İşkencesiz kesim

Canım sen gezdiğin çiftlikten ben bir veteriner hekim olarak beslediğim tavuktan bahsediyorum. İlaçla şişmiyor o tavuklar. Buna emin ol. Ama vitamini minerali köyde buğdayla beslenenden fazla alıyorlar.
Köy tavuğu mevzusu da şudur ki o hayvanlar hep gezerler kas yaparlar. Buna ek olarak yumurtacı tavuklar bile 72-90 haftadan sonra işletmede tutulmaz kesilir. Şimdi benim babamda tavuk besliyor 5 yaşında tavuğu kessem tabi geç pişer.

O zaman tüketmeyeceksiniz. O mesajda net olmamış ama bu alıntıladığınız mesajda ne demek istediğimi anlattım. Hayvanlar mecbur kesilecek biz de mecbur tüketeceğiz -tüketmek isteyenler- ki tekelleşip, toplu üretim yapılan yerlerinde kötünün iyisini, acıyı en aza indirgemeye çalışanları seçeceğiz. Ya da dediğim gibi tüketmeyeceğiz. Kendi kasabını bulup kendi etini de yıllık ya da belirli aylarda kesip gözünün önünde alıp eve gidilebilir. Ama kimse uğraşmaz ya da maddi olarak uğraşamaz.
Yani demek istediğimi alıntıladığınız mesajımda dikkatlice okuyun açık ve net. Hayvanlar eziyet çekmiyor demiyorum, çekiyorlar. Söylediklerinizin zıttını da iddia etmiyorum. Ama en çok dilkat edilen yeri seçmek uygundur diyorum. Yani hangi vicdan hayvanın eziyetine göz yumabilir ki? Helal kesim yapılıyor diye de hayvan eziyet çekmiyor demiyorum. En azından bazıları daha dikkatlidir diye umuyorum.

Özel cins dediğim tavuk golden retriever köpek cinsi gibi düşünebilirsiniz. Az yemle çok çabuk kilo alırlar. Büyüme hızları çok fazladır.
Antibiyotik kullanımı avrupa birliği yasalarıyla kaldırılmıştır. Denetlenirler

Bir siz anladınız teşekkür ederim. Israrla demek istemediğim nokta demişim gibi dikteleniyor.

Yurt dışındaki etlere zaten hiç güvenmiyorum. Hepsini geçtim kullandığımız en ufak kreme kadar hayvanların üzerinde test ediliyor. Böyle düşünürsek, çok büyük dünya çapında kapitalleşmiş kozmetik ürünleri en büyük vahşeti yapıyor. Bu konu uzar da uzar. Ete gelince herkes tüm dünyada ayaklanıyor ama yabancı markalara gelince "ben x kozmetik dısında kullanmam, kapatıcılıgı harika..." vs. vs. Hayvanlara her alanda eziyet var. Doğal alanları yok ediliyor, kümeslere, hayvanat bahçelerine kapatılıyor, ekosistemleri bozuluyor, sırf çanta için büyütülüp derileri alınıyor, sayılır da sayılır.

Maalesef insan doğanın en büyük düşmanı.

Cok uzun suredir evimize kasaptan et alinmaz,memleketteyken de boyleydi. Koyden alinir,mezbahada kestirilip parcalara ayrilir sonra dondurucuda saklanir. Tabii memleketteyken bu isler daha kolaydi cunku pek cok hayvan alinirdi, nufus fazla oldugu icin. Simdi de teker teker aliyoruz mecburen,anneme ve bize olarak ayiriyoruz. En azindan uretici kazaniyor,aracisi degil. Sebze ve meyveyi de ayni sekilde almaya ozen gosteriyorum sadece ufak ihtiyaclari pazardan aliyorum. Bence en dogali bu. Hayvanlara da mumkun olan en az aciyi cektiriyor mezbaha. Iskencesi itip kakmasi yok elemanlarin.

Kurban bayramlarinda hala sokaklarda baltayla buyukbas hayvan kesmeye kalkan akillilara da allahtan akil fikir diliyorum. Coluklarinin cocuklarinin alnina kan surup eglenenler mi istersiniz yoksa 50 kilo canlariyla 600 kiloluk bogayi elle kesmeye kalkanlari mi istersiniz,hepsi hayvanlara eziyet ediyor ve dunya sadece seyrediyor bunlari bize gulmek icin. Herkes kesiyor kurbani ama bunun da bir adabi var, biz enayi oldugumuzdan beklemiyoruz mezbahada sirayi herhalde,duzgun ve temiz sekilde kesim oldugu icin bekliyoruz.

O sizin beslediğiniz tavuk :)
Siz öyle besliyorsunuz diye herkes aynı şarta uymuyor malesef

Bahsettiğim çiftlik de piknik yapar gibi gezdigim bir çiftlik değil en az sizin kadar muhabbetim olmuştur tavuklarla :)

Eti sert olan tavuk 5 yaşında falan da değil kayinpederimin çiftliği var kendi besleyip kendi yer kendi yetiştirdiği mahsulü kendi toplar bilmeyen biri değilim yani
Güneydoğu da yaşıyorum burda hayvan pazarları çiftlikler dolu. Neyin neyi nasıl yaptığını iyi biliyorum

Canım çiftliklerde rasyonla beslenir hayvanlar. Kaç ders alınıyor hatta işletmelerde özel uzmanları var bunun.
4-6 hafta arası kesilir besi çiftliklerinde tavuklar.
Kayınpederin bi yaşında bile kesse gezdiği için daha fazla kası vardır. Bu da süreyi etkiler.
Az bilgiyle lütfen konuya uzman yorumları yapmayın. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Televizyonda her duyduğunuza da inanmayın. Saadettin teksoyda kellik mağarasında geziyodu şimdi gülüyoruz adama. Lütfen yani.
Başka yorumda yapmayacağım size

Benim demek istediğim hayvan canli kesilmesin uyutulsun degil. Canli kesilmekten bile kötüsü... Gordugum videoda hayvanlar kesilecegi yere goturulurken tika basa ust uste tıkıp sokmuslar, bir ineğin arka bacaklari, kalcasi kirilmiş ve buyuzden kalkmamis yerden. Kalkmasi icin elektirik şoku vermisler birde, yine kalkmayinca tekmelemisler dövmüşler ve aracin arkasina baglayip suruklemisler hayvani. Boyle bir vahsetten bahsediyorum.

