İşler çok karışık

Aygolge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2020
898
3.091
63
40
Kızlar herkese günaydın.Gunlerdir aklıma takılan bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Konu şöyle;

Ben yaklaşık 7 ay önce babamı kaybettim.1 kız kardeşim var.Babam çiftcilik yapıyordu ve bu seneki hasılatı göremeden kaybettik.rahmetliden bize kalan bir miktar paramız vardı annem,ben ve kardeşimin ortak kararıyla üçümüz adına ortak hesapta topladık kimse kimsenin hakkına girmesin diye ama sanırım yanlış yaptık.

Arpalar bicildiğinde emanete dökelim satmayalim yılbaşı gibi daha iyi paraya satarız deyip ortak hesaptan giderleri ödedik.olay burdan sonra biraz karışıyor.Annem adam tutup ayçiçeği de ektirdi.hep ortak paradan çektiğimiz miktarla.

Annemin ilk yanlışı maaşı kesilmesin diye kardeşim ve ben adına emanete dökülecekti arpalar.Bana hiç sormadan kardeşim adına dökülmüş mazereti de insan oğlu bu sen evlisin kocan zorlar satmaya mağdur oluruz dedi; ki böyle biseyin olmayacağını bilerek.kardesim nişanlandı.arpalardan bı kısım sattılar.ayciceklerininden de borçları ödedik dediler bana kuruş vermediler.annem zorlanmasin diye bankalardan,sigorta ve tarım şirketlerinden aldığımız paraları bile verdim 3 kişi adına olacak diye.

Şimdi düğün telaşı var eşya alınıyor hep o paradan gidiyor.tahminimce kalan 3 e bölünecek ama benim hakkım yeniyo arada.Ben hem hazırda olan paramdan hem beklediğim hasılatta ki paradan oluyorum size sorum ben yanlış mı düşünüyorum 🤔 Bu konuyu anneme söylesem yanlış anlaşılır mı sizce kızlar.

Tamam da kardeşinizi siz evlendirmiş oluyorsunuz,onlar hiç yanlış anlayacağınızı düşünmeden ,fikrinizi dahi almadan harcıyorlar sizin hakkınızı. Annenize söyleyin,sizin payınızı ayırsın,kendi kızını kendi payıyla evlendirsin

Onlar sizin hakkinizi harcarken yalnis anlasilmasindan korkmuyor ki. Sorup almiyorlar. Harciyorlar. Tamamen gitmeden (ve sayili para cabuk.biter) payinizi alip kenara atin. Onlara para lazim olsa yine verirsiniz isterseniz.
Sormuyolar,hesap vermiyolar ben ihtiyaç için kredi çekerken onlar evi tadilat falan yapıyor.

Tamam da kardeşinizi siz evlendirmiş oluyorsunuz,onlar hiç yanlış anlayacağınızı düşünmeden ,fikrinizi dahi almadan harcıyorlar sizin hakkınızı. Annenize söyleyin,sizin payınızı ayırsın,kendi kızını kendi payıyla evlendirsin
Ben anneme kardeşim için yapılan masrafa ortak olacağımı söyledim.Ne sen parasız kalıp ele muhtaç ol ne benim hakkımı yedir dedim.olmaz öyle bişey dedi ama oluyo galiba.

Ben anneme kardeşim için yapılan masrafa ortak olacağımı söyledim.Ne sen parasız kalıp ele muhtaç ol ne benim hakkımı yedir dedim.olmaz öyle bişey dedi ama oluyo galiba.
Niye kardeşinizin masrafına ortaksınız ki,sizi kardeşiniz mi evlendirdi ne münasebet? Herkes kendi evlensin veya anası evlendirsin

Açık açık paramı istiyorum diyeceksin ama aranız bozulmaz inşallah. Bana da para gerekiyor kendi paramı kullanamadığım için kredi çekiyorum hakkıma giriliyor diyeceksiniz.

Başınız sağolsun bu arada

Siz evlenirken sizexe harcama yaptilar sonucta gelirleri neyse ondan yapildi kardesinizede yapilmasi normal bana gore. Yinede ekip bicme isleri devam edicekse birakin kardesini evlensin sonra geliri bolersniz ama ekme isleri daha olmauacaksa ben payimi alayim diyebilirsiniz

Siz evlenirken sizexe harcama yaptilar sonucta gelirleri neyse ondan yapildi kardesinizede yapilmasi normal bana gore. Yinede ekip bicme isleri devam edicekse birakin kardesini evlensin sonra geliri bolersniz ama ekme isleri daha olmauacaksa ben payimi alayim diyebilirsiniz
Ekip biçme işi bitti işte.

Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Siz evlenirken de aileniz sizin için çalışıp kazandığı paradan harcamadılar mı ?

O zaman en başta hakkınızı alıp kenara çekilecektiniz.
Sorun kardeşime para harcanması değil.
Ayçiçeği satıldı,paralar alındı dimi benim elime tek kuruş dahi geçmedi bunu diyorum ben.

Kardeşime yapılan harcamaların haksızlık olmasın diye ortak olmasini ben istedim zaten.

Ayrıca mesela şöyle de bir durum var ben 20 senedir kiradayim.miras olarak kalan yarım 1 daire var bir de annemlerin oturduğu ev. Kardeşim kendi parasindan evi tamamlayıp içine geçecek.Diger yarısında benim hakkım yok mu ?

Ama annesi kendi parasından harcamıyor ki,ortak paradan harcıyor.
Beni alıntıladığınız için yazıyorum. Babası da ortak paradan harcayıp konu sahibini evlendirdi sonuçta.Kardeşi de evlenecek bence burada haksız kazanç ya da konu sahibine yapılan bir haksızlık yok. Biz de miras ana baba ölünce paylaşılır.Allah rahmet eylesin burada baba ölmüş ama anne sağ.Annenin hatası başta kızına kızım kardeşini evlendirelim sonra paylaşılsın dememiş olması benim fikrim böyle.

Sorun kardeşime para harcanması değil.
Ayçiçeği satıldı,paralar alındı dimi benim elime tek kuruş dahi geçmedi bunu diyorum ben.

Kardeşime yapılan harcamaların haksızlık olmasın diye ortak olmasini ben istedim zaten.

Ayrıca mesela şöyle de bir durum var ben 20 senedir kiradayim.miras olarak kalan yarım 1 daire var bir de annemlerin oturduğu ev. Kardeşim kendi parasindan evi tamamlayıp içine geçecek.Diger yarısında benim hakkım yok mu ?
Ben de onu diyorum işte en basından madem hakkınızı alıp kenara çekilecektiniz.

Aileniz çiftçiymiş siz daha iyi bilirsiniz.
Ekme , biçme , tohum, gübre hepsi para , hasılat ürün tarladan kalkınca satılınca geliyor . O yüzden ailene hep para lazım ekip biçeceklerse bundan sonra.
Siz annenizle konuşun kendi payınızı alın , ev işini de konuşun .
Kardeşiniz sizin hakkınızı versin öyle taşınsın o eve.

Back
X