- 18 Şubat 2018
- 1.640
- 3.021
- 133
Birincisi sakat misin ne demek. Benim de fiziksel engelim var, sakatlik ne zamandan beri hakaret oldu? Sakatlik suc mu, utanilacak bir sey mi? Bence sizin ceza almaniz gerekiyorKurban bayrami vahset!!! Sen sakamisin unu hakaret kabul ediyorum ve senin ceza almani istiyorum.mune hanim bu uyeye lutfen haddini bildirin.Allah eti bize helal kilmis ki yiyyoruz.sen domuz ciftliklerinde kesilen domuzlara yan.domuz bayrami yok malesef onlar hayvan degil mi onlara da aci vahset desene...
Bu yanlış bir bakış açısı. Helal kesim yazanlar islami usulleri sağladık demek. İslami usüllerde eziyet yine oluyor. Kan kokan bir yerde arkadaşlarının bağırışlarını dinleyerek sıra bekliyor orda hayvanlar. Mezbaha görmemiş olduğunuzu düşünüyorum. O kadar korkuyorlar ki damarları daralıyor hayvanların kanı tamamen boşaltamıyorlar bile kesimden sonra etin içinde kalıyor. Ayrıca gözlerine bile baksanız ne olup bittiğini anladığını ve delicesine korktuğunu görürsünüzTorkunun et ürünlerini tavsiye ederim. Bir kaç et ürünü daha var üzerinde helal kesim yazıyor. Helale dikkat çekmemin nedeni şu, en azından hayvan eziyet çekmeden ölüyor.
Torkunun et ürünlerini tavsiye ederim. Bir kaç et ürünü daha var üzerinde helal kesim yazıyor. Helale dikkat çekmemin nedeni şu, en azından hayvan eziyet çekmeden ölüyor.
Ama dogal hayatta ya avlanirsin, ya da kendi ciftliginden ayda yilda bir bir tane hayvan kesersin, kendi tavugunu inegini yetistirirsin.Ben cocukken tavuklarimiz vardi, aksama kadar mutlu mutlu geziyorlardi,her gun yumurta veriyorlardi. Eziyet falan yoktu.Aslında ekosistem böyle. Insanların et yemesi gerekiyor bence aynı başka hayvanların birbirini yediği gibi.
Ama işkenceyle hayvanı kesmenin bir açıklaması yok. Canilik bu. Bildiğiniz iyi bir kasaba kestirmekten başka bir çözüm yok gibi.
Birincisi sakat misin ne demek. Benim de fiziksel engelim var, sakatlik ne zamandan beri hakaret oldu? Sakatlik suc mu, utanilacak bir sey mi? Bence sizin ceza almaniz gerekiyor
Ikincisi önde yaralanmis, her yerinden kanlar akan dana, arkasinda elinde satirlarla kovalayan, tuttugu yerde bir satir sallayan beceriksiz adamlari hic gormediniz mi? Bayramin birinci gunu haberlerde eglencelik video gibi veriliyor, bir dahaki sefere izlersiniz
Olur mu onlar açı hissetmiyorlar bitki gibiBu yanlış bir bakış açısı. Helal kesim yazanlar islami usulleri sağladık demek. İslami usüllerde eziyet yine oluyor. Kan kokan bir yerde arkadaşlarının bağırışlarını dinleyerek sıra bekliyor orda hayvanlar. Mezbaha görmemiş olduğunuzu düşünüyorum. O kadar korkuyorlar ki damarları daralıyor hayvanların kanı tamamen boşaltamıyorlar bile kesimden sonra etin içinde kalıyor. Ayrıca gözlerine bile baksanız ne olup bittiğini anladığını ve delicesine korktuğunu görürsünüz
