İslam Üniversitesi Açılıyor

Saanırım ilahiyat fakültesi istedikleri kıvamda değil orada laik hocalar var
ondandır
islam olsun hocalarıda irandan, arabistandan,mısırdan onlar eğitsin bizimkinler eğitememiş

belkide onaların istekleri var böyle üniversite kurmak istiyorlar hükümetede para vaadinde bulunmuşlardır, para her kapıyı açar

okumamış ve dindar olana yobaz diyoruz biz , kendini yetiştirenler hariç
çünkü onlar dini sağından solundan öğreniyorlar o yüzdende yobaz oluyorlar .
bir prof dan bir doçentten öğrenen insanın yobaz olma ihtimali , okumamış insanın yobaz olmasından çok daha az ihtimaldir . bu şekilde yobazlığın önüne geçilir ..

Hanım keleşimi getir furacağum seni ... Arkadaşlar arada yazılanları okumadım direk ilk habere baktım yazıyorum, Muhtemelen de eleştirilmiştir haber . ancak şöyle düşünelim, bu işin ciddi araştırıldığı yerler olursa, yanlış yorumlamalar, hatta ve hatta din suistimalleri de azalabilir.. Her alanda işin uzmanları her zaman iyidir. Ha sonuçta açılır üniversite isteyen gider istemeyen gitmez...

Hee.. Misir'daki Islam universitesi Misira cok yaramis, herkesler yobazliktan kurtulmus Maasallah... Bir arastirma sonucuna gore 22 arap ulkesi icinde kadinlarin en kotu durumda oldugu ulke Misir. http://www.ntvmsnbc.com/id/25478893/ Kadinlarin muslumanlik adina sunnet edildigi ulkelerin basinda da Misir. Pazardan muz, salatalik almasinin yasaklandigi ulke de Misir. Misirda bir kadin olarak eylem yaparken yakalandiginda zorla bekaret testinden geciriliyorsun, ne alakaysa... Kadinlarin bu kadar asagilandigi bir ulkedir Misir... Neymis? Demek ki ornek alinan Misirdaki Islam universitesinin yobazligi engellemekte bir fonksiyonu yokmus..

fakülte açsınlar ki zaten var abartmanın ne anlamı var. bu üniversiteye bası acık giremezsiniz diyecekler sonra bu genele yayılmaya baslayacak yavas yavas irana dönmemize 20 sene bile kalmadı
daha geçen gün burada bir başlıkta yakında üniversitelere başörtüsüz giremezsiniz derler diye yorum yapmıştım,çoğu kişi ciddiye almadı,boş konuşmuyoruz burada.

ben çocuğuma dini eğitimini evimde veriyorum
bunun okulunu okumasını istiyorsam nolacak...siz gitmeyin ,çocuğunuzuda göndermeyin..gönderenede karışmayın saygı duyun duyabilirseniz
hee biz yobazız cahilizya tasmamızda var boynumuzda ..oda kocalarımızda öylemi
herkesin dini inancı giyimi kuşamı ailesinin içi sanane ve sizene

daha geçen gün burada bir başlıkta yakında üniversitelere başörtüsüz giremezsiniz derler diye yorum yapmıştım,çoğu kişi ciddiye almadı,boş konuşmuyoruz burada.

ne acı dimi !!

bi dönem başörtülü GİREMEZSİN demişlerdi

ama korkmayın bence o kadar

korksunlar bence bir daha yapmaya cesaret edemesinler....
ALLAH o fırsatı vermesin bi daha...
Ancak bizim dinimizin emri hoşgörü
biz ayete ve hadise uyarız ancak
nefse değil
nefsime uysam mesela burda çok kişinin saçını başını yolarım sonra yoluk saçı örtmek için örterler başı

Ama Benim ALLAH ım ne diyor O nun ayeti ne diyor O nun Elçisi ne diyor ben ona bakarım

ve o na göre yazarım yazmaya çalışırım

haaaa çıkar yamuk yaparsa yine aynı yöntemi uygularım
anladın sen onu

Yangına körükle gitmeyesin aman, törpüyü yemeyesin heman

Elinize birerde darbuka alın, çatla patla diye oynayın oldu olacak

bayram geliyo bayram
aman çekilin aradan
mune ablam geliyor
sanada banada BANBANdan

Abla be cumadan sonra bi hafta BANLA beni içinde kalacak yoksa
ama bu sözüme istinaden yapma accık kurtlarımı dökeyim öyle bi niyetin varsa

Türkiye Cumhuriyetinde islam üniversitesi olması normal mi acaba?
Nicin normal olmasin.yuzde 99 unun dininin islam oldgu bir ulkede yssiyorz.niye bu kadar korkuyorsunz kimseyi zorla almazlar merak etmeyin.bir katolik univrrsitesi acilsaydi tepkiniz gayet normal olurdu herhalde,hani demokrasi ve ozgurluk (!) adina de mi

Amaaan kasmayın hanımlar ya.
Beş sene sonra olmasa on sene sonra İran-vari bir ülke olacağız zaten. Gidişat belli. Suyu yavaş yavaş ısıtıyorlar.

Hayır asıl merak ettiğim KKnın kıskanç hanımları ikinci üçüncü eşe nasıl tahammül edecek İslami kurallara göre yönetilirsek? : )

Niye bu kadar tepki verilmiş anlamış değilim.
Acaba başka bir inancın üniversitesi açılsaydı bu kadar tepki olur muydu?
Sanmam. Hani demokratik bir ülkeyiz ya o bakımdan...
Halkın büyük bir kısmının müslüman olduğu ülkede "İslam Üniversitesi" çokta yadırganmamalı.
Sonuçta kimseyi zorla göndermiyorlar.

Saraylim Hanim bir sey soylemis. Bu İslam Universitesinin Hukuk Fakultesinden mezun olacak kisiler ne is yapacak gelecege hazirlik mi diye... Benim de aklima gelen ilk sey bu oldu haberi okuyunca... Gidisattan son derece rahatsizim. Elimde olsa ilk firsatta terkedicem bu ulkeyi. Artik korkuyorum gelecegimden.

Adı değil içeriği ne olacak?
Eğer sadece dini eğitim verilecekse bu hali hazırda zaten mevcut. Kapasite yetersizse yeni ilahiyet fakülteleri açılır. Bölümle yetersizse yeni anabilim dalları açılır.

İslam Üniversitesi dediğiniz "üniversite"de hangi fakülteler olacak? Laik bir ülkede hangi mesleklerin eğitimleri dini olarak verilecek? Buna bakmak lazım.

Bu gibi üniler açılacağına yeni işyerleri büyük şirketler açılsın gençler işsiz ,üretim artırılsın

markalarımız çoğalsın eksik olan budur çoğunluk

okut,okut iş yok ,aş yok
artık bu eksikler giderilsin
bilimde, üretim olmadığı takdirde

dışa bağımlıyız ,

inşaat sektörü imalatı ayakta tutuyor

artık yeni buluşlar üretemi geçilsin

elimizdedeki telefonlar hep yabancı onlar refah içinde

bizim vatandaşlar ayı zor geçiriyor çünkü asgari ücretli

islam üniversitesi nedir ya? yani islamla alakalı üniversitede okutulacak şey ne olabilir diye düşünüyorum... aklıma bir şey gelmiyor. el-ezher gibi bir şey mi yapmaya planlıyor acaba? eger öyleyse üniversitelerin zaten imajı kalmamıştı artık 'üniversite' kelimesinin bile anlamı kalmayacak. hayır bir de el ezher gibiyse, oradan çıkanlar bir işe de yaramayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…