İşkencesiz kesim

Birincisi sakat misin ne demek. Benim de fiziksel engelim var, sakatlik ne zamandan beri hakaret oldu? Sakatlik suc mu, utanilacak bir sey mi? Bence sizin ceza almaniz gerekiyor
Ikincisi önde yaralanmis, her yerinden kanlar akan dana, arkasinda elinde satirlarla kovalayan, tuttugu yerde bir satir sallayan beceriksiz adamlari hic gormediniz mi? Bayramin birinci gunu haberlerde eglencelik video gibi veriliyor, bir dahaki sefere izlersiniz

Aslında ekosistem böyle. Insanların et yemesi gerekiyor bence aynı başka hayvanların birbirini yediği gibi.

Ama işkenceyle hayvanı kesmenin bir açıklaması yok. Canilik bu. Bildiğiniz iyi bir kasaba kestirmekten başka bir çözüm yok gibi.

Torkunun et ürünlerini tavsiye ederim. Bir kaç et ürünü daha var üzerinde helal kesim yazıyor. Helale dikkat çekmemin nedeni şu, en azından hayvan eziyet çekmeden ölüyor.
Bu yanlış bir bakış açısı. Helal kesim yazanlar islami usulleri sağladık demek. İslami usüllerde eziyet yine oluyor. Kan kokan bir yerde arkadaşlarının bağırışlarını dinleyerek sıra bekliyor orda hayvanlar. Mezbaha görmemiş olduğunuzu düşünüyorum. O kadar korkuyorlar ki damarları daralıyor hayvanların kanı tamamen boşaltamıyorlar bile kesimden sonra etin içinde kalıyor. Ayrıca gözlerine bile baksanız ne olup bittiğini anladığını ve delicesine korktuğunu görürsünüz

Ama dogal hayatta ya avlanirsin, ya da kendi ciftliginden ayda yilda bir bir tane hayvan kesersin, kendi tavugunu inegini yetistirirsin.Ben cocukken tavuklarimiz vardi, aksama kadar mutlu mutlu geziyorlardi,her gun yumurta veriyorlardi. Eziyet falan yoktu.
Ete ihtiyacimiz varsa bile ihtiyacimizdan cok fazla tuketiyoruz, sirf damak tadimiz icin. En iyisi mumkun oldugu kadar azaltmak

şaka mısın demiş..
diğer söylediklerinize katılıyorum.

Olur mu onlar açı hissetmiyorlar bitki gibi

Şunu demeye çalışıyorum. Yorumumda belirttim sanırım "en azından" diye. Helal olması hayvana eziyet edilmediği anlamına geliyor demedim. Kötünün iyisi anlamında. Yoksa tamamiyle helal kesimde, hayvanların gözleri kapatılır, sesleri duyulmaz, diğer hayvanlar duymaz, görmez, aniden acı çekmeden canı alınır vs.
Ama et tüketmemizin sağlık açısından yararlı olduğunu düşünüyorum -hayvanlara eziyet edilmeden- Çünkü insanların sağlığı için gerekli bu.
Et tüketmemiz gerekiyorsa, artık tekelleşmiş şirketler tek tek hayvanları kesemeyeceğine göre - çok ve toplu üretim açısından, büyük firmalar- en azından daha dikkatli olan, diğerlerine göre daha temiz olan yerin tercih edilmesi anlamında kullandım. Yoksa helal kesim yaptığını öne sürerek, acı ve izdiham yapanlar da var.
Torku ürünlerini de araştırdığım için, orada çalışan sosyolog bir arkadaşım olduğu için, bazı videolarını da izlediğim için uygun görüp belirttim. Sizin anladığınız anlamda değil.

Ben yanlis okumusum. Bu konuda hassasim o yuzden sanirim. Ozur dilerim

Vücudunuz için gereken bütün proteini bitkisel besinlerden alabilirsiniz. Alamayacağınız tek şey b12 vitaminidir onun için de destek kullanirsiniz. Vegan - vejetaryen beslenen birçok profesyonel sporcu var. Ayrıca yapılan birçok çalışma gösteriyor ki hayvansal gıda tuketmeyen insanlar daha uzun ve hastalıklara daha az oranda yakalanarak yaşıyorlar.