Şunu demeye çalışıyorum. Yorumumda belirttim sanırım "en azından" diye. Helal olması hayvana eziyet edilmediği anlamına geliyor demedim. Kötünün iyisi anlamında. Yoksa tamamiyle helal kesimde, hayvanların gözleri kapatılır, sesleri duyulmaz, diğer hayvanlar duymaz, görmez, aniden acı çekmeden canı alınır vs.Bu yanlış bir bakış açısı. Helal kesim yazanlar islami usulleri sağladık demek. İslami usüllerde eziyet yine oluyor. Kan kokan bir yerde arkadaşlarının bağırışlarını dinleyerek sıra bekliyor orda hayvanlar. Mezbaha görmemiş olduğunuzu düşünüyorum. O kadar korkuyorlar ki damarları daralıyor hayvanların kanı tamamen boşaltamıyorlar bile kesimden sonra etin içinde kalıyor. Ayrıca gözlerine bile baksanız ne olup bittiğini anladığını ve delicesine korktuğunu görürsünüz
Ben yanlis okumusum. Bu konuda hassasim o yuzden sanirim. Ozur dilerimBirincisi sakat misin ne demek. Benim de fiziksel engelim var, sakatlik ne zamandan beri hakaret oldu? Sakatlik suc mu, utanilacak bir sey mi? Bence sizin ceza almaniz gerekiyor
Ikincisi önde yaralanmis, her yerinden kanlar akan dana, arkasinda elinde satirlarla kovalayan, tuttugu yerde bir satir sallayan beceriksiz adamlari hic gormediniz mi? Bayramin birinci gunu haberlerde eglencelik video gibi veriliyor, bir dahaki sefere izlersiniz
Iyi gunler. Derdim çelişkili ama benim de kafam karışık. Hem et yiyorum hemde üzülüyorum. Öyle çook çook et tuketmem ve boğula bogula yemem tüm yediklerimde olduğu gibi sadece kucuk gerekli miktarlarda tuketiyorum, olmasa aramam ama yiyorum yinede bedenim için. Aslinda ayni proteini baklagillerden de alabilirmişiz ama spor yapan bir insanim, baklagillerden aldigim proteinin etin yerini tutacagini dusunmuyorum. Bilmiyorum da.
Az önce denk geldim yine üzücü bir videoya ve kendimden nefret ettim. Hayvanlari dövmeden, eziyet, işkence etmeden doğru şekilde kesim yapan yer yok mu? Bundan nasil emin olabiliriz? Hayvanı taşıma aşamasinda dövülüp dövülmediğini de bilemeyiz kesim doğru bile olsa. Et yemeyi bırakasım var toptan, ne degistirir gerci hicbirsey ama içim almamaya başladi bu şekilde.
Lütfen bunlara inanmayın. Televziyonda uzman diye konuşanların hepsi konunun uzmanı değil ve sansasyon yaratıp ünlenmek isteyenler de çoğunlukta.Tavuk daha doğrusu piliçler 40 günde antibiyotikle şişiriliyorlar.
Ve sık tüketmek hormonal dengeyi bozuyor.
Evet buna katılıyorum ins.da takip ettiğim bir kadın var 63 yasında ama hem fit hem cok genç gösteriyor oda vegan veya vejeteryanVücudunuz için gereken bütün proteini bitkisel besinlerden alabilirsiniz. Alamayacağınız tek şey b12 vitaminidir onun için de destek kullanirsiniz. Vegan - vejetaryen beslenen birçok profesyonel sporcu var. Ayrıca yapılan birçok çalışma gösteriyor ki hayvansal gıda tuketmeyen insanlar daha uzun ve hastalıklara daha az oranda yakalanarak yaşıyorlar.
Tekrar okudum en azından hayvan eziyet çekmiyor demişsiniz. Bende evet eziyet çekiyor diyorum.Şunu demeye çalışıyorum. Yorumumda belirttim sanırım "en azından" diye. Helal olması hayvana eziyet edilmediği anlamına geliyor demedim. Kötünün iyisi anlamında. Yoksa tamamiyle helal kesimde, hayvanların gözleri kapatılır, sesleri duyulmaz, diğer hayvanlar duymaz, görmez, aniden acı çekmeden canı alınır vs.
