İşler çok karışık

üzerinden çok zaman geçirmeli misiniz bilemedim? iş işten geçtikten sonra olayın ciddiyet boyutu da değişiyor, daha basite alınarak konuşuluyor gibi gelir bana hep.

ben de sizi haklı buluyorum, miras aslında bizde de anne sağ iken bölünmez ama madem sizde böyle bir durum olmuş, sizi haberdar ederek hareket etmek zorundalar.

ayrıca kalan yarım daireye kardeşinizin geçmesine denk bir pay almanız lazım. bu süreçlerin titizlikle adaletli yapılması gerektiğine inanıyorum, her biriniz buna dikkat edin bence, birbirinizden hassasiyet beklemektense fark ettiğiniz bir durum olduğunda açık açık söyleyin, içinizde kalıp burukluk oluşmasından iyidir, kimse de yanlış anlamaz.

Çok teşekkür ederim 🙏 çok haklısınız ama annem biraz rahatsız iyileşince konuşurum diye düşündüm.

Ben anlayamadim bu isi. Ektiginiz toprak satilsa miras payidir paylasirsiniz tani. Ama babaniz ekip bicip ailesine gelir yapiyordu o topraktan geleni degil mi? Siz evlenmis ve butceniz baba evinden ayrilmisken babaniz öldü diye paranin 3 te birini istemeniz tuhaf bence. O evin parasiydi, hala oyle kalmali bence. Ki cocuk evlendiriyor daha da ihtiyaçları vardir

Anne hayatta ama bastan ortak hesap acilmasi sacma geldi bana.Anneye devredilir kendisi karar verirdi ne yapacagina.

Babadan kalan para, mal 3 e bölünmez normalde. Eş 4 te 1 alır kalanı 2 çocuğa bölünür. Yani annenize zaten kanunun dediğinden fazlasını vermişsiniz. O pay ile kardeşinizi evlendirseydi.
Ben siz evlenirken kardeşin hakkını da yemiş oluyorsunuz siz de onun evlenmesine katkı sağlayın diyenleri anlayamadım. Ölüm hak miras helal. Miras bölünür anne kendi payından çocuğunu evlendirir. Miras alınırken babam sağken bana şunu yaptı bunu yaptı onları düşeyim kalana ortak olayım diye bir mantık olabilir mi hiç.
Bu arada yarım ev kardeşin üstüne mi yapılacak onu anlamadım. O evden payınızı vermeli sonra da ev kardeşinizin üstüne yapılmalı bence

Anneniz daha hayattayken mal paylaşılmasını doğru bulmuyorum. En baştan öyle bir hesap açılmamalıydı bile para annenizde kalmalıydı.
Bizde böyle anne hayattayken mal davası edilmez.
Babadan kalan mallar paralar vs anne sağken de bölünür kanunen böyle. Kanun eşe hatta daha az veriyor.

Anneniz daha hayattayken mal paylaşılmasını doğru bulmuyorum. En baştan öyle bir hesap açılmamalıydı bile para annenizde kalmalıydı.
Bizde böyle anne hayattayken mal davası edilmez.
Para bankada olunca devlet otomatik olarak varislere bölüm yapiyo.biz ortak hesapta devam etme kararı alıp öyle devam etmek istedik.

Ben anlayamadim bu isi. Ektiginiz toprak satilsa miras payidir paylasirsiniz tani. Ama babaniz ekip bicip ailesine gelir yapiyordu o topraktan geleni degil mi? Siz evlenmis ve butceniz baba evinden ayrilmisken babaniz öldü diye paranin 3 te birini istemeniz tuhaf bence. O evin parasiydi, hala oyle kalmali bence. Ki cocuk evlendiriyor daha da ihtiyaçları vardir
Babam arpayı ekti öldükten sonra ayçiçeği 3 muz adına ekildi.ayrica babam adaletli bı adamdı her sene çıkan hasılattan bana pay verir ve her konuda fikrimi alırdı.

Babadan kalan para, mal 3 e bölünmez normalde. Eş 4 te 1 alır kalanı 2 çocuğa bölünür. Yani annenize zaten kanunun dediğinden fazlasını vermişsiniz. O pay ile kardeşinizi evlendirseydi.
Ben siz evlenirken kardeşin hakkını da yemiş oluyorsunuz siz de onun evlenmesine katkı sağlayın diyenleri anlayamadım. Ölüm hak miras helal. Miras bölünür anne kendi payından çocuğunu evlendirir. Miras alınırken babam sağken bana şunu yaptı bunu yaptı onları düşeyim kalana ortak olayım diye bir mantık olabilir mi hiç.
Bu arada yarım ev kardeşin üstüne mi yapılacak onu anlamadım. O evden payınızı vermeli sonra da ev kardeşinizin üstüne yapılmalı bence
Ben kardeşime çeyiz konusunda da hediye konusunda da üstüme dusenden fazlasını yapıyorum zaten o yüzden içim rahat.benim kızdığım fikir alınmaması hesap verilmemesi.anlatamiyorum

Öncelikle başınız sağolsun.
Babasız çocuk evlendirmek coooook zor.
Ama bunun çözümü yüzünüze gülüp gülüp arkanızdan is çevirmek olmamalı. Yerinizde olsam 'kelepir fiyata araba bulduk, çok acil paraya lazim peşinat yapicam. Banka çok kredi vermiyor' diye ortaligi velveleye verir parayı alırım. Sonra da 'eksperde sorun çıktı..araba kötüymüş' der,geçerim :)

Öncelikle başınız sağolsun.
Babasız çocuk evlendirmek coooook zor.
Ama bunun çözümü yüzünüze gülüp gülüp arkanızdan is çevirmek olmamalı. Yerinizde olsam 'kelepir fiyata araba bulduk, çok acil paraya lazim peşinat yapicam. Banka çok kredi vermiyor' diye ortaligi velveleye verir parayı alırım. Sonra da 'eksperde sorun çıktı..araba kötüymüş' der,geçerim :)
Sağolun 🙏 hele ki babasız gelin olmak düşünemiyorum bile hissettiklerini kardeşimin😔

Ama bana yapılanın da haksızlık olduğunu düşünüyorum.Bi ihtiyacım var annem biliyo bakalım konuşunca ne olacak.

