Canım sen gezdiğin çiftlikten ben bir veteriner hekim olarak beslediğim tavuktan bahsediyorum. İlaçla şişmiyor o tavuklar. Buna emin ol. Ama vitamini minerali köyde buğdayla beslenenden fazla alıyorlar.Arkadaş doğru söylüyor bizzat gezdigim tavuk çiftliğinde gördüm ilaçla şişirip 40 günde yetiştirdikleri tavukları
En basiti gerçek köy tavuğu çok geç pişer eti sert olur çünkü doğal ortam ve inanılmaz lezzetli olur ama şimdiki o fabrikasyon tavukları hiç sağlıklı değil o yüzden tavuk yemiyorum
Aman dikkatli olun hayvan dediniz muneye şikayet edilirsinEvet o konuda haklısınız çok sık tüketmemek gerekir zaten fazlası zarar. Insandan daha vahşi bir hayvan yok ki..
O zaman tüketmeyeceksiniz. O mesajda net olmamış ama bu alıntıladığınız mesajda ne demek istediğimi anlattım. Hayvanlar mecbur kesilecek biz de mecbur tüketeceğiz -tüketmek isteyenler- ki tekelleşip, toplu üretim yapılan yerlerinde kötünün iyisini, acıyı en aza indirgemeye çalışanları seçeceğiz. Ya da dediğim gibi tüketmeyeceğiz. Kendi kasabını bulup kendi etini de yıllık ya da belirli aylarda kesip gözünün önünde alıp eve gidilebilir. Ama kimse uğraşmaz ya da maddi olarak uğraşamaz.Tekrar okudum en azından hayvan eziyet çekmiyor demişsiniz. Bende evet eziyet çekiyor diyorum.
Kendinizi düşünün genel anesteziyle ameliyat olunca mı daha çok korkarsınız yoksa lokal olup doktorların yaptığı her şeyi görüp duyduğunuzda mı?
Ki dikkatinizi çekiyorum hayvanları canlı canlı kesiyorlar!!!
Özel cins dediğim tavuk golden retriever köpek cinsi gibi düşünebilirsiniz. Az yemle çok çabuk kilo alırlar. Büyüme hızları çok fazladır.burada tavuk çitfliği çalıştıran bir üye vardı.
bilindik bir tavuk markası için üretim yapıyorlardı. 40 günü bile bulmuyor kesilmeleri demişti.
anti kullanılmıyor demişsiniz özel cins tavuk nasıl üretiliyor?
sofradan tavuğu kaldırınca alternatif üretmek zor oluyor. tavukların benim çocukluğumdaki tavuklar olduğuna inanmak isterim.
Bir siz anladınız teşekkür ederim. Israrla demek istemediğim nokta demişim gibi dikteleniyor.Kesinlikle helal kesimde şartlar var ve bu uygulanıyor katılıyorum .
Zaten artık hayvancılığı bitirdiler yurt dışından Mersin'e gemiyle 25 bin büyükbaş hayvan kendi pislikleri içinde geldi !
Eti de yurt dışından yemeye başlayacak insanlar çoğu soklanmis geliyor artık kesilmiş parçalanmış
O sizin beslediğiniz tavuk :)Canım sen gezdiğin çiftlikten ben bir veteriner hekim olarak beslediğim tavuktan bahsediyorum. İlaçla şişmiyor o tavuklar. Buna emin ol. Ama vitamini minerali köyde buğdayla beslenenden fazla alıyorlar.
Köy tavuğu mevzusu da şudur ki o hayvanlar hep gezerler kas yaparlar. Buna ek olarak yumurtacı tavuklar bile 72-90 haftadan sonra işletmede tutulmaz kesilir. Şimdi benim babamda tavuk besliyor 5 yaşında tavuğu kessem tabi geç pişer.
Canım çiftliklerde rasyonla beslenir hayvanlar. Kaç ders alınıyor hatta işletmelerde özel uzmanları var bunun.O sizin beslediğiniz tavuk :)
Siz öyle besliyorsunuz diye herkes aynı şarta uymuyor malesef
Bahsettiğim çiftlik de piknik yapar gibi gezdigim bir çiftlik değil en az sizin kadar muhabbetim olmuştur tavuklarla :)
Eti sert olan tavuk 5 yaşında falan da değil kayinpederimin çiftliği var kendi besleyip kendi yer kendi yetiştirdiği mahsulü kendi toplar bilmeyen biri değilim yani
Onkoloji uzmanı Yavuz Dizdar her programda söylüyor bunu.Lütfen bunlara inanmayın. Televziyonda uzman diye konuşanların hepsi konunun uzmanı değil ve sansasyon yaratıp ünlenmek isteyenler de çoğunlukta.
