olarak çok korkunç yaratıklarız. Her şeyi yok etmeye andiçmişiz sanki. Doğayı, canlıları, her şeyi keyfimize keder yok ediyoruz. Buna ben de dahilim, siz de.Kurban bayrami vahset!!! Sen sakamisin unu hakaret kabul ediyorum ve senin ceza almani istiyorum.mune hanim bu uyeye lutfen haddini bildirin.Allah eti bize helal kilmis ki yiyyoruz.sen domuz ciftliklerinde kesilen domuzlara yan.domuz bayrami yok malesef onlar hayvan degil mi onlara da aci vahset desene...
Daha onceden herkes mustakil bahceli evlerde oturdugu icin herkes hayvanini kendi kesiyor bir sorunda olmuyordu..gunumyz sartlarinda bu yapilamiyor..yapanlarda evet yanlislar ama bu konuda belediyenin de bol kesimhanesi olmaliki insanlarda gidip kessin..Ben orada bir noktalama virgül hatası yaptım herhalde ben anlamadım. Neyse, benim vahşet dediğim, sokaklarda hayvan parçaları, kan, çoluk çocuk geziyorlar etrafta, bu manzarayı görüyorlar. Daha önce de yazdım, sokakta ellerinde keserle kan revan içindeki hayvanı kovalamak nasıl bir bayram? Kesimhaneler, kurban kesim yerleri ayarlıyor belediyeler, sokak ortasında hayvan kesiyorlar, bu nasıl bir bayram anlayışı? Ne desem fark etmez gerçi, ben biliyorum başıma gelecekleri, burada insanlara laf anlatmak çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?