Ama et tüketmemizin sağlık açısından yararlı olduğunu düşünüyorum -hayvanlara eziyet edilmeden- Çünkü insanların sağlığı için gerekli bu.
Et tüketmemiz gerekiyorsa, artık tekelleşmiş şirketler tek tek hayvanları kesemeyeceğine göre - çok ve toplu üretim açısından, büyük firmalar- en azından daha dikkatli olan, diğerlerine göre daha temiz olan yerin tercih edilmesi anlamında kullandım. Yoksa helal kesim yaptığını öne sürerek, acı ve izdiham yapanlar da var.
Torku ürünlerini de araştırdığım için, orada çalışan sosyolog bir arkadaşım olduğu için, bazı videolarını da izlediğim için uygun görüp belirttim. Sizin anladığınız anlamda değil.
Arkadaş doğru söylüyor bizzat gezdigim tavuk çiftliğinde gördüm ilaçla şişirip 40 günde yetiştirdikleri tavuklarıLütfen bunlara inanmayın. Televziyonda uzman diye konuşanların hepsi konunun uzmanı değil ve sansasyon yaratıp ünlenmek isteyenler de çoğunlukta.
Hayvanlarda antibiyotik kullanımı eskiden vardı 2006dan bu yana bu yasaktır. Türkiye kanatlı sektöründe çok ileridir ve sürekli denetlenir işletmeler.
Hayvanlar 4-6 haftada kesilirler. Özel beslenirler özel cinsler kullanılır bunun için.
Siz evde beslenmenize dikkat etmeden spor yapsanız bir arkadaşınızda özel diyetisyenle hocayla spor yapsa, o daha çok kas yaptı diye hormon mu almış olacak.
Evet o konuda haklısınız çok sık tüketmemek gerekir zaten fazlası zarar. Insandan daha vahşi bir hayvan yok ki..Ama dogal hayatta ya avlanirsin, ya da kendi ciftliginden ayda yilda bir bir tane hayvan kesersin, kendi tavugunu inegini yetistirirsin.Ben cocukken tavuklarimiz vardi, aksama kadar mutlu mutlu geziyorlardi,her gun yumurta veriyorlardi. Eziyet falan yoktu.
Ete ihtiyacimiz varsa bile ihtiyacimizdan cok fazla tuketiyoruz, sirf damak tadimiz icin. En iyisi mumkun oldugu kadar azaltmak
Evet buna katılıyorum ins.da takip ettiğim bir kadın var 63 yasında ama hem fit hem cok genç gösteriyor oda vegan veya vejeteryanilla et yememiz gerektigini düşünmıyorum ama bende yiyorum
Lütfen bunlara inanmayın. Televziyonda uzman diye konuşanların hepsi konunun uzmanı değil ve sansasyon yaratıp ünlenmek isteyenler de çoğunlukta.
Hayvanlarda antibiyotik kullanımı eskiden vardı 2006dan bu yana bu yasaktır. Türkiye kanatlı sektöründe çok ileridir ve sürekli denetlenir işletmeler.
Hayvanlar 4-6 haftada kesilirler. Özel beslenirler özel cinsler kullanılır bunun için.
Siz evde beslenmenize dikkat etmeden spor yapsanız bir arkadaşınızda özel diyetisyenle hocayla spor yapsa, o daha çok kas yaptı diye hormon mu almış olacak.
Kesinlikle helal kesimde şartlar var ve bu uygulanıyor katılıyorum .Hayvanların cahil kasaplarca işkenceyle öldürüldüğünü, yavrularının ve diğer hayvanların izlediğini, boynunun yarısı kesik halde kalkmaya çalıştığını vs düşünürsek, firmaların özellikle helal kesim diye belirtmesi, bunları yapmıyoruz demektir. Yaparlar yapmazlar bilemem, güvenip mecbur alıyoruz. Yoksa vejeteryan olup hiç et tüketmeyeceğiz. Ama etsiz yaşayamam gibime geliyor.
Bu yüzden en azından daha az eziyet çekilen yerden tüketeceğiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?