Hayvanlarda antibiyotik kullanımı eskiden vardı 2006dan bu yana bu yasaktır. Türkiye kanatlı sektöründe çok ileridir ve sürekli denetlenir işletmeler.
Hayvanlar 4-6 haftada kesilirler. Özel beslenirler özel cinsler kullanılır bunun için.
Siz evde beslenmenize dikkat etmeden spor yapsanız bir arkadaşınızda özel diyetisyenle hocayla spor yapsa, o daha çok kas yaptı diye hormon mu almış olacak.
OffBenim demek istediğim hayvan canli kesilmesin uyutulsun degil. Canli kesilmekten bile kötüsü... Gordugum videoda hayvanlar kesilecegi yere goturulurken tika basa ust uste tıkıp sokmuslar, bir ineğin arka bacaklari, kalcasi kirilmiş ve buyuzden kalkmamis yerden. Kalkmasi icin elektirik şoku vermisler birde, yine kalkmayinca tekmelemisler dövmüşler ve aracin arkasina baglayip suruklemisler hayvani. Boyle bir vahsetten bahsediyorum.
Ona işkencesiz kesim değil hayvanlara vahşet diyoruz o yüzden bir yanlış anlaşılma olmuş.Benim demek istediğim hayvan canli kesilmesin uyutulsun degil. Canli kesilmekten bile kötüsü... Gordugum videoda hayvanlar kesilecegi yere goturulurken tika basa ust uste tıkıp sokmuslar, bir ineğin arka bacaklari, kalcasi kirilmiş ve buyuzden kalkmamis yerden. Kalkmasi icin elektirik şoku vermisler birde, yine kalkmayinca tekmelemisler dövmüşler ve aracin arkasina baglayip suruklemisler hayvani. Boyle bir vahsetten bahsediyorum.
Söylemiyorlar demedim zaten, söylüyorlar.Onkoloji uzmanı Yavuz Dizdar her programda söylüyor bunu.
Aşırı tavuk yemekten göğsü büyüyenler, eklem yerleri kiraçlenenlerden bahsediyordu.
Peki sizin denetlediğiniz yerlerde tavuklar hareketsiz mi, gezinme hakları var mı?Söylemiyorlar demedim zaten, söylüyorlar.
Canan karatayda bir sürü şey söylüyor mesela 2 doğru söylüyor 1 yanlış ama kadın deli kitap satıyor. Muayene sıraları upuzun bi muayenesi 700 tl idi yanlış hatırlamıyorsam.
Keşke beni de çıkarsalar televizyona..
Sansasyonu seven bir milletiz vesselam.
Avrupa birliği diyorum antibiyotik kullanımı yasak diyorum denetleniyolar diyorum. Sektörün içinden bilgi veriyorum. Sizde onkoloji uzmanını söylüyorsunuz ( tavuk hakkındaki bilgisine şapka çıkarıyorum) ne diyeyim ki
Ben denetleme yapmıyorum. Denetleme bakanlık hekimleri tarafından yapılıyor.Peki sizin denetlediğiniz yerlerde tavuklar hareketsiz mi, gezinme hakları var mı?
Normal yemle hareketsiz hayvan kas yapamayacağına göre, hayvanı kilo adı altında şişirmek için doğal olmayan şeyler yedirdiklerini düşünmemiz doğal o zaman.Ben denetleme yapmıyorum. Denetleme bakanlık hekimleri tarafından yapılıyor.
Gezen tavuk damgası olanlar hariç tavuk çiftliklerinde hayvanlar gezinmezler. Önemli olan kısa zamanda uygun miktar yemle istenen kiloya gelmesidir.
Ona işkencesiz kesim değil hayvanlara vahşet diyoruz o yüzden bir yanlış anlaşılma olmuş.
Hayvanlar normal getirilse dövülmeseler yatırıp kesilseler sizin için sorun yoksa kasaptan alabilirsiniz etinizi gönül rahatlığıyla yada burda bi arkadaş torkuyu söylemişti mesela.
Aklımızda tutacağımız bilmemiz gereken kısım ise hayvana beklerken uygulanan psikolojik şiddet ve kesim sırasında oluşan ciddi ağrı ve acı. Sizin için tamam olan aslında onlara yine işkence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?