İşkencesiz kesim

Hayır yanlış. Hayvan yine mısır buğday soya yiyor. Ama gezinmediği için harcadığı kalori miktarı daha az, ayrıca besinlerin sindirilebilirliği net enerji düzeyleri biliniyor. Hayvanın metabolizmasının nasıl çalıştığını bildikleri için ona uygun besleniyor gıdalarla. Vitamin ve mineral eksikliği büyümeyi çok yavaşlatır buna özen gösteriliyor.
Özel bir yarış için hazırlanan sporcuyu bir diyetisyen nasıl hazırlayıp kas yapmasını ve kilosunu korumasını sağlıyorsa çiftliklerde de hayvanlar özel programlarla besleniyorlar. Sporcular doping testinden temiz çıkıyorlar çünkü kimyasal almıyorlar. Tavuklarda testlerden geçerler çünkü kimyasal almazlar. Uzman kişilerin yaptığı besleme programı ve ırksal yatkınlık ( broyler tavukları) neticesinde kısa zamanda istenen kiloya ulaşırlar.
Yeterince açıklayabilmişimdir umarım
Ben yazarken ekleme yapmışsınız evet hayvan haklarına aykırıdır ancak çiftlik hayvanlarında hayvan refahı gözetilir. Öldürmekte hayvan haklarına aykırıdır çünkü

Konu sahibi size önerim balık yemeniz. Balık vahşeti de var yok değil zıpkınla av gibi... Ama ağ balıkçılığında zaten ölmüş oluyorlar. Balık eti kırmızı ete göre daha besleyici. Bir de küçük balıklar işte hamsidir istavrittir falan daha sağlıklı deniyor.

Türkiyede veteriner fakültelerinde bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Sektöre anlatılmaya çalışılıyor ama bilirsiniz bu arz talep meselesi. Helal et helaaal olsun diyen çok kişi var. Bayıltarak kesim kurşunla kesim kullanılıyor yurt dışında. Ben türkiye de görmedim dalıyor kasap mezbahada paldır küldür. Ayaklardan tepeye çekiyorlar hayvanları bantlarda. Bi iki kasapta önüne gelen hayvanın boynunu kesiyor. Ayy anlatamıcam içim fena oldu

En iyisi et yememek... hos sebzeler ne kdr saglikli? Hepsine basiyolar hormonu..

Evde yogurt yapiyom ciftlikten sut alip.. dusunuyomda.. o inek nasil besleniyo.. fazla sut yapsin diye verilen ilaclar vs. Ne kdr dogalinada gitsen hersey sunilesti yazikki...

Eti dersen ayni..bi akrabam asci ve o bahsediyodu.. etin cesitleri o cesite gore fiyatlandirma kesimden tutun hayvanin neresi oldugu ve nasil beslendigi.., manyak paralar donuyo restoranlarda..

((( ay cok fena((( " helal= en dogru " diye bir algilama oldugu icin bu oluyor da ondan. Neyse uzuldum simdi buna((

((( ay cok fena((( " helal= en dogru " diye bir algilama oldugu icin bu oluyor da ondan. Neyse uzuldum simdi buna((
Bi cok insan helal kesim ne onu bile bilmiyor :) cesaretim olsa kendim gidip keserim ben.. tavuklari en azindan

Çünkü böyle büyüyoruz. Araştırmak okumak bize göre değil pek bu nedenle eziyetsiz öldüklerini sanıyoruz buna inanmışız bi kere.
Mezbahaya gidip hayvanların bekleyişini kesilişini görüp hayvanın gözlerine bakınca ağlamayan onlara acımayan insan kalmaz bence.
Ama görmüyoruz bilmiyoruz başkası yapıyor vicdanımız rahatlıyor

Avrupa’daki tavuk fiyatıyla Türkiye’deki tavuk fiyatını mu karşılaştırdınız yoksa genel olarak “et”ten mi bahsediyorsunuz? Çünkü benim bildiğim Avrupa’da tüketilen et daha çok domuz etidir ve o da ucuzdur. Çünkü bizdeki gibi bir ineğin büyüyüp kesilmesini beklemek gibi değil domuz çok çabuk büyüyüp kesilir hale gelir yani çok olduğu için de ucuzdur.