Tavuk daha doğrusu piliçler 40 günde antibiyotikle şişiriliyorlar.
Ve sık tüketmek hormonal dengeyi bozuyor.
Lütfen bunlara inanmayın. Televziyonda uzman diye konuşanların hepsi konunun uzmanı değil ve sansasyon yaratıp ünlenmek isteyenler de çoğunlukta.
Hayvanlarda antibiyotik kullanımı eskiden vardı 2006dan bu yana bu yasaktır. Türkiye kanatlı sektöründe çok ileridir ve sürekli denetlenir işletmeler.
Hayvanlar 4-6 haftada kesilirler. Özel beslenirler özel cinsler kullanılır bunun için.
Siz evde beslenmenize dikkat etmeden spor yapsanız bir arkadaşınızda özel diyetisyenle hocayla spor yapsa, o daha çok kas yaptı diye hormon mu almış olacak.

Evet buna katılıyorum ins.da takip ettiğim bir kadın var 63 yasında ama hem fit hem cok genç gösteriyor oda vegan veya vejeteryan illa et yememiz gerektigini düşünmıyorum ama bende yiyorum

Bizim kendi kasabimiz var
Benim şansım Gaziantep'te yaşıyor oluşum açıkçası . Burda nasıl gezdiğini doğal beslendiğini görüyorum kasabimiz da kendisi kesiyor
Hiç işkenceye uğrayan hayvan görmedim bu yüzden... görsem bende yiyemezdim

Başka şehirde olsam açıkçası hiç bı yere güvenip yiyemezdim sanırım balıktan başka et ...

Hayvanların cahil kasaplarca işkenceyle öldürüldüğünü, yavrularının ve diğer hayvanların izlediğini, boynunun yarısı kesik halde kalkmaya çalıştığını vs düşünürsek, firmaların özellikle helal kesim diye belirtmesi, bunları yapmıyoruz demektir. Yaparlar yapmazlar bilemem, güvenip mecbur alıyoruz. Yoksa vejeteryan olup hiç et tüketmeyeceğiz. Ama etsiz yaşayamam gibime geliyor.
Bu yüzden en azından daha az eziyet çekilen yerden tüketeceğiz.

Tekrar okudum en azından hayvan eziyet çekmiyor demişsiniz. Bende evet eziyet çekiyor diyorum.
Kendinizi düşünün genel anesteziyle ameliyat olunca mı daha çok korkarsınız yoksa lokal olup doktorların yaptığı her şeyi görüp duyduğunuzda mı?
Ki dikkatinizi çekiyorum hayvanları canlı canlı kesiyorlar!!!

Arkadaş doğru söylüyor bizzat gezdigim tavuk çiftliğinde gördüm ilaçla şişirip 40 günde yetiştirdikleri tavukları

En basiti gerçek köy tavuğu çok geç pişer eti sert olur çünkü doğal ortam ve inanılmaz lezzetli olur ama şimdiki o fabrikasyon tavukları hiç sağlıklı değil o yüzden tavuk yemiyorum

Evet o konuda haklısınız çok sık tüketmemek gerekir zaten fazlası zarar. Insandan daha vahşi bir hayvan yok ki..

Evet buna katılıyorum ins.da takip ettiğim bir kadın var 63 yasında ama hem fit hem cok genç gösteriyor oda vegan veya vejeteryan illa et yememiz gerektigini düşünmıyorum ama bende yiyorum

Birçok örnek var bu sekilde. Sağlık için et tuketmeyen de var etik olarak tuketmeyen de. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey et tuketmeyen bir insan doğru beslenirse hiç bir sağlık sorunu yasamaz. Aynı şekilde vegan beslenen birisi de çok çok sağlıklı olabilir. Tabi tercih meselesi alışkanlıklar kolay degismiyor. Ben bır diyeyisyen olarak vegan ve vejetaryenlige oldukça olumlu yaklasiyorum.

burada tavuk çitfliği çalıştıran bir üye vardı.
bilindik bir tavuk markası için üretim yapıyorlardı. 40 günü bile bulmuyor kesilmeleri demişti.
anti kullanılmıyor demişsiniz özel cins tavuk nasıl üretiliyor?
sofradan tavuğu kaldırınca alternatif üretmek zor oluyor. tavukların benim çocukluğumdaki tavuklar olduğuna inanmak isterim.

Kesinlikle helal kesimde şartlar var ve bu uygulanıyor katılıyorum .

Zaten artık hayvancılığı bitirdiler yurt dışından Mersin'e gemiyle 25 bin büyükbaş hayvan kendi pislikleri içinde geldi !

Eti de yurt dışından yemeye başlayacak insanlar çoğu soklanmis geliyor artık kesilmiş parçalanmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…