Hayır yanlış. Hayvan yine mısır buğday soya yiyor. Ama gezinmediği için harcadığı kalori miktarı daha az, ayrıca besinlerin sindirilebilirliği net enerji düzeyleri biliniyor. Hayvanın metabolizmasının nasıl çalıştığını bildikleri için ona uygun besleniyor gıdalarla. Vitamin ve mineral eksikliği büyümeyi çok yavaşlatır buna özen gösteriliyor.Normal yemle hareketsiz hayvan kas yapamayacağına göre, hayvanı kilo adı altında şişirmek için doğal olmayan şeyler yedirdiklerini düşünmemiz doğal o zaman.
Yavruyken midesi 10 gr yem alsa, 40 günde istenen büyüklüğe ulaşması imkansız.
Haliyle özel yem adı altında kimyasal verildiği doğru olabilir.
Ve bu hayvan haklarına aykırıdır bence.
Hayvanların gezinmesi en doğal hakkı.
Türkiyede veteriner fakültelerinde bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Sektöre anlatılmaya çalışılıyor ama bilirsiniz bu arz talep meselesi. Helal et helaaal olsun diyen çok kişi var. Bayıltarak kesim kurşunla kesim kullanılıyor yurt dışında. Ben türkiye de görmedim dalıyor kasap mezbahada paldır küldür. Ayaklardan tepeye çekiyorlar hayvanları bantlarda. Bi iki kasapta önüne gelen hayvanın boynunu kesiyor. Ayy anlatamıcam içim fena olduSanirim sistemin icindesiniz o yuzden soruyorum. yurtdisinda hayvanin en az aci cekmesi icin degisik yontemler deniyorlar cunku strese giren ve olum suresi uzayan havyanin eti de degisiyor, ve hayvana iskenceyi azaltmak icin yeni yontemler ariyorlar. Bunlardan biri sanirim uyusturup direkt tek seferde oldurmek. Turkiye'de var mi boyle bir sey?Ben cocukken gordum koyun kesilmesini, tek ayagi sertbest birakilir ki kivransin, teklemesin can cekisirken , sonucta girtlagini kesiyorsun hayvanin yani(( o sahneyi hic de unutamiyorum, yok can cekismiyormus aci duymuyormus, hikayet bunlar
Türkiyede veteriner fakültelerinde bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Sektöre anlatılmaya çalışılıyor ama bilirsiniz bu arz talep meselesi. Helal et helaaal olsun diyen çok kişi var. Bayıltarak kesim kurşunla kesim kullanılıyor yurt dışında. Ben türkiye de görmedim dalıyor kasap mezbahada paldır küldür. Ayaklardan tepeye çekiyorlar hayvanları bantlarda. Bi iki kasapta önüne gelen hayvanın boynunu kesiyor. Ayy anlatamıcam içim fena oldu
Bi cok insan helal kesim ne onu bile bilmiyor :) cesaretim olsa kendim gidip keserim ben.. tavuklari en azindan((( ay cok fena ((( " helal= en dogru " diye bir algilama oldugu icin bu oluyor da ondan. Neyse uzuldum simdi buna ((
Çünkü böyle büyüyoruz. Araştırmak okumak bize göre değil pek bu nedenle eziyetsiz öldüklerini sanıyoruz buna inanmışız bi kere.((( ay cok fena ((( " helal= en dogru " diye bir algilama oldugu icin bu oluyor da ondan. Neyse uzuldum simdi buna ((
Avrupa’daki tavuk fiyatıyla Türkiye’deki tavuk fiyatını mu karşılaştırdınız yoksa genel olarak “et”ten mi bahsediyorsunuz? Çünkü benim bildiğim Avrupa’da tüketilen et daha çok domuz etidir ve o da ucuzdur. Çünkü bizdeki gibi bir ineğin büyüyüp kesilmesini beklemek gibi değil domuz çok çabuk büyüyüp kesilir hale gelir yani çok olduğu için de ucuzdur.Et ve tavuk fiyatlari bu konuda bence cok belirleyici bir faktor. Maalesef Avrupa'da fiyatlari gayet uygun oldugu icin her gun mutlaka et/tavuk tuketilir. Bu talebe yetismek icin hayvanlar cokta uygun olmayan sekillerde yetistiriliyor burada. Bu konu gayet uzucu. Turkiye'de et fiyatlari ucuz degil, inanin bunun hayvanlar acisindan avantaji var. Darisi Avrupa'ya.
Ben bu duyguları abartı buluyorumIyi gunler. Derdim çelişkili ama benim de kafam karışık. Hem et yiyorum hemde üzülüyorum. Öyle çook çook et tuketmem ve boğula bogula yemem tüm yediklerimde olduğu gibi sadece kucuk gerekli miktarlarda tuketiyorum, olmasa aramam ama yiyorum yinede bedenim için. Aslinda ayni proteini baklagillerden de alabilirmişiz ama spor yapan bir insanim, baklagillerden aldigim proteinin etin yerini tutacagini dusunmuyorum. Bilmiyorum da.