Başınız sağolsun...
Fikrinizin alınması gerekliydi. Ben de babamı kaybettim ve ondan kalan haklarımı hala almadım. Bazısı annemde bazısı abimde..fakat her adımlarında benim iznimi ve onayımı alarak hareket ederler. Bunu kesin olarak belirtin. Fikrimi alarak hareket etmelisiniz diye konuşun derim.

Başınız sağolsun...
Fikrinizin alınması gerekliydi. Ben de babamı kaybettim ve ondan kalan haklarımı hala almadım. Bazısı annemde bazısı abimde..fakat her adımlarında benim iznimi ve onayımı alarak hareket ederler. Bunu kesin olarak belirtin. Fikrimi alarak hareket etmelisiniz diye konuşun derim.
Sizinde başınız sağolsun 🤲 anneniz dengeyi koruyabiliyo demek ki ne güzel.

Para bankada olunca devlet otomatik olarak varislere bölüm yapiyo.biz ortak hesapta devam etme kararı alıp öyle devam etmek istedik.
Anladım, şu durumda haksızlık olduğunu düşünüyorsanız söyleyin ama babanız hayattayken sizin düğününüz yapıldı kardeşiniz hop ona masraf yapmayın demedi. Şimdi anneniz tek başına yapacak ona göre düşünün. Yinede içiniz rahat değilse hesapları ayıralım diye teklif edin.

Kızlar herkese günaydın.Gunlerdir aklıma takılan bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Konu şöyle;

Ben yaklaşık 7 ay önce babamı kaybettim.1 kız kardeşim var.Babam çiftcilik yapıyordu ve bu seneki hasılatı göremeden kaybettik.rahmetliden bize kalan bir miktar paramız vardı annem,ben ve kardeşimin ortak kararıyla üçümüz adına ortak hesapta topladık kimse kimsenin hakkına girmesin diye ama sanırım yanlış yaptık.

Arpalar bicildiğinde emanete dökelim satmayalim yılbaşı gibi daha iyi paraya satarız deyip ortak hesaptan giderleri ödedik.olay burdan sonra biraz karışıyor.Annem adam tutup ayçiçeği de ektirdi.hep ortak paradan çektiğimiz miktarla.

Annemin ilk yanlışı maaşı kesilmesin diye kardeşim ve ben adına emanete dökülecekti arpalar.Bana hiç sormadan kardeşim adına dökülmüş mazereti de insan oğlu bu sen evlisin kocan zorlar satmaya mağdur oluruz dedi; ki böyle biseyin olmayacağını bilerek.kardesim nişanlandı.arpalardan bı kısım sattılar.ayciceklerininden de borçları ödedik dediler bana kuruş vermediler.annem zorlanmasin diye bankalardan,sigorta ve tarım şirketlerinden aldığımız paraları bile verdim 3 kişi adına olacak diye.

Şimdi düğün telaşı var eşya alınıyor hep o paradan gidiyor.tahminimce kalan 3 e bölünecek ama benim hakkım yeniyo arada.Ben hem hazırda olan paramdan hem beklediğim hasılatta ki paradan oluyorum size sorum ben yanlış mı düşünüyorum 🤔 Bu konuyu anneme söylesem yanlış anlaşılır mı sizce kızlar.
Anneniz sizi tanıdığı için kardeşinizin üzerine yapmış işte size güvenmiyor, haklıda. Sizin düğününüz yapılmış ve harcanmış. Kardeşinizin de düğününü yapmak zorunda. Annenize söyleyin derdinizi kadın cevval birdir İnşaAllh ta cevabınızı alırsınız. Böyle ince hesaplara girip şark kurnazlığı yapmayın

Anneniz sizi tanıdığı için kardeşinizin üzerine yapmış işte size güvenmiyor, haklıda. Sizin düğününüz yapılmış ve harcanmış. Kardeşinizin de düğününü yapmak zorunda. Annenize söyleyin derdinizi kadın cevval birdir İnşaAllh ta cevabınızı alırsınız. Böyle ince hesaplara girip şark kurnazlığı yapmayın
Konuyu okumadığınız çok belli,okusanız sorunun düğün olmadığını bilirdiniz.sizin gibi insanlarla okuyup anlamadan ve gereksiz tartismalara girmek tarzım değil

Sizin düşünceniz tüm mallar anneye kalmalı sağ olduğu müddetçe. Siz onu uygulayın. Ama kanun ölüm hak miras helal diyor.
Size ne ben kendimi düşüncemi yazmışım zaten. Ne uygulayıp uygulamayacağımı tabii ki ben bilirim. Ölümün gak mirasın helal olduğunu söylediniz aydınlandım 😏

Back
X