Sanırım doğal beslenen hayvanın eti insana sakinlik de katıyor herşeyin doğali makbul işte ...

Vitaminle ilaçla yetiştirilen hayvanların doğal (gezen) hayvandan daha vitaminli olduğunu İddaa edenlerde ki asabiyeti görünce ...

Onkoloji uzmanı Yavuz Dizdar her programda söylüyor bunu.
Aşırı tavuk yemekten göğsü büyüyenler, eklem yerleri kireçlenenlerden bahsediyordu.

Son düzenleme:
Off

En iyisi hayvan pazarından alıp oranın kasabina kestirip eve stoklamak

Bu bahsettiğinizi yapan caniler konuşabilen iki ayaklı hayvanlar için diyebileceklerim bukadar sınırla kalmak zorunda malesef ...

Genel olarak şartlar aslında bu değil. Bunu yapan hayvanat, insan takliti yapan caniler var malesef ama genel durum bu değil müsterih olun

Ona işkencesiz kesim değil hayvanlara vahşet diyoruz o yüzden bir yanlış anlaşılma olmuş.
Hayvanlar normal getirilse dövülmeseler yatırıp kesilseler sizin için sorun yoksa kasaptan alabilirsiniz etinizi gönül rahatlığıyla yada burda bi arkadaş torkuyu söylemişti mesela.
Aklımızda tutacağımız bilmemiz gereken kısım ise hayvana beklerken uygulanan psikolojik şiddet ve kesim sırasında oluşan ciddi ağrı ve acı. Sizin için tamam olan aslında onlara yine işkence.

Onkoloji uzmanı Yavuz Dizdar her programda söylüyor bunu.
Aşırı tavuk yemekten göğsü büyüyenler, eklem yerleri kiraçlenenlerden bahsediyordu.
Söylemiyorlar demedim zaten, söylüyorlar.
Canan karatayda bir sürü şey söylüyor mesela 2 doğru söylüyor 1 yanlış ama kadın deli kitap satıyor. Muayene sıraları upuzun bi muayenesi 700 tl idi yanlış hatırlamıyorsam.
Keşke beni de çıkarsalar televizyona..
Sansasyonu seven bir milletiz vesselam.
Avrupa birliği diyorum antibiyotik kullanımı yasak diyorum denetleniyolar diyorum. Sektörün içinden bilgi veriyorum. Sizde onkoloji uzmanını söylüyorsunuz ( tavuk hakkındaki bilgisine şapka çıkarıyorum) ne diyeyim ki

Peki sizin denetlediğiniz yerlerde tavuklar hareketsiz mi, gezinme hakları var mı?

Et ve tavuk fiyatlari bu konuda bence cok belirleyici bir faktor. Maalesef Avrupa'da fiyatlari gayet uygun oldugu icin her gun mutlaka et/tavuk tuketilir. Bu talebe yetismek icin hayvanlar cokta uygun olmayan sekillerde yetistiriliyor burada. Bu konu gayet uzucu. Turkiye'de et fiyatlari ucuz degil, inanin bunun hayvanlar acisindan avantaji var. Darisi Avrupa'ya.

Peki sizin denetlediğiniz yerlerde tavuklar hareketsiz mi, gezinme hakları var mı?
Ben denetleme yapmıyorum. Denetleme bakanlık hekimleri tarafından yapılıyor.
Gezen tavuk damgası olanlar hariç tavuk çiftliklerinde hayvanlar gezinmezler. Önemli olan kısa zamanda uygun miktar yemle istenen kiloya gelmesidir.

Normal yemle hareketsiz hayvan kas yapamayacağına göre, hayvanı kilo adı altında şişirmek için doğal olmayan şeyler yedirdiklerini düşünmemiz doğal o zaman.
Yavruyken midesi 10 gr yem alsa, 40 günde istenen büyüklüğe ulaşması imkansız.
Haliyle özel yem adı altında kimyasal verildiği doğru olabilir.

Ve bu hayvan haklarına aykırıdır bence.
Hayvanların gezinmesi en doğal hakkı.

Sanirim sistemin icindesiniz o yuzden soruyorum. yurtdisinda hayvanin en az aci cekmesi icin degisik yontemler deniyorlar cunku strese giren ve olum suresi uzayan havyanin eti de degisiyor, ve hayvana iskenceyi azaltmak icin yeni yontemler ariyorlar. Bunlardan biri sanirim uyusturup direkt tek seferde oldurmek. Turkiye'de var mi boyle bir sey?Ben cocukken gordum koyun kesilmesini, tek ayagi sertbest birakilir ki kivransin, teklemesin can cekisirken , sonucta girtlagini kesiyorsun hayvanin yani(( o sahneyi hic de unutamiyorum, yok can cekismiyormus aci duymuyormus, hikayet bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…