Az önce denk geldim yine üzücü bir videoya ve kendimden nefret ettim. Hayvanlari dövmeden, eziyet, işkence etmeden doğru şekilde kesim yapan yer yok mu? Bundan nasil emin olabiliriz? Hayvanı taşıma aşamasinda dövülüp dövülmediğini de bilemeyiz kesim doğru bile olsa. Et yemeyi bırakasım var toptan, ne degistirir gerci hicbirsey ama içim almamaya başladi bu şekilde.
Sadece domuzda degil.. kofte tarzi seylerde at eti it eti hersey var..Avrupa’daki tavuk fiyatıyla Türkiye’deki tavuk fiyatını mu karşılaştırdınız yoksa genel olarak “et”ten mi bahsediyorsunuz? Çünkü benim bildiğim Avrupa’da tüketilen et daha çok domuz etidir ve o da ucuzdur. Çünkü bizdeki gibi bir ineğin büyüyüp kesilmesini beklemek gibi değil domuz çok çabuk büyüyüp kesilir hale gelir yani çok olduğu için de ucuzdur.
Sokaklarda kan içerisinde kutlanan bayramdan bahsediyorum. Çok şükür devletimiz, belediyelerimiz önlem aldı ama takan kim. Sokaklarda hayvan parçaları, kanlar içerisinde çoluk çocukla kutluyorlar hayvanları ellerinde keserlerle kovalaya kovalaya. Tam bir bayram havası.
Acımayan insan kalmaz mı? Bence tekrar düşünün. Hayvan kesiliyor diye ağlamayan acımayan insan kalmaz demek. Hanımefendi o siz ve ben gibi içinde bir nebze olsun insanlık bulunduran insanlardır. Genelleme yapmanız sizin iyi niyetinizdendir, bunun farkındayım. Ama şu 82 yaşındaki köpeğe tecavüz eden şerefsiz herifi hatırladınız mı? Ona bir yenisi daha eklenmiş. Mersin’de olmuş yeni olay. Ağızsız dilsiz hayvanlara bunu yaşatan insan et yemek için kesiyoruz hayvanları diye mi üzülecek? Hayvanın da psikolojisi var belki anlatmıyor ama harap oluyor. Böyle vakalardan sonra arabaların önüne fütursuzca atlayan hayvanlar gözlenmiş biliyor musunuz? Ölmek istiyorlar yani. Yani hanımefendi inanın her insan öyle merhamet sahibi değil.Çünkü böyle büyüyoruz. Araştırmak okumak bize göre değil pek bu nedenle eziyetsiz öldüklerini sanıyoruz buna inanmışız bi kere.
Mezbahaya gidip hayvanların bekleyişini kesilişini görüp hayvanın gözlerine bakınca ağlamayan onlara acımayan insan kalmaz bence.
Ama görmüyoruz bilmiyoruz başkası yapıyor vicdanımız rahatlıyor
Evet o mahlukları hiç hesaba katmamışım malesef. Yok olsalar keşke.. İnsan değiller onlar başka bişeyler.Acımayan insan kalmaz mı? Bence tekrar düşünün. Hayvan kesiliyor diye ağlamayan acımayan insan kalmaz demek. Hanımefendi o siz ve ben gibi içinde bir nebze olsun insanlık bulunduran insanlardır. Genelleme yapmanız sizin iyi niyetinizdendir, bunun farkındayım. Ama şu 82 yaşındaki köpeğe tecavüz eden şerefsiz herifi hatırladınız mı? Ona bir yenisi daha eklenmiş. Mersin’de olmuş yeni olay. Ağızsız dilsiz hayvanlara bunu yaşatan insan et yemek için kesiyoruz hayvanları diye mi üzülecek? Hayvanın da psikolojisi var belki anlatmıyor ama harap oluyor. Böyle vakalardan sonra arabaların önüne fütursuzca atlayan hayvanlar gözlenmiş biliyor musunuz? Ölmek istiyorlar yani. Yani hanımefendi inanın her insan öyle merhamet sahibi değil.
Yazdıklarınızı cok mantıklı.Malesef etten vazgeçemeyenlerdenim
Tam bir omnivorum
Hayvanlar üzerinde deney yapmayan ürünler kullanmaya çalışıyorum
Tavuk çok nadir tüketiyorum
Benim mantığım şöyle:
1 dana kesildiğinde bununla bir sürü insan doyabilir kilolarca et elde ediliyor
Ama küçük balıklardan doymak için 15 tane yemem lazım mesela
Ya da 1 tavuk 1 kişiyi doyurur gibi
Böyle salak bi hesabım var, içimi rahatlatmak adına
O yüzden kırmızı eti tercih ediyorum
Yalnız şu an yazdıklarım kendimi yamyam gibi hissetmeme neden oldu.
Kurallara uymayanlar banlanır.Daha onceden herkes mustakil bahceli evlerde oturdugu icin herkes hayvanini kendi kesiyor bir sorunda olmuyordu..gunumyz sartlarinda bu yapilamiyor..yapanlarda evet yanlislar ama bu konuda belediyenin de bol kesimhanesi olmaliki insanlarda gidip kessin..Mune merakla bekliyorum bu arkadas mi ban alacak yoksa arkadasa nicin kurban bayramini kotuledi diyen bir kac üye mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?