Ben bu duyguları abartı buluyorum

Sadece domuzda degil.. kofte tarzi seylerde at eti it eti hersey var..

Avrupadaki et fiyatlarının düşüklüğünü de hemen açıklayayım hanımlar. Domuz kolay ürüyor büyüyor da inek eti de çok ucuz orda. Nedenine gelirsek, çiftçiyi devlet destekler daha ucuza mazot alır daha ucuza su kullanır. Bizdeki gibi her meraya ev dikmeye çalışmazlar. Meralarını korurlar.
Hayvanlarda hep seleksiyon yaparlar. Amerikada bir öküzden 300 kilo et çıkıyorsa bizimkinden 200 çıkıyor. Verimsiz hayvanları kullandığımız için. Hayvanlara habire saman veriyoruz beslemekten bi haberiz.
Çiftliklerde de masrafların %70i yeme gidiyor. Yemi de ithal ediyoruz. Hayvanın altına koyacağımız samanı ona yediriyoruz bide onu da ithal ediyoruz. Yetiştiremiyoruz et getirtmeye çalışıyoruz fln. Bu yüzden pahalı.
Devlet çiftçiyi hayvancıyı korumaz destek eğitim vermezse daha da pahalı olacak. Domuzu fln boşverin

Malesef etten vazgeçemeyenlerdenim
Tam bir omnivorum

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan ürünler kullanmaya çalışıyorum
Tavuk çok nadir tüketiyorum
Benim mantığım şöyle:

1 dana kesildiğinde bununla bir sürü insan doyabilir kilolarca et elde ediliyor

Ama küçük balıklardan doymak için 15 tane yemem lazım mesela
Ya da 1 tavuk 1 kişiyi doyurur gibi

Böyle salak bi hesabım var, içimi rahatlatmak adına
O yüzden kırmızı eti tercih ediyorum

Yalnız şu an yazdıklarım kendimi yamyam gibi hissetmeme neden oldu.

Tek sorun üslup gene
Konuyu dine değil burada insanlara bağlamaniz gerekiyor bizde batarak kutluyoruz dememiz İslamiyet'i hedef alır insanların yaptığı vahsilik tatlım o

Acımayan insan kalmaz mı? Bence tekrar düşünün. Hayvan kesiliyor diye ağlamayan acımayan insan kalmaz demek. Hanımefendi o siz ve ben gibi içinde bir nebze olsun insanlık bulunduran insanlardır. Genelleme yapmanız sizin iyi niyetinizdendir, bunun farkındayım. Ama şu 82 yaşındaki köpeğe tecavüz eden şerefsiz herifi hatırladınız mı? Ona bir yenisi daha eklenmiş. Mersin’de olmuş yeni olay. Ağızsız dilsiz hayvanlara bunu yaşatan insan et yemek için kesiyoruz hayvanları diye mi üzülecek? Hayvanın da psikolojisi var belki anlatmıyor ama harap oluyor. Böyle vakalardan sonra arabaların önüne fütursuzca atlayan hayvanlar gözlenmiş biliyor musunuz? Ölmek istiyorlar yani. Yani hanımefendi inanın her insan öyle merhamet sahibi değil.

Norveç'te yaşıyorum dana ve kuzu eti daha pahalı, kıyma hemen hemen ayni,tavuk öyle böyle değil, kırmızı etle hemen hemen aynı fiyati. Türkiye'de tavuk çok ucuz biliyorsunuz. Ortalama et fiyatını dusuren et domuz eti,gerçekten çok çok ucuz.

Evet o mahlukları hiç hesaba katmamışım malesef. Yok olsalar keşke.. İnsan değiller onlar başka bişeyler.

Yazdıklarınızı cok mantıklı.
Ben de mesela bir yerde köfte yiyeceksem, 5 köfte yerine 1 köfte alıp kalanını sebze alıyorum. Et porsiyonlarımı sebzeye göre çok çok azalttım. Mangalda bile artık %70-80 sebze pisiriyoruz, yanına bir de salata yapiyoruz. Esim sebzelerin cogunu yemiyor, sebze sevseydi sadece vejetaryan yemekler yapardım. O cok yemek sectigi için illa bir etli yemek oluyor, ben bu durumdan hiç memnun değilim.

Kurallara uymayanlar banlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…